• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящо в страната

Предстоящо в страната

/КРОСС/ ***
Панагюрище.
Президентът Румен Радев ще участва в тържествената програма по повод 141 години от Априлското въстание в Панагюрище. Държавният глава ще произнесе тържествено слово, след което ще се проведе вечерна проверка в памет на падналите за свободата на България.

***
Копривщица.
От 10.45 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Копривщица в тържествената програма по повод 141 години от Априлското въстание и по случай празника на града. От 11.00 часа вицепрезидентът ще поднесе цветя на гроба на Тодор Каблешков, от 11.30 часа ще произнесе тържествено слово на площад „20 априлий".

***
София.
В 10.30 часа с шествие под надслов „За справедливо заплащане на труда! За българско производство!" от пл. „Народно събрание" до „Борисовата градина" БСП ще отбележи Международния ден на труда и работническата солидарност.

***
София.
От 11.00 часа КТ „Подкрепа" ще проведе шествие по повод Деня на труда от пл. „Света Неделя" по бул. „Витоша" през парка на НДК по моста на Влюбените до Южен парк 2. Шествието ще приключи с концерт зад музея „Земята и хората", който ще премине под надслов „Рок за труда".

***
София.
От 13.30 часа във Военния клуб, ще се проведе Национална конференция за заплащането на труда и правата на трудещите се. Конференцията ще бъде открита от президента на КНСБ Пламен Димитров и в нея ще участват служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, представители на ГИТ, НСИ и др. Преди конференцията от 12.00 часа, в клуб „Перото" НДК, ще бъде открита изложба с карикатури за бъдещето на труда на „Дружеството на невъзпитаните карикатуристи" и КНСБ.

***
София.
От 17.00 часа пред пилоните на НДК, организацията „Национална съпротива" организира шествие под надслов „Благата на България за българите, социалните паразити вън!".

***
София.
От 19.00 часа пред „Сити Марк Арт Център" ще се проведе карнавално шествие. От 20.00 часа в центъра ще се състои официално откриване на 8-мото издание на Международния Фестивал на Анимационния Филм „ЗЛАТЕН КУКЕР - СОФИЯ", който ще се проведе от 1 до 7 май.

***
Бургас.
От 10.00 часа град Българово ще отбележи своя празник на площада в населеното място.
***
Враца.
От 10.00 часа на фестивална сцена пред Община Враца ще се състои дефиле и закриване на ХII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет".

***
Пловдив..
От 10.00 часа на паркинга на Гребната база БМЧК-Пловдив организира областно състезание по първа долекарска помощ за деца.

***
Пловдив./Клисура.
От 10.30 часа на пл. „20-ти април" в Клисура ще се състои официално честване по повод 141 години от Априлската епопея. От 11:00 часа ще се състои възстановка на моменти от Априлското въстание през 1876 година в Клисура.

***
Пловдив./Първомай.
В 11.00 часа пред читалище „Св.Св. Кирил и Методий" народните представители от БСП за България Георги Търновалийски, Манол Генов и Димитър Георгиев ще бъдат гости на Празника на община Първомай. След това народните представители ще отбележат и Деня ден на труда и международната работническа солидарност.

***
Пловдив.
От 17.00 часа на пл. „Стефан Стамболов", по повод 1 май членове и симпатизанти на БСП- Пловдив ще призоват за достойно заплащане и в подкрепа на българското производство.

***
Смолян.
За 48 -и път стартират Майските културни тържества, които община Смолян традиционно организира през месец май. От 11.00 часа на площад „Свобода" - Стар център ще се състои концерт Общински духов оркестър. От 15.00 часа в с. Градът ще се проведе празник на населеното място.

***
Стара Загора.
От 16.30 часа на площада в кв. „Железник" ще се проведе майски фолклорен празник с участието на фолклорни състави при читалищата в Община Стара Загора и Оркестър за народна музика със солистка Таня Маринова.

***
Шумен/Плиска.
В 10.30 часа в Голямата базилика в Плиска, реставрирана в момента от Националния исторически музей, свещеници от съвременния град Плиска и региона ще извършат кръщене в християнска вяра на малки деца от областта.

***
Шумен/Плиска.
От 14.00 часа в Двора на Кирилицата ще се проведе открит урок по родолюбие с участието на акад. проф. д-р Миладин Апостолов, акад. проф. д-р Григор Велев и проф. д-р Пламен Павлов.

***
Шумен/Плиска.
От 19.00 часа в НЧ „Просвета-1911" в Плиска ще бъде показана постановка на театър „Смешен петък" от Република Молдова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.