• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 17 май 2018

Предстоящи събития в страната за 17 май 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 9.15 часа в НДК ще се проведе среща на върха между лидерите на ЕС и на Западните Балкани. В 15.00 часа ще се състои пресконференция.

***
София.
От 16.00 часа в НДК ще се проведе Световен икономически форум (Давоски форум) с тема „Стратегически диалог за Западните Балкани". В него ще вземат участие и президентът на Световния икономически форум Бьорге Бренде, ръководителят на ЕБВР Сума Чакрабарти и изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева и ще бъдат представени ангажиментите на финансовите институции към проектите на Балканите.

***
София.
От 14.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще разговаря с президентите на Конфедерацията на европейския бизнес (BusinessEurope).

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.00 часа в Световния ден за борба с хипертонията специалисти от Военномедицинска академия ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане.

***
София.
От 09.00 часа епископ Тихон в съслужение със софийския протосингел архимандрит Василий и столично духовенство ще отслужи празнина св. Литургия в храм „Св. Никола Софийски" по повод храмовия празник.

***
София.
От 9.00 часа в Нов български университет, Библиотека, Семинарна зала, ще се проведе семинар "Привилегията да сме информирани: Новите продукти на "Brill", „American Physical Society", „Bloomsbury", „Elsevier" и „De Gruyter".

***
София.
От 9.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Дамян Д. и Стелан П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5", по инициатива на кмета на район „Възраждане"-СО Савина Савова, ще се проведе спортен празник „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията".

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия Ст. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мелиад Ф., Хасан Е. и Хадж Х, обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Р., Красимир Ст., Пламен К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа до 17.00 часа по бул. „Цариградско шосе" при отбивката към бул. "Брюксел" в лентите в посока София ще премине протестно шествие на тежкотоварни камиони и автобуси. При 4-ти км ще бъдат паркирани товарни автомобили, а след отбивката за кв. "Дървеница" до отбивката за бул."Ситняково" ще бъде наредена протестна колона от автобуси. От 13.00 ч. до 17.00 ч. ще бъде проведено протестно шествие със сборен пункт пл. "Македония", по маршрута от ул. "Алабин" към Съдебната палата, вдясно по бул. "Витоша" до парковото пространство пред НДК, където протестиращите ще държат речи.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви въззивен състав на Софийския градски съд ще заседава за мярката за неотклонение на Борислав Миланов, обвинен за бутнатото дете в Южния парк.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 за регулиране на цените на електрическата енергия.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), бул. "Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №5 за регулиране на цените на топлинната енергия

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на БСК (ул. "Алабин" 16-20, ет.1) ще се проведе церемонията по връчване на наградите на БСК за принос към развитието на българската икономика „ИН-5".

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добрин Д., Николай И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на тема: „ЕС трябва да спре да финансира корупцията на Балканите!", в която ще участват Риболовен клуб "Балканка" гр. София, Наташа Црънкович - участник в кампания за опазване на реките в Босна и Херцеговина, Любомир Пейчич - риболовец и активист за опазване на реките в Сърбия.

***
София.
От 12.00 часа в Министерство на образованието и науката ще се проведе пресконференция на тема „Как се създава нация от мечтатели и иноватори".

***
София.
От 12.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие новата административна сграда на Общинска служба по земеделие „Източна". Тя се намира в гр. София, в.з. Малинова долина, ул. „Бистришко шосе" 26. На събитието ще бъдат предоставени данни за хода на кампанията по директни плащания 2018 г.

***
София.
От 12.00 часа в SOHO (ул. „Искър" 4), зала SoHall на ет.1, ще се проведе пресконференция на тема „Постиженията в онкохематологията: от обричаща диагноза до нов живот", поставяща началото на 6-месечна информационна кампания за злокачествените заболявания на кръвта.

***
София.
От 13.00 до 14.00 часа пред Войнишкия мемориал пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестните си действия с митинг-концерт. Протестът е с искане за увеличение на възнагражденията и се организира от Федерация „Култура" на КТ „Подкрепа".

***
София.
От 13.00 часа заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще открие седма годишна кръгла маса Bulgarian ICT Watch, която ще се проведе в зала Универсум на ул. „Винсент ван Гог" 7.

***
София.
От 13.00 часа в International Business School, зала Универсум, улица "Винсент ван Гог" 7, ще бъде проведена седма годишна кръгла маса Bulgarian ICT Watch.

