• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще приеме президента на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов и представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация. - достъп само за кадри

***
София.
(От 11.00 часа) В Министерския съвет ще се проведе работна среща на вицепремиера Стефан Янев, отговарящ за провеждането на изборите, с представители на всички ангажирани с вота институции и с ръководството на Централната избирателна комисия. Срещата е във връзка с решението на Върховния административен съд за осигуряване на възможност за машинно гласуване в избирателните секции за парламентарния вот на 26 март 2017 г.

***
София.
От 09.30 часа, в заседателната зала на ВСС ( ул. „Екзарх Йосиф" 12), Пленумът на ВСС ще проведе редовното си заседание. Дневният ред предвижда обсъждане на Доклада на Комисията до Европейския парламент и Съвета, относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка от 25.01.2017 г. и приемане на мерки за изпълнение на ключовите показатели, посочени в него

***
София.
От 09.00 до 17.00 часа, в сградата на Народното събрание, (пл. „Княз Александър І" № 1, Официален вход, Източно крило), Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени на 26 март 2017 г. Крайният срок за подаване на заявление за регистрация на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 8 февруари 2017 г.

***
София.
От 09.30 часа, в столичния храм „Успение Богородично" (кв. "Хиподрума", ул. "Отечество" №3, до площад „Ручей"), Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, ще отслужи Божествена св. Литургия за Празника Сретение Господне.

***
София.
От 09.30 часа, XVI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Георги И., Георги А., Аксел Е. и Геомил Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, XV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т., Марчело Д. и Янко П., обвинени в рекет.

***
София.
От 10.00 часа в БТА Училище „Барвалипе" - България, ще проведе пресконференция по повод предстоящите парламентарни избори в Р България и ще представи Наръчник на правоговора за роми, политици и журналисти.

***
София.
От 10.00 часа, IV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил Д. и Божидар Л., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в Рапортната зала, Ръководството на Първа САГБАЛ „Света София" и „Интер Бизнес`91" ЕООД имат удоволствието да Ви поканят на работна среща на тема „Инициативи за обществено здраве" във връзка с обсъждане на необходимостта от скрининг на таласемия при бременни и новородени.

***
София.
От 11.00 часа, в Посолството на Руската федерация в Република България ще се проведе младежка интелектуална игра, посветена на 185-та годишнина от рождението на изтъкнатия руски дипломат и държавен деец граф Н. П. Игнатиев, съдбата на който е неразривно свързана с България.

***
София.
От 11.00 часа, в Централата на БЧК, зала „Музейна", ще се проведе второто заседание на Обществения съвет за управление на финансовите средства от кампанията за Хитрино.

***
София.
От 11.00 часа в подлеза на хотел „Шератон" на територията на метростанция „Сердика", представители на Реформаторския блок ще демонстрират пред граждани „гласуване" с машина.

***
София.
От 13.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще присъства на откритото съдебно заседание в Административен съд - София-град по дело № 12009/2016 г. срещу изпълнителния директор на „Топлофикация София" ЕАД. Делото е заради отказа на столичната „Топлофикация" да предостави информация по Закона за достъп до обществена информация за дейността на дружеството по събиране на вземанията си по съдебен ред.

***
София.
От 13.00 часа в Аулата на Военномедицинска академия ще се проведе Общо събрание на личния състав на болницата. На него ще бъде представен отчет за дейността на лечебното заведение през 2016 г., както и набелязаните цели, задачи и приоритети за 2017 г.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Сухопътни войски ще бъде представена книгата на Красимир Узунов „Каймакъ-Чаланъ".

***
София.
Oт 14.00 часа Централната избирателна комисия ще проведе първия редовен брифинг във връзка с организацията на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 26 март 2017 г.

***
София.
От 17.30 часа, във Vivacom Art Hall - София, (ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" 4) ще се проведе официалната церемония по награждаване на Най-добрите бизнес планове в Програмата „Предприемачество за нестопански организации" 2017 на Български център за нестопанско право.

