• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития на 1 март

Предстоящи събития на 1 март

/КРОСС/ ***
София.
В „Гранд Хотел София", президентът Румен Радев ще приветства българските производители, които тази година ще получат своите отличия за качество и професионализъм „Златна мартеница".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 12.30 часа в сградата на Софийската професионална гимназия по туризъм, министърът на туризма доц. Стела Балтова ще изнесе открит урок пред учениците.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), под председателството на вицепремиера и министър на здравеопазването Илко Семерджиев. На заседанието министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев ще представи приоритетите на ръководеното от него министерство по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Ще бъдат определени и теми за работна програма на НСТС в мандата на служебния кабинет.

***
София.
От 09.30 часа, 15-състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Любомир Д., обвинен в престъпление по чл. 115-118 от НК.

***
София.
От 09.30 часа, 4-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Валентин Д. („Топлофикация").

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я., Георги Т. и др. образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Никола М. и Димитър Ш. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа на бул. „Христо Ботев" 95, БЧК официално ще открие кампанията си #STENISKANABALA2017.

***
София.
От 11.30 часа, на ул. „Врабча" № 1 в София председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, членове на националното ръководство на партията и признателните земеделци и симпатизанти ще поднесат венци и цветя пред паметника на Александър Стамболийски.

***
София.
От 12.00 часа в Галерия „Средец" ще се състои ресконференция на тема „Ние обичаме България" 2017. На нея ще вземат участие проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта; Проф. Боряна Христова, зам.-министър на културата; Найден Косев, зам.-кмет на Община Шумен; Даниел Руменов, директор на Регионален исторически музей - Шумен.

***
София.
От 12.30 часа, в сградата на Министерството на младежта и спорта, президентът на Българска Национална федерация Карате г-н Алексей Петров ще награди медалистите от Европейското първенство по карате, което се проведе на 17, 18 и 19 февруари в София.

***
София.
София ще посреща и изпраща пътуващите с мартеници. В инициативата ще вземат участие и ученици от 140-то СОУ „Иван Богоров", облечени в народни носии.

***
София.
С мартеници на ръце хората от ж.к. „Дружба" 2, подкрепени от жители на „Младост" ще се съберат от 18.00 часа пред затворения път (от страната на Кауфланд). Хората искат възстановяване на затворения път между „Дружба" 2 и „Дружба" 1, който се използваше от жителите на двата квартала повече от 30 години.

***
София.
От 18.30 часа, в Мраморно фоайе на Столична библиотека Жителите и гостите на София може да посетят Тържествения концерт по случай празника с участието на камерен ансамбъл при Българска асоциация по музикотерапия "Елате, синове на изкуството".

***
София.
От 19.00 часа в НДК ще се проведе концерт на сдружението на танцовите дейци.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей-Благоевград ще бъде открита работилница на Баба Марта. От 17.00 часа ще бъде открита изложба „60 години Национален парк-музей „Шипка".

***
Благоевград.
От 18.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров"-Благоевград коалиция БСП за България ще открие предизборната си кампания. Водачът на листата Тома Томов ще представи кандидатите за народни представители от 1- ви МИР Благоевград.

***
Бургас.
От 11.00 часа, пред Областната дирекция на МВР - Бургас (ул. Христо Ботев" 46) ще се проведе тържественото откриване на традиционния турнир по стрелба за служители от МВР - „Освобождение", който за шеста по ред година гостува в Бургас.

***
Варна.
От 14.00 часа в сградата на Административен съд - Варна, ще се състои пресконференция по повод 10-годишнината от създаването на съда.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Детска ясла „Мечо Пух" ще се проведе Детски празник по случай Баба Марта.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Отчетно-изборно събрание на Българския червен кръст. - отразява Луиза

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в хотел „Централ" във В. Търново съвместна пресконференция ще дадат Клубът по конен спорт „Калоян-92" и Кметство - Арбанаси. Поводът е предстоящият празник „Тодоровден", известен още като Конският Великден, който тази година ще бъде отбелязан с подобаваща програма на 4 март (събота) 2017 г.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на алпиниста Боян Петров, който ще представи своята нова книга „Първите седем".

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в Ресторант „Чифлика" ще се проведе Празнична среща с художествените ръководители по случай Деня на любителското творчество.

***
Велико Търново.
от 16.00 ч. в музей „Възраждане и Учредително събрание" ще бъде открита изложбата „Светът за българския войн".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа пред сградата на Общината ще се проведе подаряване на мартеници на великотърновци от деца от ЦДГ „Слънце", „Ивайло" и техните родители, развлекателна програма.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Вечер за 110-годишнината от рождението на Емилиян Станев. Концерт на трио Ангел Станков, Йосиф Радионов и Зорница Радионова. Представяне на филма „Вечните ловни полета".