***
София.
От 13.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Сл., Янко К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор М., комулиране на наказанията.

***
София.
От 14.00 часа в галерия „Академия" на ул. „Шипка" 1 по случай 80-годишнината от създаването на Колекцията с визуално изкуство на Британски съвет ще се проведе публична лекция на Емма Декстър, Директор Визуални изкуства на Британски съвет.

***
София.
От 15.00 часа 20-и състав на Софийския градски съд ще заседава по искане за условно предсрочно освобождаване от Джок Полфрийман.

***
София.
От 15.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор М., комулиране на наказанията.

***
София.
От 15.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ивайло И., комулиране на наказанията.

***
София.
От 15.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Маджар К., Венелин К., Мирослав К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бойко Б., Емил Б., Емил Д. и др., произнасяне за връщане на веществени доказателства.

***
София.
От 16.00 часа в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще се състои демонстрацията на печат на Гутенбергова преса върху ръчно изроботена хартия по метода на нейния откривател Цай Лун.

***
София.
От 16.00 часа в Гьоте-институт България на ул. „Будапеща" 1 ще се проведе поредната дискусия от поредицата „Културни панели" среща политици, активисти, артисти и граждани, които ще обсъждат какво означава „добър живот" и каква е ролята на политиката, културата и града.

***
София.
От 18.00 часа в офиса на Алианц Банк България на бул. „Цар Освободител" 8 ще се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса „Идеен проект за визия на банков офис".

***
София.
От 18.00 часа Регионалният исторически музей ще представи изложбата "В зората на европейската цивилизация: Слатина-София на 8 хиляди години".

***
София.
От 18.00 часа в офиса на Алианц Банк България на бул. „Цар Освободител" 8 ще се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса „Идеен проект за визия на банков офис".

***
София.
От 18.00 часа в Княжевската градина ще се проведе благотворителен концерт за спасяването на Пирин.

***
София.
От 18.00 часа в Книжарница "Приятели" (бул. "Цар Симеон Велики" 118) ще бъде представена книгата „Тая земя, оная земя" - кратки разкази.

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще бъде представен сборника с пиеси на унгарския драматург Жолт Пожгаи „Девици и чудовища".

***
София.
От 18.30 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде представен филма „Собибор".

***
София.
От 19.00 часа в Националния археологически музей ще бъдат връчени традиционните награди „Питагор" за съществен принос в развитието на науката на български учени, научни колективи и организации.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" ще се състои концерт на Юрий Башмет със Софийската филхармония.

***
София.
От 19.00 часа в Централния Военен Клуб ще се състои официален коктейл по повод встъпването в длъжност на президента на Световната федерация за недвижими имоти FIABCI - Асен Македонов.

***
София.
От 19.00 часа в концертна зала „България" ще се състои концерт на руския виолист Юрий Башмет и Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Събитието е част от програмата на „Европейски музикален фестивал" 2018.

***
Асеновград.
В 17.00 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои откриването на изложба на художника Ангел Хубенов. Проявата е част от Майските културни празници.

***
Асеновград.
В 18.00 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои мултимедийно представяне на историята на периодичния печат в Станимака и Асеновград от журналиста Марин Маринов. Проявата е част от Майските културни празници.

***
Асеновград.
В 19.00 часа в читалище „Родолюбие" ще се играе постановката „Крадецът на праскови". Проявата е част от Майските културни празници.

***
Батак.
От 09.00 часа в храм „Св. вмчца Неделя" - Батак знеполският епископ Арсений ще отслужи архиерейска света Литургия по повод е Събора на св. Баташки мъченици.

***
Благоевград.
На площад „България" е позиционирано изложението „Литера Експо".

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Аулата на Учебен корпус №1 ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на випуск 2017 от Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски".

***
Благоевград.
От 13.00 часа ще се извърши водосвет на Учебен корпус №9 на ЮЗУ „Неофит Рилски".


***
Благоевград.
От 16.00 часа във Второ ОУ „Димитър Благоев" ще бъде представен „Изкуството да си страхотен" или Малък наръчник за добри маниери на издателска къща „Унискорп". От 18.30 часа на пл. „България" пред МОЛ „Ларго", жители и гости на Благоевград ще се запознаят с поредицата „1001 Светилища" на автора Димитър Тонин на издателска къща „Шамбала".

