• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 21 март

Предстоящи събития в страната за 21 март

/КРОСС/***София.
От 11.00 часа в зала 101 на Министерство на външните работи ще се проведе ще се проведе брифинг във връзка с организацията на предстоящите избори за народни представители в чужбина.

***
София.
От 12.30 часа в зала 3 на МТИТС министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев ще даде пресконференция на тема „Концесията на летище София".

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т., Янко П., Марчело Дж., обвинени в рекет.

***
София.
От 9.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър Н., Ваня Д., Кирил Г., Роберт В., Николай Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Хр., Иван И., Александър К., Насер Ал., Иво Кр., Мартин И., Мохамед Е., Енчо Я., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветомир М., Бойко Г., Емил Н., Желязко Н., Кирил К., Янчо Я., Янко Н., Янчо Хр., Людмил Р., Борислав П., обвинени в контрабанда.

***
София.
От 10.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М., Андон Сп., Димитър Ал., Милен Вл., Олег К., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Иван И., Димитър А., Божидар Ст., Тошко Т., Красимир П., Йордан П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Принс Б., Маркс Б., Боян З., Христо Ч., Абдин Ю., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Зала София на Гранд Хотел София Юридически барометър ще проведе обсъждане на необходимостта от нов закон за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

***
София.
От 13.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стоян Т., Костадинов Тр., Диавара Л., обвинени в незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 13.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Т., Димитър К., Иван Т., Касъм К., Васил Ф., Сашо Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен В., обвинен в рекет.

***
София.
От 13.30 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир М., Николай А., Ива Д., обвинени в рекет.

***
София.
От 13.30 часа 25-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румяна Ж., прокурор от Окръжна прокуратура Добрич (чл.283 НК).

***
София.
От 14.30 часа 25-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Кирчо К. (чл.357, ал.1).

***
София.
От 16.30 часа в хотел „Маринела", зала „София Гранд", ще се проведе Годишното общо събрание на членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ.

***
София.
От 18.30 часа в галерия "Средец" на Министерство на Културата ще се състои откриването на фотографската изложба "Срамежлива фотография" на фотографа Пламен Трифонов. Почетен гост на събитието ще е Н.В. Цар Симеон II. Изложбата ще бъде открита от бившия вицепремиер Зинаида Златанова.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще се проведе дискусия за това как полът намира израз в езика и съответно какви са езиковите политики в България, Германия и Франция.

***
София.
От 19.00 часа в „Перото" ще бъде представена книгата „Предателства" на Йосип Новакович.

***
София.
От 19.00 часа на голяма сцена на Театър „София" Драматичен театър „Никола Вапцаров" - Благоевград ще представи спектакълът „Вампир" от Антон Страшимиров в рамките на Софийски театрален салон 2017.

***
София.
В Музейко ще бъде открита нова изложба: „Влечуги", която ще представи над 40 вида змии, гущери и други представители от света на люспестите животни.

***
Асеновград.
От 13.30 часа в зала 1 Районен съд - Асеновград ще гледа делото срещу Стефан К., Петър Ст. и Радостин Д.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в в Зала 5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия Блус и Джаз фестивал.

***
Благоевград.
От 15.00 часа в зала 203, Учебен корпус №1 на ЮЗУ "Неофит Рилски" Кариерният център на Югозападния университет "Неофит Рилски" и фондация "Заедно в час" организират инициативата "Преобразование".

***
Благоевград.
От 16.00 часа, в читалнята на детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев" ще бъде представена книгата „Звезден сън" на Мария Маринова.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Експозиционен център „Флора"- Бургас ще се проведе поредното трето издание на изложението „За Туризма 2017".

***
Бургас.
От 11.00 часа в КЦ „Морско казино" ще се проведе церемония за връчване на грамоти на социални работници от Бургас по случай техния професионален празник.

***
Бургас.
От 11.00 часа в СУ „Иван Вазов" ще се проведе пресконференция по повод проведената акция за събиране на средства за школата по керамика.

***
Бургас.
От 15.00 часа в Районен съд Бургас ще се изпълни съдебна поръчка от Република Турция - бившият граничен полицай Михаил Ц. и колегите му Живко П. и Николай Т. ще получат обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели. За същия час пред сградата на съда е насрочен митинг в подкрепа на тримата.

