• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за 28 ноември 2017

Предстоящи събития в страната за 28 ноември 2017

/КРОСС/ *** 

София.
От 08.30 часа ще започне заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров, Лина Абланска и Мая Стоилова (длъжностно присвояване в особено големи размери).

***
София.
От 09.30 часа в Домa на Европа, ул. "Г.С. Раковски" №124, ще се проведе полско-български дебат „Миграционни процеси в Европа и миграционни процеси към Европа и техните политически последици за Стария континент в контекста на източната политика".

***
София.
От 10.00 часа в Червената къща ще се проведе дискусия „Универсалният базов доход - утопия или нeобходимост?" с участието на Ивайло Калфин.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) във връзка с представянето на тазгодишното издание на Барометъра на българската софтуерна индустрия 2016-2017, който е създаден след допитване до водещите технологични компании в страната.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб България на Националния стадион ще се състои пресконференция за честванията на 75-годишнината на НСА "Васил Левски" и обявявaне на официалния старт на инициатива "София - Европейска столица на спорта".

***
София.
От 11.00 часа в Националния прескуб на БТА ще се проведе пресконференция на Института за пазарна икономика, на която ще бъдат представени „Регионални профили: показатели за развитие 2017".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското общество (ФРКБПГО) на тема „Приложен театър в подкрепа на деца и младежи с увредено зрение".

***
София.
От 12.30 часа на ул. „Ген. Александър В. Суворов" 68, кв. „Павлово", ще се състои тържественото откриване на паметна плоча на генералисимус Александър Василиевич Суворов по случай 288 години от рождението му и 243 години от битката при Козлуджа ( днес гр. Суворово).

***
София.
От 12.45 часа в Големия салон на БАН ще се състои церемонията по връчване на почетното звание „Доктор хонорис кауза" на проф. Франческо Гуида. По време на събитието проф. Франческо Гуида ще изнесе лекция на тема: „Италианското Рисорджименто и националното възраждане на Балканите през ХІХ век".

***
София.
От 13.00 часа в Регионалния исторически музей заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще валидира пощенско-филателно издание в памет на испанския дипломат Хулио Паленсия (1884-1952), спасил стотици евреи по времето на Холокоста.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Националния комитет за подобряване водоснабдяването на България /НКБВБ/ и Обществения инициативен комитет за неотложен ремонт на стената на язовир Бели Искър /ОИКНРС - БИ/ на тема „Истината за язовир Бели Искър".

***
София.
От 13.30 часа 26 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Светла Пиралкова (сключване на неизгодна сделка).

***
София.
От 14.30 часа, в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски" ще се проведе заключителната конференция от проект „Духовността на София в историческата памет" на технологична лаборатория „Мозайка", съфинансиран по програма „Култура" на Столична община.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Запад" ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Димитър Данчев и общинският съветник Иван Таков ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 18.00 часа в Националната художествена галерия ще бъде открита изложбата на Група XXL
„Минало и настояще на един контракултурен разказ".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои Новогодишен оперетен бал със звездите на Национален Музикален Театър "Ст. Македонски".

***
София.
От 19.00 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс ще се проведе музикално поетичен мултимедиен спектакъл-концерт „Силует на една любов".

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведат „Поетични вечери - спомен за българските писатели".

***
София.
От 19.30 часа в зала 1 на НДК Ансамбъл „Чинари" представя новия си авторски спектакъл „Мистичен ритъм".

***
Благоевград.
От 18.00часа в зала „22 септември"ще бъде представена книгата „Ален мак самотен" на британската и българска историчка и писателка Мерсия Макдермот.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен център „Морско казино", зала „Георги Баев", ще се проведе „Лидерите на бъдещето" - вечер на Американския университет в България със специалното участие на президента Росен Плевнелиев.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 2 на Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", като резултат от сътрудничеството между Агенция „Митници" и университета, студентите ще получат базови познания за структурата и функционирането на митническата дейност на ниво ЕС, които са широко приложими в бъдещата им трудова дейност.

***
Варна.
От 14.00 в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник от ПП ГЕРБ - Варна Мартин Байчев организира приемни за граждани.

***
Велинград.
От 13.30 часа започва регионална среща в рамките на проект „Регионални политики за устойчива биоенергия - BIO4ECO" по програма ИНТЕРРЕГ, Европа на Европейския съюз. Водещ партньор е Горският технологичен център на Каталуния, Испания, а партньор от българска страна е Изпълнителна агенция по горите.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в сградата на Общинска администрация - Велико Търново ще се проведе обществено обсъждане на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Автомагистрала „Русе - Велико Търново" за населените места гр. Велико Търново, с. Беляковец, с. Никюп, с. Ресен, с. Водолей, с. Хотница, с. Самоводене, с. Момин сбор, с. Леденик, с. Пушево, с. Шемшево и гр. Дебелец.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков" ще бъде представена изложба на Нуркан Нуф.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои концерт на Йоан Димчовски и Йосиф Шерцел - класическа китара възпитаници на Национално музикално училище „Любомир Пипков" град София.

