• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2, президентът Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на АБВ. В 11.30 часа е предвидена среща с представители на парламентарната група на АТАКА.

***
София.
В 16.30 часа на „Дондуков" 2 за пета поредна година държавният глава ще бъде домакин на церемонията по връчването на годишните награди "Най-голям корпоративен дарител".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова ще участва в церемония по връчването на договори на бенефициенти по Първата покана на ИНТЕРРЕГ - ИПП Програмата България - Сърбия 2014 - 2020, която ще се в зала „Пресцентър" на МРРБ.

***
София.
От 10:30 ч. в „Парк хотел Москва", зала „Европа" министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева ще присъства на Деня на хранително-вкусовата промишленост. По време на форума ще се проведе тринадесета Национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: "ХРАНАТА НА 21 ВЕК„.

***
София.
От 15.30 часа в зала „София" на хотел „Маринела" ще се състои годишна среща на агробизнеса, на която министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева ще представи насоки за развитието на сектора през 2017 г. и ще връчи годишния приз на вестника „Агробизнесмен на България' 2016".

***
София.
От 9.00 часа пред Столичния общински съвет БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ще протестират срещу преименуването на част от бул. Янко Сакъзов на бул. Конрад Аденаур.

***
София.
От 9.00 часа пред сградата на Столична община ще се проведе протест срещу бездействието на общината за застрояването в зелени площи и неправомерно изградено депо за строителни отпадъци в зелена площ, както и срещу преименуването на алеята на бул."Янко Сакъзов" на ул."Конрад Аденауер" .

***
София.
От 9.15 часа Конфедерацията на независимите синдикати в България започва срещи с парламентарно представените партии за промени в бюджета за 2017 година, бюджета на НЗОК и този на ДОО преди приемането им в Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А., Аксел Е., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група

***
София..
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София..
От 10.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Б., Петър К., Илия С., Наско С., Марин Е., Здравко Т., Ива Д., Георги Г., Петър М., Иван А., Стоян И. и Илия П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София..
От 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д., Пламен П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в х-л „Радисън Блу" Управителният съвет на Българския зъболекарски съюз (БЗС) ще проведе годишен форум - кръгла маса във връзка с „Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст в Република България.

***
София.
От 10.00 часа в Бетахаус, ул. Крум Попов № 58, ще се проведе пресконференция на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

***
София.
От 10.30 часа в Българската академия на науките (ул. „15 ноември"1) ще се състои церемония по връчване на Отличителния знак на Председателя на БАН на барон Бернард Сноа, Президент на Европейската лига за приноса му към науката, отстояване и популяризиране на европейските ценности. Ще бъде подписано Споразумение за дългосрочно партньорство между Българската академия на науките и Европейската лига.

***
София.
От 10.30 часа в зала 3 на Cinema City Mall of Sofia на бул. Ал. Стамболийски 101 ще се състои медийната прожекция на филма „Съюзени".

***
София.
От 11.00 часа в присъствието на кмета на район "Люлин" Милко Младенов ще бъде открита реновираната сграда на филиал "Люлин" на Столична библиотека.

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Месец на борбата с рака на белия дроб. Защо случаите на коварното заболяване зачестяват?".

***
София.
От 14.30 часа в ЕКСПО 2000 на бул. Никола Вапцаров 55, ет. 1, източно крило ще се проведе среща-дискусия на тема „Предизвикателства в лечението на Хепатит C в България. Нови терапевтични възможности".

***
София.
От 15.00 часа в рамките на традиционните Климентови дни във фоайето на Университетската библиотека ректорът на Софийския университет проф. А. Герджиков ще открие изложбата „Българска прослава на Св. Климент Охридски 916-2016 г."

***
София.
От 15.00 часа в Руския културно-информационен център в София ще се състои пресконференцията, посветена на старта на кампанията по набора на българските граждани и руските сънародници във висши учебни заведения на Русия.

***
София.
От 16.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе откритата среща на Слави Трифонов с лидерите на парламентарно представените партии и Омбудсмана Мая Манолова.

***
София.
От 16.00 часа в сградата на Унгарския Културен Институт в София на ул. Аксаков 16 ще се състои
Туристически бизнес форум - Унгария като туристическа дестинация.

***
София.
От 17.45 часа с литийно шествие от сградата на Светия Синод до ПКСХП „Св. Александър Невски" ще бъдат посрещнати мощите на св. Климент Охридски от Гърция. От 18.00 часа в присъствието на Българският патриарх Неофит ще бъде отслужена празнична вечерня.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия ще бъде открита изложбата „ГРЕШКИ НА КРАСОТАТА - съвременно австрийско изкуство в София".

***
София.
От 18.30 часа в литературния клуб към Столична библиотека ще се проведе тридесет и вторият поетически трубадурски двубой, който ще събере двама майстори на класическия стих от различни поколения - Пламен Сивов и Венцислав Василев

***
София.
От 19.00 часа в 65-та аудитория на Софийски Университет „Климент Охридски" Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) ще проведе традиционната лекция по лавинна безопасност.

