• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 11 май

Предстоящи събития на 11 май

/КРОСС/Дряново/с. Керека.
От 11.00 часа на площада пред Народно читалище „Напредък - 1884" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на честването на 400-годишнината от възникването на село Керека.

***
София.
От 09.00 часа в Дом на Културата „Борис Христов" ще се състои Научна конференция "Екологията - начин на мислене".

***
София.
От 9.30 часа на игрищата на Националната футболна база „Бояна" ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации.

***
София.
От 09.30 часа в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще бъде отслужена Архиерейска св. Литургия.

***
София.
От 11.00 часа в Историческия музей ще се проведе Ден на специалност „Български език и история".

***
София.
От 11.00 часа в Общински културен институт Дом на културата „Искър" (бул. „Кръстю Пастухов" №23) ще се проведе Инициативата „Съкровищата на София - мултижанрови събития за деца".

***
София.
От 14.00 часа в София Тех Парк, сградата на Иновационен форум „Джон Атанасов", зала Нетера Космос, ще се състои премиерата на най-новата книга на испанския полярник и писател Хавиер Качо „Аз, Фрам".

***
Бургас.
От 10.00 часа устието на река Ропотамо ще бъде почистено от доброволци от VІІІ, IX и X клас на Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелински". Почистването е организирано от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас по повод 22 май - Международния ден на биологичното разнообразие.

***
Варна.
От 17.30 часа пред сградата на Общината ще се протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 г.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа от Владишкия мост в кв. „Асенов" ще се проведе първия дял на кампанията „Движи се и победи" - поход от Велико Търново до хижа „Божур".

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 10.00 до 14.00 часа в Парк Хотел Арбанаси браншови организации от 18 държави от Европа и Централна Азия ще се включат в международната кръгла маса, която е част от Осми Национален събор на овцевъдите в България.
***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий ще се проведе отбелязване на Патронния празник на Великотърновския университет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа на пл. „Майка България" ще се проведе протест срещу „Национална стратегия за детето 2019- 2030г.".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Рилския манастир в Рилския манастир МОН ще отличи директори с наградата „Св. Иван Рилски" в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий на 11 май.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Възрожденското училище ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на сдружение „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Пловдив.
От 10.00 часа брега на река Марица срещу остров Адата ще се проведе екологичен образователен семинар „Да осиновим Адата".

***
Симитли/с. Полето.
От 08.30 часа църквата „Св. Кирил и Методий" в село Полето ще отбележи храмовия си празник.

***
Сливен/ с. Селиманово.
От 10.00 часа в центъра на селото започва ХI конкурс-надпяване „С песните на Йовчо Караиванов".

***
Смолян/с. Смилян.
От 10.00 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - село Смилян ще се състои Тържествен концерт по случай 100 години от създаването на училището.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа от парк „5-ти Октомври" до парк "Артилерийски" членовете на група Не на стратегията на детето 2019-2030 - Стара Загора и Възраждане Стара Загора организират протест и походно шествие под мотото „При мама и тате ми е най-добре!".

***
Шумен.
От 10.30 часа пред сградата на Община Шумен ще се състои тържествен ритуал по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
***
София.
От 10.30 часа в многофункционален спортен комплекс "Спортна София 2000" в "Зона Б-5" кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев ще присъства на турнир по тенис на маса в район „Възраждане".

***
София.
От 11.00 часа в парк Света Троица Кандидатите за евродепутати Андрей Ковачев и Мария Габриел ще присъстват на Хепънинг по повод 9 май - Деня на Европа.

***
София.
От 11.30 часа „БСП за България" ще внесе нова жалба в ЦИК за законови нарушения от страна на премиера Бойко Борисов.

***
София.
От 12.00 часа в Южния парк - на поляната с птиците, вход от страната на улица „Бяла черква" и бул. „Витоша",кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще вземат участие в централното предизборно събитие на всички райони от 23 МИР на ГЕРБ.

***
София/с. Сеславци.
От 09.30 часа на площада в с. Сеславци, гр. София, Мариела Модева ще присъства на фолклорен фестивал.

***
Аксаково.
От 14.00 часа в залата на Информационен център, в гр. Аксаково, Елена Йончева, Петър Витанов и д-р Десислав Тасков ще се срещнат с граждани.

***
Белово.
От 12.00 часа в залата на община Белово Димитър Данчев ще се срещне с обществеността.

***
Брацигово.
От 19.15 часа в парк "Априлци", гр. Брацигово, Димитър Данчев ще вземе участие във възстановката на събитията от Априлската епопея и ще поднесе венци и цветя. На Площад "Централен", в града, той ще присъства на тържествената заря проверка.

***
Варна.
От 16.30 часа в централата на ГС на БСП - Варна на ул. "Македония" №33, ще се проведе пресконференция на Сергей Станишев - президент на Партията на европейските социалисти и кандидат за член за Европейския парламент 2019 - 2024.

***
Варна.
От 18.00 часа в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център - Варна в гр. Варна, Елена Йончева, Петър Витанов, Сергей Станишев, Десислав Тасков и Крум Дончев ще се срещнат с обществеността.

***
Велинград.
От 16.00 часа в Художествената галерия Димитър Данчев ще се срещне с граждани.

***
Габрово.
От 16.00 часа в парк "Маркотея" Момчил Неков ще вземе участие във фестивала "Четири стихии". В 18.00 часа, в Дряновския манастир, Момчил Неков ще вземе участие в честването не 143 години от Априлското възстание.

***
Главиница.
От 18.30 часа в общинския съвет в гр. Главиница, Цветелина Пенкова ще се срещне с граждани.

***
Дряново.
От 9.00 часа на главната улица, в гр. Дряново, Момчил Неков ще проведе приемна на открито.

***
Кула.
От 11.00 часа на Паметника на Съветската армия в гр. Кула, Емил Георгиев ще се срещне с граждани. В 12.00 часа той ще посети Мемориал "Катюша" и ще се срещне с граждани.

***
Кюстендил.
От 16.00 часа на площад „Велбъжд" кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС д-р Андрей Ковачев ще се срещне с жители на община Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в голямата зала на Общински драматичен театър водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел, заедно с кандидатите за евродепутати д-р Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще участват в централното събитие на политическата партия за областта.

***
Перник.
От 9.30 часа на тенис корта в пернишкия квартал "Монте Карло" водачът листата на ГЕРБ и СДС за изборите за членове на Европейския парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова ще открият турнир по тенис по двойки. Участие в турнира ще вземе зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и народен представител от област Перник Красимир Велчев.

***
Перник/с. Мещица.
От 11.00 часа на площада, в с. Мещица, проф. Румен Гечев ще присъства на традиционния фолклорен конкурс "Дай, бабо, огънче".

***
Пирдоп.
От 17.30 часа на площада в центъра на гр. Пирдоп, Иво Христов ще вземе участие в откриването на Влайковите дни.

***
Провадия.
От 11.00 часа пред общината в гр. Провадия, Елена Йончева, Петър Витанов и д-р Десислав Тасков ще се срещнат с граждани.

***
Трявна.
От 10.30 часа на главната улица в гр. Трявна Момчил Неков ще проведе приемна на открито. В 12.30 часа, в механа "Зограф", в гр. Трявна, той ще се срещне с граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.