• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
Oт 18.00 часа в Гербова зала на „Дондуков" 2 държавният глава ще посрещне абитуриенти от над 50 специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа от 33 населени места.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе седмичното правителствено заседание.

***
София.
От 17.30 часа в Софийската градска художествена галерия ще се проведе церемонията по връчването на годишните награди „Златна ябълка" за принос към подобряване на благосъстоянието на децата в България.

***
София.
От 13.30 часа на „Сцена 17" в Министерство на културата (бул. „Александър Стамболийски") организира публична дискусия за паветата на столичния бул. „Княз А. Дондуков", във връзка с предстоящия му ремонт.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Ефе" в хотел Маринела ще се проведе осмото издание на „Шумът на парите".

***
София.
От 09.00 часа XII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Иван М., Марио Г., Методи З., Петър Д., Божидар С., Димитър Т., Стойко С., Кирил Д., и Божидар Л., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 4-ти Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Д., обвинен в престъпление по чл. 253 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Мелиад Ф. и Хасан Х., обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Френския институт в София (пл. „Славейков" 3) ще се проведе втория семинар, част от конкурс „ЕКООБЩИНА" на тема „Устойчиво управление на битовите отпадъци - от събирането до икономическото и енергийното им оползотворяване".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен проектът „Реализиране на ЦАИС „Единна входна точка" за подаване на годишни финансови отчети и статистика в машинночетим формат и интеграция с НАП, НСИ, АВ/ТР", финансиран по Оперативна програма „Добро управление".

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще бъде представен сборника „БТА - ЗАД КУЛИСИТЕ".

***
София.
От 11.30 часа в зала А на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе пресконференция, посветена на Шести Балкански винен фестивал.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще бъдат представяни на основните теми, включени в програмата на предстоящия Четвърти конгрес на Националния борд по туризъм, който ще се проведе под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

***
София.
От 13.00 часа, най-голямата спешна болница „Пирогов" ще получи като дарение Първата специализирана линейка за новородени и деца в Република България на стойност над 150 000 лв.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, (ул. „Eкзарх Йосиф" № 12) ще се проведе заседание на прокурорската колегия.

***
София.
От 15.00 часа в Големия салон на БАН-Администрация (ул. „15-ти ноември" № 1) ще се проведе Общоакадемически семинар „Актуални проблеми на науката".

***
София.
От 18.00 часа в Галерията на СБХ ще бъде открита изложбата на Боян Боянов „Близо до мен".

***
София.
От 19.00 часа, пред Народния театър „Иван Вазов" в гр. София, Гвардейският представителен духов оркестър ще изнесе концерт.

***
София.
От 19.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" в програмата на Европейския музикален фестивал концерт ще изнесе Хорът на Университета Bucknell от САЩ.

***
София.
В 20.00 часа в София Хотел Балкан ще започне тържественият бал за абитуриентите, който продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс" АД организира благотворително за пореден път. Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева и др.

***
София.
От 20.00 часа в „Арена Армеец" ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник.

***
Благоевград.
От 18:30 ч. в зала „Яворов" студенти от специалност „Съвременна хореография" в Югозападния университет „Неофит Рилски" ще представят спектакъла „Дамата с камелиите и Кармен в съвременна хореография".

***
Варна.
От 14.00 часа в зала „Варна", Община Варна, ще се състои пресконференция по повод официалното откриване на първото издание на детски и младежки литературни дни „ВарнаЛит".

***
Враца.
От 10.00 часа в Общинския социален комплекс за работа с деца във Враца, ще стартира инициатива по случай Световния ден за борба с тютюнопушенето.

***
Враца.
От 16.30 часа пред книжарница „Приятели ще се проведе Благотворителен концерт за събиране на детски книжки, които ще бъдат дарени на Детско отделение на МБАЛ „Христо Ботев" - Враца.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа на крепостта Царевец ще се проведат Наблюдения на слънцето и изложба на стари астрономически, български книги, пособия и уреди.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Кафето в ДХГ „Борис Денев" ще се проведе Пресконференция по повод събитията от „Арт Лято ‘2017".

***
Велико Търново. /с. Пчелище.
От 16.00 часа във фоайето на Общината ще се състои откриване на авторска фотографска изложба на Виктория Гърдева.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Концерт по класическо, поп и джаз пеене на студенти от класа на проф. Сребра Михалева.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в парк „Дружба" ще се проведе Модно ревю - конкурс под надслов „Децата на община В. Търново - отговорни към природата".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Зала 30 на Младежки дом ще се проведе Заключителен концерт на учениците от Музикалната школа и по повод 1 юни.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Музикални копнежи" - премиерен концерт - спектакъл на МДТ „К. Кисимов" .

***
Велико Търново.
От 21.30 часа на крепостта Церевец ще започне „Звездна нощ над „Царевец" - нощни наблюдения.

***
Видин.
От 10.30 ч. в сградата на Дирекция "Бюро по труда " - Видин ще бъде представен отчет за състоянието на пазара на труда.

***
Видин.
От 10.30 ч. в Заседателна зала №1 на Областна администрация - Видин ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Видин.

***
Павликени./Караисен.
От 10.00 часа при моста на входа в село Караисен ще се състои протест срещу състоянието на пътищата.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе куклен спектакъл „Аладин".

***
Добрич.
От 15.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе литературна среща с потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция.

***
Перник.
От 10.00 до 12.00 часа представителите на политическа партия ГЕРБ в Общински съвет-Перник Румяна Гьорева и Цветана Пиралкова организират приемен ден с граждани. Срещата ще се проведе в сградата на Община Перник.

***
Пловдив.
От 13.30 часа, в зала 10 на Съдебната палата, Окръжен съд - Пловдив ще разгледа искане по реда на чл. 69 ал.1 от НПК за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов.

***
Пловдив.
От 10:00 часа в зала 5 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу шофьор блъснал млада жена на пешеходна пътека в Пловдив.

***
Пловдив.
От 13:30 часа в зала 10 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото за отстраняване от длъжност на кмета на Асеновград, Емил Караиванов привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери и обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство.
***
Плевен.
От 09.30 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе Пресконференция на МАРТИН МИТЕВ - председател на Общинския съвет в Плевен.

***
Свищов.
От 11.00 часа в Детския отдел на Градска библиотека ще се проведе Викторина „Умеем да четем, пишем и общуваме на български език" - участват учениците от литературния клуб при СУ „Цветан Радославов" с ръководител Стефка Георгиева.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Зала на Община Стара Загора ще се проведе празнична програма, посветена на 45 години Детска градина „Първи юни".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в НЧ „Напредък - 1869" ще бъде представена постановката „Дакота" от Жорди Галсеран.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.