• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития на 14 февруари

Предстоящи събития на 14 февруари

/КРОСС/ ***
Мюнхен
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността. В конференцията ще участва и вицепремиерът Екатерина Захариева.

***
Ивайловград.
От 11.00 часа на пл. „Тракия" президентът Румен Радев ще присъства на празничен молебен, а от 11.20 ч. ще отправи приветствие към жителите и гостите на града, след което ще се включи в ритуала по зарязване на лозята.

***
Ивайловград Свирачи
От 12.15 ч. в село Свирачи държавният глава Румен Радев ще се включи в отбелязването на празника.


Пазарджик/Славовица
От 10.50 ч. вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в село Славовица в област Пазарджик, където с неговите жители и гости ще отбележи Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан.


***
София
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.


***
София.
От 15.00 ч. в зала „Изток" на Народното събрание председателят парламента Цвета Караянчева и председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов ще се срещнат с американски генерали и участници в курса „Капстоун".

 

***
Албена
От 10.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Седмата годишна среща на Националния борд по туризъм.


***
Русе/ Нисово
От 10.00 ч. в село Нисово, Община Иваново, област Русминистър Десислава Танева ще участва в ритуал по зарязване на лозя в село Нисово в област Русе.


***
София
От 11.30 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъдат представени разчетените „Нови документи за издирването и следствието срещу Васил Левски и участниците в Арабаконашкия обир".

***
София
От 9.30 часа в Дома на Европа ще се проведе конференцията "NO HATE-BG: Заедно в защита на малцинствата от престъпления от омраза".

***
София
От 9.30 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Стефан Гевгелийски и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 9.30 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Принс Боро за кумулиране на наказанията.

***
София
От 10.00 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Илия Стоилов и група за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Румен Видов за длъжностно присвояване.

***
София

От 10.00 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Николай Банев, Евгения Банева и Мария Банева за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. в НДК ще се проведе Хендмейд фест код: Любов.

***
София
От 11.00 ч. в Музея на „Земята и хората" Кирило-Методиевският научен център при БАН организира традиционното академично отбелязване на паметта на св. Кирил.

***
София
От 11.00 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мартин Антов и група за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София
От 13.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Райна Петрова и Надежда Минчева за престъпление по служба.

***
София
От 15.00 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Борислав Лазаров и Иван Николов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 15.00 часа до 18.00 часа на метростанции „Сердика" и СУ „Св. Климент Охридски" доброволци на БМЧК ще разпространяват информационни материали и ще приканват минувачите да станат част от кампанията, като завъртят „Колелото на късмета" и изпълнят действията, посочени в различните сектори.


***
София
От 18.00 ч. в Националния политехнически музей ще се проведе специална вечер, фокусирана върху виното, любовта и науката.

***
София
От 18.30 ч. в клуб 1 на НДК ще се състои премиерата на книгата „Очевидната скрита истина за емоциите".

***
София
От 19.30 ч. в Литературен клуб „Перото" ще се състои концерт на група P.I.F.

***
София
От 20.00 ч. в зала 1 на НДК ще бъде представено шоуто „Влюбени в себе си".

***
Асеновград.
В 10.00 часа в зала 305 на третия етаж в сградата на общината при заместник-кметът на Асеновград инж. Петър Петров ще гостува първото бебе за 2020 г. и неговите родители.

***
Асеновград.
В 09.00 часа в Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) ще гостуват ученици в 9-ти и 10-ти клас на ПГ "Свети Патриарх Евтимий" в града.


***
Благоевгнрад/село Яхиново
В 11.00 часа на входа на село Яхиново, управителят на „Напоителни системи" ЕАД, клон „Струма-Места" г-н Марио Михов и директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район" - Благоевград инж. Радослав Георгиев ще проведат съвместна пресконференция.


***
Бургас

В 11.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени събитията в Бургас, посветени на най-значимия за стоматолозите и денталните специалисти Световен ден на оралното здраве.


***
Бургас.
От 11.00 часа е предвидено тържествено поднасяне на венци и цветя пред паметника на проф. Асен Златаров.

***
Бургас.
От 17.30 часа до Регионалната библиотека "Пейо Яворов" на ул. "Алеко Богориди" 21 ще се проведат филмови прожекции на открито.

