• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
к.к. Златни пясъци.
От 19.00 часа в конферентна зала „Хармония" (ниво 2), хотел „Интернационал", ще се проведе пресконференция след като Министърът на туризма Николина Ангелкова присъства на официалните събития по повод отбелязването на 60-годишнината на к.к. Златни пясъци. Тя ще участва в работна среща на тема „Перспективи за развитие на к.к. Златни пясъци" заедно със собственици на хотели в курортния комплекс Златни пясъци, представители на туроператори и турагенти.

***
София.
От 09.00 часа в СОБТ, командоси от Специализирания отряд за борба с тероризма и психолози ще проведат обучение на ученици от две столични училища. Целта е децата да овладеят умения за разпознаване на агресията в периода на нейното зараждане и преди тя да има физическа проява.

***
София.
От 9.00 часа в сградата на СОБТ - бул."Цариградско шосе" 64, ще се проведе обучение за борба с агресията в училище, овладяване на емоциите и разпознаване на признаците на агресия. В обучението ще участват ученици от четвърти, пети и шести клас на три столични училища - 73 СУ „Владислав Граматик", 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов" и 11 ОУ „Св. Пимен Зографски".

***
София.
От 9.00 часа в Център за култура и дебат "Червената къща" Сдружение за устойчиви екологични решения АГРОЛИНК ще проведе кръгла маса на тема: „Справедливостта по веригата на доставки в България".

***
София.
От 9.30 часа в Интерекспо център ще се проведе форум „Икономика за жива планета".

***
София.
От 9.30 часа 8 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Николай Н. (чл. 282, ал. 3 НК).

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Хр., Иван И., Александър К., Иво Я., Иво Кр., Мартин И., Мохамед А., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.40 часа в сградата на ВСС ще се проведе брифинг на Юлиана Колева - член на ВСС и председател на КПИВ и Георги Дичев - председател на Камарата на частните съдебни изпълнители във връзка с прилагането на Споразумението за сътрудничество за принудително събиране вземанията на органите на съдебната власт.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел П., Анатоли А., Цветомир Ц., Нина М., Боил К. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общинския съвет.

***
София.
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа мярката за неотклонение „задържане под стража" спрямо Мирослав Минков М., служител на ГД „Охрана" и Димитър Николов З., прокурор, с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група

***
София.
От 11.00 часа в зала „Музейна" на секретариата на БЧК ще бъде връчена финансовата помощ на семействата на пострадали деца при пътнотранспортни произшествия.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „България отново в енергийните диверсификации на Европа?".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Вихрен" на хотел „Хилтън" ще се състои пресконференция на тема: „Лечение с радиохирургичния гама нож ICON - първият гама нож за големи мозъчни тумори в Европа и Близкия изток".

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър П., Станислав М., Валентин Хр., Любен М., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.15 часа в Борисовата градина при паметника на Хаджи Димитър (до Лятната сцена), където столични магистър-фармацевти ще засадят 10 дъбови дървета. Проявата е по случай 10-годишнината на Регионална фармацевтична колегия София-столична (РФК София-столична).

***
София
От 13.00 часа в 272-а аудитория на СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои Конференция „Съдебната реформа: Гласът на бизнеса". Сред поканените лектори са Екатерина Захариева, Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи, Цецка Цачева, Министър на правосъдието, Н.Пр. Ерик Рубин, Посланик на САЩ в България, Н.Пр. Емма Хопкинс, Посланик на Великобритания в България, Н.Пр.Стефано Балди, Посланик на Италия в България, Лозан Панов, Председател на Върховен касационен съд, Сотир Цацаров, Главен прокурор на Република България.

***
София.
От 13.30 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Димитър П., Найден В., Кольо Г., Михаил Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав Т., Николай М., Методи Г., Христо Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Музеят на НБУ ще бъде открита изложбата „Петербургската художествена академия и нейните български възпитаници".

***
София.
От 18.00 часа в Полонистичен кабинет в СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои цикъл от лекции на проф. дфн. Калина Бахнева „Полската литература - известна и неизвестна".

***
София.
От 18.00 часа в Квадрат 500, зала 19, ще се състои откриването на изложбата „Будистко изкуство от хималаите".

***
София.
От 18.00 часа в залата на читалище "Кирил и Методий" (бул. "Възкресение" №64) в "Красна поляна" общинските съветници от групата на БСП Лява България Иван Таков, Владимир Данев, Николай Николов и Марин Стоянов ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 19.00 часа в Център за култура и дебат "Червената къща" ще бъде представена Документална поредица с филми на режисьора Хосе Луис Герин.

***
Благоевград.
От 09:00 часа в конферентната зала на РИМ-Благоевград ще се състои официалното откриване на VI национална среща „Музеите и устойчивото развитие".

