• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития в страната за 20 април

Предстоящи събития в страната за 20 април

/КРОСС/Моната

От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град Монтана. Държавният глава ще разговаря с кмета на града Златко Живков в сградата на Общината и ще гостува на семейството на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на българския президент.

Кнежа

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще се срещне с кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски. В 11.30 часа в читалище „Борба" президентът ще участва в отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделия „Стефан Цанов" в града. По-късно през деня държавният глава ще разговаря от 13.30 часа с Виолин Крушовенски, кмет на Община Мизия и с хора, пострадали при наводнението през 2014 година.

Пазарджик

От 11.30 часа в Драматично-куклен театър „Константин Величков" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честването на 50 години Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в град Пазарджик.

София

От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

София

От 10.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще се проведе заседание на Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, на която ще бъдат разгледани документите и приемане на Решение за допускане до изслушване на кандидат за длъжността член на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

София

От 09.00 часа в хотел „Интер Континентал" министърът на правосъдието Цецка Цачева и българският евродепутат Емил Радев ще са домакини на конференция на тема „Националната съдебна система като част от Европейския правов ред. Детското правораздаване - предизвикателства и възможни решения".

София

От 10.00 часа в София хотел Балкан министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференцията „Пазарната интеграция на ВЕИ и прехода към чиста енергия", организирана от Българската фотоволтаична асоциация.

София

От 11.00 часа, в Централен военен клуб, министърът на отбраната Красимир Каракачаноящ ще обяве учаредяването на Инициативен комитет за честването на 1300 години от победата на кан Тервел над арабите при Константинопол.

София

От министър Екатерина Захариева ще се срещне със своя колега от Република Косово Беджет Пацоли.

София

От 09.00 в Гранд хотел София ще се проведе конференция за цялостна реформа на поддържаните от администрацията регистри ще бъде представена на конференция в София.

София

От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказален съд ще се проведе заседание по делото срещу Тодор С., Владимир Р., Илия Е., Ангел А., Величко Х. и Албена Е., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

София

От 10.00 до 13.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се състои „Балканите на XXI век - Българския поглед". 10  Встъпителни изказвания; Ивайло КАЛФИН, министър на външните работи (2005-2009 г.); Проф. Антон ПЪРВАНОВ, преподавател в УНСС; Д-р Боби БОБЕВ, Институт по балканистика с център по тракологоия на БАН.

София

От 10.00 часа в централата на КТ „Подкрепа" ще се проведе пресконференция, с която ще се постави началото на Кампанията на Конфедерацията за достойни условия и заплащане на нощния труд.

София

От 10.00 часа в Софийски градски съд ще се проведе заседание по делото срещу Илко Семерджиев (бивш служебен здравен министър) обвинен за престъпление против реда на управлението, чл. 269, ал.1 НК. Разпоредително заседание.

София

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „България в 360 градуса - Бъдеще и нови възможности".

София

От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се проведе пресконференция за представяне на нова възспоменателна монета.

София

От 13.00 часа Специалзираният наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н. и Йоннгпин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

София

От 14.00 часа на Националния стадио „Васил Левски" ще се проведе първата работна среща между МВР, Министерство на младежда и спорта, Български футболен съюз и представители на двете парламентарни комисия - Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешен ред и сигурност. Серията от срещи бе инициирана след инцидент по време на футболен мач, при който след хвърлена бомбичка пострадаха двама полицаи. След срещата са предвидени изявления.

София

От 19.30 часа в НДК в ДНК стартира и 11-тото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик" (20-30 април), който се организира в партньорство с Националния дворец на културата и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс.

Благоевград

От 09.00 часа в VII СУ „Кузман Шапкарев" ще се проведе Пето регионално състезание по география.

Благоевград

От 09.30 часа в Детска градина №2 „Света Богородица" ще се проведе открит урок в трета възрастова група „Бен Тен" на тема „В страната на изкуствата".

Благоевград.

От 11.00 часа в родната къща на Георги Измирлиев - Македончето ще се проведе тържество по повод 167 години от неговото рождение. - по телефона, има запис с организаторът - д-р Елена Чълъгнова, РИМ - Благоевград.

Благоевград

От 11.00 часа в зала „22 септември"  ще бъде представена първата българска програма от ЕС - A.L.E.C.O ще се проведе открит урок в трета възрастова група „Бен Тен" на тема „В страната на изкуствата".

Благоевград

От 11.30 часа в Зала № 5 ще се проведе пресконференция по проект „Благоустрояване на градска среда".

Благоевград

От 12.00 часа в Галерия Св. Лука, кв. „Вароша" ще бъде открита изложбата „Стаички".

