• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Предстоящи събития в страната за 23 октомври

Предстоящи събития в страната за 23 октомври

/КРОСС/ Пловдив.

От 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще посети новата сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В Аула 1 на висшето училище президентът Румен Радев ще изнесе публична лекция на тема: „Ценности, лидерство и образование в демократичното общество“. 

***
Бургас.
От 09.30 часа в експозиционен център „Флора“ в Приморски парк в Бургас вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие регионална конференция „Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие“ (Обмен на добри практики между България, Румъния и Великобритания). В пресконференцията ще участват: Н. Пр. Ема Хопкинс ОВЕ, посланик на Обединеното кралство в България; Димитър Николов, кмет на община Бургас; Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас; Пол Дженингс, Мениджър на „Маунтийн хелткеър" и съветник в центъра за грижа за жертви на сексуални посегателства в Брайтън, Обединено кралство.

***
София.
От 9.30 часа в зала „Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ Деница Николова ще подпишат договор за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната.

***
София.
От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Яковова света Литургия в древния софийски храм „Св. София - Премъдрост Божия“.

***
София.
От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Б., Денис Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе седмичното заседание на Съдийската колегия към ВСС.

***
София.
От 09.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветан В., Александър П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в централното фоайе на учебен корпус 12 на Технически Университет-София ще бъде открито 13-ото издание на изложението на работодатели „Дни на кариерата“.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван К. и Димитър Г., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен М., Атанас О. и Милко М., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в двора на 36 СУ „Максим Горки“ ще се проведе събитие от кампанията „Без оправдания“.

***
София.
От 10.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитър П., Георги И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в галерия „УниАрт“ на Нов български университет ще се проведе публична лекция на проф. Кай Долеруп от Университета в Копенхаген „Андерсен – човекът зад легендата“.

***
София.
От 11.00 часа в централната зала на Археологическия музей ще се проведе пресконференция по повод проекта „Консервация, реставрация и експониране на тракийската гробница при с. Свещари: Завръщане към автентичността на обекта“, който спечели финансовата подкрепа на американския Посланически фонд за опазване на културното наследство. Участие ще вземат Н.Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, г-жа Цветелина Бориславова, основател на фондация Credo Bonum, проф. Диана Гергова, Национален Археологически институт с музей-БАН и дългогодишен ръководител на археологическите проучвания в резервата „Сборяново”. 

***
София.
От 11.00 часа в TELUS Tower ултрамаратонецът Краси Георгиев и екипът на TELUS International Europe ще поставят началото на благотворителна спортна инициатива, подкрепяща фондация „Отвъд спорта“, която насърчава здравословния начин на живот и спортуването на открито.

***
София.
От 11.00 часа в Борисовата градина (от площадката със слончето до езерото с лилиите) биофармацевтичната компания АстраЗенека България ще постави началото на поредица от събития по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември. Събитието е под надслов „Здравето на природата е твоето здраве“. 

***
София.
От 12.00 часа с поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия, отдали живота си за свободна и целокупна България ще бъдат отбелязани 125 години от основаването на ВМРО. Паметникътсе намира на бул. „Стефан Стамболов“ № 2 (ъгъла на булевардите „Тодор Александров“ и „ Христо Ботев“).

***
София.
От 12.15 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава за кумулиране на наказанията на Светозар М. 

***
София.
От 13.00 часа в зала „Пирин“ на Интер Експо Център ще се проведе Форум Иновации 2018, негов домакин е Schneider Electric.

***
София.
От 13.30 часа 1-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Огнян Д. и Борис Б. (чл.255-257 НК).

***
София.
От 13.30 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав К., Генчо П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян М., Мирослав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов и общинският съветник Иван Таков ще се срещнат със софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге“ №10, етаж 1. 

***
София.
От 16.00 часа в зала 243 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе публична лекция на проф. Кай Долеруп от Университета в Копенхаген „Андерсен – човекът зад легендата“.

***
София.
От 16.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ ще се проведе уъркшоп на тема „Промените в САЩ и театърът”, в рамките на осмия ACT Фестивал за свободен театър.

***
София.
От 18.00 часа в Столична библиотека ще бъде открито Биенале на илюстрацията 2018.

***
София.
От 18.00 часа на партерния етаж в Serdika Center ще се проведе открита тренировка на братя Пулеви, Хюи Фюри и Савана Маршал.

