• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната на 6 декември

Предстоящи събития в страната на 6 декември

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в Министерски съвет ще се проведе редовното правителствено заседание.

***
София.
От 15.30 часа в хотел „Маринела", зала „София", председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи годишната награда на вестник „Български фермер" - „Агробизнесмен на България". В церемонията участие ще вземе и зам.-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева.

***
София.
От 11.00 часа Прокурорската колегия на ВСС ще проведе заседание за изслушване на кандидата и избор на директор на Националната следствена служба.

***
София.
От 09.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще се яви на делото, което се води във ВАС срещу отказа на изпълнителния директор на „Топлофикация-София" ЕАД Георги Беловски да предостави достъп до обществена информация за дейността на дружеството по събиране на вземанията си по съдебен ред.

***
София.
От 09.30 часа ХIV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валери С., Севделин П., Мирослав П. и Атанас Л. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа IX състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян А., Янко Я., Ивайло С., Петър М. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Г., Чавдар Г. и Павел Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа Х състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В., Маргарита К. и Кирил К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала Изток на Народното събрание ще се проведе конференция на тема: „Биоподобните лекарствени продукти - настояще и бъдеще за устойчиво здравеопазване".

***
София.
От 14.30 часа в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I", комисията по Правни въпроси ще проведе обсъждане с главния прокурор Сотир Цацаров на основание чл. 27 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе работна среща, на която ще бъдат обсъдени номинациите във връзка с церемонията „Спортист на годината".

***
Бургас.
От 09.30 часа ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет - Бургас.

***
Бургас.
От 09.00 часа в пункт за базиране Бургас ще се проведе ритуал по посрещане на базов миночистач „Шквал" при завръщането му от участие в състава на Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2).

***
Бургас.
От 09.00 часа в Културен център „Морско казино" за първи път публично ще бъде показано оригиналното завещание на най-големия дарител и благодетел на Бургас - Александър Георгиев Коджакафалията. Безценният документ е акцент в изложбата „Завръщане въ стария Бургасъ", която е посветена на празника на града - Никулден.

***
Бургас.
От 10.30 часа представителни части от гарнизон Бургас ще участват в тържествено издигане на националното знаме на площад „Атанас Сиреков" пред сградата на Община Бургас. Военните моряци съвместно с Община Бургас ще приготвят и раздадат риба и рибен курбан за гражданите и гостите на града на главната улица до сградата на община Бургас и пред църквата „Св. св. Кирил и Методий". След това ще се проведе литийно шествие до Моста в Морската градина, където ще бъдат хвърлени венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

***
Бургас.
В 13.30 часа на Никулден на площад „Атанас Сиреков", пред сградата на Община Бургас, за пети пореден път всички именици ще могат да се снимат за „Златната снимка за поколенията". Имениците ще получат специална никулденска значка и копие от неповторимия кадър.

***
Бургас.
В 14.00 часа младежи организират най-дългото никулденско хоро в Бургас. На три лъча в центъра на града ще се поведе хоро от ученици от бургаските училища и млади танцьори от фолклорния танцов ансамбъл към Професионална търговска гимназия, от ФТА „Никола Гинов" и ПФА „Странджа". Лъчовете ще се съберат на площад „Атанас Сиреков", където ще се завие дългото хоро, в което ще могат да се включат и всички именици на Бургас след общата снимка пред сградата на Общината.

***
Варна.
От 11.00 часа пред православния храм „Св. Николай Чудотворец" ще се проведе военен ритуал и отслужване на молебен за здравето и силата на всички моряци по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски - закрилник на моряци и рибари. След приключването на ритуала, пред православния храм „Св. Николай Чудотворец", ще бъде раздаден рибен курбан на гражданите и гостите на град Варна, приготвен в походна кухня от личен състав от Военноморските сили.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Борислав Нанков ще има приемен ден. Записвания могат да се правят на тел: 052/ 600 015.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в малка зала на МДТ „К. Кисимов" ще бъде представен спектакъла „Няма да платим" по Дарио Фо - театрален спектакъл, премиера.

