• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за днес, 23 юли

Предстоящи събития в страната за днес, 23 юли

/КРОСС/ ***София.
От 10.00 часа в Южен парк ще се проведе Шахматен празник, посветен на Международния ден на шахмата. Събитието се организира от Сдружение „Човеколюбие - клон София" и Община „Триадица".
***
Бургас.
От 09.00 часа започва състезание по конен спорт на манеж, където ще се представят децата и претендентите за "Купа Бургас".
***
Бургас.
От 18.00 часа в стъклената зала на остров Света Анастасия ще се проведе Шоу-анимация с участието на фокусника Николай Матев-Матич.
***
Бургас.
От 18.00 часа в Експо център "Флора" ще бъде представена "Беседи за Закона за Кармата" на Татяна Микушина, част от програмата на събитието "С книга на плажа", което се организира от Община Бургас.

***
Бургас.
От 19.30 часа в Експо център "Флора" ще бъде представен романът "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров, част от програмата на събитието "С книга на плажа", което се организира от Община Бургас.
***
Благоевград.
От 10.00 часа пред барелефа на Вапцаров, намиращ се на сградата на Драматичен театър, който носи името на българския поет с ритуал по полагане на цветя ще бъде отбелязана 74-годишнината от смъртта на Никола Вапцаров в града.
***
Благоевград.
От 10.00 часа пред барелефа на Вапцаров ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод отбелязването на 74-годишнината от смъртта на поета.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново Общински партиен съвет на БСП ще проведе второто открито заседание на XIX-та Конференция на ОбС на БСП Велико Търново.
***
Велико Търново.
От 10.00 часа в „Интерхотел Велико Търново" ще се проведе Международна конференция за добрите практики при популяризиране на нематериалното културно наследство.
***
Велико Търново.
От 18.00 до 19.30 часа по улица „Независимост" и пред Общината ще се проведе Финално дефиле на участниците в Международен фолклорен фестивал ‘2016.
***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летния театър, парк „Марно поле" ще се състои закриване на Международен фолклорен фестивал ‘2016.
***
Велико Търново.
От 21.00 часа на крепостта Царевец ще бъде представена операта „Набуко", част от летния оперен фестивал „Сцена на вековете". След края на постановката ще бъде излъчен аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина".
***
с. Жребичко:
От 13.00 часа в село Жребичко, община Брацигово, ще бъде открита паметна плоча на 47 воини от селото, загинали във войните за национално обединение.
***
Малко Търново.
От 13.00 часа министър Николай Ненчев и генерал Константин Попов ще проведат среща - инструктаж с военнослужещите, които участват в охраната на южната ни граница, за да се уверят лично в изпълнението на плановете и задачите по опазването на външната граница на Европейския съюз от нелегални емигранти.

***
Монтана.
В 9.00 часа ще започне тържествена света литургия и ще бъде осветена завършената зимна църква и параклис в двора на Лопушанския манастир. После за миряните ще бъде даден курбан.


***
Пампорово.
До 24 юли Пампорово е домакин на Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплини спускане и форкрос .
***
Поморие.
От 10.30 часа в Здравница „Сан Марина" Поморие ще се проведе и семинар на теми, свързани с пчеларството.
***
Резово.
От 13.00 часа в Граничен полицейски участък - Резово, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов и министърът на отбраната Николай Ненчев ще дадат брифинг.
***
Русе.
В 10.00 часа министърът на енергетиката на Република България Теменужка Петкова и министърът на енергетиката на Румъния Виктор Влад Григореску ще проверят хода на изграждане на участъка под река Дунав от интерконектора България-Румъния. Те ще посетят работната площадка в град Мартен, област Русе.
***
Смолян.
От 23 юли до 27 юли на територията на Община Смолян ще се проведе организиран преход с планински велосипеди.

***
Созопол.
На Арена Созопол ще се състои концертът на гръцката певица Гликерия.

***
с. Старопатица.
В 9.00 часа ще бъде отбелязан храмовият празник на „Св. пророк Илия", в Кулска духовна околия, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, ще отслужи тържествена света Литургия в храма на с. Старопатица и ще поздрави вярващите християни по случай Илинден и навършването на една година от освещаването на храма на селото.


***
Чепеларе.
До 24 юли Чепеларе е домакин на единственото по рода си изложение за велосипеди.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.