• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
Варна.
Държавният глава Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в честването на 138-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.

***
Варна.
От 10.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков ще присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Левски".

***
София.
От 10.00 до 16.00 часа на столичния бул. „Александър Стамболийски" всички любители на бордове, ролери, тротинетки, колела ще могат да карат свободно в участъка между булевардите „Княгиня Мария Луиза" и „Христо Ботев". Събитието е част от кампанията „БулевАРТ".

***
София.
От 10.00 до 15.00 часа пред Голямата поляна в Южния парк ще се проведе събитието „Зелена библиотека".

***
София.
От 14.00 до 17.00 часа пред галерия „Академия" малките художници от Лятната академия за деца и ученици на НХА ще преобразят градинката и алеята, като я превърнат в ледения дворец на Снежната кралица. Събитието е посветено на Международния ден на младежта.

***
София.
От 19.00 часа в Южен парк, 3-та част, ще се състои концерт на Александров Рагтайм Бенд.

***
София.
От 19.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои концерт на група Lili of the West.

***
Априлци.
От 19.00 часа на площада в кв. „Ново село" ще бъде прожектиран филмът „Среднощна среща". Зрителите ще могат да се срещнат с някои от създателите му или с техните наследници.

***
Банско.
От 14.00 часа в конферентната зала на Посетителски и информационен център ще започне вторият ден на V-та Национална конференция
„Достъп на младите хора до култура: дигиталните иновации", посветена на Международния ден на младежта - 12 август.

***
Бургас.
От 09.00 до 23.00 часа на Атанасовското езеро ще се проведе петото издание на Фестивала на солта, което ще бъде на тема „Вдъхновени от езерото".

***
Бургас.
От 09.00 часа пред Пантеона в Морската градина ще бъде даден старта на състезание по бягане.

***
Бургас.
От 13.00 часа с Про Ам гонка в Бургаски залив ще започне XVII издание на международната регата „Кор Кароли".

***
Бургас.
От 18.00 часа на сцената на „Охлюва" в Морска градина ще започне втората вечер на IX Летни празници на изпятата поезия - „Солени ветрове".

***
Бургас.
На игрищата по плажен футбол, намиращи се до ресторант „Нептун" ще се проведат серия от турнири по сепак такроу на плажа.

***
Варна.
От 09.30 часа от Слънчевия часовник на входа на Морската градина ще бъде даден старт на маратон. От 16.00 до 19.00 часа на входа на Морската градина ще се проведе Младежко изложение. От 20.00 часа започва концерт. Събитията са организирани от Министерството на младежта и спорта по случай Международния ден на младежта 12-ти август.

***
Варна.
От 10.00 до 15.00 часа на Морска гара жителите и гостите на Варна ще имат възможност да разгледат кораби от Военноморските сили по повод отбелязването на 138 години от ВМС.

***
Варна.
От 10.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе тържественото връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2017" на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров". В церемонията ще участва заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

***
Варна.
От 18.00 часа в зала 1 на ФКЦ ще започне Тържествено събрание-концерт, посветено на Празника на Военноморските сили.

***
Варна.
От 21.00 часа в Английския двор на Археологическия музей ще се състои концерт на хор „Космически гласове" „От църковните песнопения до съвремието". Събитието е част от ММФ „Варненско лято" 2017.

***
Велики Преслав.
От 10.00 часа в местността „Борова гора" са организирани военно- полеви лагери от времето на Римската империя до наши дни. От 11.30 часа е началото на военно-историческа възстановка „Със смъртта на храбрите".

***
Велико Търново./ с. Никюп.
От 09.00 часа ще се проведе Международен античен римски фестивал "Нике - играта и победата".

***
Велико Търново./ с. Арбанаси.
От 19.30 часа в църква "Свети Архангели Михаил и Гавраил" ще се проведе концерт от фестивала за камерна музика Arbanassi summer music.

***
Видин.
От 19.00 часа в Художествена галерия „Н. Петров" ще бъде открита изложба на художничката Адриана Бръиляну и скулптора Джордже Думитру от гр. Плоещ, Румъния.

***
Видин.
От 21.00 часа на сцената на пл. „Бдинци" пред Стамбол капия ще бъде представен спектакълът „Лебедово езеро". Събитието е част от първия летен оперен и балетен фестивал във Видин - Фестивал на вековете „Баба Вида".

***
Карлово./с. Войнягово.
От 18.00 часа в парка на селото ще се проведе футболна среща между футболните клубове на с. Войнягово и с. Войняговци. От 20.00 часа ще започне концерт на Иво Папазов - Ибряма и Оркестър „Тракия". Събитията са част от Традиционния събор Войнягово 2017.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на стадион „Осогово" ще се проведе параолимпийски Международен турнир по тенис на маса.

***
Стара Загора.
От 20.00 часа в парк „Пети октомври" ще се състои музикално-театрален спектакъл „Под звездите".

***
Царево./С. Бродилово.
На 12 и 13 август ще се проведе традиционният събор на с. Бродилово.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.