• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната на 8 декември

Предстоящи събития в страната на 8 декември

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова ще открие кръгла маса на тема „Европейския икономически дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018", която ще се проведе в зала „Роял 3" на „София хотел Балкан".

***
София.
От 09.00 часа в зала „Мусала 1" в хотел „Хилтън" ще се състои официалното представяне на програмата за техническа помощ за малки и средни предприятия по Плана "Юнкер". Програмата е на Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейският консултантски център по инвестиционните въпроси и Европейският съюз. Събитието ще бъде открито от ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, директора на ЕБВР за България Лариса Манастърли и директора "Консултантски Услуги" към Европейска Инвестиционна Банка Саймън Барнс.

***
София.
От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиян О., Емил М и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа Пленумът на Висшия съдебен съвет ще обсъди на извънредно заседание своето участие по проекти, реализирани с финансиране по Оперативна програма „Добро управление".

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Тодор С., Владимир Р. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мирослав С., Данаил А. и др., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Административен съд - София ще заседава по
делото срещу отказа на Столичния общински съвет да се проведе референдум заради презастрояването на кв. „Младост".

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
лекарите Явор Л., Елена В., Антоний Ф., Александър Ч., Владислав Х. и Христо Ц., обвинени за смъртта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 10.00 часа в Зала 1 на Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов ще представят пред журналисти проектът за бюджет за 2018 година, приоритетите на Столична община и инвестиционната програма.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание председателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите Антон Кутев ще разговаря с младежки неправителствени организации и студентски съвети от страната. На срещата ще бъде обсъден внесеният законопроект за промени в Закона за закрила и развитие на културата.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Пресцентър" в сградата на Министерство на труда и социалната политика ще се проведе пресконференция на тема „Подписване на първите споразумения за отпускане на кредити за стартиране на собствен бизнес".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, организирана от Сдружение „Национална асоциация правна инициатива за отворено управление", на която ще бъде обявено началото на изпълнението на проекта „Прозрачна и ефективна съдебна система чрез въвеждане на съвременни технологии в българския съд", финансиран по Оперативна програма „Добро управление".

***
София.
От 11.00 часа Асоциация „Прозрачност без граници" ще отбележи Международния ден за борба с корупцията с официално представяне на резултатите от Третия годишен Индекс на Местната система за почтеност - 2017 в зала „Средец" на „София Хотел Балкан".

***
София.
От 11.30 часа Софийският районен съд (СРС), ще посрещне ученици от 9-и и 10-и клас на СУ „Христо Ботев" - град Горна Малина в рамките на програмата „Децата и съдът".

***
София.
От 11.30 часа в в Изложбена зала ЦУМ ще бъде открито единадесетото издание на търговското изложение „Доверете се на българското".

***
София.
От 11.30 часа в Аула Магна на Международното висше бизнес училище ще се проведе първата тържествена церемония по повод връчването на дипломите на Випуск 2018 г. Втората церемония ще започне в 15.30 часа.

***
София.
От 13.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ивайло С., Венцислав Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа за четвърти ден медицинският персонал на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ще протестира пред болничното заведение с искане за оставка на изпълнителния директор проф. Асен Балтов.

***
София.
От 18.00 часа в зала „Тържествена" на Централен военен клуб ще се състои церемонията по връчването на първите годишни награди „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" на Висшия мюсюлмански съвет.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Райко Алексиев" на ул. „Раковски" 125 ще бъде открита изложбата „Hoc est enim corpus meum" на Радослав Мъглов.

***
София.
От 19.00 часа в Американския център към Столична библиотека ще се проведе церемонията по връчване на годишната награда за превод „Кръстан Дянков".

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се открие изложба живопис на талантите от ОУ „Петко Каравелов", както и обща изложба на асеновградски художници.

***
Благоевград.
От 09.30 часа ще се състои пресконференция на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район" (БДЗБР). Събитието ще се проведе в Посетителския център в сградата на адрес бул. „Св. Димитър Солунски" №66.