***
Бургас.
От 19.00 ч. в зала „Петя Дубарова" в куклен театър „Морско казино" ще се състои прожекцията на „Цигуларката".

***
Варна.
От 10.30 ч. в зала „Одесос" в сградата на Археологически музей - Варна Регионалният исторически музей организира пресконференция.

Варна.
От 17.00 часа в отдел „Изкуство" - Регионална библиотека „Пенчо Славейков" - Варна ще се проведе среща на почитателите на Амур и френското кино в една романтично-мистериозна комедия, посветена на най-голямата „ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ" - любовта. Модератор на срещата е Елица Матеева.

***
Велики Преслав.
От 11.00 часа на площада пред читалището ще бъдат наградени победителите в конкурса „Баш винар 2020", а от 12.00 часа е предвидено ритуално зарязване и водосвет на лозов масив край града.

***
Велико Търново/Калифарево
От 10.00 ч. на площад „България" ще бъде отбелязан празникът Трифон Зарезан.

***
Велико Търново
От 11.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по проекта на Община Велико Търново „FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти

***
Велико Търново
От 16.00 ч. ще се проведе благотворителен базар, средствата от който ще се използват за закупуване на материали за Арт-работилницата на Дневен център за деца с увреждания. Доброволците ще проведат и тематично обучение в ПУ „Теодосий Търновски".


***
Велико Търново
От 17.30 ч. в изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложбата „Арт Розалиада - живописен пир на любовта и виното 2020"

***
Враца
От 12.00 ч. в ЕВК „Св. Софроний Врачански" ще се проведе общоградско честване на празника Трифон Зарезан.


***
Враца
От 12.00 ч. в Двора на Етнографско-възрожденския комплекс ще бъде отбелязан народния празник Трифон Зарезан.

***
Враца
От 18.00 ч. в куклена зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Малки куклени истории".


***
Враца
От 19:00 ч. е планирано Неон парти, съвместно с Младежки дом - Враца.


***
Габрово
От 19.00 ч. в ДТ „Рачо Стоянов" Габровският драматичен театър подготвя нов спектакъл - „Òрото ламя".


***
Горна Оряховица
От 12.30 часа в НЧ „Пробуда - 1904" в кв. „Калтинец" ще започне честване на Трифон Зарезан

***
Добрич
От 10.00 ч. в АЕМО „Стария Добрич" ще се проведе Празничен фермерски пазар.

***
Добрич
От 10.30 ч. пред Община град Добрич ще се проведе ритуал по отбелязване на Трифон Зарезан.

***
Добрич
От 11.00 ч. В АЕМО „Стария Добрич"ще се състои Възстановка на ритуал „Зарязване на лозата - Трифон Зарезан".

***
Добрич
От 10.00 ч. в АЕМО „Стария Добрич" ще се проведе Празничен фермерски пазар.

***
Добрич
От 11.00 ч. В Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе работа с деца.

***
Добрич
От 12.30 ч. в Младежки център - Добрич, зала 3 ще се проведе среща - дискусия на тема „Св. Валентин или Трифон Зарезан".

***
Добрич
От 12.30 ч. в район - паметника на Стефан Караджа ще се състои инициатива „Общувай със сърце" за насърчаване на позитивния диалог между младите хора.

***
Добрич
От 17.00 ч. във фоайето на Младежки център - Добрич ще се проведе вечер на настолните игри „Да общуваме реално, а не виртуално"


***
Добрич
От 19.00 ч. във фоайето на Младежки център - Добрич, фоайе ще се проведат бързи срещи и други игри по повод 14 февруари - Св. Валентин.


***
Кюстендил.
От 15.00 ч. в центъра на Кюстендил ще бъде поставен голям постер за снимки на влюбени. В центъра на Дупница от 16.00 ч. ще се проведе информационна кампания по темата. Ще бъде поставен и постер за снимки на влюбени.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа във фоайето на културния институт ще бъде открита изложбата на школата „Новите майстори" - „ТЯЛО -то".

***
Ловеч
Кампанията ще се реализира в централната част на града, където доброволците на БМЧК ще раздават валентинки, направени от тесто, послания под формата на различни оригами и презервативи в подходящи опаковки, изработени от тях. Ще могат да се правят снимки с Купидонка и Трифон.