***
Видин.
От 14.30 часа в учителската стая на ППМГ „Екзарх Антим I" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде съвместна пресконференция с директора гимназията Румяна Петрова и председателя на училищното настоятелство Лиляна Цанова, във връзка с отпуснати целеви средства за оборудване и обзавеждане на кабинети и класни стаи.

***
Горна Оряховица.
От 14.00 часа в сградата на Общинска администрация - Горна Оряховица ще се проведе обществено обсъждане на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Автомагистрала „Русе - Велико Търново" за населените места гр. Горна Оряховица, с. Янтра, с. Първомайци, с. Крушето и с. Поликраище.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина № 25 ще се състои Куклен спектакъл „Забързана приказка".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център-Добрич ще се състои Авторски моноспектакъл „Вечният жътвар" на Пенчо Иванов по повод 137 години от рождението на Йордан Йовков.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Боси в парка".

***
Казанлък.
От 10.00 часа в Зала 6 на Община Казанлък среща с участниците в делегация на Община Казанлък до побратимения руски град Толиати. На срещата ще присъстват участниците в делегацията до Толиати главният архитект на Общината Георги Стоев и общинските съветници д-р Стефка Димитрова, председател на Комисията по здравеопазване и Ахмед Мехмед, председател на Комисията по социални дейности и трудова заетост.

***
Казанлък.
От 11.00 часа в Библиотека „Искра" ще се състои пресконференция по повод старта на нова услугата на библиотеката „Езиково кафе, съвместно с МЦР - Взаимопомощ.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в голямата зала на Младежкия дом в Казанлък ще се състои мултимедийно представяне на Експедиция „Кошница ‘2017".

***
Ловеч.
От 10.00 часа в залата на Областен информационен център - Ловеч ще се проведе пресконференция, на която ще се обобщят резултатите от проведените през октомври информационни събития в общините на област Ловеч и ще бъдат представени очаквани възможности по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони за 2018 г. съгласно проектите на Индикативни годишни работни програми.

***
Павликени.
От 10.30 часа в сградата на Общинска администрация - Павликени ще се проведе обществено обсъждане на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Автомагистрала „Русе - Велико Търново" за населените места гр. Павликени и с. Паскалевец.

***
Перник.
От 11.00 часа в залата на 1-вия етаж в Община Перник ще бъдат представени пред местните спортни журналисти предложените от пернишките спортни клубове, състезатели, отбори и треньори за участие в годишната анкета за „Спортист на годината Перник'2017".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на кмета на Община Червен бряг за изпълнението на предизборните обещания от и неговия екип досега.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 Общинският съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив, Иван Вичков ще приема граждани.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе заседание на комисията за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор на Община Разград за 2017 година.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе съвместно заседание на постоянната комисия в областта на образованието, младежките дейности и спорта и Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

***
Свищов.
От 17.30 часа в Зала №1 на Община Свищов ръководството на Общината ще направи отчет на дейността си през втората година от мандат 2015 - 2019 г.

***
Сливен.
От 12.00 часа служители на Сливенския затвор ще протестират пред ведомството с настояване за увеличение на заплатите на служителите в специализираните дирекции „Изпълнение на наказанията" и „Охрана".

***
Смолян.
От 10.30 часа в в Професионална гимназия „Карл Маркс" представителите на сдружение „Българска история" ще прожектират пред учениците няколко епизода от новата документална поредица „Българско военно чудо". След това, от 13.00 часа те ще проведат урок в Природоматематическа гимназия „Васил Левски".

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" (ул. „Българско опълчение" 69) ще се проведат „Коледа в България" - мултимедийна презентация, викторини, кръстословици, рисунки; „Българските обичаи на Бъдни вечер и Рождество Христово" - рождественски миниатюри, стихове, песни и сценки, представени от деца; Коледна работилница - изработване на Коледна украса.

***
Стара Загора.
От 16.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се проведе награждаване на отличените в конкурса за художествено слово „Език мой, ангелогласен".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" Бил Люис, американски обучаващ лектор и бизнес консултант, президент на Мениджърска консултантска група, ще изнесе публична лекция на тема: „Предприемачески начин на мислене".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе редовен брифинг.

***
Шумен.
От 11.00 часа в заседателната зала на ДКТ „В. Друмев" ще се проведе заседание на ПК „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания".

***
Шумен.
От 11.30 часа на бул. „Мадара" ще се състои акция на ОД на МВР във връзка с продължаващата кампания на ОДМВР- Шумен за намаляване на пътно транспортните произшествия в областта.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 ще се проведе съвместно заседание на Икономическа комисия и ПК ЕСС и по т. 5 за общинската сесия, ще присъстват управителят на ВиК и представители на Асоциацията по ВиК.

***
Шумен.
От 17.00 часа в библиотеката Изабел фон Цицевиц - лектор в ШУ „Епископ Константин Преславски" от Немската служба за академичен обмен, и РБ „Стилиян Чилингиров" организират прожекция на филма „Goodbye, Lenin!".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.