• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната на 3 декември

Предстоящи събития в страната на 3 декември

/КРОСС/ *** Лондон

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО.

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха между държавните и правителствени ръководители на страните-членки от НАТО.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва на срещата на върха на НАТО.

*** София

От 09.00 часа в зала „Запад“, Комисията за борба с корупцията ще изслуша кандидатите за председател на Антикорупционния орган.

От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф“ № 12 ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

От 09:30 в хотел InterContinental Sofia, Бална зала, ще се проведе форум под наслов: „Българската икономика в края на 2019. Перспективи пред малкия бизнес за 2020“.

От 11:00 часа Народното събрание ще проведе извънредно заседание.

От 11.00 часа по повод Международния ден на хората с увреждания в институцията на омбудсмана по покана на доц. Диана Ковачева ще бъде представена изложбата „И ние можем!“, организирана от Гражданска формация „Родители в действие“, в подкрепа на правото на труд на млади хора с интелектуални затруднения.

От 11:00 часа в „Изложбена зала“ – ЦУМ, ще се проведе Вторият регионален форум за социално предприемачество.

От 11.00 часа в Информационния център срещу Румънското посолство, „София – европейска столица на спорта“ и Столична община ще отличат талантливи млади спортисти по Програмата за закрила на деца с изявени дарби.

От 11:00 часа ще се проведе церемония по символично вземане шепа пръст близо до Паметника-костница на съветските воини в кв. „Лозенец“ в рамките на международна акция „Шепа пръст“, посветена на увековечаване на съветски войници, загинали на територията на Русия и чужди държави.

От 11.30 часа в залата на 5 етаж в Министерство на образованието и науката ще се проведе брифинг във връзка с резултатите на българските ученици от проведеното през 2018 г. международно изследване на образователните резултати PISA.

От 12.00 часа във фоайето на втория етаж на Министерство на труда и социалната политика Бисер Петков ще предаде поста на Деница Сачева.

От 13:00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“-23, ще се проведе пресконференция на партията.

От 15.00 часа в Аула Максима на УМБАЛ "Света Екатерина" ще бъде изнесена информационна лекция относно донорството и трансплантацията.

От 17:00 часа в Американския център към Столичната библиотека, списание „Светът на физиката“ – Съюз на физиците в България организират лектория: „Светът на физиката на живо“.

От 18:00 часа в хотел Хилтън, зала „Мусала 1“, ще се проведе кръгла маса на тема: „Тридесет години демокрация – откъде започнахме, какво постигнахме и къде искаме да бъдем?“.

От 19:00 часа в зала „Средец“ на хотел „Балкан“, ще се състои церемония по награждаване на победителите в XII годишно издание на конкурса "ИТ мениджър на годината".

*** Бургас

В 13.30 часа в голямата зала на Младежкия културен център празнично ще бъде отбелязан 3 декември - Международен ден на хората с увреждания.

От 18.30 часа в зала "Георги Баев" в КЦ "Морско казино" ще започне Премиерата на проекта "С гласа на Бургас".

*** Варна

От 11.00 часа, в залата на Областния информационен център-Варна, на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ №2 /Козирката/, ще се проведе пресконференция по повод създаването на иновативно социално предприятие, което ще се погрижи за съхраняване и популяризиране на културно-историческото наследство на Бяла и Долни чифлик чрез създаване и поддържане на специален информационен уеб-сайт. То ще бъде финансирано с европейски средства и ще осигури препитание на хора в неравностойно положение. Освен да дигитализират местните забележителности и култура, наетите ще помагат и за подобряване на административното обслужване в двете общини.

От 13.00 ч. в офиса на ул. Сава Радулов № 14 Морски клуб "Приятели на морето" ще представи на пресконференция работа си по проект "Морска академия 2019 -2020".

Между 14 и 15 часа в пространството на Градската художествена галерия - Варна A&G Art Meeting представя необикновена артистична проява – под кураторството на Анна Халамян се разгръщат три експозиции на четирима особено значими за съвременната ни пластична култура артисти – Милко Божков, Веселин Начев, Мими Добрева и Гълъб Гълъбов.