***
Враца.
От 10.30 часа в детски отдел на РБ „Христо Ботев" ще се проведе спектакъла „Горски приятели посрещат Баба Марта.

***
Враца.
От 12.30 часа в зоната НЧ „Развитие-1869" Баба Марта ще връзва мартеници на децата.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе Куклен спектакъл „Хитър Петър".

***
Добрич.
От 10.30 часа в малката заседателна зала на втория етаж зам. - кметът „Хуманитарни дейности" д-р Емилия Баева ще награди децата, чиито пана са отличени в конкурса „Мартеница ти дарявам".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Етнографска къща ще се проведе „Бабомартенска седянка" - работилничка за изработка на мартенички.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Концерт „Мартенска плeтеница", посветен на Баба Марта и Деня на любителското художественото творчество.

***
Пловдив.
От 13.30 до 17.00 часа Административен съд - Пловдив организира „Ден на отворените врати", на който, гостите ще бъдат запознати с историята, функциите, структурата на институцията и работата на съдиите и съдебната администрация.

***
Пловдив.
От 15.30 часа 8-а аудитория ще бъдат отбелязани 50 години от основаването на Клиниката по урология на УМБАЛ „Свети Георги" и 25 години от създаването на Катедрата по урология и обща медицина към Медицинския факултет на Медицински университет - Пловдив.

***
Пловдив.
От 15.30 до 16.00 часа доброволците на Български младежки Червен кръст в Пловдив ще подаряват мартеници на децата от Дом за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария - Луиза".

***
Русе.
От 10.00 часа, в зала „Свети Георги" на Областна администрация ще се проведе заседание на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания в област Русе.

***
Сандански.
От 10.30 часа до 12.30 часа в заседателната зала на община Сандански на булевард „Свобода" № 14 ще се проведе изнесена приемна на енергийният омбудсман на ЧЕЗ България - Радослав Димитров за битови клиенти.

***
Сандански.
От 18.00 часа на площад „България" в Сандански Народно читалище „Отец Паисий" и самодейните фолклорни групи и състави в Сандански организират най-дългото хоро в града по повод Деня на самодееца.

***
Сливен.
В 9.00 ч. в СУ „Пейо Яворов" - Сливен официално ще бъде открит клуб „Кариера".

***
Сливен.
В 10.30 часа Административен съд - Сливен пресконференция по повод 10-годишната съда.

***
Смолян.
От 16.00 часа в историческия музей в Смолян ще открият постоянен музеен кът, посветен на полковник Владимир Серафимов и ще представят каталогът „Реликви от Първата световна война".

***
Стара Загора.
От 08.30 часа в ІV ОУ „Кирил Христов" ще се състои празник „Баба Марта бързала, мартенички вързала".

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в ЦДГ № 29 „Славейче" ще се проведе празник „Баба Марта е при нас".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. Българско опълчение" 69 ще се състоят мултимедийна презентация, викторина, рецитал на стихове за България под надслов „Българио, драга, мила, земля пълна с добрини".
От 11.40 часа ще се проведат мултимедийна презентация, викторина, рецитал на стихове за България на тема „Руско-турската война в творчеството на български и руски художници".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои конкурс „Род, народ, държава - с мартеници да закичим".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в камерна зала на Драматичен театър ще се състои премиера на спектакъла „Следобедни игри".

***
Шумен.
От 9.00 до 12.00 часа и от 13.30 до 17.00 часа Административен съд - гр. Шумен организира Ден на отворените врати по случай десет години от основаването на съда, стартирал дейността си на 1 март 2007 година.

***
Шумен.
От 11.00 часа, в голямата съдебна зала на Административен съд - гр. Шумен ще бъде проведен симулативен съдебен процес, в който участие ще вземат ученици от единадесети клас на ПГПЧЕ „Никола Йонков Вапцаров".

***
Шумен.
От 11.00 часа в РБ „Стилиян Чилингиров" ще бъдат показани мартениците, получени за участие в регионалния конкурс „Пижо и Пенда".

***
Шумен.
От 11.00 часа в стая 60 в Статистика - Шумен ще бъдат представени окончателните данни за област Шумен от Годишните отчети за дейността (ГОД) на нефинансовите предприятия за 2015 година- отразява Ивелина

***
Шумен.
В зала 203 на общината Деца от танцовия ансамбъл „Веселяче" към Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК ще поздравят с пожелания за здраве служителите в общинската администрация в Шумен за празника Баба Марта.

***
Шумен.
От 13.30 часа Сребровата къща във възрожденския комплекс в Шумен отваря врати за посетители.

***
Шумен.
От 14.00 часа в МБАЛ Шумен ще се проведе среща за възобновяване на преговорите за увеличение на трудовите възнаграждения в здравното заведение.

