• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
Президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените политически сили. От 10.00 часа за консултации са поканени представителите на ПГ на ПП ВОЛЯ, от 11.00 часа представителите на ПГ на партия ДПС, от 13.00 часа представителите на ПГ на „Обединени патриоти".

***
София.
От 10.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ще се проведе кръгла маса на тема: „Изграждане на устойчиви бизнес модели за публикуване в интернет".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се проведе дискусия на тема: „Потенциалът на България - практически подход към икономически партньорства". Участие в дискусията ще вземат Н. Пр. Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия и съпредседател на събитието, Ради Найденов, вицепремиер по европейските фондове и социалните политики, Теодор Седларски, министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, управители на водещи компании.

***
София.
От 10.00 часа в залата на Дома на Европа на ул. „Георги С. Раковкси" №124, Евродепутатът Момчил Неков е официален домакин на събитието „Уверени родители за успешни деца".

***
София.
От 14.00 часа в Интер Експо Център - София министърът на икономиката Теодор Седларски ще открие изложенията Техномебел и Светът на мебелите.

***
София.
От 11.00 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министър-председателят по европейските фондове Малина Крумова и посланикът на Швейцария в България Н. Пр. Денис Кнобел ще участват във въвеждането в движение на първите трамваи, дарени по линия на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Събитието ще се проведе на площад „Възраждане".

***
София.
От 08.30 часа, пред Съдебната палата в София, „Конфедерацията за защита на правата на децата" организират протест срещу протест срещу лишаването на едно дете от нормално детство заради влиятелен родител.

***
София.
От 09.30 часа 28-ми Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу народният представител Светла Пиралкова.

***
София.
От 10.00 часа в Регионален исторически музей - София (зала Инфоцентър) заключителна пресконференция и семинар в рамките на проекта и по договор за „Изпълнение на дейности за информираност и публичност и организиране на информационни събития". На пресконференцията ще присъстват Доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости", инж. Борис Чилев- Ръководител на проекта и Директор на РИМ - София и експертите, осъществили проекта.

***
София.
От 11.00 часа в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа, бул. Възкресение №1 ще бъдат представени резултатите от проект за изграждане на високотехнологичен рехабилитационен център в болницата с финансиране по Норвежкия финансов механизъм.

***
София.
От 11.00 часа в зала № 1 на Централния военен клуб ще се състои представяне на новото издание на книгата „Дневникъ Царя-Освободителя по освобождението на България" от Леонидъ Чичаговъ по случай 140-годишнината от подписването на Манифеста на император Александър II за обявяване на Руско-турската освободителна война. След презентацията на книгата в 12.00 часа всички участници ще положат венци и цветя пред Паметника на Цар Освободител.

***
София .
От 11.30 часа в Южен парк, пространството зад музея „Земята и хората", КТ „Подкрепа" ще постави началото на едноседмична кампания за отбелязване на Световния ден по безопасност и здраве при работа. Участие ще вземат: Йорданка Фандъкова - кмет на София; Илко Семерджиев - министър на здравеопазването; Бисер Петков - управител на НОИ; Румяна Михайлова - изпълнителен директор на ИА „ГИТ"; д-р Ивайло Иванов - зам.-министър на труда и социалната политика; Мария Гайдарова - зам.-министър на образованието и науката; представители на Националния център за обществено здраве и др.

***
София.
От 13:30 ч. в Детския отдел на Столична библиотека гост ще бъде световноизвестният корейски художник Канг Ик-Джунг, който ще води детски уъркшоп.

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще бъде открита изложбата "И (ЖЕНИ)ТЕ СА ГЕРОИ" - посветена на съдбите на унгарските жени през Първата световна война.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Божидар Богданов „Кула".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека поетът Бойко Ламбовски ще изнесе рецитала „А аз само така - минавам".

***
София.
От 19.00 часа за осма поредна година ще се състои Официалната церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството - кулминация в творческата годишна работа на Фондация „Стоян Камбарев". За първи път събитието ще гостува на сцената на "Théatro" (ул. „Върбица" №12).

