• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за утре, 29 юли

Предстоящи събития в страната за утре, 29 юли

***
Варна.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще закрие 27-мия Международен балетен конкурс, който се проведе под неин патронаж и беше открит от вицепрезидента на 15 юли.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа Конституционният съд ще проведе заседание, на което ще разгледа Конституционно дело по искане на омбудсмана на Република България за установяване на противоконституционност на разпоредба от Изборния кодекс и др.

***
София.
От 12.00 часа в Посолството на Република Сърбия ще се състои пресконференция по повод предстоящия джаз фестивал "Нишвил", който ще се състои в град Ниш, Сърбия от 11 до 14 август.

***
Благоевград.
От 09.30 часа Общинският съвет на Благоевград ще проведе редовното си заседание в зала „22-ри септември" на Общината.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Национален парк - музей „Самуилова крепост" ще бъдат отбелязани 1002 години от битката при село Ключ.

***
Бургас.
От 14.00 в Експо център „Флора" ще се състои връчване на наградите от конкурса "Изборът на потребителите 2016 - Шардоне", част от ІІІ Бургаски фестивал на виното.

***
Бургас.
От 15.00 часа ще се проведе конкурс "Изборът на потребителите - бели, розе и червени вина", част от ІІІ Бургаски фестивал на виното.

***
Бургас.
От 17.00 часа започват срещите от 11-ият международен турнир по водна топка за Купа "Бургас" на басейн "Флора".

***
Варна.
От 18.00 часа в Литературния кът, намиращ се на пешеходната зона на бул. „Сливница" председателят на Комисията по култура и медии към Народното събрание Славчо Атанасов ще открие седмото издание на книжно изложение на открито„Алея на книгата".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа Архитектурно-музеeн резерват "Царевец" ще отвори врати за посетителите в рамките на Международния фестивал на историческите възстановки
"Ежедневието на средновековен Търновград".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен детският спектакъл„Карлсон".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в АМР „Царевец" ще бъде представена операта „Аида" от Джузепе Верди, продукция на Държавна опера - Русе, част от Летен сезон на оперните театри „Сцена на вековете". След постановката на Площад „Цар Асен I"ще бъде излъчен Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - Звук и светлина".

***
Видин.
От 10.00 часа в Крайдунавския парк ще се състои инициативата „Читалня на открито", в рамките на която ще има представяне на книги и забавно-образователни игри.

***
Видин.
От 11.00 часа Младежка банка Видин ще проведе пресконференция, на която ще се обяви началото на събиране на идейни проекти на младежи.

***
Видин.
От 17.30 часа на ул. „Градинска" ще бъде открита Арт работилница за децата.

***
Враца.
От 10.30 часа в Детския отдел и филиал ще се проведат занимания с образователна игра „Букварино".

***
Габрово.
От 13.30 часа в зала „Възраждане", ще се проведе национално съвещание на БСП под наслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016 г." От 15.45 часа председателят Корнелия Нинова, членове и симпатизанти на БСП ще поднесат цветя на паметната плоча „Бузлуджански конгрес", Паметника на Васил Априлов, Паметника - костница на площад „Възраждане".
В 16.00 ч. на площада председателят на БСП ще даде старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2016 г.", а от 17.30 часа на връх Шипка ще бъде награждаването на победителите в състезанието.

***
Добрич.
От 10.00 часа Община град Добрич организира полагане на цветя на паметната плоча на ген. Иван Колев по повод 99 години от неговата смърт.

***
Пазарджик
От 10.30 часа в Конферентната зала на хотел „Хебър" - Пазарджик ще се проведе заключителна конференция по Проект „Специализирани програми за работа с лишени от свобода с ниско интелектуално ниво и с психични проблеми" на Фонд за превенция на престъпността - ИГА.

***
Пазарджик./ с. Дорково.
От 20.00 часа с дефиле ще бъде открито 18-то издание на Международен фестивал за автентичен фолклор - Дорково 2016.

***
Пазарджик/Стрелча.
От 9.00 часа пред сградата на Общината ще се проведе кръводарителска акция за осигуряването на нужната кръв за Панка Николова, която страда от изключително рядко заболяване - „Синдром на Московиц".

***
Пазарджик
В село Равногор от 19.00 часа ще се проведе традиционната среща на 18-годишните „Младежки вечери на набор 1998 година.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Инспекцията по труда, Бюрото по труда и Социално подпомагане - Плевен организират месечна пресконференция по актуалните проблеми на опазването на трудовото законодателство, нивото на трудовата заетост и социалното подпомагане.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Общински съвет - Плевен ще даде пресконференция във връзка с най-важните решения, взети от Общинския съвет в Плевен на сесията от 28 юли.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10, състав на Пловдивския окръжен съд, ще заседава по делото с
рещу подсъдимитe Йордан Й., Петко Д., Васил Д. и Светозар В. , на повдигнато обвинение за опит за пренасяне през границата на страната - Българо-турската -
стоки, без знанието и разрешението на митниците.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в Район Северен в Пловдив ще се състои официалното откриване на обновеното междублоково пространство на ул. "Васил Левски" № 95-103 (западно от Големия Гигант).

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателна зала на ОИЦ-Пловдив ще проведе информационна среща с представители на медиите от област Пловдив.

***
Разград. От 15.00ч. в зала 308 на Община Разград кметът д-р Валентин Василев ще се срещне със зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева.

***
Русе.
От 16.30 часа заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще се срещне с представители на бизнеса в Разград в офиса на Клъстър Лудогорие.

***
Свищов.
От 10.00 ч.аса в Детски отдел на Градската библиотека ще се проведе инициатива „Да четем заедно „Приключенията на Лиско", във връзка с 85 години от рождението на Борис Априлов.

***
Сливен.
В 13.00 часа в зала „Май" ще се състои работна среща с екипа, разработващ плана за разглеждане на визия, цели и концепция за устройствено развитие на община Сливен.

***
Смолян.
От 09.00 часа митрополит Николай ще оглави архиерейска света Литургия в катедралния храм „Св.Висарион Смоленски" по случай празника му.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.