• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 26 май

Предстоящи събития в страната за 26 май

/КРОСС/ София. 

От 11.00 часа в Градската градина на София, пред Народния театър „Иван Вазов“, вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Деня на Африка. 

***

София. 

От 09.00 часа делегатите в Общото събрание на БЧК ще приемат план и бюджет на организацията за 2019 г. и ще обсъдят редица важни за организацията въпроси.

***

София.

От 9.30 часа в зала „Универсиада“ ще започне 28-ото Европейско първенство по канадска борба. Негов патрон е министърът на младеждта и спорта Красен Кралев.  

***

София. 

От 11.00 часа ще се проведе пешеходна обиколка „ArtExtreme СТРАЖА“ с урбаниста Здравко Петров от historicalroutes.bg и АНДАРИ. Сборно място е подлеза на ул. „Сан Стефано“ до Орлов мост.

***

София. 

От 13.00 часа в църквата „Св. Георги“ на Петте кьошета Съюзът на Военноинвалидите и военнопострадалите ще почете с панихида по повод Черешова Задушница всички загинали за България и акцентира на загиналите в казармата момчета, загиналите в мисии и починалите военноинвалиди и военно пострадали. 

***

София. 

От 14.00 и от 17.00 часа в кино „Люмиер Лидл” по инициатива на Фондация „МС – Мога сам” и като част от отбелязването на Световния ден на множествената склероза, ще се състои първото представяне в Европа на документалния филм „Живо доказателство” /”Living proof”/, след който ще има и дискусия по темата.

***

София. 

От 16.00 часа на ул. „Околовръстен път“ в кв. „Симеоново“ ще се проведе състезанието със собственоръчно направени автомобили „Луда надпревара“.

***

София. 

От 19.00 часа в зала1 на НДК ще се състои концерт-спектакъла „Първо либе“ на танцьорите от Клуб за хора и народни танци „На мегдана“ и Студентски фолклорен ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Участие ще вземат и едни от най-популярните народни изпълнители от региона: Милко Бошнаков, Кинче Вълчева, Карамфил Божиков И Румяна Филкова. 

***

Асеновград.

В 11.00 часа на сцената в Градския парк ще се състои откриване на Панаира на занаятите. 

***

Асеновград.

В 12.30 часа на Ловно-стрелкови комплекс „40-те извора” ще се състои традиционен събор на ЛРД „Сокол” – 125 години Ловно-рибарско дружество в Асеновград.

***

Асеновград.

В 18.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов“ ще се състои тържествен ритуал за изпращане на абитуриентите от ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски”.   

***

Асеновград.

В 19.00 часа в Зрителната зала на читалище „Родолюбие“ ще се състои авторски спектакъл на Виолета Стамболийска по случай 30 години от честването на Празника на града, озаглавен „Духът на времето”. 

***

Благоевград. 

В базата на Университетски център Бачиново ще се проведе турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания.

***

Благоевград. 

От 10.00 до 18.00 часа на пл. „Македония“ ще се проведат културно-образователни работилници за деца. Инициативите са в рамките на тазгодишното издание на Детския панаир.

***

Бургас. 

От 10.00 часа в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“ преподаватели от Националната художествена академия ще дадат специализирани консултации на кандидатстващи за прием във филиала на учебното заведение в града. 

***

Велико Търново. 

От 10.00 часа в парк „Света гора“ ще се проведе международна киноложка изложба ранг FCE-CACIB.

*** 

 Велико Търново.  

От 10.30 до 12.00 часа в парк в кв. „Бузлуджа“ ще има Детска развлекателна програма. 

*** 

 Велико Търново.  

От 11.00 часа в салона на НЧ „Искра“ Театър ВЕСЕЛ представя: „Маша и мечока“ – детски куклен спектакъл, представен от ДКТ – Ямбол. 

*** 

 Велико Търново.  

От 11.00 до 12.00 часа в Mall Велико Търново ще има надуваем глобус, макет на планетата Земя с диаметър 6,5 м. Съоръжението ще бъде разположено в централния атриум.

***

Велико Търново. 

От 16.00 часа в музей „Сарафкина къща“ ще бъде представен спектакълът за възрастни и деца „Аничка Палечка и Хуберт Сламения“.

***

Велико Търново. 

От 18.30 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869“ ще се проведе концерт на камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров - „Музиката на Европа“.

***

Велико Търново. 

От 19.00 часа в клуб ТАМ ще се състои прожекция на филма „Пътят на Сантяго – пътешествие за Духа“ на Пламен Симеонов.

***

Ветрино. 

От 10.00 часа ще започне програмата за Празника на Община Ветрино. Програмата предвижда фолклорен празник и с участието на гост изпълнители.

От 13.30 часа участие в програма ще вземе българският поп певец Панайот Панайотов, а от 14.30 часа лятната сцена ще бъде огласена от звуците на необятната българска народна музика с изпълненията на Виевска фолк група.

***

Видин./ с. Покрайна. 

От 18.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост на традиционния празник в село Покрайна - Свети дух.

***

Враца. 

