• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития на 03 юни

Предстоящи събития на 03 юни

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа министърът на околната среда и водите Нено Димов ще открие годишното събитие на Националният доверителен екофонд към МОСВ, на което НДЕФ ще представи отчет за дейностите за предходната година. Събитието ще се проведе в зала „Европа" в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза" 22. На събитието ще бъдат връчени и традиционните годишни награди за природозащита на името на Мими Праматарова.

***
София.
От 11.00 часа председателят на СДС Румен Христов, избраният за евродепутат Александър Йорданов, главният секретар на СДС Илия Лазаров и членът на НС на СДС Владимир Кисьов ще дадат пресконференция във връзка с приключилите евроизбори в централата на партията на ул. „Раковски" 134.

***
София.
От 10.00 часа в аулата на ВМА ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Усъвършенстване на грижите за здравето и развитието на децата в детските ясли". Организатори на форума са Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) и директори на детски ясли от град София.

***
София.
От 11.00 часа в конгресен център „Европа" в сградата на КНСБ ще се проведе дискусия на тема „За устойчиво развитие на ВиК сектора и достойни работни заплати на работниците и служителите". Участие в нея ще вземат президентът на КНСБ Пламен Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, председателят на КЕВР Иван Иванов, председателят на браншовия синдикат „Водоснабдител" Треперушка Младенова, представители на Съюза на ВиК операторите в България и на Българската асоциация на водите.

***
София.
От 11.00 часа в зала „А" на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе пресконференция във връзка със старта на Осмото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал. В нея ще вземата участие председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов, с Галина Нифору, директор на Балканския международен винен конкурс и фестивал, Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното, и Николай Колев, директор на Sofia Restaurant Week.

***
София.
От 11.00 часа в Института по катализ на БАН ще се проведе Ден на отворените врати, в който Института ще представят последните си разработки и реализирани до този момент катализатори, както и лаборатории и научна инфраструктура. Инициативата е част от тържественото отбелязване на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на одобрени заявители по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" за проблемите при прилагане на схемите и конкретните си искания.

***
София.
Ор 13.00 до 15.00 часа в АГ болница „Майчин дом" ще се проведат безплатни прегледи на жени със симптоми на неволно изпускане на урина.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 14.03.2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия

***
София.
От 14.00 часа в Зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски" млади журналисти от ФЖМК ще представят успешни научни проекти, финансирани от Фонд „Научни изследвания".

***
София.
От 16.00 часа в залата на Българския културен център на ул. „Веслец" №13 ще се проведе събитие за връчване на наградите в Националния конкурс „Ще ти разкажа приказка".

***
София.
От 17.00 часа в централно фоайе на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се състои церемонията по награждаване на победителите от международния конкурс по програмиране CodeIT 2018/2019, който се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" студенти от II курс „Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски" ще представят своята книга „Отвъд преградите".

***
София.
От 19.00 часа в Кино Култура ще се проведе събитието „Героите говорят", организирано от платформата за доброволчество TimeHeroes.org.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала 5 в сградата на общинската администрация ще се проведе пресконференция във връзка с второто издание на „Jumaya Stage Festival".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" в Културен център „Морско казино" ще се проведе творческа вечер, посветена на писателя и почетен гражданин на Бургас Любен Петков.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Община Горна Оряховица за програмата и проявите в рамките на празника на Горнооряховския суджук.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в читалище „Надежда 1869" ще се състои церемонията по награждаване на победителите в литературния конкурс „Детство мое вълшебно".

***
Видин.
От 13.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие информационна кампания на МТСП „Промяната е в нашите ръце" за повишаване на информираността на гражданите, във връзка с новата Стратегия за активен живот на възрастните хора. На събитието ще присъства и заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде представена изложба на библиотечни документи „Видни добруджанци с принос в културата и изкуството на Добруджа" - Тодор Добруджански, Анастас Петров, Атанас Попов.

***
Плевен.
От 12.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на заместник председателя на Движение „България на гражданите" Найден Зеленогорски.

***
Плевен.
От 19.00 часа в читалище ,,Съгласие" ще се състои концерта- спектакъл ,,Чудото" с участието на възпитаниците на балетната школа и вокална група ,,Арлекино".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия кмет на Куклен Костадин П. за взимане на подкуп във връзка с обществена поръчка.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пазарджик срещу оправдателна присъда на М.В. / на 62 г./, който е подсъдим по дело за държане и разпространение на наркотици. Пазарджишкият окръжен съд го е оправдал по обвинение за разпространение на наркотици.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Халина М.-П., обвинена, че като управител на „Тракия-РМ" ЕООД със седалище в гр. Пловдив, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 10.30 часа на ул. „Поручик Въльо Стефов", до блок 1114, в район „Южен" ще бъде открита нова детска площадка.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 12 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу адвокатът Владимир Елдъров, обвинен в уреждане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди на пострадали от ПТП по съдебен и административен ред.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково, с която подсъдимия Н. Н. е признат за виновен в това, че с товарен автомобил е осъществил контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП „Капитан Андреево".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в клуба на ВМРО ще се състои брифинг с участието на новоизбрания член на ЕП Андрей Слабаков.

***
Симитли.
От 17.00 часа в храм „Рождество Богородично" ще бъде отслужена Вечерня, а след това ще се проведе награждаване на отличените ученици, взели участие в конкурса „Моята църква".

***
Сливен.
От 09.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Десислава Илиева и Здравко Костадинов ще проведат срещи с жители в офиса на партията на ул. „Цар
Освободител" № 17.

***
Смолян.
От 11.00 часа областният управител на Смолян Недялко Славов, заместник-кметът на Смолян Марин Захариев и президентът на Атлантически клуб в България д-р Соломон Паси ще открият Шестото международно лятно училище на НАТО.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе творческо ателие на тема „Какво не знаем за...": „Слънчевата система".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в парк „Пети октомври" ще се проведе събитието „Джаз за деца", част от съпътстващата програма на „Джаз форум Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в сградата на Старозагорска света митрополия ще се състои тържествено заседание на Епархийския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.