• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
От 9.30 часа ще се проведе закрито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране за утвърждаване на цените на природния газ и електрическата енергия за третото тримесечие на 2017 година. След приключване на закритото заседание от 13.30 часа в Заседателната зала на КЕВР, ет. 4, ще се състои брифинг за представителите на медиите.

***
София.
От 10.00 часа в Американски център към Столична библиотека ще се състои Международна хайку конференция на тема „Хайку: реалност и отражение".

***
София.
От 11.45 часа пред Министерство на отбраната ще се проведе събрание на инициативна група, която иска да разбере подробности за проведена среща между представители на въоръжените сили на Украйна и България, на която са договорени съвместни военни учения.

***
София.
В 18.00 часа от Съдебната палата и до НДК ще се проведе парад на всички участници, които ще вземат участие в лятната естрада в Борисовата градина на 2 юли.

***
София.
От 19.00 часа в парк „Заимов" ще се състои концерт на детска вокална група „Сладкишчета" и дамска вокална група „Наслада".

***
Бургас.
От 10.00 часа до Пантеона в Морската градина ще бъде открито изложение на ретро автомобили. Награждаването на участниците в Десетото юбилейно издание на ретро парада в града ще започне в 14.00 часа. От 15.00 часа ретро колите ще направят парадна обиколка из Бургас.

***
Бургас.
От 11.30 часа в зала „Георги Баев" в КЦ „Морско казино" ще се състои Арт фестивал „Сезони". Официалното откриване на фестивала е от 18.00 часа на открита сцена „Охлюва" .

***
Велико Търново.
От 09.00 часа на крепостта „Царевец" ще се проведе откриване на фестивала „Ежедневието на средновековен Търновград". Програмата продължава през целия ден.

***
Велико Търново.
От 11.00 до 17.00 часа на крепостта "Царевец" ще се проведе Приключенска игра „Средновековни криминални загадки: Тайната на 9-те ключа".

***
Велико Търново.
От 22.00 часа на пл. „Цар Асен I" ще бъде излъчен Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Велинград.
Родопската теснолинейка, която обслужва направлението Септември-Добринище, ще организира безплатно пътуване до Велинград. Празничният влак „Юндола" ще тръгне от гара „Септември" в 8.30 часа.

***
Велинград.
От 09.00 часа с тържествена света литургия в църквата „Свето Успение Богородично" ще бъдат открити традиционните Велинградски празници на културата.

***
Монтана.
От 09.30 часа в Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски" ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия . От 11.30 часа ще се състои лития с водоосвещение при оброчния кръст над светата обител. От 12.30 часа ще бъде осветен празничен курбан.

***
Монтана.
От 11.00 часа на централния парк „Монтанезиум" ще се проведе първият турнир по „Стрийт фитнес".

***
Пловдив.
От 10.00 часа на ул. „Нестор Абаджиев", в район „Тракия", световният шампион от Финландия през 1993 година Александър Христов ще открие нова боксова зала.

***
Пловдив/ с. Столетово.
В с. Столетово в рамките на два дни ще се проведе юбилейното 10-то издание на Националния фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува".

***
Смолян/с. Полковник Серафимово.
От 09.30 часа с поднасяне на цветя пред паметните плочи ще бъде открит празника на село Полковник Серафимово. От 10.00 часа ще бъде отслужена панихида за загиналите герои, от 10.30 часа започва конкурсната програма „С песните на Георги Чилингиров.

***
Смолян.
От 09.30 часа храм „Св. Св. Козма и Дамян" в епархийския манастир „Св. Пантелеймон" ще бъде отслужена Света Божествена литургия по повод храмовия празник. Ще бъде дадена и благословена трапеза.

***
Смолян/с. Бостина.
От 19.00 часа ще бъде открит празника на село Бостина. От 20.00 часа ще има народно веселие с оркестър „Пампорово" с ръководител Георги Кисьов.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа край водите на язовир Овчарица ще се проведе състезание по риболов.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в с. Сладък кладенец, местността „Вълев рът", под надслов „Да съхраним историческата памет" ще се състои възстановка на трагичните събития в местността „Вълев рът" край селото през 1877 г.

***
с. Ново Ловча/ Хаджидимово.
От 10.00 часа в двора на храм „Свети Пророк Илия" ще се състои земляческа среща.

***
Чепеларе.
От 17.00 часа на площад „Олимпийски" ще бъде открит Националния фестивал за Шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти" в Чепеларе.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.