***
Благоевград.
От 18.30 часа пред зала „22 септември" кметът д-р Атанас Камбитов ще посрещне абитуриентите от Випуск 2018 в Благоевград. След това те ще се отправят към мол „Ларго", където кметът организира официален прием за зрелостниците.

***
Бургас.
От 16.30 часа общинският съветник от ГЕРБ Петко Георгиев ще има приемен ден за граждани в офиса на партията на ул. „Конт Андрованти" 5.

***
Варна.
От 09.00 часа на стадион „Локомотив" ще се проведе Областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец".

***
Варна.
От 9.00 часа в Очна клиника "Свети Николай Чудотворец" ще се състои пресконференция във връзка с успешна операция на 102-годишна пациентка.

***
Варна.
От 10.00 часа на автомагистрала "Хемус" ще се състои протест на превозвачите във връзка с нови европейски правила.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала 6 и 7 на Градската галерия ще се състои пресконференция по повод Европейска Нощ на музеите и галериите 2018.

***
Варна.
От 11.00 до 18.00 часа в двора на Медицински университет - Варна ще се извършват безплатно измерване на кръвно налягане с медицински апарати, които притежават технология AFIB и регистрират наличие на предсърдно мъждене.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Надя Георгиева организира приемна за граждани.

***
Варна.
От 19.00 часа на сцената на Двореца на културата и спорта ще се проведе благотворителен фолклорен спектакъл в подкрепа на новостроящия се храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски".

***
Велико Търново.
От 08.00 часа в Патриаршески храм „Възнесение Господне" на Царевец ще бъде отслужена празнична утреня, последвана от светата литургия с начален час 10.00 часа. Светата литургия ще бъде под предстоятелството на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий в съслужение с епископ Сионии, игумен на Троянския манастир, архимандрит Самуил, игумен на Бачковския манастир, свещеници от Великотърновска епархия и други от БПЦ.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Патриаршия музей „Възнесение Господне" на крепостта „Царевец" ще бъде отслужена литургия за Възнесение Господне - Спасовден.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе Пресконференция на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев.

***
Велико Търново.
От 11.00 до 18.00 часа в парк „Марно поле" ще се проведе информационна кампания за безплатно измерване на кръвното налягане на жителите на града.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на голяма сцена на МДТ ще се състои пресконференция във връзка в предстоящата премиера на детския спектакъл "Пипи дългото чорапче" по романа на Астрид Линдгрен.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Търговски парк Велико Търново ще се проведе откриване на обновения строителен хипермаркет „Практикер".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Читалнята на Регионалната библиотека ще се проведе среща-разговор със специализирана аудитория в защита на дисертационния труд на Емил Александров.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голяма зала на Общината ще бъде излъчена прожекция на филм: La lengua de las mariposas (1999), José Luis Cuerda. Book of Manuel Rivas.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Хъшове" по Иван Вазов.

***
Видин.
От 10.00 часа заместник-кметът Венци Пасков ще присъства на храмовия празник „Възнесение Господне" в село Търняне.

***
Видин.
От 12.30 часа в конферентната зала на ул. Цар Александър II №19-21 ще се проведе обучителен семинар в областта на селското стопанство по програма INTERREG V-А Румъния - България.

***
Враца.
От 09.00 часа в храм „Възнесение Господне" ще започне празничната архиерейска света Литургия по случай 170 години от освещаването на храма. Тя ще бъде предстоявана от Врачанския митрополит Григорий в съслужение с архиереи на Българската православна църква. В 11.30 часа пред църквата "Св. Възнесение" ще бъде отслужен водосвет и осветен курбан, който ще се раздаде на врачани за здраве и благословение. Вечерта от 18.00 часа в Художествената галерия на Регионалния исторически музей ще се състои празничен концерт.

***
Враца.
От 10.00 часа пред сградата на ОДМВР Враца ще се състои брифинг по повод опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата, по време на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

***
Враца.
От 11.00 часа в Конферентна зала на Търговско-промишлена палата Враца ще се състои дискусия на тема „Проблеми и решения за подобряване на пътната безопасност в Северозападна България", организирана Института за пътна безопасност.

