• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната на 14 март

Предстоящи събития в страната на 14 март

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа до 12.30 часа в зала „Сердика" на София хотел Балкан ще се проведе кръгла маса „ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика" с участието на президента Румен Радев.

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
Лясковец.
От 12.00 часа на изградената паметна плоча пред училището в града ще бъде отслужена заупокойната молитва по повод 5-годишнината от кончината на загиналия при изпълнение на служебния си дълг командос Емил Шарков. На събитието ще присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По-късно в сградата на Областна администрация - Велико Търново той ще проведе работна среща с представители на местната власт на всички общини в областта. Кратки изявления са предвидени към 15.00 часа.

***
София.
От 09.30 часа във „Витоша парк-хотел" ще се проведе конференция, на която ще бъде представено изследване на Университета в Дюсбург-Есен, което сравнява уменията и нагласите на учители от традиционни и алтернативни форми на подготовка.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в СУ „Добри Войников", зала, 1 ет, ще се проведе пресконференция по повод началото на проект „Дигитални умения на децата в 21. век".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цени на „Примагаз" АД за пренос на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа на територията на община Варна за кметствата „Владислав Варненчик", „Младост" и „Аспарухово", за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Примагаз" АД за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване към газоразпределителната мрежа за територията на община Варна за кметствата „Владислав Варненчик", „Младост" и „Аспарухово", за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 10.30 часа в ДНК ще се състои връчване на призове „Добродетел 2018", инициатива, организирана от Национално движение на сираците в България.

***
София.
От 11.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" № 20 председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще даде пресконференция.

***
София.
От 11.00 часа в Зала 2 на Съдебната палата Градският прокурор на София Емилия Русинова и Георги Хаджиев, директор на СДВР, ще дадат брифинг във връзка с убийство, извършено на територията на столицата.

***
София.
От 11.00 часа в Изложбената зала на Държавна агенция „Архиви" ПП Обединени земеделци организира конференция, посветена на 140 години от рождението на Александър Стамболийски.

***
София.
От 12.00 часа в сградата на Специализирания наказателен съд ще се проведе пресконференция за представяне на доклада за дейността на съдебната институция за 2018 г.

***
София.
От 12.30 часа пред Министерството на енергетиката ще се проведе протест за спиране на кариерата край село Куртово Конаре.

***
София.
От 12.30 часа в голям колегиум на Министерство на земеделието, храните и горите ще се проведе Консултативен съвет (КС) по тютюна.

***
София.
От 13.00 часа в централата на ПП „Глас Народен" ще се проведе пресконференция, на която партията ще обяви визията си за участие в предстоящите избори за европарламент.

***
София.
От 13.30 часа в Зала 8 на Национален дворец на културата фондация "За Нашите Деца" организира конференция на тема "Грижа в ранната възраст".

***
София.
От 14.00 часа в Хотел Arena di Serdica, на улица „Буgапеща" 2, представители на Lockheed Martin ще се срещнат с талантливи ученици и студенти в София. Негово превъзходителство посланика на САЩ Ерик Рубин ще присъства на събитието.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе кръгла маса на тема „Да сведем до 0 астматичните пристъпи". В кръглата маса ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание, доц. д-р Мария Стаевска, дм, началник на Клиниката по алергология към УМБАЛ „Александровска" и доц. д-р Владимир Ходжев, дм, председател на БДББ и началник на Клиниката по белодробни болести към УМБАЛ „Св. Георги" - Пловдив.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала 208 на Бургаския свободен университет заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева ще се срещне с младите
хора на Бургас.

***
Варна.
От 9.00 ч. децата и младежите от Центровете за настаняване от семеен тип и Общностния център за деца и семейства във Варна ще получат дарение от Ротари клуб „Варна-Евксиноград", Ротаракт клуб „Варна-Евксиноград" и Ротаракт клуб Варна.

***
Варна.
От 10.00 часа в пресцентъра на УМБАЛ "Св. Марина"-Варна ще се проведе пресконференция с нефролози по повод световния бъбречен ден. В 11.00 часа в зала 501, ет. 5, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан ще направи дарение за Клиниката по педиатрия - инсулинова помпа на дете и парична сума. за изследване на диабетни антитела при поставяне на диагнозата диабет тип 1.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" 1 Пейчо Бюлбюлев ще проведе приемна за граждани.

***
Варна.
От 14.00 часа в кабинет 405, ет. 4 в Клиниката по нефрология и диализа, УМБАЛ „Св. Марина" организира безплатни прегледи във връзка със Световния ден на бъбречните заболявания.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в Областна администрация министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще даде изявление след среща с представители на местната власт на всички общини в областта.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градска концертна зала ще се проведе концерт, посветен на Международния ден на франкофонията.

***
Перник.
От 09.00 часа в зала „Панорама" ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала „Европа" в Доходно здание на град Русе председателят на АПИ Георги Терзийски ще участва във форума „Приоритетна свързаност на Северна България".

***
Разград.
От 13.30 часа в зала 308 на Общинска администрация ще се проведе пресконференция за събитията организирани от Община Разград, по повод Световния ден на социалната работа.

***
Сливен.
От 15.00 часа в сградата на ОДМВР-Сливен директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов и директорът на ГД „Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков ще дадат брифинг по повод годишния отчет-анализ за дейността на ОДМВРСливен за 2018 г.

***
Смолян.
От 11.00 часа на ул. „Евридика" ще се проведе церемония „Първа копка" по проект „Изграждане на нови социални жилища в град Смолян".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа на адрес: "Митр. Методи Кусев", 34А, ет.1, националният омбудсман Мая Манолова ще се срещне с граждани жалбоподатели, сезиращи институцията за неправомерни клаузи по кредити, ЧСИ и колекторски фирми.

***
Шумен.
От 15.30 часа в залата на РУ- Шумен ще се проведе брифинг по повод годишния отчет-анализ на дейността на ОДМВР- Шумен. На отчета ще присъстват директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Благородна Макев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.