Благоевград

От 13.00 часа на ул. „Ветрен" ще се проведе церемония по първа копка по проект „Благоустрояване на градска среда", втори обект „„Благоустрояване на IV-ти микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен" до ЮЗУ „Неофит Рилски".

Благоевград

От 14.00 часа на бул. „Св. Св. Кирил и Методиж" 30 ще се проведе откриване на офис на Банка Пиреос.

Благоевград

От 15.00 часа пред зала „22 септември" ще се проведе среща на поколенията на ПМГ.

Благоевград

От 16.00 часа пред площад „Народни будители" (между РИМ и Младежки дом) Откриване на ХХ Национален ученически празник „За хляба наш...".

Варна

От 11.00 часа пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина ще бъде отслужена заупокойна молитва по повод 142 години от Априлското въстание.

Видин 

От 10.30 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

 

***

 Велико Търново.

От 09.00 часа в Ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе IV Научна конференция „Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация", организирана от БАН, част от МТИ „Културен туризъм" - специална част за културния туризъм.

 

***

 Велико Търново.

От 10.00 часа в ДГ "Соня" ще се проведе залесяване по случай Деня на земята.

 

***

 Велико Търново.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Студентския съвет на Великотърновския университет във връзка с провелия се на 17 април, избор за членове на съвета.

 

***

 Велико Търново.

От 14.00 часа в Музей „Възраждане и учредително събрание" Апелативна прокуратура - Велико Търново ще отбележи 20 години от своето създаване.

 

***

 Велико Търново.

От 14.00 часа в парк "Търновград - духът на хилядолетна България" ще бъде официално посрещнат 10-хилядният посетител.За туриста са подготвени специални изненади.

 

***

 Велико Търново.

От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложба на Петранка Новосад /живопис/.

 

***

 Велико Търново.

От 17.30 часа на откритата сцена пред ДКС „Васил Левски" Награждаване на участниците в МТИ „Културен туризъм".

 

***

 Велико Търново.

От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе  представяне на книгата „Кодово име: Живот" на Ваня Червенкова.

Добрич

От 11.00 часа ще се състои встъпителна пресконференция и официална първа копка по проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич".

Пазарджик

От 14.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на АБВ. В нея ще вземат участие общински съветници от ПП АБВ в Пазарджик Атанас Шопов и Ангел Минков.

Пловдив

В 10.00 часа в двора на ДГ „Лилия" в район „Източен"  районният кмет Николай Чунчуков и заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив Георги Титюков ще открият нови детски площадки.

Пловдив

В 10.00 часа в палата 3 на Международния панаир ще се открие десетото издание на Панорама на професионалното развитие.

Пловдив

В 11.00 часа в офиса на Фондация „Пловдив 2019"  ще се проведе пресконференция след провелия се официален мониторинг в Брюксел за напредъка на проекта "Пловдив - Европейска столица на културата". В пресконференцията ще вземе участие екипът на фондацията участвал в презентирането.

Пловдив

В 11.00 часа в сградата на Прокуратурата ще бъде даден брифинг по повод задържането на началника на Районното полицейско управление в Раковски за корупционни практики.

Пловдив

От 11.00 часа в палата 2 на Международния панаир ще се открие 11-тото издание на Националната кулинарна купа на България.

Пловдив

От 11.30 часа във филателния магазин на Централна поща главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще валидира марка,  посветена на 125-годишнината от създаването на Пловдивското филателно дружество, което поставя началото на филателното движение в България.

Разград

От 11.00 часа министърът на отрбаната Красимир Вълчев ще Панорамата на средното образование в Спортна зала „Лудогорец". В програмата му са включени още посещения в ДГ "Васил Левски" - Разград, НПТГ "Шандор Петьофи" - Разград, ЦПЛР - Център за ученическо, техническо и научно творчество - Разград, както и работна срещи с директори в системата на предучилищното и училищното образование.

Своге

От 12.00 часа на площада пред читалище „Градище" официално ще бъде открит паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Паметникът е изграден от ВМРО със съдействието на Община Своге. На официалната церемония ще присъстват организационният секретар на ВМРО и секретар на ПГ „Обединени патриоти" Юлиан Ангелов, кметът на Община Своге Емил Иванов, представител на Областна управа - София област, както и жители и гости на града.

Смолян

От 10.00 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър в Смолян ще се проведе пето издание на фестивала на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце".

Шумен.

От 13.00 часа в заседателна зала на ДКТ „.Друмев" на пресконференция относно подготовката на фестивала Нова българска драма.

Шумен.

От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе областният кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя".

Шумен.

От 13.00 часа в Аулата на Шуменския университет ще се състои откриване на Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.