• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за днес, 19 декември

Предстоящи събития в страната за днес, 19 декември

/КРОСС/***София. 

От 14.00 часа в "София тех парк", в сградата на Бизнес инкубатора, ет. 3 вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева ще открие кампания „Българските лица в световната наука" с първата кръгла маса „Подходи и форми за привличане на българска научна диаспора за работа в мрежа".

***
София. 
От 19.00 часа в зала „Концертна" на Централния военен клуб за първа година Министерството на туризма ще връчи Годишните награди в туризма.

***
София. 
От 11.00 часа в БТА Национален център по обществено здраве и анализи организира пресконференция на Тема: „Данни за опитите за самоубийства през 2015 г. Проектът „Подобрени услуги за психично здраве" - в помощ на разпознаване на депресията, намаляване на самоубийствата в България, овладяване на агресията в училище. 

***
София. 
От 12.00 часа на площад „Възраждане" ще се открие „Коледна феерия 2016 г.", организирана от район „Средец" и район „Възраждане".

***
София. 
От 15.00 часа в Гранд хотел София, зала Триадица, Български институт за правни инициативи (БИПИ) и Съюзът на съдиите в България (ССБ) организират дискусия под надслов "Една година след промените в Конституцията - какво се случи и какво още е необходимо".

***
София. 
От 18.00 часа в Националния политехнически музей ще бъде открита юбилейната изложба „КИНОТО: МАГИЯ И ТЕХНИКА", посветена на 120 годишнината от първата кинопрожекция в България

***
София. 
От 19.00 в зала "България" ще се състои Тържественият коледен концерт „Отново е Коледа" на детския хор „Пим-Пам" и Веси Бонева. 

***
София. 
От 19.00 часа в галерия Римини, х-л „Арена ди Сердика" ще се състои изложба на българския художник, живеещ в Лондон Янко Тихов.

***
София. 
От 19.00 часа в залата на НАТФИЗ Националният комитет „Петър Димков" организира Юбилейна тържествена вечер по случай 130-тата годишнина от рождението на Петър Димков.

***
София. 
ЧЕЗ България открива Център за обслужване на клиенти на ул. „Лъчезар Станчев" № 5, „Софарма Бизнес Тауърс", кула „Б", партерен етаж. Новият офис е поредният от центровете с модерна визия, които допринасят за по-голям комфорт при обслужването на клиентите на ЧЕЗ.

***
Банско. 
В Заседателната зала на Община Банско ще се проведе пресконференция във връзка с командироването на полицаи от Румъния и Гърция в курортния град.

***
Благоевград. 
От 18.00 часа в „Зала Яворов" ще се проведе коледен концерт на Ансамбъл „Пирин".

***
Бургас. 
От 8.00 часа пред сградата на ИАРА-Бургас рибари от Бургас и Варна ще се съберат на протест срещу лошото управление на сектора. 

***
Бургас. 
От 10.00 часа в двора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе Коледен благотворителен базар, в помощ на пострадалите от с. Хитрино. 

***
Бургас. 
От 13.00 часа, на ул. „Фердинандова" №60 в Бургас, ще се проведе пресконференция на БСП - Бургас.

***
Бургас. 
От 14.30 часа в голямата зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция на Ръководството на СУ "Иван Вазов" по повод предстоящата благотворителна изложба - базар за набиране на средства за ремонт на пещта, която е част от Школата по керамика в училището. 

***
Враца. 
От 12.00 часа на специално изградената шатра срещу бившето кино "Коларов" младежката организация на ВМРО - Враца ще раздава на гражданите календари, посветени на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.

***
Варна. 
От 15.00 часа в зала 1 на мултифункционалния корпус на Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" - гр. Варна Центърът за творческо обучение и гимназията ще сключват споразумение за сътрудничество с цел изграждане на Креативна класна стая: Google лаборатория.

***
Варна. 
От 15.00 часа в Областна администрация - Варна ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Морски клъстър България и Морски технологичен клъстер Фриули Венеция Джулия.

***
Видин. 
От 8.30 часа в Спорта зала „Фестивална" ще се проведе Коледен турнир по волейбол за момичето, родени през 2004г. 