***
Бургас.
От 18.00 часа В Дома на писателя ще се проведе литературна вечер по повод Деня на поезията.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Дарзалас" на хотел „Swiss-Belhotel Dimyat" във Варна Басейнова дирекция „Черноморския район" ще проведе заключителна среща, организирана в рамките на проект „Прилагане на Рамкова директива за морска стратегия 2008/56/ЕО в България - разработване на Програми от мерки съгласно чл. 13".

***
Варна.
От 10.00 часа в изложбеното фоайе на библиотека „Пенчо Славейков" - Варна ще бъдат представени историите на 21 книги и съдбата им във вихъра на отминалото време.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои тройната пресконференция - Бюро по труда, Инспекция по труда, Дирекция социално подпомагане.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в зала „Европа" в Ректората на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий" историкът и научен работник в Бюрото за исторически изследвания на Института за национална памет във Варшава Мачей Жучковски ще изнесе лекция на тема „Приносът на Юзеф Пилсудски за възстановяване на независимостта на Полша през 1918 г.".

***
Велико Търново.
От 15.00 часа на паметник „Майка България" ще се проведе „Панаир на възможностите" - запознаване на гражданите на Велико Търново с дейността на Международната младежка организация АИЕСЕК и с предлаганите от нея възможности и професионални стажове .

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей - Велико Търново ще бъде открита Изложбата „Луксът на XIX век".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще проведе Празничен концерт на ученици от Музикалната школа при Младежки дом.

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети четирите обекта, обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Обиколката ще започне от жилищен блок № 9 в ж.к. „Строител", където Огнян Ценков ще се срещне с представители на Сдружението на собствениците и на фирмата-изпълнител. Останалите три жилищни блока са: №20 в ж.к."Гео Милев", №3 в ж.к. Крум Бъчваров" и №2 в ж.к. „Бонония".

***
Враца.
От 11.00 часа във фоайе на РБ „Хр. Ботев" ще се състои Награждаване на победителите в конкурса „Капчица в града".

***
Враца.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Административен съд - Враца ще се проведе Общо събрание на съдиите, на което Председателя на съда Силвия Димитрова ще представи годишния отчетен Доклад за дейността на АдмС - Враца през 2016 г.

***
Враца.
От 14.30 часа във филиала на Регионална библиотека в ж.к. „Дъбника" ще се състои открит урок „Защо хабим водата", посветен на Световния ден на водата.

***
Враца.
От 18.30 часа в голяма зала на Младежки дом ще се проведе Седмица на Франкофонията „Съдбата на жената в известни опери" - концерт с участието на френски поетеси и Симфониета Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои спектакълът „Любовен еликсир" от Ерик-Еманюел Шмит.

***
Горна Оряховица./ с. Върбица.
От 10.30 часа в Пенсионерския клуб ще се проведе Поетичен рецитал, посветен на Световния ден на поезията.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се проведе Работилничка за въображение.

***
Добрич.
От 10.30 и 14.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състоят куклени спектакли „Хитър Петър" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 14.30 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе прожекция на филм в рамките на Седмица на киното - Немско кино.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия ще се състои „Памет за едно поколение" - ретроспективна изложба на художниците: Ангел Иванов (1925 - 2014), Филип Филипов (1925 - 1994), Съби Георгиев (1925 - 1994), Драгни Цветков (1927 - 1999).

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои Изложба на библиотечни документи по повод 285 години от рождението на Йозеф Хайдн.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на площад „Велбъжд" ще се състои общоградският празник „Кюстендилска пролет".

***
Никола Козлево.
От 13.00 часа в малката заседателната зала към НЧ „Пробуда - 1906" ще се проведе обучение на членовете на Секционните избирателни комисии.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 Окръжен съд - Пловдив ще гледа делото срещу подсъдимия Аляйдин Х. обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и е причинил телесни повреди на други две лица.

