• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития на 11 февруари

Предстоящи събития на 11 февруари

/КРОСС/ *** София

В 09.00 часа в храм „Св. Марина“ Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит ще отслужи Архиерейска света Литургия.

От 10.30 часа в сградата на МВР на ул. „Никола Габровски“ 30 в киносалона ще бъде отбелязан Европейският ден на телефон 112.

От 11.00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. "Академик Иван Гешов" 15 ще се проведе пресконференция по повод Международния ден за борба с епилепсията. Участници в събитието са: доц. д-р Красимир Минкин - неврохирург, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, доц. д-р Петя Димова - епилептолог, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, председател на Българското Дружество против Епилепсията - член на Световната лига против епилепсията и Веска Събева – председател на Асоциация на родители на деца с епилепсия (АРДЕ) - член на Международното бюро против епилепсията.

От 11.00 часа до 13.00 часа в конферентната зала на Българската стопанска камара (София, ул. Алабин 16-20, ет.1) ще се проведе публична дискусия, посветена на влизащите в сила нови изисквания към касовите апарати.

От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти (ул. „Граф Игнатиев” №4) в Клуб „Журналист” ще се проведе пресконференция за кампания за спасяването на кораба „Радецки“.

Oт 12.00 часа в Столична община ще се проведе заседание на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община. На заседанието председателят на БСП – София Калоян Паргов ще представи за гласуване доклад за поставяне на паметна плоча на Сергей Антонов. Предложението е монументът да бъде поставен на територията на Терминал 1 на Аерогара "София".

От 18.00 часа в Националния природонаучен музей ще бъде открита фотоизложбата „Експедиция в Азербайджан: по стъпките на Кавказкия леопард“.

София. От 18.00 часа в Български културен център ще се състои премиерата на поетичната книга „Остров за двама“ на Димитър Христов.

От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои презентация на руското образование, която ще проведат представители на Финансовия университет към Правителството на Руската Федерация, на Руската академия за народно стопанство и държавна служба към Президента на Руската Федерация (РАНХиГС) и сътрудници от представителството на Россотрудничество в Република България.

*** Асеновград

От 09.00 часа от бензиностанцията на изхода на Асеновград в посока Кърджали доброволци ще положат туристическа маркировка по маршрута между хижите „Марциганица“ и „Свобода“.

*** Балчик

Балчик. От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Черно море“ 24 депутатът Даниела Димитрова ще има приемна за граждани. В разговорите ще участват общинският ръководител Илиян Станоев и други общински съветници от ГЕРБ-Балчик.

*** Берковица

От 11.00 часа до 15.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „ Кирил и Методий“ 7 депутатът Дилян Димитров ще проведе приемна за граждани.

*** Благоевград

От 10.30 часа в зала 101 на Община Благоевград ще се проведе встъпителна пресконференция, на която ще бъдат представени предстоящите дейности, целите, начините на осъществяване и очакваните резултати от проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца”.

От 16.30 часа в читалнята на Регионална библиотека „Димитър Талев“ ще се проведе детско утро под надслов „Приказките на братя Грим“

*** Бургас

От 16.00 часа във фоайето на Окръжен съд-Бургас заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще присъства на откриването на изложба с архивни материали, посветена на 80-годишнината от откриването на сградата на затвора.

*** Варна

От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски” №1) народният представител Нели Петрова ще приема граждани.

От 12.30 часа в клуба на АБВ (ул. „Христо Попович“ № 34) ще се проведе пресконференция на Областния съвет на ПП АБВ – Варна. В нея ще вземе участие председателя на АБВ Румен Петков.

От 17.00 часа в Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ ще се проведе публична лекция за „Жените в астрономията“, с лектор д-р Ева Божурова.

*** Велико Търново

От 11.00 часа в Аулата на ВТУ „Св. св. Китил и Методий“ ще се проведе платформата за граждански диалог „Европа в нашия дом“. На форума ще присъстват председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, неговите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева, зам.- председателят на образователната комисия в парламента Галя Захариева, както и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и областният управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.

*** Карлово

От 16.00 часа във фоайето на Община Карлово ще бъде открита изложба на Стефан Йорданов, посветена на паметта на Васил Левски.

*** Пловдив

В 09.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д.

В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Деян М., обвинен че при управление на автомобил по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице.

В 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия управител на Комплексния онкологичен център д-р Красимир Вальов, обвинен в ощетяване на лечебното заведение.

В 10.45 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият А. С. (на 25 г.) обжалва постановената от Пловдивския окръжен съд присъда от 5 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен, в това че е извършил грабеж на мобилен телефон на стойност 260 лв. от испански гражданин.

В 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура – Хасково и жалба на подсъдимия С. Ц. (на 33 г.), който е осъден на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода за това, че е придобил близо 480 грама марихуана с цел разпространение в село Димитровче, Свиленградско. През същия ден при катастрофа е причинил три телесни повреди на мъж в Свиленград.

В 12.00 часа в офиса на ВМРО-Пловдив ще се състои пресконференция по актуални теми. Ще участват председателят на ВМРО-ПловдивБорислав Инчев и народният представител Александър Сиди.

В 12.00 часа в офиса на НФСБ-Пловдив ще се състои пресконференция по актуални теми с участието на народните представители от НФСБ в групата на „Обединени патриоти” Славчо Атанасов и Борис Ячев, както и координаторите на НФСБ Костадин Гаров и Андон Андонов.

В 13.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Алексей Б., обвинен, че при управление на МПС по непредпазливост причинил смъртта на велосипедист.

*** Сливен

От 09.30 часа до 16.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Цар Освободител“ № 17 общинските съветници Галя Вучкова и Кети Стамова ще проведат приемни за граждани.

От 15.00 часа в малката заседателна зала в административния сектор в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ саксонската принцеса Теофана фон Саксен ще направи дарение на болничното заведение.

От 17.00 часа в Камерна зала на ДТ ”Стефан Киров” ще бъде представена биографичната книга и документалния филм, посветени на 80- годишнината от рождението на актрисата Невена Коканова.

*** Стара Загора

В 11.15 часа Теофана фон Саксен, саксонска принцеса от български произход, ще дари 20 болнични легла с шкафчета на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Ще бъде предоставен и представен модерен термограф за ранна диагностика на рак на млечната жлеза.

От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Сън в лятна нощ“.

*** Търговище

От 11.30 часа в зала 28 на Община Търговище ще се проведе пресконференция, на която подробно ще бъде представена капиталовата програма на Общината за 2019 г.

*** Шабла

От 11.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Добруджа“ 3 депутатът вицеадмирал Пламен Манушев ще има приемна за граждани. В разговорите ще участват също общинският ръководител на ГЕРБ-Шабла Живко Спасов и други общинските съветници от ПП ГЕРБ.

*** Шумен

В 18.30 часа в Концертна зала на Общински младежки дом – Шумен (ул. "Съединение" № 105) председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти в града.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.