***
Враца.
Областна администрация - Враца организира поредица от спортни инициативи под надслов „Спортувай активно" 2018 г. по повод Деня на българския спорт - 17-ти май.
От 14.00 часа в Спортна зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов" ще се проведе демонстрация по волейбол от ВК „Ботев" - Враца и приятелски волейболен мач между отборите на ППМГ „Акад. Иван Ценов" - Враца и ПЕГ „Йоан Екзарх" - Враца за девойки - младша възраст.
От 14.30 часа на Спортно игрище на ПЕГ "Йоан Екзарх" - Враца ще се проведе демонстрация по баскетбол от БК „Ботев 2012" - Враца и приятелски баскетболен мач между отборите на СУ „Св. Климент Охридски" - Враца и ПГТР, юноши - младша възраст.
От 15.00 часа на писта „Огнян Филипов" ще се проведе демонстрация по автомоделизъм от СТМК „Враца" и провеждане на спортно състезание с участието на ученици от ПТГ „Никола Йонков Вапцаров" - Враца.
От 15.30 часа на лекоатлетическата писта на НУ „Иван Вазов" - Враца ще се проведе демонстрация по лека атлетика от СК „Олимпия- Враца" и провеждане на щафетни игри между отборите на НУ „Иван Вазов" - Враца, НУ „Иванчо Младенов" - Враца и НУ „Св. Софроний Врачански" - Враца;
От 16.00 часа в парк в ж.к. „Дъбника" ще се проведе демонстрация по тенис на маса от СКТМ „Враца" и индивидуални игри с участието на ученици от СУ „Никола Войводов" - Враца.
От 17.00 часа в Заседателна зала на Областна администрация - Враца ще се проведе официална церемония по награждаването на най-изявените спортисти на област Враца и връчване на наградите на областния управител.
От 18.30 часа в Спортно игрище в обществен парк „Хижата" ще се състои официално представяне на всички спортни инициативи „Спортувай активно" 2018 г., демонстрация по футбол от ПОФК „Ботев" - Враца, приятелски мач между отборите на СУ „Христо Ботев" - Враца и СУ „Козма Тричков" - Враца.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Младежки дом ще се проведе Годишен концерт на съставите при Младежки дом Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица./с.Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „Съединение - 1888" ще започнат Детски майски празници. /продължават до 19 май/.

***
Добрич.
От 12.30 часа в Регионална здравна инспекция - Добрич ще се състои среща на д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор с общопрактикуващи лекари, медицински специалисти, родители, медии, сдружения и пациентски организации на тема „ Ваксини и здраве ".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център, Концертна зала, ще се състои XXVII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия - Добрич ще се проведе XXIV годишна изложба на художниците педагози в Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен Спектакъл „Д-р" на Драматичен театър „Йордан Йовков".

***
Дулово.
От 14.00 часа в зала 1 на Община Дулово ще започнат честванията по повод 20-ата годишнина на Историческия музей в града.

***
Каварна.
От 17.00 часа в училищния двор на СУ „Стефан Караджа" и ОУ „Йордан Йовков" ще се състоят прояви на различни видове спорт, като тенис на корт, волейбол, хандбал, тенис на маса, кикбокс, карате, велосипедизъм и бадминтон.

***
Казанлък.
От 16.00 часа на ул. „Искра" 25, зала 28, ет. 2, Областен информационен център - Стара Загора организира информационна среща на тема: „Възможности за финансиране чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в залата на „Научно технически институт" - Кюстендил ще се проведе Зелена академия „Устойчиво развитие на биологичните ресурси".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе спортният празник „Детство мое".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в залата общински драматичен театър ще се състои постановката „Съкровището на Силвестър".

***
Момчилград.
От 10.00 часа на стадиона в Момчилград ще се проведе областно състезание с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец".

***
Пазарджик.
От 09.00 часа Негово преосвещенство Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия в пазарджишкия храм „Успение на Пресвета Богородица".

***
Перник.
От 10.30 часа от кв. „Изток" ще тръгне велопоход и ще завърши пред Двореца на културата в центъра на града, където в 11.00 часа ще се проведат демонстрации на Мажоретен състав при VI СУ "Св. св. Кирил и Методий" и СК по художествена гимнастика "Виктория". От 12.00 часа в Централния градски парк ще се проведат игри на открито "Бързи и яростни".

***
Перник.
От 14.00 часа в Конферентната зала на Двореца на културата ще се проведе първата среща на Инициативния комитет, който ще работи за нов проект за Пернишката крепост.

