• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития на 15 октомври

Предстоящи събития на 15 октомври

/КРОСС/София.
От 10.00 часа пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание държавният глава и върховен главнокомандващ Румен Радев ще приеме почетния караул по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

***
София.
В „София Хотел Балкан" министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе работна среща, на която ще бъдат обобщени резултатите от изминалия летен сезон и ще бъде обсъдена подготовката за лято 2019 г. От 12.15 часа в зала „Роял" министър Ангелкова ще даде брифинг.

***
Благоевград.
От 11.30 часа ще се състои церемония по официалното откриване на реновираната сграда на Областната администрация. Участие в церемонията ще вземат и Министрите на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Република Македония, Петя Аврамова и Сухейл Фазлиу, както и други представители от македонска и българска страна.

***
София.
От 09.00 часа в сградата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще се проведе пресконференция във връзка с началото на процедура по набиране на проектни предложения по BG16RFOP002-2.034„Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на малки и средни предприятия".

***
София.
От 10.00 до 12.00 часа в Дома на Европа ще се проведе публична дискусия на тема „Към изборите за ЕП 2019: Ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за Бъдещето на ЕС?". Своето виждане по темaта ще споделят членовете на Европейския парламент Георги Пирински (ПЕС) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Ева Майдел (ЕНП) и Светослав Малинов (ЕНП) ще се включат с видео обръщения към участниците.

***
София.
От 10.00 часа военнослужещи от ВВС ще поднесат венци и цветя пред Паметника на летеца на пл. „Народно събрание" в знак на преклонение пред повдига на поколения военни авиатори, отдали живота си в защита на Родината.

***
София.
От 10.30 часа в читалище „Природа и наука", ул. „Цар Симеон", ще бъде представен проект „Електронни очи-навигация за незрящи".

***
София.
От 11.00 часа в Аула „Максима" на УМБАЛ „Света Екатерина" ще бъде официалното откриване на Европейската седмица на донорството. Кампанията ще протече под надслова „Частица от теб може да бъде за някого целият свят!".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Какви имат да ни кажат младите глухи хора?".

***
София.
От 16.00 часа в Бална зала на хотел „ИнтерКонтинентал" в София ще се проведе дискусия на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз и възможностите за градско развитие на София".

***
София.
От 16.00 часа във фоайето на Административната сграда в БАН ще бъде открита изложба „Приложение на лазерните технологии: от създаване на нови материали до опазване на паметниците на културата".

***
София.
От 19.00 часа в театър „Азарян" ще бъде представен танцовият проект „Закуска на тревата с един Фавн".

***
София.
От 19.00 часа в литературен клуб „Перото" ще се проведе среща с Давид Фоенкинос.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе Фестивал на комедията.

***
Бургас/Несебър.
От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ в град Несебър, жк „Младост", бл.30, вх.Б, партер народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев ще има приемен ден за жителите на община Несебър.

***
Бургас.
От 11.00 часа на пл. „Тройката" ще бъде отбелязан Международният ден на белия бастун.

***
Бяла Слатина.
От 11.00 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „Климент Охридски", народният представител Красен Кръстев ще има приемен ден.

***
Варна.
В 11.30 часа в зала Арт салон на Радио Варна съпредседателите на Демократична България - Христо Иванов (Да, България!) и Атанас Атанасов (ДСБ), и съпредседателят на ПП „Зелените" Владислав Панев - ще дадат пресконференция, на която ще съобщят с правните мерки, които обединението ще предприеме за незабавното спиране на сделката на Община Варна с Георги Гергов, председател на общинската организация на БСП в Пловдив, за придобиване на 100% от акциите на „Централен универсален магазин Варна" АД за 43 244 000 лв. В пресконференцията ще участват и лидерите на местните организации на ПП „Движение Да България" и ПП „Демократи за силна България".

***
Варна.
В 12.30 часа, в централата на СДС-Варна на бул. "Княз Борис I" 46. председателят на СДС Румен Христов ще даде пресконференция. Той пристига на визита във Варна по повод регионален форум на синята партия край морето.

***
Варна.
От 10.30 часа в Актовата зала на Специалното училище за деца с нарушено зрение „Проф.д-р Иван Шишманов" ще бъде презентирана авангардна камера, която може да промени живота на незрящите.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ, ул. „Г. Бенковски" №1, народният представител Емилия Милкова ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 09.00 до 18.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" продължава Двадесети юбилеен национален семинар на потребителите на софтуерен продукт E -lib.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в салона на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" ще се проведе среща по повод Седмицата на донорството. Участие ще вземе футболната легенда Джони Велинов, който живее втори живот благодарение на успешна трансплантация на черен дроб.

***
Велико Търново.
В Читалнята на РНБ „П. Р. Славейков" се провежда Двадесети юбилеен национален семинар на потребителите на фирма „СофтЛиб".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще бъде открита „Антарктика - поглед от другата страна на света" - изложба на художествена фотография, карти Тerra Australis Incognita, исторически материали, теренни образци.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с писателя Христо Стоянов.

***
Видин.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА , Дигиталната национална коалиция и РУО-Видин ще дадат пресконференция на тема „Първи резултати от проекта „eStart@school" за обучение на началните учители в Северозападна България".

***
Гоце Делчев.
От 17.00 часа в Общинския исторически музей ще бъде открита изложба „106 години от Освобождението на Неврокоп и Пиринския край от турско робство". В 18.00 часа, отново в музея, ще се състои концерт на маестро Огнян Вълев.

***
Добрич.
От 16.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита 8-ма изложба „Усещане за жена" - живопис, рисувана с пръсти, на д-р Галя Бодичева.

***
Добрич.
От 17.30 часа в дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представено списание „Антимовски хан" - 2/3 2018.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе заседание на кметовете и кметските наместници.

***
Монтана.
От 10.00 до 13.00 часа в офиса на ГЕРБ, бул. „Трети март" №39, народният представител Ирена Димова ще има приемен ден.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Фондация „Съвременна плевенска медия" ще даде пресконференция за проекта „Историята на Плевен оживява".

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия заместник-кмет на Община Куклен Костадин Павлов. Срещу него са повдигнати 5 обвинения.

***
Пловдив.
В 14.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов" ще бъде открита изложбата „Сезони" на Жоро Комсалов.

***
Троян.
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи своя 73-ти рожден ден. По този повод Светейшият патриарх ще посети Троянската света обител, където ще бъде отслужена света божествена литургия и благодарствен молебен за здравето и дългоденствието на първосветителя на родната ни църква.

***
Разград.
В 10.00 часа в училище „Никола Икономов" ще бъде даден стартът на традиционните срещи на полицията с първокласниците.

***
Смолян.
От 18.00 часа в НЧ „Орфееви гори-1870", квартал Райково ще бъде открито XV-то издание на изложба-базар „Родопски занаяти".

***
Смолян.
От 18.30 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов", Зала 1 ще се проведе концерт-представяне на новия албум на Веселин Маринов „Представи си...".

***
Стара Загора.
От 09.00 до 11.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, бул.. „Митрополит Методий Крусев" 5, народният представител Емил Христов ще има приемен ден.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Полет над кукувиче гнездо".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

***
Шумен.
От 14.00 часа в залата на Шуменската търговско промишлена палата ще има заключителна пресконференция по повод приключването на проект.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.