***
София.
От 18.30 часа Националният литературен конкурс „Развитие“ за непубликуван български роман представя „Глиненият цар“ на Добромир Байчев в книжен център „Гринуич“.

***
София.
От 18.30 часа във фоайето на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН ще бъде открита фотоизложба на тема: „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ на българския етнофотограф Асен Великов.

***
София.
От 19.00 часа в зала 6 на НДК ще се състои премиерата на най-новата книга на Тошо Тошев – „Власт“.

***
София.
От 19.00 часа в „Хралупата“ (ул. „Стефан Караджа“ 22) ще бъде представена най-новата поетическа книга на Илиана Илиева „Омара“.

***
София.
От 19.30 часа жители на столичния район „Младост“ ще излязат на протест срещу презастрояването. Протестът, който се организира от Инициативен комитет „За Зелен Младост“ ще се проведе в Младост на ъгъла на бул. „Александър Малинов“ и ул. „Св. Киприян“ до метростанция „Александър Малинов“.

***
София.
От 20.00 часа в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс ще бъде представен „Buffet A Vif / Smashed To Pieces”, част от АСТ фестивал за свободен театър.

***
Банкя.
От 09.00 до 16.00 часа Комисията по досиетата организира Ден на отворени врати в Централизирания архив на Комисията в Банкя.

***
Благоевград.
От 12.40 часа ръководителят на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България Огнян Златев ще се срещне с учители и ученици от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград. Темата на срещата е „Европейски предизвикателства, или какво говори Европейският съюз на младите хора“. 

***
Бургас 
От 12.00 часа в Северна промишлена зона ще се състои официална церемония „Първа копка“ за изграждането на научно-изследователски и производствен комплекс на дружество „Сигматек“ ЕООД за рециклиране и ремонт на газотурбинни двигатели за аеродинамическата индустрия. 

***
Бургас 
От 14.00 часа в Съдебна палата – Бургас ще се проведе Церемония по отличаване на призьорите и връчване грамоти на участниците в конкурс за ученическо есе на съдебни теми.

***
Варна.
От 16.00 часа в Гражданска зала на Окръжен съд – Варна ще бъде представянето на юбилейната книга на Борислав Дряновски „140г. съдебна власт- Варна“.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ във Варна на ул. „Георги Бенковски” №1, общинският съветник Мартин Байчев ще приема граждани.

***
Варна.
От 18 часа в Дом на архитекта – Варна ще се състои премиера на книгата Светът на фестивалите с автор Любомир Кутин.

*** 
Велико Търново. 
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция по повод Международната научна конференция "Владетел, държава и църква в средновековните Балкани" в чест на 60-годишнината на проф. Пламен Павлов. На пресконференцията ще присъстват доц. Николай Кънев, изпълняващ длъжността декан на Историческия факултет към ВТУ и председател на организационния комитет, доц. Иван Лазаров, ръководител катедра стара и средновековна история и д-р Николай Хрисимов - също член на организационния комитет за конференцията. 
*** 
Велико Търново. 
От 14.00 часа в парк Ксилифор ще се проведе представяне на скулптурната композицията "Отражения", чиито автор е магистър Димитър Христов Димов с главен преподаветел проф. Стефан Лютаков. 
*** 
Велико Търново. 
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще се проведе откриване на изложба на Игор Однодворский - живопис. 

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе Вечер на настолните игри.

***
Велинград.
От 18.30 часа кметът на Велинград д-р Костадин Коев се срещна с жителите на квартал „Каменица“ в читалището в квартала.

***
Враца.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод 50 години от създаването на Младежки дом- Враца.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа в СУ „Георги Измирлиев“ ще се проведе Маратон на четенето с участието на авторите на детски книги Таня Мезева и Йорданка Кушева. 

***
Добрич.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе инициативата „Моето първо посещение в библиотеката“.

***
Добрич.
От 11.45 часа в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се проведе „Говорим, пишем, четем и разказваме за есента” – урок по проект „Заедно учим, творим и играем”.

***
Добрич.
От 13.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се проведе презентация на тема „Добрич – моят роден град”. 

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведат инициативи в рамките на Националната седмица на четенето.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще се проведе презентация на тема „Забележителностите на град Добрич”.