***
София.
От 18.00 часа Литературен клуб "Перото" (в сградата на НДК) ще се превърне в училището за магия Хогуортс. Вълшебната тема тази година е Професорите на Хогуортс.

***
София.
От 18.30 часа, в галерия SYNTHESIS, Фото Синтезис Арт Център, (бул. „Васил Левски" 55), ще се състои откриването на изложбата „Благотворителността през обектива".

***
Бургас.
От 11.00 часа в ДГ "Звездица-Зорница", ІІ-ра група "Таралежче" ще представят своята изложба по повод Влажните зони в Бургас и изработване на макет за ПР "Атанасовко езеро" .

***
Бургас.
От 14.00 часа Апелативен съд - Бургас ще проведе заседание спрямо жалба на задържан под стража за убийство при пътен инцидент.

***
Бургас.
От 15.00 часа Апелативен съд - Бургас ще проведе заседание по дело за опит за контрабанда на над 65 кг. марихуана и екстази.

***
Бургас.
От 16.00 часа Апелативен съд - Бургас ще проведе заседание по дело за пренасяне през граница на хероин над 24 кг.

***
Бургас.
От 16.00 часа Етнографския музей показва в изложба „Най-шумният символ в човешкия бит и култура".

***
Бургас.
От 17.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе обществено обсъждане относно именуване на улици в района на к-с "Меден рудник".

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел „Чайка" сдружение „Зелени Балкани" в партньорство с Басейнова Дирекция „Черноморски район" организират пресконференция за резултатите от проект BLACK SEA WATCH „Екологични проучвания в Черно море с участието на обществеността".

***
Варна.
От 20.00 часа в Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" ще се проведе Нощ на книгите за Хари Потър. За трета поредна година феновете на момчето магьосник от цял свят заедно ще споделят своето увлечение по невероятните истории на Дж. К. Роулинг.

***
Видин.
От 09.30 часа в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров" - Видин ще се проведе училищен кръг на състезание по приложна електроника „Мога и зная как" с учениците от специалност Компютърна техника и технологии.

***
Враца.
От 11.00 часа Общинският комитет на ВМРО ще даде пресконференция, посветена на актуални проблеми на Община Враца в началото на годината. Събитието ще се състои в офиса на партията на бул. "Хр. Ботев" 38.

***
Добрич.
От 10.30 до 15.00 часа, в Художествената галерия ще се проведе „Работилничка за въображение".

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе инициативата „Да четем заедно книгите за Хари Потър" - част от глобалната ежегодна инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър" под наслов „Професорите на „Хогуортс".

***
Казанлък.
От 08.00 до 24.00 часа ще се провеждат учебни стрелби в учебен център „Тюлбето"

***
Казанлък.
Or 10.00 часа, в зала 6 в сградата на Община Казанлък ще се проведе среща със Сребра Касева, началник на Кабинета на кмета и някои от кметовете по места за повече подробности по началото на класацията „Кмет на месеца".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в Областен информационен център - Кюстендил ще се проведе работна среща за възможностите пред бизнеса от европейските програми.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа, в храм „Успение Богородично", на големия Господски празник Сретение, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков, викарий на Пловдивския митрополит, ще оглави архиерейска света литургия.

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Окръжният съд ще ще проведе поредното си заседание по делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в сградата на Областна администрация в Пазарджик ще се проведе пресконференция с участието на Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ в България. В срещата ще вземе участие и Президентът на Фондация „Америка за България", Нанси Шилър. - Албена

***
Пловдив.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА - Пловдив ще се състои пресконференция на депутата от Реформаторския блок /ДБГ/ доц. д-р Димитър Шишков. Той ще направи отчет за свършеното от него като народен представител, ще коментира актуални въпроси както свързани с Реформаторския блок, така и с теми от целия политически спектър.

***
Шумен.
От 10.00 до 17.00 часа в Изложбена зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" шуменецът Венцислав Илиев ще представи предмети, които са част от ежедневния живота на пътешественика.

***
Шумен.
От 17.00 часа в Изложбена зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" шуменецът Венцислав Илиев ще представи в мултимедийната изложба „Атлантис 2016 - Мароко".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.