***
София.
От 19.00 часа в Голяма зала „България" (ул. „Аксаков" 1) КАМЕРАТА ОРФИКА НБУ и Софийска филхармония ще представят първия си съвместен концерт от цикъла „СОЛИСТИ-ИНТЕРПРЕТАТОРИ" с диригент Иван Кожухаров и солисти клавирно дуо Милена Моллова и Милена Лазарова.

***
София.
От 19.30 часа в НДК ще бъде представена пиесата „В очакване на Годо".

***
Благоевград.
От 11.00 часа, в зала 412 на Учебен корпус №1 в ЮЗУ „Неофит Рилски, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще се срещне със студенти, докторанти и преподаватели от университета. Темата на дискусията е „Традиции и модерност в развитието на съвременното българско общество".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Културен център „Морско казино" министърът на туризма Стела Балтова и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще участват в кръгла маса на тема „Образованието и реализацията на специалистите в сферата на туризма". Кръглата маса е отворена за представителите на медиите до 12.30 ч., когато приключва Първата работна сесия от програмата.

***
Бургас.
От 18.00 часа в ресторант „При стария капитан" в Бургас Конфедерацията на българските писатели ще проведат „Български литературни дни" - 2017 г.

***
Враца.
От 15.30 до 17.00 часа, в офиса на ПП ГЕРБ - Враца (бул. "Демокрация" №2), народният представител Петя Аврамова ще проведе приемен ден.

***
Враца.
От 17.00 часа в Салона на Първа поликлиника (бул. „Втори юни" 66) ще се проведе обществено обсъждане във връзка със стартиране на процедура за отпускане на банков кредит на стойност 70 000 лв. и срок на погасяване 36 месеца на „ДКЦ - I - Враца" ЕООД, като Община Враца е гарант за обезпечаване на плащането.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе открит урок по история с д-р Павлин Чаушев.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Димитър Делчев, заместник-председател на Движение България на гражданите и представители на областното и общинско ръководство на партията. Темата на пресконференцията е "Екологична политика в България", както и други актуални въпроси.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г." ще се проведе среща с детския писател Никола Райков, автор на приказките игри „Голямото приключение на малкото таласъмче", „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче" и „Добросъците".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе премиера на кукления спектакъл „Аладин".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се проведе спектакълът „Чудо" от Иван Радоев.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 1 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Надежда В., Лиляна И. и Гина С. Трите са се представяли за "ходжи" и извършвали дейност по "гадателство" и "разваляне на магии", която рекламирали активно в интернет сайтове, блогове и телевизионни програми.

***
Пловдив.
От 11.00 часа, в пресклуба на БТА в Пловдив, на бул. "6-ти Септември" 140, ще се проведе пресконференция на комитет "Право на жилище - район Северен Пловдив". Тема: Подадени жалби в Европейския съд по правата на човека в Страсбург срещу плановете на районната администрация за събаряне на къщи и лишаване от правото на жилище на жители на район „Северен" - Пловдив.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Св. Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията.

***
Свищов.
В градската градина до 28 април ще бъде експонирана изложба-базар на картини от ученици при СУ „Димитър Благоев".

***
Силистра.
От 09.00 до 13.00 часа Народният представител от ГЕРБ-Силистра Алтимир Адамов организира приемен ден, който ще се проведе в областния офис на партията на адрес ул. „Симеон Велики" 16, ет.2.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа, в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе начална пресконференция по проект "Вълшебна класна стая".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в сградата на Международен младежки център ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в гр. Стара Загора".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината се проведе заседание на Постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред".

***
Шумен.
От 14.00 часа в сградата на общината кметът на Шумен Любомир Христов ще има приемен ден, в стая 315 в сградата на общината приемен ден ще има и председателят на Общинския съвет - Шумен проф. Борислав Беджев.

***
Шумен.
В ĸaбинeтa нa изпълнитeлния диpeĸтop нa МБАЛ - Шумен ще се проведе отложеното Общо cъбpaниe нa aĸциoнepитe нa болницата.

***
Шумен.
От 11.00 и от 13.30 часа в девета съдебна зала на Шуменския окръжен съд ще се проведе Ден на отворените врати.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.