• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната на 4 декември

Предстоящи събития в страната на 4 декември

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа, в зала „Триадица" на Гранд хотел София, министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в представянето на първата българска услуга в търсачката на Вайбър, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria.

***
София.
От 11.00 часа, във фоайето на Министерство на правосъдието, министър Цецка Цачева ще даде брифинг, на който ще бъде представено становището на работната група към Министерството на правосъдието относно собствеността на имотите на семействата на починалите царе Фердинанд І и Борис ІІІ и на техните наследници. В брифинга ще вземат участие още министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и Атанас Кацарчев, началник на кабинета на министъра на земеделието, храните и горите.

***
София.
От 09.00 часа, в Дома на Европа (ул. Г. С. Раковски 124), Експерти на Европейската комисия ще представят в София подробности за приетото съобщение за "Бъдещето на прехраната и селското стопанство".

***
София.
От 09.30 часа II състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу прокурор Димитър З., обвинен в престъпление по чл. 143, ал. 1 и чл. 338, ал.1 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 10.00 часа в сграда „Кепитъл Форд" (бул. „Цариградско шосе" 90) на заключителната конференция ще бъдат представени изпълнените проекти и основните резултати по Програма БГ 12 „Домашно насилие и насилие, основано на полов признак" и Програма БГ 13 „Взаимодействие в рамките на Шенген и борба с организираната престъпност, в т.ч. трафик на хора и странстващи престъпни групи", реализирани с подкрепата на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

***
София.
От 10.00 часа XVI състав на Специализирания съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Нели Н., Юлиан Х., Али Ч. и Мирослав С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 до 17.30 часа в Конферентната зала на УНСС ще се проведе пресконференция на тема: „Балканите след референдума в Турция, рисковете от политиката на неоосманизъм и ислямизация и следствията за България и тракийските българи".

***
София.
От 11.00 часа, в Пресклуб България, Българска федерация по таекуондо WTF ще даде пресконференция преди Европейското първенство на олимпийските категории, на което София е домакин от 7 до 9 декември в зала „Фестивална".

***
София.
От 11.00 часа, в залата на 11-ия етаж, ще се проведе пресконференция на КНСБ, на която ще бъде обсъдено увеличението на заплатите през 2017 година и какви са очакванията в бюджетния и реалния сектор за възнагражденията през 2018 година.

***
София.
От 13.00 часа, VI състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пенчо Ч., обвинен в незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 13.30 часа, 30-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Антон Г. (бивш зам.-министър на транспорта), Илия И. (бивш депутат от ДПС) и Огнян Г. (обвинен в безстопанственост).

***
София.
От 18.00 часа, в Аулата на СУ "Св. Кл. Охридски", ще се състои премиерата на книгата на проф. Христо Пимпирев „Антарктида - Студеният юг".

***
София.
От 18.30 часа ще бъде открита авторската изложба на художника Валентин Дончевски, озаглавена „Под Знака на Кръста", в „Галерия 900" на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България (ул. „Богатица" № 10).

***
Асеновград.
От 09.00 часа в зала № 1 на Районен съд -Асеновград ще се гледа делото срещу Веселин Хр., обвинен за извършване на непристойни действия на обществено място, също за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

***
Бургас.
От 11.30 часа кметът на Бургас Димитър Николов ще открие модерния учебен център „Академия Европа" в двора на ОУ „Любен Каравелов" в ж.к. „Възраждане".

***
Бургас.
От 14.30 часа в Районен съд - Бургас ще се проведе заседание по делото срещу 25-годишния Живко К., който ритна и нанесе средна телесна повреда на възрастна жена на автобусна спирка в града.

***
Варна.
От 11.30 часа, в зала 446 на Икономически университет - Варна, ще се проведе кръгла маса на тема „Възможности за развитие на туризма в община Дългопол".

***
Варна.
От 13.30 часа, в централата на БСП на ул. „Македония" 33 във Варна, народните представители от ПГ на „БСП за България" проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов ще проведат приемна за граждани.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция на община Лясковец.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа Великотърновският апелативен съд ще заседава по делото за кражба на ценни експонати от Исторически музей в град Бяла.