***
Видин. 
От 10.30 часа в МОЛ - Видин (последен етаж) ще се състои Коледна работилничка.

***
Видин. 
От 16.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека ще се проведе Детски празник „Коледа в библиотеката".

***
Видин. 
От 18.30 часа на площад „Бдинци" ще се проведе Коледно огнено шоу.

***
Видин. 
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се проведе спектакълът „Смъртта на котката" с режисьор Асен Блатечки. 

***
Велико Търново. 
От 14.00 часа в ученическия стол на Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" ще се проведе Благотворителен Коледен базар и концерт на учениците от гимназията в помощ на деца от село Хитрино, останали без родители и дом.

***
Добрич. 
От 12.15 часа в Народно читалище „Йордан Йовков -1870 г." - Детски отдел ще се проведе „Коледна магия" - представяне на сурвакарски наричания.

***
Добрич. 
От 14.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе пресконференция по повод предстоящият концерт на Светослав Тодоров.

***
Добрич. 
От 17.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои куклен спектакъл „Коледна загадка".

***
Добрич. 
От 17.30 часа в Концертна зала на Младежки център - Добрич ще се проведе концерт „Коледа - време за сбъдване на мечти" на Вокална група „Златно зрънце" при Музикална школа „Доминанта".

***
Добрич. 
От 18.00 часа в Спортна зала „Добротица" ще се проведе Коледен концерт „Дарования - 2016". 

***
Добрич. 
От 19.30 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се проведе Коледен концерт „В нощта преди Коледа" на Детски музикален театър „Дея".

***
Плевен. 
От 18.30 часа в хотел „Балкан" Областната структура на Предприемачи ГЕРБ - Плевен съвместно със сдружение Справедливост организират благотворителен търг на картини, с цел набиране на средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен - „Св. Троица".

***
Пловдив. 
От 9.00 часа в зала 10 на Съдебната палата в Пловдив Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Ангел П., обвинен, че на 02.08.2014 г. в землището на с. Бяла река, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на един човек и телесни повреди на други двама.

***
Пловдив. 
От 9.30 часа в зала 2 на Съдебната палата в Пловдив Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Димитър Д. и Ангел Д., обвинени в отвличане и убийство. 

***
Пловдив. 
От 10.30 часа в зала 1 на Съдебна палата - Пловдив Пловдивският апелативен съд ще заседава по делото по жалби на защитниците на подсъдимите Николай Ст. и Иван Ст., обвинени в извършване на убийство по особено мъчителен начин. 

***
Пловдив. 
От 11:00 часа в Клиниката по кардиология на 12 етаж в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги" ще се състои официалното откриване и пускане в експлоатация на високотехнологичен ехокардиограф. 

***
Пловдив. 
От 11.00 часа в заседателната зала на Ректората на Аграрен университет - Пловдив ще се състои публичното представяне и откриване на Проект „Изграждане на Учебен център за практическо обучение на студентите от професионални направления Растениевъдство и Растителна защита в Аграрен университет - Пловдив".

***
Пловдив. 
От 13.30 часа в зала 1 на Съдебната палата в Пловдив Пловдивският районен съд ще заседава по делото срещу Христо П., обвинен, че е умъртвил куче по особено мъчителен начин.

***
Сливен. 
От 10.30 часа в църквата „Св.Св. Кирил и Методий" Сливенският митрополит Иоаникий ще отправи Рождественски поздрав.

***
Стара Загора. 
От 18.00 часа в зала „Байер" ще се проведе Коледна изложба на художници от Стара Загора.

***
Стара Загора. 
От 18.30 часа на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе Клавирен концерт на Кристина Йоргова. 

***
Стара Загора. 
От 19.00 часа в НЧ „Климент Охридски 1858" ще се проведе Коледен концерт на балетна школа „Терпсихора" и други художествени формации.

***
Стара Загора. 
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" ще се състои спектакълът „Укротяване на опърничевата" от Уилям Шекспир, сценичен вариант и постановка на Ивалин Димитров, със специалното участие на Александра Сърчаджиева.

***
Харманли. 
Местната организация на ВМРО в Харманли ще подари на детските градини в града български трикольори.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.