• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 13 ноември

Предстоящи събития в страната за 13 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 09:00 часа в Гранд хотел София, зала „Триадица" ще бъде отпразнуван Световния ГИС Ден 2019. На събитието за поредна година ГИС обществото в България, в лицето на ГИС Алианс, ще събере представители на държавна администрация, академичните среди и бизнеса, на конференция синтезираща опита и иновациите в бранша. Темата тази година е: „ГИС и Инфраструктура за ВиК сектора". На събитието ще присъстват: Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Джъстин П. Фридман, заместник- посланик на САЩ в България, Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите и Мария Габриел, еврокомисар "Иновации и младеж" в Европейската комисия.

От 9:30 в централата на НЗОК (ул. „Кричим"-1) - централно фоайе, ръководството на Български лекарски съюз ще даде кратък брифинг, на който ще очертае основните искания, които съсловната организация ще отстоява по време на преговорния процес по НРД 2020 г.

От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 10.00 часа в УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител" 6-членна китайска делегация, посещаваща България по инициатива на БСП, ще се срещне с проф. д-р Цветомир Димитров и ръководството на болницата.

От 11.00 часа МВР ще даде брифинг по повод втора част от Акция „Зима".

От 12.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои публична дискусия на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев със студенти на тема: "Висшето образование в България - предизвикателства и решения".

От 13.00 часа в УМБАЛ „Царица Йоанна" - ИСУЛ 6-членна китайска делегация, посещаваща България по инициатива на БСП, ще се срещне с проф. д-р Бойко Коруков и негови колеги.

Oт 14.30 часа в зала „Изток" Народното събрание ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Антибиотиците: Използвайте отговорно".

От 16.00 часа в зала „Рубин", хотел „Рамада София Сити Център", ще бъде открита 11-та Национална среща на експертите по програми и проекти в общините.

*** Варна

От 15.00 часа в Музея за история на Варна, където ще се проведе Национална кръгла маса „100 години Ньойски мирен договор 27 ноември 1919 - 2019 г.". Фестивалната програма включва и изложба на карикатури от Първата световна война, като експозицията е подготвена от възпитаници на школата по история към Първа езикова гимназия, с ръководител Нели Димова.

*** Враца

От 9.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе първото
заседание на Областната координационна група за учене през целия живот. На заседанието ще се приеме съставът на координационната група и Правилникът за дейността й.

От 15:00 часа в Конферентната зала на Общностния център за деца и семейства, където ще се състоят практически обучения на медицинските специалисти от училищно и детско здравеопазване за съвременни инжекционни техники и боравене с актуални технически средства, свързани с обслужването на болни с диабет.

*** Видин

От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на новоизбрания и встъпил в длъжност кмет на община Чупрене Анжело Добричов и общинският съветник Илиян Тонин, който е и председател на Общинската организация на ПП ГЕРБ-Чупрене.

*** Дупница

От 09.30 часа ще се проведе акция по кръводаряване под мотото: „В кръвта ти е да спасяваш животи".

*** Пловдив

В 12.00 часа в офиса на ПП ''Съюз за Пловдив'' на ул. "Софроний Врачански" ще се състои пресконференция на съветниците в Общинския съвет от политическата сила.

*** Разград

От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация-Разград ще заседава Постоянната областна епизоотична комисия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.