• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития на 15 февруари 2018

Предстоящи събития на 15 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
Президентът Румен Радев ще посети Българската телеграфна агенция по повод 120-годишнината на медията. Държавният глава ще присъства на редакционния съвет на БТА и ще приветства журналистите по случай годишнината.

***
София.
В Големия салон на Българската академия на науките президентът Румен Радев ще присъства на тържественото отбелязване на 120-годишнината от създаването на Съюза на математиците в България.

***
София.
В Националния дворец на културата ще се състои двудневна Неформална среща на министрите на външните работи „Гимних". От 13.00 часа пред входа на НДК ще могат да бъдат задавани въпроси на пристигащите участници в срещата. От 16.00 и от 18.00 часа ще започнат работни заседания, посветени на Западните Балкани и Корейската народно-демократична република. Във втория ден към 28-те министри и Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще се присъединят петте външни министри от страните кандидатки за членство: Албания, Бившата югославска република Македония, Сърбия, Турция и Черна гора.

***
София.
От 09.00 часа ще се състои заседание на Народното събрание.

***
София.
от 09.30 до 18.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои конференция „София казва „не" на словото на омразата и екстремизма".

***
София.
В 09.30 часа в зала „Джон Атанасов" в „София Тех Парк" ще се състои двудневна Международна конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема „Инвестиции в хората - пътят напред".

***
София.
От 09.30 часа ХV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П. , Кирил Т. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XIV часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер Г., Владимир В., Владимир В. и Михаил А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Гражданска инициатива „Да спасим Кара дере" ще даде пресконференция на тема „Парламентът чества 139 години от основаването си, ще гласува ли промените в Закона за земеделските земи в нарушение на правилника си?".

***
София.
В 11.00 часа в Големия салон на БАН ръководителят на общоакадемичния проект „Траките" чл.-кор. Васил Николов ще представи книгата „Тракийската древност: технологични и генетични изследвания, история и нематериално наследство".

***
София.
В 11.00 часа в Аулата в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени подробности за нова Клиника по Нуклеарна медицина, нов линеен ускорител в Отделението по Лъчелечение и напълно реновирано крило за Клиниката по Ортопедия и травматология и отделението по Физикална и рехабилитационна медицина.

***
София.
От 11.20 часа в ЦНСТ за деца и младежи „Паисий Хилендарски" в ж.к. „Люлин" 1, Направление „Архитектура и градоустройство" - СО съвместно с преподавателите и учениците от 143 - то ОУ „Георги Бенковски", под патронажа на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, ще дарят уреди за спорт, закупени след благотворителна изложба базар.

***
София.
От 11.30 часа пред сградата на Столична община ще се състои протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища".

***
София.
В 12.00 часа пред Министерство на околната среда и водите ще се проведе протест под надслов „Подари обедната си почивка на Пирин".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Българският енергиен и минен форум ще даде пресконференция на тема „Реформите в енергетиката и очакваното отражение върху пазара на електроенергия и природен газ".

***
София.
От 13.45 в зала „Родопи" в Интер Експо Център ще се състои лекция на тема „Маркетингът за туристическия бизнес през 2018: Тенденции и възможности". Събитието е част от „Ваканция и СПА Експо".

***
София.
От 16.00 часа в централното фоайе на Университетската библиотека на СУ ще бъде открита изложбата „Новите седмочисленици".

***
София.
От 18.00 часа в Мраморно фоайе, I етаж на Столична библиотека ще бъде представена новоизлязлата книга от Николай Иванов „Нови доказателства за гроба и костите на Левски и Бенковски" със специалното участие на проф. Пламен Павлов.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Aлександър I", ще бъде представена изложба на художника Константин (Кочо) Гърнев (1893-1966), подготвена от екипа на галерия „Виктория" и Националната галерия.

***
Благоевград.
От 13.30 часа, на Голяма сцена, в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров"-Благоевград ще се проведе пресконференция по повод ПРЕМИЕРАТА на спектакъла „НОЖИЦА - ТРЕПАЧ" от Паул Портнер.

***
Бургас.
От 14.00 часа в голямата зала на първия етаж на Областната администрация - Бургас, Комисията за защита от дискриминация ще проведе пресконференция, на която ще даде подробности за Национална кампания за достъпна архитектурна среда под наслов „ДОСТЪПНА БЪЛГАРИЯ".

***
Бургас.
От 16.30 до 18.00 часа в централата на ПП ГЕРБ на улица „Конт Андрованти" 5, общинският съветник Пеньо Мечков ще има приемен ден за граждани.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" доц. д-р Андроника Мàртонова от Институт за изследване на изкуствата към БАН ще изнесе публична лекция, посветена на източноазиатското кино.

***
Варна.
От 11.45 часа в Национално училище по изкуствата „Добри Христов" ще се състои официална церемония за стартиране на основните дейности по проект „Реконструкция и модернизация на НУИ „Добри Христов", гр. Варна", финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. с бенефициент Министерство на културата.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Станислав Иванов ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на стадион "Ивайло" ще се проведе пресконференция преди началото на пролетния полусезон. -

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в малкия салон на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" ще се проведе Открит урок по първа долекарска помощ за учениците от БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в сградата на Завод 2 на „Екстрапак" ООД, село Леденик ще се проведе пресконференция за стартиране на проект „Подобряване на енергийната ефективност в „Екстрапак" ООД", реализиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в малка зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена пиесата „Духът на поета".

***
Добрич.
В Художествената галерия в града ще бъде открита изложба „Майстори на графичните техники".

***
Добрич.
В читалнята на Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе час по четене - разкази за Васил Левски.

***
Карлово.
От 17.30 часа в зала „Васил Караиванов" в Карлово ще бъде представена книгата на проф. Пламен Павлов „Левски: Другото име на свободата".
***
Плевен.
От 10.30 часа в Заседателната зала , етаж III на Община Плевен ще се състои встъпителна пресконференция за представяне на проекта „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ„Интелект"-град Плевен". В 12.00 часа в двора на ДФСГ „Интелект" ще се проведе и официалната церемония „Първа копка".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Общинския съвет ще се проведе редовната сесия на общинските съветници.
***
Пловдив.
От 09.15 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай Н., обвинен в присвояване на чужди пари.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас Х., обвинен, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на моторист.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково срещу присъда, с която Окръжен съд - Хасково е признал за виновен подсъдимия Петър Х. в това, че е опитал да внесе цигари без акцизен бандерол.
***
Пловдив.
От 11.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимия срещу присъда на Окръжен съд - Стара Загора, с която подсъдимият Георги И. е признат за виновен в опит за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 11.30 часа е зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Благой Н., обвинен, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на друг човек.
***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Кирил Рашков, обвинен в извършването на непристойни действия спрямо двама журналисти.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с гражданите, както следва:
Петър Попов и Ясен Михайлов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Русе.
От 10.30 часа областният управител на област Русе Галин Григоров ще открие регионален форум на тема: „Дигитализация и бъдещето на труда - предизвикателства и възможни решения".

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стойков" ще бъде открита първата самостоятелна изложба живопис „Просто... багри" на Иванка Дерекьовска.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде представен френският документален филм „Земя".

***
Трън.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет -Трън.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Хасково.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.