• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Къде, какво в страната днес

Къде, какво в страната днес

/КРОСС/ ***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Българска асоциация на пенсионерите ще дадат пресконференция на тема „Истината за предстоящото увеличение на минималната пенсия. Очакванията за справедлива индексация на пенсиите за всички пенсионери отново няма да се случи".

***
София.
От 17.30 часа, на площада в квартал „Курило" ще се проведе празничен великденски концерт „Честито Възкресение Христово".

***
София.
От 18.00 часа в Галерия УниАрт в Нов български университет ще се състои втори концерт на участниците в „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика на проф. Милена Моллова".

***
София.
От 18.00 часа в залата на Американския център на Столична библиотека (пл. „Славейков", 4а) ще се проведат Пасхални четения.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Владимир Бошнаков - Дядо Владо - „Моят опит в народната и в природната медицина.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" ще бъдат обявени Новите носители на награди в националната анкета сред слушателите на предаването за класическа музика „Алегро виваче" на БНР.

***
София.
От 19.30 часа в Център за култура и дебат „Червената къща", в рамките на поредицата „Дебюти на границата" ще се проведе пърформънс „Ловец на свечерявания".

***
Асеновград.
От 09.00 часа в зала 1 на Районен съд Асеновград ще се проведе заседание по делото срещу Иван Г., обвинен за това, че в качеството си на длъжностно лице е присвоил сума в размер на 396 000 лева - престъпление по чл. 202, ал.2 т.1 от Наказателния кодекс.

***
Свищов.
От 11.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще се проведе инициативата „С героите на Емилиян Станев", в която ученици от IV „a" и IV „б" класове на СУ „Н. Катранов" ще четат откъси от детски произведения на автора.

***
Добрич.
В Централното фоайе на Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде експонирана пътуващата изложба „Лъвът - българският национален символ през епохата на Възраждането", предоставена от Народна библиотека „Иван Вазов" - Пловдив.

***
Добрич.
От 15.00 часа в Обучителния център на Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе информационен ден по повод 18 април - Световен ден за опазване на паметниците на културата - български паметници, вписани в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

***
Добрич.
В сектор Книгозаемане Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде експонирана витрина с библиотечни документи по повод 105 години от рождението на Яна Язова - българска поетеса, белетристка и детска писателка (1912-1974).

***
Пловдив.
От 09.15 часа, в зала №2 състав на Окръжния съд ще разгледа 13 предложения за условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода от Пловдивския затвор.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Окръжен съд - Пловдив ще се проведе съдебно заседание по делото срещу Димитър А., обвинен в опит за убийство.

***
Пловдив.
От 14.00 часа студенти и преподаватели от Аграрен университет - Пловдив ще проведат среща-дискусия с евродепутата Владимир Уручев на тема: Земеделие на бъдещето - тенденции и предизвикателства". Предвижда се в срещата да вземат участие и млади фермери, които да споделят своя опит.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала „Св. Георги" ще се проведе среща-дискусия с туроператори и заинтересовани страни за обсъждане на възможностите за развитие на туризма в област Русе.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в художествената галерия ще се проведе концерт на октет за източно православна музика „Свети Йоан Дамаскин", с участието на Ивайло Джуров и хор при НУМСИ „Христина Морфова".

***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж в Община Хасково ще се проведе пресконференция по повод Литературните дни "Южна пролет".

***
Хасково.
От 14.00 часа в двора на училище „Атанас Буров" ще се проведе Ден на доброто и милосърдието - акция на доброволците към ПИЦНВ и ученици от ФСГ ФСГ „Атанас Буров".

***
Шумен.
От 09.00 часа Архиерейска св. литургия в храм "Възнесение Господне" ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

***
Шумен.
В НЧ „Стилиян Чилингиров - 1963" ще бъде открита изложба „Поклон пред паметта ви правим, за вашата саможертва не ще забравим!", посветена на 141 години от Априлското въстание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.