• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
Пловдив.
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде домакин на 12-ата Среща на държавните ръководители на страните от групата „Арайолуш", която ще се проведе в Регионалния Етнографски музей в град Пловдив.

***
Бургас. /ГКПП "Лесово".
От 8:30 часа при преградното съоръжение при ГКПП „Лесово" ще бъде направен обход, а след това и брифинг с унгарския премиер Виктор Орбан и министър-председателя Бойко Борисов.

***
Бургас. /база "Атия".
От 10:30 до 12:30 часа на база ще бъде направена инспекция на морската граница от унгарския премиер Виктор Орбан и министър-председателя Бойко Борисов.

***
София.
От 10.10 часа, председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с президента на Италия Серджо Матарела, който ще бъде на официално посещение в България.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.

***
София.
От 11:30 часа, в зала „Запад" на Народносто събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с представители на Асоциацията на опраторите на ваучери за храта в България. В срещата ще вземат участие и Петър Кънев, депутат от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента и Жельо Бойчев, говорител на ПГ на левицата и член на комисията.

***
София.
От 14.00 часа във VIVACOM Art Hall (ул. „Ген. Йосиф В. Гурко" № 4) министърът на образованието и науката Меглена Кунева ще участва в представянето на резултатите от Националната кампания „18 книги за вашето литературно пълнолетие".

***
София.
От 16.00 часа в галерия „Средец" на Министерство на културата ще се проведе пресконференция по повод отбелязването на Европейските дни на културното наследство - 2016г. На нея участие ще вземе зам.-министърът на културата Бони Петрунова.

***
Варна.
От 15.00 часа в конферентната зала на хотел „Черно море" зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие информационния ден за представяне на условията за кандидатстване по НИФ във Варна.

***
Велико Търново.
От 11:00 часа, в „Голяма зала" на Община Велико Търново, министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще проведе среща със земеделски стопани от региона.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа, в парк „Марно поле", министърът на земеделието и храните ще открие 10-тото изложение от кампанията „Подкрепяме Българското".

***
София.
От 10.30 часа в зала „Родина" на Националния стадион „Васил Левски" ще се проведе пресконференция, на която ще разберат повече подробности за благотворителния маратон Sofia24Run, който ще е отворен за всички, а за всяка направена обиколка Мтел ще дарява 1 лев за българските параолимпийци.

***
София.
От 11.00 часа в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" (бул. „Васил Левски" 88) ще се проведе първата конференция на новия директор на културната институция доц. Красимира Александрова, на която ще бъде демонстриран най-новия метод за спасяване на застрашени и заразени книги.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на разширение и нова многофункционална спортна площадка на 98 начално училище „ Св. Св. Кирил и Методий" в кв. „Илиянци", район „Надежда" ( ул. „ Махония" 2 ) . Изградени са 3 нови класни стаи, нова спортна зала и спортна площадка на открито.

***
София.
От 10.00 до 12.00 часа, Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент организират предаване на живо на речта на Жан-Клод Юнкер в Дома на Европа (София, ул. „Г. С. Раковски).

***
София.
От 09.00 часа XVI състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Драгомир Д., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XII състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Николай Ч. Николай Н. Чавдар О., Кирил С. и Иван Т., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в градинката между ректората на СУ „Св. Климент Охридски" и Народното събрание ще започне протест, организиран от родители на деца с увреждания и Сдружение на лекарите от ТЕЛК-София. От 13.00 часа шествието ще тръгне в направление 1. Народно събрание 2.Министерство на труда и социалната политика 3.Министерски съвет. Край на събитието - 15.00 часа, площад Народно събрание.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет, Прокурорската колегия на ВСС ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 13.00 часа в Столична библиотека ще бъде открит нов модерен Дигитален център - един от най-големите и иновативни и културни институции. На откриването на Дигиталния център ще присъства госпожа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община.

***
Благоевград.
От 10.15 часа ще бъде открито новото кръстовище за кръговото движение, между улиците „Владо Черноземски", бул. „Дж. Баучер", бул. „В. Левски и улица „Христо Ботев".

***
Благоевград.
От 11.00 часа Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и териториалните звена на дирекцията в област Благоевград ще положат венци и ще бъде отдадена почит към служителите, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Инициативата е във връзка с организирането и провеждането на „Седмица на пожарната безопасност" и честването на Професионалния празник на служителите от ГДПБЗН - МВР - 14-ти септември.

***
Бургас.
От 10:00 до 20:00 часа в експозиционен център "Флора" ще се проведе третото издание на "Езикова борса Бургас 2016".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция за стартиращата "Европейска седмица на мобилността" в града.

***
Приморско.
От 18:30 часа ще се проведе концертна програма в читалището в града на международния майсторски клас по цигулка на маестро Минчо Минчев.

***
Варна.
От 10.30 часа, в конферентната зала в сградата на Областна администрация Варна (ул. Преслав № 26), ще се проведе пресконференция на директорите на Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас, които ще изнесат обобщени данни от проверките по морските ни курорти през летния туристически сезон.

