• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 25 ноември 2017

Предстоящи събития в страната за 25 ноември 2017

/КРОСС/ ***
София.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването на патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски". В 11.00 часа председателят на парламента, академичният съвет на Софийския университет начело с ректора проф. Анастас Герджиков ще поднесат венци и цветя пред паметника на св. Климент Охридски. В 11.15 часа Цвета Караянчева ще участва в академичното тържество в Аулата на университета.

***
Плевен.
От 10.00 часа, в зала „Плевен" на Областна администрация Плевен, министърът на правосъдието Цецка Цачева ще открие в Плевен конференция на тема: „Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца" (Брюксел II а).

***
София.
От 08:00 часа в академичния параклис „Св. Климент Охридски" в Богословския факултет на Софийския университет ще бъде отслужена празнична утреня и божествена света литургия, с което университетът ще отбележи своя патронен.

***
София.
От 09.00 часа, в храм „Св. Климент Охридски" в жк. „Люлин", Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод на Българската православна църква, ще оглави празнична св. Литургия.

***
София.
От 09.00 часа в Болница „Св. Анна" ще започне научен симпозиум „На гости на Болница „Св. Анна", чиято тема е: „Съвременно поведение при мозъчни инсулти".

***
София.
От 09.00 до 16.00 часа в зала 2 на НДК ще се проведе еднодневен семинар на тема „Болестта като символ - семинар за духовно и физическо здраве".

***
София.
От 10.00 до 18.00 часа входът за постоянната хронологична и външната експозиция на Националния военноисторически музей ще бъде свободен. Инициативата е част от организирания от музея Ден на майката, а всички посетили го в този ден ще станат свидетели на разнообразни атракции, между които арт-ателиета, танци, игри и др.

***
София.
От 10.00 часа, зала Startup Hambar в сградата на бизнес „Инкубатора" в София тех парк, ще се проведе форум „Кариера с кауза".

***
София.
От 11.00 часа при площад „Ручей" кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще проверят изграждането на новата метростанция от третия лъч на бул. „България".

***
София.
От 11.00 до 13.00 часа в Руския културно-информационен център (РКИЦ) на ул. Шипка №34 ще се състои ГАЛА КОНЦЕРТ на XVIII Фестивал на патриотичната и антифашистка песен "Сребърни чучулиги" и XV Фестивал на фронтовата песен "Альоша".

***
София.
От 13.00 часа, в хотел „Премиер" в София, бул. „Брюксел" 11, ще се проведе пресконференция с участието на създателят на т.нар. „изкуствен панкреас" Милош Козак, който ще бъде специален гост на Третата национална среща по иновативно лечение на диабет, която се организира от СНЦ „Култура без граници".

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „Пейо Яворов" ще се проведе „Фолклорно надиграване. Начална страница Мобилна версия RSS Слушай онлайн

***
Благоевград.
От 18.30 часа, в зала „Скаптопара" Благоевград ще бъде домакин на XVI Международен турнир по таекуон-до „България Оупън" 2017г.

***
Варна.
От 11.00 часа в Концертната зала на Младежки дом - Варна ще се проведе награждаването на лауреатите от XII Национален конкурс за литературно творчество и компютърнa рисунка „Морето, морето, морето..." Варна 2017 г.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салона на НЧ „Искра" театър ВЕСЕЛ представя: „Малката кибритопродавачка" - детски куклен спектакъл, представен от ДКТ - гр. Русе.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на производители на натурални, здравословни и чисти храни във връзка с учредяване на национално сдружение. Представители на различни браншове ще представят целите и задачите на сдружението.

***
Горна Оряховица.
От 13.00 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър „Сава Огнянов" - гр. Русе, представя детския спектакъл „Аладин" по приказката на Шехерезада.

***
Гоце Делчев.
От 12.00 часа, в зала „Неврокоп - Арена" в Гоце Делчев, ще се проведе заседание по силов трибой под мотото „Победи себе си - не посягай към дрогата".

***
Добрич.
От 10.00 часа, в залата на Държавния куклен театър ще бъде учредено ново читалище в града.

***
Карлово./с. Климент.
От 11.00 часа в центъра на селото ще бъде открита паметна плоча на Св. Климент Охридски. По-рано, от 09.00 часа, в храм „Св. Георги", Знеполският епископ Арсений ще отслужи чина на обновление на храм и архиерейска света Литургия.

***
Кюстендил.
От 14.30 часа във фоайето (ет. 2) на Областна администрация - Кюстендил ще се проведе брифинг след кръглата маса, организирана от евродепутата д-р Андрей Ковачев и народния представител Кирил Калфин на тема: "Българо-македонските отношения: приоритети, общи перспективи и предизвикателства".

***
с. Крупник/ Симитли.
От 10.30 часа в село Крупник ще се проведе изложение на редки породи домашни животни.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Св.Климент Охридски" Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Ботаническата градина ще се проведе акция за почистване на зелените площи в района.

***
Силистра.
От 10.00 часа в двора на МБАЛ Силистра ще бъде даден старт на инициативата по почистването и обновяването на парка на болницата, организирана от членове на структурата на Младежи ГЕРБ.

***
Смолян.
От 09.30 часа, в хотел „Кипарис Алфа", ще бъде открито второто заседание на кръглата маса „Насилието през очите на земята".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.