*** 
Добрич. 
От 16.00 часа в зала „Зорница“ на НЧ „Йордан Йовков – 1870“ Областният съвет на БЧК -Добрич тържествено ще отбележи 140 години от създаването на Българския Червен кръст. 

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежкия център ще бъде представен спектакълът „Чиста къща“ на Драматичен театър – Пловдив.

***
Котел.
От 17.00 часа в експозиция „Кьорпеева къща“ към Исторически музей – Котел ще бъде представена новата книга на Дора Куршумова – „Хаджийска премяна– дузина сини истории за женската носия в Котленска околия“.

***
Лясковец.
От 14.00 часа в НУ „Цани Гинчев“ ще се състои състезание по български език и литература с ученици от общините Лясковец и Елена.

***
Макреш.
От 10.30 часа в заседателната зала на Община Макреш ще се проведе информационна среща за представяне на възможностите за кандидатстване през 2019 г. (Индикативните годишни работни програми -ИГРП) и подмярка 6.4.1 на ПРСР „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

***
Панагюрище.
От 17.30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ще бъде открита фотоизложба, посветена на родената в панагюрския край оперна певица Елена Николай.

***
Перник.
От 11.00 часа деца от 3. и 4. клас на Осмо основно училище „Кракра Пернишки” ще посетят Регионална библиотека „Светослав Минков” в рамките на Националната седмица на четенето. От 12.30 часа библиотеката ще посетят ученици от 4. клас на ОУ „Св. Ив. Рилски”.

***
Перник.
От 17.00 часа в двора на Професионална гимназия по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев“ ще се състои официалното откриване на новоизградените спортни площадки, зони за отдих и зелени площи.

***
Плевен.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ръководството на Педагогически колеж - Плевен при ВТУ за проекта „Родители и учители могат без агитация“.

***
Пловдив. 
От 09.00 часа в Зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Васил А. Той е обвинен в това, че на 31.01.2015 г. в Пловдив на ул. „Кипарис“ при управлението на моторно превозно средство без шофьорска книжка е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на дете на 1,5 г..

***
Пловдив. 
От 09.30 часа в Зала 10 ще се гледа делото на подсъдимите Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г., Бисер Р., Стефан Г. и Васил В. Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В. са обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи. Стефан Г.е подсъдим за държане на боеприпаси в големи количества, без разрешително.

***
Пловдив. 
От 09.30 часа в Зала 1 на Апелативен съд ще се гледа делото по жалби на подсъдимите с инициали М. П., М. Д., П. П., Вл. Е., С.С. и Р. К. срещу присъда на Окръжен съд – Пловдив. С присъдата подсъдимите са признати за виновни в извършване на престъпления в различни форми на съучастие помежду си: палежи на автомобили и сгради; повреждане на автомобил; приготовление за убийство; кражба и грабеж.

***
Пловдив.
От 17.45 часа в Народна библиотека „Иван Вазов“ експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ ще проведат информационна среща в защита на Национален парк Пирин. 

***
Пловдив. 
От 14.00 часа в голямата конферентна зала на Дома на културата "Борис Христов" ще се състои представяне на проекта за кино "Космос.

***
Сливен. 
От 10.00 часа в сградата на Филиала на Медицинския университет – Варна ще се състои тържествено честване по повод на 140-годишнината от създаване на първото в България Дружество на Червения кръст. 

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Сирак Скитник“ ще бъдат обявени резултатите от 24-тото издание на традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и моят град“.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение „Зелени Балкани“.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Държавна опера Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Къщата на архитекта експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ ще проведат информационна среща в защита на Национален парк Пирин.

***
Хасково.
От 18.00 часа на площад „Свобода“ експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ ще проведат информационна среща в защита на Национален парк Пирин.

***
Шумен. 
От 9.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт. 

***
Шумен. 
От 10.00 часа в кабинета на председателя на Общинския съвет ще се проведе второ заседание на Постоянната комисия по екология и селско стопанство. 

***
Шумен. 
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг. 

***
Шумен.
От 12.40 часа в СУ „Сава Доброплодни“ ще бъде открита изложбата „Будители на българския дух“ на Регионалния исторически музей. 

***
Шумен.
От 16.00 часа с тържествено събрание и празничен концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили в зала „Венета Вичева” на Община Шумен ще бъдат отбелязани 70 години от създаването на Артилерийското училище

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.