***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуб на БТА-Плевен ще се проведе пресконференция на Джейлян Демирев - ръководител на клуб "Северняците" - Плевен за предстоящо събитие.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с гражданите. Петър Попов - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" №9; Ясен Михайлов - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" №9; Дамян Петров - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" №9; Гошо Къчков - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. "Марица" №91; Пенчо Малинов - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5; Веселин Маневски - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А.

***
Пловдив.
В 10.00 часа на Асеновградско шосе превозвачи ще излязат на мирен протест.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция за дуалното образование. Ще присъстват кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов.

***
Пловдив.
В 12.30 часа в СУ „Найден Геров" ще се проведе творческа работилница за децата от училището на тема „КАК СЕ ПРАВИ ФОТО РАЗКАЗ?", воден от младия режисьор Христо Симеонов. По време на творческата работилница, участниците ще гледат и късометражния филм на Христо Симеонов „Синът".

***
Пловдив.
От 17.15 часа от площада пред Община Пловдив ще се проведе дефиле на всички участници във Фестивала на хляба до БНБ, където в 18.00 часа официално ще се състои официалното откриване.

***
Русе.
От 13.00 часа в Заседателна зала на Община Русе, ще се проведе пресконференция, посветена на Световното първенство по волейбол за мъже. На нея ще присъстват кметът на Община Русе Пламен Стоилов, Данчо Лазаров - председател на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол и Любомир Ганев, член на Управителния съвет на Федерацията.
В началото на редовното заседание на общинския съвет утре, ще бъде направена и презентация по повод Световното първенство и ползите, които то ще донесе на Русе като град-домакин.

***
Свищов.
От 10.00 часа на камерна сцена в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще бъдат представени спектаклите от ХVII издание на Театрална сцена „Малкия принц. От 10.00 часа - за участниците от детските градини. От 14.00 часа - за участниците от училищата

***
Свищов.
От 13.30 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще се проведе инициативата „С пламъка на Ботев" - библиотекари и ученици от V „б" и VII „б" клас на СУ „Цветан Радославов" четат стихотворения от поета-революционер и разкази за него.

***
Свищов.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович"гостува Унгарски културен институт с концерт на дуо Юлиана Киш и Адриен Месарош - сопрано. В програмата: арии от оперети, мюзикъли, филмова музика, Godspell, творби на Пиацола и Гершуин.

***
Сливен.
От 18.00 часа в залата на ДТ „Стефан Киров" ще се състои гала-концертът на участниците в 22-рото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници".

***
Смолян.
От 10.00 часа на изхода на Смолян до Митницата ще се проведе мирен протест срещу приемането на пакета за мобилност за международните превозвачи.

***
Смолян.
От 16.30 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - Смолян ще се отчете ежегодния конкурс за превод на името на Николай Вранчев.

***
Смолян.
От 18.30 часа в Зала № 1 на РДТ „Николай Хайтов", НЧ „Христо Ботев-1871" - Смолян ще представи Юбилеен празничен концерт - 25 години на Младежка танцова формация „Фани Бенова"

***
Смолян.
От 19.00 часа в НЧ „Кирил Маджаров-1866" - Смолян в зала „Николай Карагяуров" ще се проведе Юбилеен концерт 90 години Смесен хор „Родопски звуци"

***
Стамболийски.
От 11.00 часа пред пътния надлез в района на гара Стамболийски ще се състои официалната церемония по приключването на проекта на Държавно предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура" за строително-монтажните дейности за модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив с изграждане на 4 броя пътни надлези.

***
Стара Загора.
От 10.15 часа на ул. „Хаджи Димитър Асенов" 94 в зала на Комплекс „Форум" Областен информационен център - Стара Загора организира информационна среща на тема: „Възможности за финансиране чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България".

***
Трън.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Трън ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Хасково.
От 10.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува".

***
Чепеларе
От 19.30 часа за трета поредна година в Чепеларе ще се проведе Бал на спортистите.

***
Шумен.
От 10.00 часа пред сградата на Областната администрация ще се проведе протест на служители на шуменския екарисаж.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 304 на Общината ще заседава комисия за съдебни заседатели.

***
Шумен.
От 17.00 часа в зала „Младост" ще се проведе традиционният спортен празник на детските градини в Шумен „Весел старт".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.