***
Пловдив. .
От 10.00 часа, кметът на Район "Северен" инж. Ральо Ралев ще открие цялостно обновен парк с нова детска площадка. Паркът е заключен между улиците "Иван Рилски", "Панагюрище", "Бързия" и "Арабаконак". На откриването ще присъстват кметът на Община Пловдив инж. Тотев, общински съветници, районни кметове и много жители на квартала.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 3 Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Вълкан С., че в периода 21 март 2007 г. - 08 март 2010 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице - управител на търговско дружество с цел да набави за себе си и дружеството имотна облага е поддържал в 6-ма души заблуждение относно продажбата и построяването на различни жилища, с което им е нанесъл имотна вреда в общ размер на 239 865 лв.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 1 23-ти наказателен състав на Районен съд-Пловдив ще дзаседава по делото срещу Николай Б. и Павел Б., обвинени по чл. 354 в, ал. 1 от НК, че в периода април - септември 2015 г. са засадили и отгледали в местността "Влачи вода" в землището на с. Момино село, Пловдивска област 17 кг марихуана на стойност 100 320 лв.

***
Пловдив..
В 11.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие официално Дигитален център на ул. Цанко Лавренов № 10, изграден с финансиране по проект „Дигитално културно-историческо наследство на община Пловдив".

***
Пловдив. .
От 12.30 часа поредна година Община Пловдив организира общоградски празник за Световния ден на водата, в Цар Симеоновата градина, Виенски павилион. То е съвместна инициатива на община Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район", ВиК - Пловдив и РИОСВ - Пловдив.

***
Пловдив. .
В 17.30 часа в Дом на Армията, ще се проведе тържествено честване на Ден на Тракия и Празник на 2-ра българска армия.

***
Пловдив. .
От 19.00 часа, в зала „Пловдив" на Гранд Хотел „Пловдив" ще се проведе церемония по награждаване на участниците в VIІI-то издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив". В тазгодишната надпревара участие взеха общо 15 младежи.

***
Разград.
От 10.00 часа във фоайето на Общинския културен център ще бъде открита изложба-базар на сувенири, предмети и кулинарни изкушения, изработени от потребители на социални услуги.

***
Разград.
От 11.00 часа в хотел „Лес" ше се проведе форум „Партньорство при осъществяване на работата на социалните услуги - ДСП - РДСП- насочване на потребители, координация и сътрудничество с участието на Георги Георгиев, председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО).

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще заседава Постоянната комисия по земеделие, рибарство и аквакултури.

***
Смолян.
От 11.00 часа в зала 247 на Общинска администрация Смолян ще се проведе пресконференция за представяне на проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност чрез използване на възобновяема енергия в три детски градини на територията на община Смолян".

***
Смолян.
От 15.00 часа в киносалона на Областна администрация - Смолян Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) - Смолян ще отбележи Международния ден на горите с информация за дейността на предприятието и излъчване на филм.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат общинските съветници от БСП в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на първи етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена книгата с миниатюри „Живот в щрихи" от Людмила Борисова.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои Театрален спектакъл „Принцът и вещицата" - древноскандинавска сага.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се състои спектакълът „Капан за самотен мъж".

***
Хасково.
От 10.00 часа в залата на Младежки център в Хасково ще се проведе първата за годината среща-дискусия на тема „Стратегия за развитието на региона чрез модернизация на образованието".

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Хасково" ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на Община Хасково от кмета на общината Добри Беливанов и клъстер „Тракия икономическа зона", представляван от инж. Пламен Панчев.

***
Хасково.
От 17.30 часа на пл. „Свобода" ще се проведе Пролетен концерт.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 304 на общината ще се проведе брифинг относно изпълнението на социалните проекти, по които работи община Шумен, както и етапът на подготовката на общината за кандидатстване по националната програма за разработване на находищата с минерални води.


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017

***
София./с. Бусманци
От 10.30 часа кандидатите за народни представители Валентин Радев, Теодора Донкова ще дарят книги от български автори на библиотеката към читалище „Елин Пелин" в с. Бусманци.

***
София.
В 10.30 часа кандидати за народни представители от листата на 25 МИР ще проведат среща с ръководството и служители на модна къща „Агресия" на ъгъла бул. „Рожен" и ул. „Йордан Хаджиконстантинов".

***
София.
От 14.00 часа по повод Световния ден на поезията ПП ГЕРБ-Люлин организира литературен салон на открито в Културен център Люлин, бул. „Захари Стоянов", бл. 324 - 325 П.