От 10.00 часа в голямата зала на Младежкия дом ще се проведе 56-тият Национален конкурс-рецитал за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза за ученици и студенти и 23-ри конкурс за изпълнение на Ботева поезия на есперанто. 

***

Враца. 

От 11.00 часа в парк „Дъбника“ ще се проведе Международна киноложка изложба CACIB.

***

Враца. 

От 11.30 часа в пещерата Леденика ще се състои концерт на камерен състав на Симфониета - Враца и Дамски хор „Враца" с диригенти Томислав Аспарухов и Момчил Томов.

***

Враца. 

От 20.00 часа на пл. „Христо Ботев“ ще бъдат открити „Ботеви дни“ 2018. От 20.30 часа пред Община Враца ще се състои концерт на Илия Луков. От 21.30 часа пред НЧ „Развитие 1869“ ще се състои 3D мапинг, посветен на 142 години от подвига на Христо Ботев и 170 години от рождението му.

***

Карлово. 

От 09.00 часа в розовите градини на Карлово ще се проведе ритуала по розобер. От 10.00 часа ще започне Шествието на Царицата на Розата. От 10.30 часа на пл. „20-ти юли“ ще бъде представен фолклорният танцов спектакъл „ Празник в Розовата долина“. От 12.00 часа в къща „Бухалов хан" и Историческия музей ще се проведе демонстрация на розоварене и дегустация на продукти от маслодайна роза. От 18.00 часа  ще се състои концерт на фолклорен състав „Ритмозио“ и военен духов оркестър при 61-ва Стрямска бригада. От 19.30 часа ще започне празнична забавна програма с участието на Йоана Димитрова и „4 Меджик“.

***

Карлово.

В 09.00 часа в Розовите градини ще се състои ритуал „Розобер“. В 10.00 часа от Историческия музей ще започне шествие на Царицата на розата до пл. „20-ти юли“. В 10.30 часа на площада ще започне фолклорен танцов спектакъл, озаглавен „Празник в Розовата долина“. 

***

Карлово. 

От 13.30 часа „Българска роза“ АД – Карлово организира коктейл в централния офис на компанията- Индустриална зона 1, по повод 70-годишния си юбилей.

***

Карлово.

В 18.00 часа на пл. „20-ти юли“ ще започне празничен концерт на фолклорен състав „Ритмозио“ и Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада. В 20.00 часа на площада ще започне празнична забавна програма с участието на Йоана Димитрова и група „4 magic“. 

***

Монтана. 

Шестото издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“ ще се проведе на площад „Жеравица” пред сградата на Областна администрация.

***

Пазарджик/Ракитово. 

От 10.00 часа до 16.00 часа в заседателната зала на сградата на Община Ракитово ще се проведе кръгла маса на тема „В търсене на Терра Бесика“. 

***

Пазарджик/Стрелча. 

В 16.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с розопроизводители в град Стрелча.

***

Пазарджик/Стрелча. 

От 17.00 часа в Стрелча ще се проведе протест вместо традиционния Празник на розата заради проблемите на производителите, свързани с ниските изкупни цени на розовия цвят, които в региона са около 2 лева за килограм. 

***

Перник./с. Лесковец. 

От 19.00 часа на площада ще се проведе празнична програма за Деня на селото.

***

Свиленград. 

От 15.00 часа посланиците на държавите-членове на ЕС и на техните съпруги ще посетят Свиленград. Посрещането им ще бъде на Стария мост на р. Марица в 15,15ч. Официалните лица ще преминат по моста и ще бъдат посрещнати от Областния управител на Хасково Станислав Дечев. Там ще бъдат направени снимки и официални привествия. Изявления ще направят Станислав Дечев- областен управител на Хасково, Надежда Нейнски- посланик на България в Турция и г-н Кристиян Бергер- ръководител на делегацията на ЕС в Турция. Гостите ще преминат пеша от моста до НЧ “Просвета-1870“, където от 15.30 часа ще започне Информационна интеркултурна среща с местни хора от България и Турция за споделяне на „Съседски истории“ от двете страни на границата. По-късно гостите ще разгледат Тракийската гробница в с.Мезек и винарната. 

*** 

 Свищов.  

От 19.00 часа в салона на НЧ „Възраждане - 1908“ с. Българско Сливово ще се проведе честване на 110 години от създаването на НЧ „Възраждане – 1908.

***

Стара Загора. 

От 10.00 часа в Младежкия дом ще се проведе  ХІІ-ти Шахматен турнир за деца „Тракийско конче”.

***

Тополовград./ с. Устрем. 

От 11.00 часа край манастир „Света Троица“ в близост до тополовградското село Устрем ще се проведе Народният събор „Света Троица“. Край светата обител ще се проведат Фолклорен празник и Международен турнир по борба.

***

Шумен. 

От 11.00 часа в двора на комплекс  „Авшарян“ ще бъде открита първата в града бонсай градина.

***

Ямбол. 

От 18.00 часа на пл. „Освобождение“ ще се проведе открит урок на Клуб за български народни танци „Ямболи“ при НЧ „Зора – 1945“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.