• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Предстоящи събития на 20 февруари

Предстоящи събития на 20 февруари

/КРОСС/ София.
От 14.00 часа, в Гербовата зала на „Дондуков" 2, президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело.

***
София.
В резиденция „Бояна" министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц, който пристига на посещение в София.

***
София.
Двудневна конференция на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев започва в София. Темата на форума е: „Предизвикателствата пред системата за отбрана на страната и използването на Въоръжените сили при развитие на военно-политическа криза".

***
София.
От 09.30 часа 28-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Евгени И. и Петър С., (бивши агенти от ДАНС, чл. 357 НК).

***
София.
От 09.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе Национален дискусионен форум "Изграждането на АЕЦ"Белене"-целесъобразност, алтернативи, икономически модели".

***
София.
От 09.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, Съдийската колегия ще проведе заседание, на което ще бъдат изслушани двамата кандидати за председател на СГС.

***
София.
От 10.00 часа зам.-министъра на МТСП д-р Султанка Петрова ще има среща със студентите от „Национален български университет - трета възраст".

***
София.
От 11.00 часа в Сити Марк Арт Център ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен проектът „Обединени в изкуството".

***
София.
От 11.00 ч. в Музея за история на София (обновената сграда на бившата Централна баня) ще се състои официалното валидиране на пощенска марка „София - Европейска столица на спорта". На събитието ще присъстват Йорданка Фандъкова - кмет на София, Ангел Попов - зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет и на Фондация „София - Европейска столица на спорта", д-р Тодор Чобанов - зам.-кмет на София и др.

***
София/с. Локорско.
От 11.00 часа, в складова база на ГДПБЗН в село Локорско /ул. Илия Манов 30/ кметовете на 39 български общини ще получат дарение за подпомагане дейността на доброволните формирования от Конфедерация Швейцария.

***
София.
От 11.30 часа в НДК представителите на медиите ще научат интересни подробности за възстановените оригинални стенни часовници в Централно фоайе на НДК, които са част от автентичния интериор на сградата.

***
София.
От 12.30 часа ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията на адрес - ул. "Врабча" 23 в столицата. Темата на пресконференцията е подготовка на дискусионен енергиен форум на тема „АЕЦ „БЕЛЕНЕ" - ключ към развитието и сигурността на България."

***
София.
От 13.00 часа в зала „Сердика" на „София Хотел Балкан" ще се състои дискусия на тема „Пакетът „Чиста енергия" и ефектите върху българската енергетика". Това е петата от поредицата експертни дискусии, които се провеждат под бранда Energy Managers' Forum.

***
София.
От 14.00 часа 20-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина (чл. 116 НК).

***
София.
От 14.00 часа в Аулата на „УСБАЛ по онкология" ще се състои официалното честване на 85-тата годишнина на един от създателите на българската онкология - проф. Иван Черноземски.

***
София.
От 15.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България" Христо Проданов ще се срещнат с жители на столицата в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България" Христо Проданов ще проведат приемна за граждани. Тя ще се проведе в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1. Желаещите може да се запишат предварително на телефон 02/987 20 86.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще започне екологична образователна програма за НП „Рила".

***
Благоевград.
От 22.00 часа в кино Cinemax ще бъде представен новият български филм „Привличане". Преди прожекцията ще има и фен-среща с част от актьорите.

***
Бургас.
От 13.30 часа в зала „Компас" на ИХ „България" Областната организация на БЧК - Бургас ще проведе своето Годишно отчетно общо събрание.

***
Бургас.
От 17.30 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" в Бургас ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят" от Борислав Костов.

***
Бургас.
От 18.00 часа в галерия „Георги Баев" ще бъде представена изложба от картини на Георги Баев, дарени на различни институции.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в ДГ „Соня" ще се проведе "Коя е моята Родина?" - открита педагогическа ситуация пред родители, група "Мечо Пух".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа във фоайето на РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе Откриване на документална изложба, посветена на 80-годишнината от откриването на паметника на свободата на връх Шипка. Изложбата се организира съвместно с Национален музей „Шипка" и Държавен военен архив -Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще започне „Children in time" - Deep Purple and Rainbow tribute - концерт с участието на Николо Коцев, рок група „Кикимора" и оркестър на Държавна опера - Стара Загора.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДКТ ще бъда представена постановката „Женитбата" на Н. В. Гогол.

***
Враца.
От 17.00 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски" започва Велико повечерие с втората част от Покайния канон на св. Андрей Критски.

***
Горна Оряховица. / с. Върбица.
От 14.00 часа в НЧ „Градина - Върбица 1894" ще се проведе Работилница „Седянка" - традиционна седянка за изработване на мартеници.

***
Димитровград./с. Крепост.
От 11.00 часа в района на село Крепост ще бъде направена първа копка на „Автоматична наблюдателна кула за откриване на горски пожари".

***
Добрич.
От 11.00 час в конферентна зала на хотел „България" ще се проведе пресконференция по случай първият официален празник на НЧ „Добрич-2017".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се състои пресконференция по повод началото на нов социален проект.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала №2 Апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Нофал З., който е обявен за международно издирване от Кралство Мароко с цел екстрадиция във връзка с извършване на терористична дейност и членство в терористична организация ИДИЛ.

***
Пловдив.
От 11.00 ч. в двора на УХТ ще бъде направена първата копка по проект "Изграждане на модерна образователна инфраструктура в Университет по хранителни технологии".

***
Пловдив.
От 12:00 часа в клуба на ВМРО-Пловдив на бул.Марица 51,под моста на Герджика,общинските съветници от ВМРО и председателят и кмет на район Южен, ще дадат пресконференция.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91.

***
Русе.
От 09.30 часа Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенска митрополия ще отслужат панихида в храм „Света Троица, която е част от честванията по повод 140 години от Освобождението на Русе.

***
Русе.
От 14.30 часа, в Заседателна зала на Община Русе, ще се проведе пресконференция по повод Международен фестивал "Мартенски музикални дни".

***
Смолян.
От 10.00 часа пред съдебната палата в Смолян ще се проведе среща на открито на служители на ГД „Охрана" и ГД „Изпълнение на наказанията".

***
Смолян.
От 13:00 часа, в зала 201 на Областна администрация Смолян, ще се проведе заседание на комисията във връзка с изработване на Областна здравна карта на област Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа Библиотечен филиал „Августа Траяна" на библиотека „Родина" и Таня Иванова ще гостуват на СУ „Христо Ботев" на тема „В очакване на Баба Марта".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе благотворителен концерт на ГПЧЕ „Ромен Ролан".

***
Шумен.
От 09.00 часа в /стая 317 в сградата на общината ще се проведе заседание на ПК „Младежки дейности и спорт".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 304 на общината ще се проведе заседание на ПК „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество.

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на ПК„Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на ПК Правна и опазване на обществения ред".

***
Ямбол.
От 17.30 часа в ямболския Безистен ще бъде открита изложба, посветена на историята на железницата „Ямбол - Елхово" - „Железницата Ямбол-Елхово-101 години история".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.