***
Монтана
От 12:00 ч. до 14:00 ч. на площад „Жеравица" ще има информационен пункт с експерти, доброволци и симпатизанти на БЧК, които ще консултират и раздават образователни материали за ХИВ/СПИН, ще призовават гражданите да се включат в игри „Как да се обичаме безопасно" с награди, валентинки, трифонки и ръчно направени картички.

***
Несебър/ село Гюльовца
От 9.00 ч. пред кметството ще се проведе Десетото юбилейно издание на Празника на младото вино в село Гюльовца.

***
Несебър
От 18.00 ч. във фоайето на Артиум център ще се проведе концерт на вокален квартет „New wave" и солисти към ОДК - Несебър.

***
Перник /Ковачевци
От 9.30 ч. в храм „Св. св. Кирил и Методий" в село Ковачевци епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света литургия по повод Успението на СВ. Константин Кирил- Философ.

***
Плевен
От 10.00 ч. в Институт по лозарство и винарство - Плевен ще се състои традиционният празник „Трифон Зарезан".

***
Плевен
От 14.00 ч. на централния градски площад младежите от БМЧК ще раздават брошури и презервативи. Преди това, от 12.40 ч. в МГ „Гео Милев", ще има презентация на тема: „ХИВ/СПИН и сексуално предавани болести" и викторина „Колко познаваш половинката си?. От 13.00 ч. АНТИСПИН кампания с раздаване на брошури и презервативи ще има и в МУ-Плевен.

***
Пловдив
От 9.30 ч. в 2 зала на Окръжен съд Пловдив ще бъде разгледано дело срещу подсъдимия И.Р.

***
Пловдив.
В 10.30 часа във Висшето училище по агробизнес развитие на регионите младежите от БЧК ще проведат информационна кампания във връзка с Деня на влюбените. От 15.00 часа червенокръстците ще се позиционират на центъра на града, в пространството между ул. „Княз Аленсандър I" и ул. „Доктор Георги Вълкович".

***
Пловдив.
В 11.30 часа в Джумая джамия ще се проведе традиционното Кафе на толерантността.

***
Пловдив
От 13.00 часа българският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще участва в дискусия с учениците от Националната търговска гимназия в Пловдив.

***
Пловдив
От 14.00 ч. в 2 зала на Окръжен съд Пловдив ще бъде разгледано дело срещу подсъдимия С. Д.


***
Сливен
От 12:00 ч. на главната улица в Сливен доброволците на БЧК ще организират информационна акция за превенция на рисковото сексуално поведение.


***
Стара Загора
От 10.30 ч. в ЦДГ „Мечо Пух" № 5 ще се проведе целогодишната образователна кампания на къща музей „Гео Милев" „Четем заедно с..."

***
Стара Загора
От 12.00 часа на пешеходната зона от южната страна на сградата на Община Стара Загора членовете на Младежки общински съвет, на Детски съвет и Международен младежки център ще предложат на гражданите послания за любовта и виното, забавни игри и блиц викторина в рамките на Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право".

***
Стара Загора
От 12.30 ч. в НЧ „Климент Охридски 1858" ще се проведе музикално-танцов спектакъл „Вила се лоза винена".

***
Стара Загора
От 18.00 ч. в НЧ „Климент Охридски 1858" ще се проведе Младежка Трифониада.

***
Стара Загора
От 18.00 ч. в зала „Байер" ще бъде открита изложба живопис на Радослав Иванов .

***
Стара Загора
От 19.00 ч. в Оперен театър - Стара Загора ще се проведе концертно изпълнение на операта „Дон Жуан".

***
Хасково.
От 14.00 ч. на пл. „Свобода" Превантивно-информационния център по наркотични вещества - Хасково организира иницианива под мотото „Обичай разумно - дарявай любов".

***
Хасково
От 15.30 и от 16.00 часа в Ритуалната зала Община Хасково ще сключва граждански бракове безплатно.

***
Хасково
От 17.30 часа в концертната зала на Младежки център - Хасково ще бъдат наградени победителите в конкурса „Чудото любов"

***
Шумен.
От 11.00 часа в лозов масив край града ще се извърши традиционно зарязване на лозята на празника Трифон Зарезан.- отразява Ивелина.


***
Шумен.
От 12.00 до 14.00 часа пред сградата на областната управа ще се проведе базар с предоставяне на информационно- образователни материали по темата „Хив/Спин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.