• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 23 август

Предстоящи събития в страната за 23 август

/КРОСС/*** Разград/Исперих.
Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще направят работно посещение в Разград и Исперих.Около 12.30 часа ще посетят Дом за възрастни хора и Дневен център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка" в Разград. Двете социални услуги се предлагат в една сграда, която се намира на ул. „Хаджи Димитър" 30 в града.
Около 14.00 часа ще участват в откриването на Център за отдих, свободно време и социални услуги за възрастни хора и за хора с увреждания в Исперих.

***
Сoфия.
От 10.00 часа министърът на образованието и науката Меглена Кунева ще представи проекта на Държавния образователен стандарт за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование, както и проектите на учебни програми за XI и XII клас в сградата на МОН.

***
София.
От 10.30 часа ЦИК ще проведе заседание.

***
София.
От 11.00 часа пред Мемориала на жертвите на комунизма край НДК ще бъде отбелязан Европейският ден в памет на жертвите на тоталитарните режими.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Асоциацията за защита на длъжника ще даде пресконференция на тема „Законът за частните съдебни изпълнители и тежките последствия, породени от него".

***
София.
От 11.00 часа, в зала 103 в сградата МОСВ на ул. "Уилям Гладстон" 67 ще се подпишат допълнителни споразумения с Института по биологично разнообразие и екосистемни изследвания към Българската академия на науките (БАН) и Софийския университет „Св. Климент Охридски" за предоставяне на 2,1 млн. лева за дейности по шест проекта. Финансирането е по Програма BG03 (Биоразнообразие) на Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство.

***
София.
От 14.00 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за проектиране и строителство на 9,3 км от автомагистрала „Хемус" - участъкът между Ябланица и Боаза.

***
Брацигово.
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще присъства на въвеждането в експлоатация на обновена жилищна сграда в Брацигово. Церемонията ще се състои от 11.30 часа на ул. „Ангел Попов" № 1А в общинския център.

***
Бургас.
От 10.00 часа в залата на Дома на нефтохимика ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет-Бургас.

***
Бургас.

От 18.00 часа в галерия „Неси" гостува изложба на Ангелина Павлова (пластика в стъкло) и Генчо Накев.

***
Бургас./ Созопол.
От 21.00 часа в амфитеатър ‘Аполония" ще се проведе Театрална постановка с А.Блатечки и Калин Врачански.

***
Бургас./ Поморие.
От 18.30 часа в залата на НЧ „Просвета 1888" ще се проведе изложба „Малък формат" - Поморие.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на сцена „Арт лято" на паметника „Асеневци" ще се състои Нощ, посветена на Майкъл Джексън.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе публично изслушване на двамата кандидати за обществен посредник.

***
Пловдив.
Главният прокурор Сотир Цацаров ще проведе работна среща в Пловдив с ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, наблюдаващия прокурор, разследващите полицаи и директора на ОД на МВР-Пловдив за набелязване на спешни мерки по разследването на случая.

***
Пловдив.
В 12.30 часа в Летния театър на Бунарджика на пресконференция по повод предстоящия Осми PolineROOOCK fest, който ще се състои от 1 до 6 септември. Осмият PolineROOOCK fest е част от програмата на Есенния салон на изкуствата и се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

***
Пловдив.
В 15.30 часа Окръжен съд Пловдив в зала № 2 ще разгледа постъпили жалби от Владимир С., Мирослав М. и Ивайло К. против определение на Районен съд Пловдив, с което им е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Те са обвинени в извършване на престъпление по чл. 198 ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 от НК, осъществено в гр. Стамболийски, обл. Пловдив.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита ретроспективната изложба „Ненко Токмакчиев /1931-2014/".

***
Слънчев бряг.
Арт Арт фестивалът „Ние - 21-ви век" ще бъде открит в „Сол Несебър Ризорт".

***
Шумен.
От 10.00 часа, в зала 203 на общината ще бъде даден брифинг за предстоящото юбилейно издание на състезанието по спортно ориентиране за купите „Сивен" и „Шуменска крепост", което ще се проведе на 26, 27 и 28 август.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.