***
Варна.
От 15.00 ч. в конферентната зала на хотел „Черно море", Варна, заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие информационен ден, на който ще бъдат представени условията за кандидатстване по осмата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд /НИФ/, който се администрира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/. В информационния ден участие ще вземат представители на бизнеса и научната общност.

***
Видин.
От 10.00 часа в спортна зала „Фестивална" ще се проведе Четвъртото Международно спортно състезание за хора с увреждания „България - Сърбия".

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионален пресклуб БТА във Видин ще се проведе пресконференция на представители на Видинска митрополия във връзка с предстоящите чествания по- повод 200 години от рождението на Екзарх Антим Първи и посещението на Българският патриарх Неофит.

***
Враца.
От 18.30 часа на панаирната сцена пред стадион „Христо Ботев" ще бъде открит 128-ми традиционен Врачански есенен панаир. От 19.00 часа ще се проведе концерт на великата българска певица Валя Балканска.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДКТ-Враца ще бъде поставен спектакълът „Спасителя" от Кирил Топалов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Дискусия, част от кампанията „Подкрепяме българското" на Министерство на земеделието и храните /МЗХ/. Очаква се да присъства министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в парк ''Марно поле'' ще бъде открито Изложение на български производители „Подкрепяме българското" - кампания на МЗХ. Очаква се да присъства министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - В. Търново ще се проведе брифинг по повод началото на учебната 2016 -2017 г. Участие в нея ще вземат представители на Охранителна полиция, Пътна полиция и Детска педагогическа стая.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в 302-а зала на Община Велико Търново ще се проведе брифинг по повод посещението на изпълнителния директор на информационната агенция на Иран Мохамад Ходади във Велико Търново.

***
Горна Оряховица.
От 09.30 до 12.00 часа РСПБЗН в Горна Оряховица организира приемна за гражданите. Поводът е Седмицата на пожарната безопасност служителите. На 14 септември в РСПБЗН - Горна Оряховица ще бъде отслужен водосвет. За професионалния празник е предвидена и среща с ветерани и бивши служители на пожарната.

***
Добрич.
От 13.30 часа пред сградата на ОДМВР-Добрич, във връзка с традиционната Акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Ще бъде направен анализ на ПТП с деца и юноши, настъпили през лятната ваканция и изминалата учебна година.

***
Кюстендил/с. Богослов.
От 10.00 часа Югозападно държавно предприятие организира представяне на една от многото вековни гори, обособени като гори във фаза на старост, както и информация за грижите за опазването и съхраняването на тези уникални територии.- Венцеслав търси информация след събитието.

***
Плевен.
От 13.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще провери как функционера подарената по нейна инициатива медицинска апаратура в Дома за медико-социални грижи за деца, където бе създаден Център за физикална медицина, рехабилитация и ерготерапия за лечението на деца не само от дома, но и от цялата Плевенска област. От 13.30 часа ще даде брифинг за журналисти.

***
Перник.
От 12.00 часа в Двореца на културата с организирана Кръгла маса, ще бъде даден стартът на кампанията за популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъбки по „Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст в Република България".

***
Пловдив.
От 10.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще присъства на първа копка на технологичен център "Сайбис" (SIBIZ) на бул. "Санкт Петербург" № 97. / между Метро и сградата на Техническия университет, бивше АОНСУ/.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в регионален клуб БТА-Стара Загора ще се проведе пресконференция на държавния куклен театър, във връзка с началото на новия творчески сезон.

***
Смолян.
От 10.00 до 12.00 часа, на бул. „България", пътните полицаи при ОД МВР - Смолян, съвместно с млади доброволци от Българския червен кръст, заедно със служители от РУ-Смолян, ще раздават на водачите на автомобили специално изготвени информационни брошури, дипляни и други материали за превенция на пътната безопасност.

***
Смолян.
От 13.30 часа в зала №1 на РДТ ще се проведе пресконференция по повод отбелязването на 65-та годишнина на театъра.

***
Сливен.
От 09.30 часа, в зала 210 на Регионалния инспекторат на образованието-Сливен, ще се проведе ежегодното съвещание с директори на детски градини в област Сливен.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще се открие областният етап от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата".

***
Силистра. От 08.30 ч., в катедрален храм „Св. Св. Петър и Павел" Божествена Света литургия ще отслужи Доростолски митрополит Амвросий, в съслужение с духовници от епархията, по повод Деня на Силистра- Кръстовден.

***
Силистра. От 10.00 ч. ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет - Силистра.

***
Силистра. От 10.00 ч. пред Художествената галерия ще се проведе Пленер за детска рисунка: „Аз рисувам моята Силистра".

***
Силистра. От 10.00 ч. в Дунавски парк- втори шадраван ще се проведе детски хепънинг „За децата на Силистра, с любов!".

***
Силистра.
От 19.00 ч. на площад „Свобода" кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов ще отправи поздрав към гражданите и гостите на Силистра по повод празника на града, след което ще започне концерт на Б.Т.Р и специалното участие на Джон Лоутън .

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Хасково" ще се проведе пресконференция по проекта „Приеми ме 2015".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.