• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по молбата за изменение на мярката за неотклонение на Петър Б. и Галин Б.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА бившият командир на Военновъздушните сили на Република България о.з. генерал-майор Румен Радев ще даде пресконференция, на която ще представи мотивите си за напускане редовете на Българската армия и ще говори за реалното състояние на българската изтребителна авиация.

***
София.
От 10.30 часа Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе своето седмично заседание.

***
София.
От 11.30 часа 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен С., Младен П., Дейвид Г. и Петър И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите в процедурата за „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма" Лот 3.1 Тунел „Железница".

***
София.
От 19.15 часа в зала „Родина" на Националния стадион „Васил Левски" ще се състои официалната пресконференция на ПФК Лудогорец преди първия мач от плейофа на Шампионската лига срещу Виктория. Официалната тренировка на Лудогорец във вторник започва в 20.15 часа на стадион „Георги Аспарухов". Пресконференцията на треньора на Виктория Роберт Пиварник ще се проведе във вторник в 18.45 часа в зала „Родина" на Националния стадион „Васил Левски". Тренировката на чешкия отбор е с начален час 19.30 часа на „Васил Левски".

***
Бургас.
Около 11.00 часа на Летище Бургас ще кацне двумилионният пътник за тази година.

***
Бургас.
От 19.00 часа на открита сцена „Охлюва" ще се играе постановката „Принцесата и граховото зърно", част от международния куклен фестивал „Дни на куклите".

***
Бургас.
От 20.00 часа на открита сцена „Охлюва" ще се играе постановката „Две пръчки и три съчки", част от международния куклен фестивал „Дни на куклите".

***
Бургас.
От 21.00 часа на открита сцена „Охлюва" ще се играе постановката „Конците на музиката", част от международния куклен фестивал „Дни на куклите".

***
Варна.
От 14.00 ч. в Храм „Св. Архангел Михаил" във Варна ще се състои кръгла маса на тема: „Църковните изкуства- съхранение и развитие" ще се проведе в рамките на ХХ Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика".
Тя се организира като съвместна инициатива на "Булгарика"- Aсоциация за съхранение и развитие на българското изкуство и Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил", гр. Варна.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцена „Арт лято" на паметник „Асеневци" ще се състои представянето на книгата „Таро" на Снежана Иванова.

***
Видин.
От 18.00 часа в храм „Св. вмчк Димитър Солунски" ще бъде отслужено последованието на „Опело Богородично".Последованието ще бъде оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с храмовото духовенство. След молитвеното последование „Опело Богородично", за всички присъстващи и гости ще бъде дадена обща празнична трапеза.

***
Враца.
От 09.30 часа ще бъде официално открита строителна площадка на блок на ул. „Иванка Ботева" №9 Враца и ще се даде старт на строително-ремонтните дейности. Обектът ще се реновира по програма „Обновяване на българските домове 2007 - 2013", финансирана чрез „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради".

***
Добрич.
От 10.00 часа Регионална библиотека „Дора Габе" организира Летен детски клуб за деца „Играй и учи".

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе Лятна работилничка за въображение.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Галерия „Георги Петров" в Луксор сити център ще се проведе среща с писателя Владо Любенов и представянето на новия му роман „Адвокатът на лудите".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Малката конферентна зала в Дома на културата „Борис Христов" ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия дрон филмов фестивал DroneUp International Film Festival 2016, който ще се проведе на 19 и 20 август на Римския стадион в Пловдив. В пресконференцията ще вземат участие заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева и Петко Петков - мениджър на фестивала.

***
Правец.
От 20.30 часа в Хотелски комплекс RIU Pravets Resort ще бъде открит XII Международен музикален фестивал „Моцартови празници" Правец 2016.

***
Разград.
От 14.00 часа ще се извърши символична първа копка за изграждане на временна открита спортна площадка зад сградата на „СЕМПЕ-2" и ЦДГ „Зорница", върху съществуваща стара спортна площадка. Обектът ще бъде възстановен от „Ротари клуб" - Разград и Община Разград.

***
Смолян.
От 15.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет в Смолян за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата и за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза.

***
Созопол.
На амфитеатър „Аполония" ще се проведе детско шоу с участието на Богдан Томов.

***
Созопол.
От 11.00 часа ще се състои официалното откриване на Център за изкуства, местни художествени занаяти и традиции.

***
Стара Загора.
От 07.00 до 16.00 часа в Рудник „Трояново-3" ще се проведе Ден на отворените врати за деца на служители.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведат групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" ще се състои виртуално пътешествие до най-известните забележителности в света и България „Летните чудеса".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в отдел на библиотека „Родина" ще се проведе творческо ателие - рисуване, апликиране, моделиране от различни материали на различни предмети, композиции, изработване на пано.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.