***
Бургас.
От 12.30 часа в зала „Нимфа" в хотел „Аква" ще се проведе пресконференция на Президента на КНСБ Пламен Димитров и екип от централата. Темите, които ще бъдат засегнати, са социално-икономическото състояние, доходи и заетост, бюджет 2018г.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Колев ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велинград.
От 13.00 часа на площад „Николай Гяуров" ще се проведе концерт на духовия оркестър „ВИВО МОНТАНА" по повод студентския празник.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на закритата писта на стадион „Ивайло" ще се проведе турнир по лека атлетика под надслов „Заедно срещу насилието".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе рождествен концерт на музикална школа „Елита".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в парк „Марно поле" в рамките на Коледния базар ще се проведе среща с децата „Златната ножчка".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа ще започне безплатна прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Враца.
От 14.00 часа в Природозащитен център „Натура" ще се проведе работно ателие „Еко Коледа за Враца".

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „Съединение-1888" ще бъде представена „Бъдни вечер" - битова изложба.

***
Добрич.
От 17.00 часа в музея в Градски парк „Свети Георги" ще бъде открита гостуващата изложба на Столична библиотека „Прабабата на ММС...или очарованието на коледната картичка".

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертна зала „Добрич" ще се състои музикално-илюзионен спектакъл на Маг Астор и Ангел Заберски Бенд - „Вълшебства по Коледа".

***
Каварна.
От 18.00 часа в спортна зала „Олимпиада" ще се проведе техническа конференция във връзка с предстоящия коледен турнир по футбол в зала. На събитието ще бъде изтеглен жребият и ще се определят часовете на срещите.

***
Камено.
От 12.00 часа в офиса на Общинска служба по земеделие, зам.-министър Цветан Димитров ще открие прием на заявления за предоставяне на минимална помощ de minimis.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „Братство" ще бъде представена книгата „Горчива мъгла" на Огнян Панов.

***
Плевен.
От 14.00 часа добродетели ще поставят елхи и ще ги украсят празнично в детските отделения на Окръжна болница „Д-р Георги Странски". Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България и платформата „Приятели, Помагайте" град Плевен.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу
Таньо Т., обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Рангел Т., обвинен в причиняване на смърт на две лица по непредпазливост и на средна телесна повреда на трето лице, като деянието е извършено в пияно състояние при шофиране на МПС.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Огнемира К., обвинена в причиняване на имотна вреда в големи размери.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в района на Гребната база ще бъде открита обновената спортна зала по бокс. На откриването ще присъстват Георги Титюков - зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика", Петър Зехтински - директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности" и много спортни деятели.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Мол „Марково тепе" заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж. Александър Държиков ще открие фестивала „Вкусът на Пловдив". Събитието продължава и на 9 декември.

***
Разград.
От 12.30 часа в ПТГ „Шандор Петьофи" ще се проведе съвместно занятие с Районна служба ПБЗН и доброволното формирование „Общинска спасителна команда" - Разград.

***
Русе.
От 19.00 часа в зала „Филхармония" на Държавна опера - Русе ще се проведе „Вечер с Вагнер и Шостакович с Русенска филхармония".

***
Сливен.
От 11.30 часа пред сградата на „Водоснабдяване и канализация - Сливен" ще се проведе митинг-протест срещу увеличението на цените на ВиК услугите в Сливен.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в детския отдел на Библиотека „Родина" ще се проведе творческа работилница за българските обичаи на Бъдни вечер и Рождество Христово.

***
Стара Загора./с. Преславен.
От 17.30 часа ще бъде запалена елхата в село Преславен.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои гала-концерт на майсторския клас на Бруна Балиони.

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала 28 в сградата на Община Търговище ще се проведе пресконференция във връзка с реализирането на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Търговище.

***
Шумен.
От 09.30 часа в Стъклената зала на НЧ „Тодор Петков" ще се проведе изложба - базар на мед и пчелни продукти.

***
Шумен.
От 9.00 часа Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, ще посети Индустриалния парк в Шумен.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 363 на Общината Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, ще се срещне с бизнеса.

***
Шумен.
От 11.30 часа в зала 363 на Общината ще бъде дадена пресконференция с участието на Александър Манолев, заместник-министър на икономиката.

***
Шумен.
От 13.00 часа в залата на Шуменска търговско-промишлена палата ще бъде дадена пресконференция по повод стартирането на проект „Добрите практики и иновативни подходи за насърчаване на самостоятелната заетост и предприемачеството - двигател на икономическия растеж в регион Шумен".

***
Шумен.
От 17.00 часа във фоайето на II етаж на РБ „Ст. Чилингиров" ще се проведе дискусионна кръгла маса „Защита правата на душата".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.