***
Банско.
От 14.30 часа в Посетителския информационен център на община Банско (пл. „Възраждане" 4) министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Банско Георги Икономов ще проведат среща за готовността за новия зимен сезон с представители на туристическия бранш, контролните органи и местната власт в общината. - Лора Калчева

***
Бургас.
От 10.00 часа в х-л „България" ще се проведе дискусионен форум на тема „Трафик на хора с цел принудителни фиктивни бракове в контекста на новите форми на експлоатация", организиран от Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Бургас и Сливен - отразява Силвия

***
Бургас.
От 18:00 часа в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино" Орлин Тодоров представя книгата си „"България. Версия 0.5"

***
Бургас.
От 19:30 часа в Експозиционен център "Флора" ще се състои премиерата на видеото "Нищо не е същото" с Димитър Атанасов и Христо Младенов.

***
Бургас./Приморско
Изложба" Приморско - Перлата на Южното Черноморие" ще представи морската община във Варшава.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои лекция-дискусия на тема „Умението - Живо" с писателя д-р Иван Бързаков.

***
Варна.
От 11 ч. в ресторант „Драгоман" на ул. „Драгоман" № 43 ще се проведе среща, посветена на предстоящата в края на седмицата 21-ва национална конференция „България в световната история и цивилизации - дух и култура" .

***
Варна
От 14.00 в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинския съветник Иво Иванов ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 9.00 в Голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе Среща на „Клуб на дейците на културата".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа ще започне медиен тур в производствената база на „Лактима Балкан" - Велико Търново.

***
Видин.
От 17:30 часа в отдел „Заемна за възрастни" на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" ще бъде представена новата книга на Мирела Иванова „Площад България" .

***

Горна Оряховица.
От 16.00 час в Младежки дом ще се проведе „МАЛКО въображение": Re-style Фешън Шоу.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър Търговище представя „Едноокият цар" от Марк Креует. С участието на Параскева Джукелова, Георги Стайков, Александър Илинденов, Грета Неделчева и Петър Петров.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Младежки дом „Малко въображение" ще се състои Re-style Фешън Шоу.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър - Търговище представя „Едноокият цар" от Марк Креует.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа на кръстовището между улиците „Хаджи Димитър" и „Дондуков" ще се проведе кампанията на ОДК „Посланията на есенния лист".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Монтана.
От 10.00 часа на учебно-тренировъчния комплекс на „Центъра за професионална квалификация" - РДПБЗН - Монтана при ГДПБЗН - МВР ще се проведе учение за „Търсене и спасяване при авиационни произшествия и ликвидиране на последиците от тях".

***
Монтана.
От 18.30 часа на сцената на Младежкия дом ще се състои концерта "Па су песну зафануле" по повод 10 години от създаването на Певческа група "Пъстренец джуниър".

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 на Пловдивския окръжен съд ще се проведе открито съдебно заседание по делото срещу Васил А., обвинен за това, че на 11.06.2015 г. при управление на товарен автомобил е нарушил общо четири разпоредби на ЗДвП и по непредпазливост е причинил смъртта на Димитър А., както и телесна повреда на повече от едно лице.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа дело, образувано по жалба на Георги Р. против присъда на Пловдивския окръжен съд.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа дело, образувано по жалба на Делчо Д. против присъда на Старозагорския окръжен съд.

***
Силистра.
От 15.00 часа в зрителната зала на Община Силистра на ул. „Симеон Велики" № 33 ще се проведе представянето и общественото обсъждане на преработен Работен проект: „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа на ул. "Симеон Велики" и прилежащи тротоари и зелени площи - Преработка по чл. 154" .

***
Сливен. В 10:00 часа, хотел „Национал Палас", пресконференция на тема „Как да защитим децата-жертви на престъпления" с участието на Маргарита Карачорова, психолог в „Зона заКрила", Институт по социални дейности и практики, съдия Нели Батанова, председател на Районен съд - Шумен, Веска Вълчева - заместник-областен управител на Областна администрация - Сливен и Ваня Белева - прокурор в Окръжна прокуратура - Сливен.

***
Смолян.
От 10.00 часа в 247 зала на община Смолян ще бъдат отчетени резултатите от Националната кампания „Право на зрение".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа Държавна опера-Стара Загора стартира на сцената на Операта своята нова рубрика „Децата от Стара Загора на сцените на Европа".

***
Търговище. От 17.00 часа в Славейковото училище ще се проведе поредното издание на традиционния Народен университет в Регионален исторически музей - Търговище.

***
Шумен. От 9.00 часа, в зала 363 на Община Шумен ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Шумен. От 14.00 часа в зала 363 в община Шумен ще се проведе заседание на общинската епизоотична комисия, на което ще бъдат набелязани мерки за недопускане на възникване и разпространение на заболяването инфлуенца по птиците.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.