***
Благоевград.
От 13.00 часа в аудитория „Андрей Делчев" на Американския университет ще се проведе конференция на тема „Приносът на интелектуалната собственост - възможности за България".

***
Благоевград.
От 17:30 час във фоайето на община Благоевград ще бъде открита изложбата „Месец на фотографията" - 2017.

***
Бургас.
От 10.30 часа в изложбен експозиционен център „Флора", град Бургас, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на ОПРР Деница Николова ще открие информационен ден по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца" за допустимите бенефициенти от Южна България.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център „Морско казино" ще бъдат закрити Бургаските литературни дни - 2017.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Пленарна", Община Варна ще се проведе състезание - викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!". Организатори на събитието са дирекция „Превенции", Община Варна, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) - Варна. В състезанието-викторина ще участват 250 петокласници от 10 варненски училища.

***
Велико Търново.
От 09.45 часа в заседателната зала на ОДМВР - В. Търново ще се проведе брифинг, във връзка с извършено тежко криминално престъпление. Ще присъстват директорът на ОДМВР - В. Търново старши комисар Димитър Машов и ръководителят на Районна прокуратура - В. Търново Тихомир Шабов.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в кафе "Галерията" ще се проведе пресконференция във връзка с провеждането на 3D фестивал за улично изкуство. (15.06-18.06.17 г.).

***
Велико Търново.
От 11.00 в Зала 302 на Общината ще се проведе пресконференция за предстоящия шампионат по хандбал. "2nd IHF Men's Emerging Nations Championship 12-18 June Bulgaria 2017". Спортното събитие ще е във Велико Търново и Габрово.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, център „Амалипе" ще представи програмата и участниците в Детския ромски фестивал „Отворено сърце".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на изложба „Лицето на ромите - преди и сега".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ "Константин Кисимов" ще бъде представена "Червило" - съвременна пиеса

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Сцена "Арт лято", парк "Боруна" Издателите на БГкнига и създателите на проекта "Фабрика за книги" оргаянизират отворена дискусия на тема: "Как да издадеш книга?

****
Велико Търново.
От 21.00 часа в ДКС "Васил Левски" Спектакъл на Националния балет на Грузия "Сухишвили".

***
Враца.
От 16.30 часа ще се проведе заседание на Общински съвет-Враца.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация, във връзка с приемане на второ четене на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с тролейбусен транспорт на територията на град Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в градска концертна зала ще се проведе Концерт на Симфониета Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои постановката „Тартюф" по Молиер.

***
Враца.
От 19.00 часа в голяма сцена на ДКТ гостува „Методът Грьонхолм".

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в НЧ „Напредък -1869" ще се състои Празничен концерт „20 години - балет „Калина".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Градски парк „Свети Георги" ще се проведе Фестивал на балканската култура и кулинарно изкуство „Добрич Мези".

***
Казанлък.
От 13.30 часа в двора на ПГ „ Иван Хаджиенов" ще се състои научен Технофестивал.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Реагионалния пресклуб на БТА. Люси Дяковска и представители на Плевенската филхармония ще дадат пресконференция за съвместния си проект „Разходка по Бродуей".

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде Сдружение Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи - Плевен по повод европейски проект.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в музея на Катедра „Анатомия, хистология и ембриология" на Медицинския университет в Пловдив, на бул. „Васил Априлов" 15А, ще бъде показана 3D интерактивна маса за виртуални дисекции.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала „Съединение" на РИМ - Пловдив ще бъде открита Национална научна конференция „Пловдив през втората година на ХІХ и ХХ век - общество, личности, местна власт".

***
Пловдив/ с. Труд.
От 17.30 часа от сборен пункт читалище „Светлина-1929" ще се проведе шествие по Карловско шосе на населението на с. Труд в знак на протест срещу дейността на Централата за производство на електро и топлоенергия от био отпадъци.

***
Русе.
От 14.00 часа в Музей на градското всекидневие (Къщата на Калиопа) ще бъде открита изложбата „Светът на Калиопа".

***
Сливен.
От 10.00 часа в конферентната зала на Областна администрация Сливен, областният управител Чавдар Божурски ще представи ръководния екип на администрацията и ресорите на заместник областните управители. Ще бъдат представени и приоритетните задачи в работата на администрацията.

***
Сливен.
От 18.00 часа ще се състои юбилеен гала-концерт в зала „Сливен" по повод 120 години от основаването на читалище „Христо Ботев - 1897".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе Програма за лятна работа с деца.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа по централните улици на Стара Загора ще се проведе диксиленд шествие на участниците в „Международния джаз форум Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се състои „Полет над кукувиче гнездо", драматизация Дейл Васерман по романа Кен Киси.

***
Трявна.
От 18.00 часа пред сградата на Община Трявна официално ще бъдат открити Националните Славейкови празници.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Правна комисия по текущи материали.

***
Ямбол.
От 14.00 часа в заседателната зала на Областна администрация Ямбол ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.