***
Видин.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков ще придружи заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев при посещението му в СУ „Цар Симеон Велики" - от 12.00 ч. и в ППМГ „Екзарх Антим I" - от 12.30 ч. По-късно, в 14.00 ч. той ще се включи в работната среща, която заместник-министърът ще проведе с областния управител на Видин Албена Георгиева, кметове на общини от областта и председатели на общински съвети, в Конферентния център на Областна администрация.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа пред сградата на Община Горна Оряховица ще бъдат запалени светлините на Коледната елха. Ще бъде представен детският спектакъл „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа" на Държавен куклен театър - Габрово, след което ще последват празнични илюминации.

***
Добрич.
От 11.00 часа в малката заседателна зала на Община Добрич ще се проведе награждаване на победителите от Конкурс за коледна картичка.

***
Добрич.
От 13.30 часа в СУ „П. Р. Славейков" ще се проведе информационна среща и представяне на платформите ЕВРОДЕСК и Младежки портал и презентация за Time to Move.

***
Елена.
От 15.00 часа ще се проведе традиционна щафета „Бягането" с ученици от СУ „Иван Момчилов" като част от програмата за отбелязване 140 години от освободителните боеве край Елена.

***
Карлово.
В 17.00 часа на пл. „20-ти юли" тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Подготвена е музикална програма.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на областна администрация ще се проведе среща от обучително-информационната кампания срещу наводненията. В срещата ще участват представители на институциите от областите Перник и Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в читалище „Братство" ще се състои концерт по повод Международния ден на хората с увреждания.

***
Монтана.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ГЕРБ, намиращ се на адрес: Монтана, бул. „Трети март" №39, ет.1, народните представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова организират приемен ден в града.

***
Монтана.
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще провери ремонта на път ІІІ-102 Превала - Бели мел - Монтана, в област Монтана. На инспекцията ще присъстват и председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и областният управител на Монтана Росен Белчев. След проверката в 10.30 часа е предвиден брифинг, който ще се състои на паркинга на язовирната стена на язовир „Огоста".

***
Пловдив.
В 11.00 часа на 8-я етаж в Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив" ще бъде представен нов апарат за миниинвазивна хирургия, на който ще се обучават студенти.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Археологическия музей в Пловдив ще се открие изложбата „Монетно златно съкровище от Карлово". Събитието е по случай 135 години от основаването на музея.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Балабановата къща ще бъде официално открита изложбата Старинните къщи на Пловдив - разпиляна броеница от бисери" на арх. Славчо Мерджанов.

***
Плевен.
От 09.30 до 10.30 часа в Пресклуба на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция на Мартин Митев - председател на Общински съвет - Плевен.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод културните събития през месец декември.

***
Рила.
От 11.00 до 12.30 часа, в Заседателната зала на Община Рила, Народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин организира изнесена приемна за граждани.

***
Свищов.
От 16.00 часа в на Камерната сцена в ПБНЧ „Еленка и Кирил д. Аврамови" ще се състои концерт на Детски хор „Дъга" по повод 5 години от създаването му.

***
Смолян.
От 11.00 часа, кметът Николай Мелемов ще даде регулярна пресконференция в 247 зала на Oбщина Смоля.

***
Смолян.
От 16.30 часа на амфитеатъра на Новия център в Смолян ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в общинската зала „П. Р. Славейков" в Стара Загора ще се проведе поредната дискусия от Националната кампания на вестник „Стандарт" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) „Да! На българската икономика".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора ще се проведе спектакълът „За сушата и сватбите" по Елин Пелин.

***
Хасково.
От 14.00 часа в залата на театър „Иван Димов" ще се проведе поздравителен концерт с участието на клубовете на хората с увреждания в Хасково, Духовия и Народния оркестър към общината и децата от Детска градина 22 „Звънче" по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември.

***
Шумен.
От 11.00 часа на 4 декември във фоайето на втория етаж на РБ "Стилиян Чилингиров" ще бъде открита изложба на детски рисунки, посветени на Коледа и Нова година.

***
Шумен.
От 11.00 часа в изложбената зала на РБ „Ст. Чилингиров" ще бъде представена фотоизложба на Венцислав Илиев „Мароко през погледа на пътешественика".

***
Шумен.
От 17.00 часа в къща музей „Добри Войников" ще се състои награждаването на участниците в конкурса „Свободата и българите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.