От 19.30 часа в Галерия Графит Варна на бул. Княз Борис № 1 ще се състои благотворителен коктейл в помощ на деца, лишени от родителска грижа „Изкуството за деца в нужда“, организиран от Фондация „Св. Св. Константин и Елена“. Със специалното участие на Васил Петров.

*** Велико Търново

От 10.00 часа в Община Велико Търново ще бъде открита изложба по случай Международния ден на хората с увреждания.

От 10.30 часа в Дневен център на ул. „Поп Харитон 4“ ще бъде отбелязан Международния ден на хората с увреждания.

От 16.00 часа в конферентната зала на хотел „Алегро“ ще се проведе отбелязване на 10-годишината на Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи.

От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена „Българи от старо време“ – оперета от Асен Карастоянов, по Любен Каравелов.

*** Враца

От 10.00 часа в Заседателната зала на Областната администрация, областният управител Малина Николова ще проведе работна среща с кметовете на общини и представители на териториалните звена относно координиране на дейностите в образователната система на областта.

*** Добрич

От 11.00 часа в градския парк „Свети Георги“ ще бъде засадено дърво, което да напомня за хората, след чиято смърт, благодарение на дарените органи, са спасени човешки животи.

*** Кюстендил

От 11.00 часа в залата на читалище „Братство” ще се състои Празничен концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания. – отразява Венцеслав.

От 15.00 часа в кабинета на председателя на ОбС – Кюстендил ще се състои пресконференция във връзка с извънредно заседание на Общинския съвет. – отразява Венцеслав.

*** Перник

От 14.00 часа в заседателна зала "Струма" на Областната администрация, ще се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.

*** Плевен

От 18.00 часа във Военен клуб ще се проведе открита среща-дискусия с Михаил Заимов- подводен фотограф, водолаз, пътешественик, журналист.

*** Пловдив

От 9:30 часа в Голямата Аула на Аграрния университет, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще присъства на представянето на SWOT анализа за околна среда и климат.

От 11.00 часа Областен информационен център - Пловдив организира информационна среща, на която Представители от Централното координационно звено към Министерски съвет ще демонстрират обновения публичен модул на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) 2020 .

От 13.00 часа на официална церемония в Регионалния природонаучен музей на ул. „Христо Г. Данов“ № 34 ще бъдат връчени наградите за 2018 година на Сдружение „Български музеи“ „Наследство“.

От 17:30 часа в галерия „Пловдив“, ще бъде представена самостоятелната изложба на Деян Иванов Маргус от Дружество на македонските художници.

От 17.30 часа в Градската художествена галерия, живописецът Юрий Калоферов ще представи повече от 50 творби в самостоятелната си изложба „Цвят и настроение“.

*** Поморие

От 16.30 часа на Вътрешна сцена на НЧ „Просвета 1888”, гр. Поморие ще се състои откриване на коледно-новогодишните празници и запалване светлините на Коледната елха, заря.

17.30 часа – Коледен поздрав за децата на Община Поморие и гости на град Поморие. Запалване светлините на коледната елха и заря.

18.00 часа – Поздравителен концерт на деца от ЦПЛР – ОДК Поморие, 2.ДГ „Детелина”, 1.ДГ „Веселушко”, 3.ДГ „Слънчо” и Общински духов оркестър.

18.50 часа – Празничен концерт на поп изпълнителката Христина Миленова Христова „ТИТА”.

*** Русе

От 13.00 часа в зала „Русе“ на Историческия музей ще бъде открита изложбата „Готови за приключение. Автомобилно рали Будапеща – Константинопол, 1912 г.“

От 14.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе Ден на отворените врати.

*** Хасково

От 10.00 часа в зала „Дружба“, ще се проведе спортно-развлекателно програма за деца и младежи в неравностойно положение.

От 11.00 часа в ДКТ „Иван Димов“ ще се проведе концерт по повод Международния ден на хората с увреждания.

*** Шумен

От 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

От 10:00 часа на Шуменското езеро ще се проведе пожаро -тактическо учение, в което ще участват служители на РСПБЗН- Шумен и на сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН- Варна.

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на „Фикосота“ на тема: „Внедряване на енергийна ефективност в производствата на компанията“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.