***
Видин.
От 10.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на празничната Света литургия по случай Никулден в митрополитския храм "Св. Николай Чудотворец". След това той ще се включи в традиционното литийно шествие до централния понтон на брега на р. Дунав.

***
Враца.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай" ще се състои празнична архиерейска света литургия, по повод 150-годишнината на храма.

***
Враца.
От 10.00 часа във фоайето на РБ „Христо Ботев" ще бъде открита изложба „Пощенски картички - XX век".

***
Враца.
От 12.00 часа на пл. „Христо Ботев" ще бъде представена изложба-базар на никулденски шарани и курбан за празника.

***
Враца.
От 16.30 часа на пл. „Христо Ботев" ще бъдат открити коледно-новогодишните празници, ще бъдат запалени и светлините на коледната елха в града.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Общинската библиотека ще се проведе„Коледни вълшебства" - празник за децата - читатели на Общинска библиотека.

***
Горна Оряховица/с. Драганово.
От 10.00 часа в Клуба на пенсионера „Асен Разцветников" ще се проведе "Никулденска трапеза" - общоселски празник.

***
Горна Оряховица/с. Първомайци.
От 11.00 часа в НЧ „Иван Вазов - 1893" ще бъде представена Кулинарна изложба с традиционни рибни ястия, посветена на православния празник Никулден.

***
Добрич.
От 09.00 часа в детска градина №10 ще се играе кукленият спектакъл „Коледата е за всички" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
В Окръжния съд ще бъде открита коледна изложба на ателие „Стела и Дара" при Младежки център - Добрич с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита изложба с репродукции на Василия и на Васил Стоилови.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в залата на Община Кюстендил ще бъде открита Международната научна конференция „Първата световна война на Балканите и участието на България в нея".

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Окръжен съд - Пазарджик ще гледа делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите. В офиса на партията в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков"№1А приемният ден на Радослава Ташкова, председател на Групата на ПП ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив и общинският съветник Георги Василев ще бъде от 16.00 до 18.00 часа. В същия офис от 17.30 до 18.30 часа с граждани ще се среща д-р Аргир Аргиров. В офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5, Ани Лафчиева ще приема граждани от 17.00 до 18.30 часа, а Емил Русинов от 17.30 до 18.30 часа.

***
Русе.
От 11.30 часа в СУ „ Йордан Йовков" ще състои официално тържество по повод поставянето на къщичка-библиотека в училището.

***
Свищов.
От 15.00 часа в комплекс „Светиниколско училище" ще се проведе тържество по повод деня на Свети Николай Чудотворец и Деня на банкера.

***
Свищов.
От 18.30 часа в салона на Читалището ще бъде представена Театрална постановка на Театър „Иван Димов" - Хасково от Елин Рахнев, постановка Пламен Масларов.

***
Сливен.
В 17.00 часа със запалване светлините на коледната елха ще започне програмата за коледните и новогодишните празници в Сливен.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Кукления театър ще се играе постановката „Февруари" по Питър Барнс.

***
Шумен.
От 10.00 часа в Регионален исторически музей - Шумен ще бъде организирана тематична беседа „Никулден в музея".

***
Шумен.
От 11.00 часа ще бъде открита обновена спортна база.

***
Шумен.
От 16.00 часа в НЧ „Напредък - 1869" ще се проведе общинско литературно четене и отбелязан рождения ден на литературен клуб „Сладкодумци".

***
с. Васил Друмев, община Шумен.
От 16.30 часа в хотел „Шумен" ще се проведе Ден на шуменските дарители.

***
Шумен.
От 17.00 часа в изложбената зала на РБ „Ст. Чилингиров"ще се състои мултимедийно представяне на пейзажи от Мароко на пътешественика Венцислав Илиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.