***
Ямбол.
В 08.30 часа в заседателна зала в Административен съд - Ямбол представят фотоалбум „История в снимки - 10 години", съдържащ 300 снимки от 10-годишната история на съда. В 14.30 часа ще се проведе пресконференция с представители на медиите по повод 10-годишната на съда. След това ще има демонстрация на софтуера за случайно разпределение на делата в Административен съд - Ямбол пред граждани и журналисти.


Парламентарни избори 2017

***
София.
От 10.00 часа в сградата на централата на КНСБ на пл. „Македония" № 1 (залата на 11 етаж) ръководството на синдиката, начело с президента Пламен Димитров, ще се срещне с представители на Коалиция „Обединени патриоти".

***
София област.
Водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова ще се срещне с жители от областта. Тя ще бъде придружавана от председателя на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кандидати за народни представители от ГЕРБ-София област.
В 10.30 часа Николина Ангелкова ще проведе разговор с граждани и симпатизанти от Костинброд в малкия салон на читалище „Иван Вазов", на площад „Иван Вазов" №1.
В 12.00 часа водачът на листата на ГЕРБ-София област ще посети реконструирания водопровод в община Годеч. В 12.15 часа Ангелкова ще разговаря с жителите на Годеч. Срещата ще се състои в сградата на общинска администрация, площад „Свобода" №1.
В 13.00 часа Николина Ангелкова ще посети паметник в село Шума.
В 14.30 часа в община Сливница водачът на листата на ГЕРБ в София област Николина Ангелкова ще се срещне с жители на общината. Събитието ще се състои в кафе „Фантазия" на площад „Съединение" 1.
В 15.30 министърът на туризма в правителството на Бойко Борисов ще проведе среща с граждани и симпатизанти от Драгоман в „Зелен свят", ул.
„Христо Ботев" 55.
В 16.30 ч. Николина Ангелкова ще се срещне с жители на Божурище. Събитието ще се проведе в кафе „Рико", бул. "Европа" 84.
В 18.00 часа водачът на листата на ГЕРБ-София област ще се срещне с жителите на Самоков, където ще бъде представена и листата на ГЕРБ-София област. Събитието ще се проведе в „Арена Самоков", ул. „Искър" №4 А.

***
София.
От 10.30 часа в конферентната зала на АИКБ (ул. „Тракия" № 15 ще проведе работна среща на представители на „БСП за България" с ръководството на Асоциация на организациите на българските работодатели (АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ). На срещата от страна на „БСП за България" ще участват Корнелия Нинова, председател на БСП, Петър Кънев, Драгомир Стойнев и Георги Търновалийски.

***
София.
В 11.00 часа от площад „Света Неделя" водачът на листа за 23 МИР - София Жельо Бойчев, лидерът на БСП - София Калоян Паргов и кандидати за народни представители от софийските листи на „БСП за България" ще се срещнат с граждани и ще ги поздравят по случай Баба Марта.

***
София.
От 19.30 часа в зала 6 на НДК, по покана на трите национални телевизии, екипът на ПП ГЕРБ ще очаква представители на „БСП за България" за провеждане на предизборен дебат.

***
Асеновград.
От 11.00 часа пред Историческия музей младежите на БСП-Асеновград ще раздават мартеници за дълголетие и берекет от името на кандидата за народен представител Манол Генов.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа, в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски", Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Варна Пейчо Бюлбюлев и Станислав Иванов ще се срещнат с граждани.

***
Варна.
От 18.30 часа във Фестивален и конгресен център, „БСП за България" ще открие официално предизборната кампания в града. Кандидатите за народни представители за 3-ти МИР, начело с водача Стефан Данаилов ще представят пред варненци алтернативния план за управление на държавата.

***
Видин.
От 17.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат представителите на „Воля".

***
Враца.
От 11.00 в центъра на града и в ж.к. „Дъбника", кандидатът за народен представител инж. Петя Аврамова, заедно с членовете на МГЕРБ, ще поднесат пожелания за здраве и благоденствие и ще закичат врачани със специално изработени мартеници.

***
Пазарджик.
В 17.00 часа в Голяма зала на Младежки дом - Пазарджик ще бъде открита предизборната кампания на БСП за България в 13 Пазарджишки МИР. Ще бъде представена и листата с кандидатите за депутати от региона.

***
Пазарджик.
Доброволци от Реформаторски блок-Глас народен - Пазарджик ще подаряват мартеници на жителите на града по случай Баба Марта. Инициативата ще се проведе в обедните часове на 1 март в центъра на Пазарджик.

***
Сливен.
От 13.00 часа в Районната избирателна комисия ще се състои пресконференция с говорителя на РИК инж. Любомир Захариев.

***
Търговище.
От 10.00 часа в зала № 74, в сградата на Община Търговище ще се проведе жребий за местата за агитационни материали предстоящите избори за народни представители на 26 март.

***
Шумен.
От 17.30 часа в предизборния център на БСП - Шумен бъде открита официално кампанията на коалиция "За България".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.