***
София.
От 16.00 часа от клуба на ПП ГЕРБ в кв. Сухата река (бл. 18, вх. Д) водачът на листата на ПП ГЕРБ-София за 24 МИР Владислав Горанов и кандидатите за народни представители Джема Грозданова, Евгения Алексиева, Йорданка Фикирлийска и Елизабет Петрова ще обиколят район „Подуяне" и Герена за разговор с граждани.

***
София./с. Балша.
От 17.00 часа кандидатите за народни представители Красимир Ципов, Христо Гаджев, Станислав Иванов и Снежана Дукова ще представят пред жителите на с. Балша основни акценти от програмата на ГЕРБ.

***
София.
От 17.30 часа кандидатът за народен представител Димитър Главчев ще разговаря с граждани на открита приемна на столичната ул. „Луи Айер" (жк. "Гоце Делчев")

***
София.
От 18.00 часа кандидатите за народни представители Александър Ненков, Теодора Георгиева и Атанас Бояджиев ще проведат среща с граждани от район Студентски в кв „Мусагеница" (ресторант „Бялото").

***
София.
От 18.30 часа кандидатите за народни представители Милена Дамянова, Данаил Кирилов и Емануела Спасова ще проведат среща с директори и учители от район Лозенец в читалище „Пенчо Славейков" на бул „Черни връх" 35.

***
София.
От 19.00 часа водачът на листата на 24 МИР Владислав Горанов и кандидатите за народни представители Тома Биков, Георг Георгиев и др. ще проведат среща с живущите от кв. „Кремиковци". Срещата ще се проведе в хотел „Тривия".

***
Благоевград./ с. Рибново
От 13.45 часа в центъра на село Рибново председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ-Благоевград Цветан Цветанов ще се срещне с жители на село Рибново, община Гърмен.

***
Благоевград./ Белица
От 16.05 часа в читалище „Георги Тодоров - 1885", град Белица, ул. „Вл. Поптомов", председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ-Благоевград Цветан Цветанов ще разговаря с избиратели в Белица.

***
Благоевград
От 19.00 часа в спортна зала „Скатопара", град Благоевград, ж.к. „Запад" блок 35, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на Националния предизборен щаб на партията и водач на листата на ГЕРБ-Благоевград Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ. На срещата ще присъства и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и областният координатор на ГЕРБ и кандидат за народен представител Даниела Савеклиева. Специален гост на събитието ще бъде председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

***
Варна.
От 11.15 часа в Концертната зала на Радио Варна ПП ГЕРБ организира регионална кръгла маса на тема „Образованието - национален приоритет". Участие във форума ще вземат водачът на варненската листа на ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова и Таня Петрова, училищен директор и кандидат на ГЕРБ за народен представител и кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
Дупница.
От 09.00 часа в заседателна зала в Дом на техниката председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти. На срещата ще присъстват водачът на листата на ГЕРБ-Кюстендил и областен координатор на партията Кирил Калфин, кметът на Дупница Методи Чимев, общинският ръководител на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов и кандидати за народни представители.

***
Пазарджик.
От 18.00 часа в Пазарджик ПП ГЕРБ ще закрие предизборната си кампания в Драматичен театър „Константин Величков с театралната постановка на пазарджишкия театър „Женска логика". На закриването ще присъстват водачът на листата на ГЕРБ Екатерина Захариева, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов и кандидатите за народни представители от 13 МИР Пазарджик.

***
Перник.
От 13.30 часа в ОК „Дворец на културата" в Перник ПП ГЕРБ-Перник организира регионална кръгла маса на тема „Образование". Акцентите на партията в сектора ще бъдат представени от Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание, Красимир Велчев, водач на листата на ПП ГЕРБ в 14-ти многомандатен избирателен район-Перник и кандидатите за народни представители от политическата сила.

***
Русе.
От 18.00 часа пред Общината в град Русе „Нова Република" ще закрие официално предизборната си кампания.

***
Хасково.
От 18.00 часа в зала „Дружба" коалиция „Реформаторски блок-Глас народен" организират концерт с младите таланти на хасковска област.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.