• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната на 15 юни

Предстоящи събития в страната на 15 юни

/КРОСС/ *** София

От 06.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна, пред Базата на БФС ще започне състезанието за колоездачи „Обиколката на Витоша". Стартът на супер маратона за скороходци е в 23.59 часа. Офиц иалните награждавания са в събота и в неделя от 16 ч. в зоната на старт/финала.

От 09.00 часа ще започне изпитът по история на България от втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2019/2020 г. От 14.00 часа започва изпитът по химия.

От 09.00 часа Белоградчишки епископ Поликарп ще отслужи Заупокойна света Литургия в храма на Софийските централни гробища.

От 09.00 часа в Големия салон на БАН ще започне симпозиум на тема „Деменции- state of art. Диагностика, лечение, грижи".

От 09.45 часа в многофункционален спортен комплекс "Спортна София 2000" в "Зона Б-5" кметът на район "Възраждане" Савина Савова ще открие Втория детски футболен турнир за Купа „Възраждане" за деца родени през 2009 г.

От 10.00 часа във ВТУ „Тодор Каблешков" председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова ще участва в откриването на второто издание на „Мото училище за безопасност".

От 10.00 часа в столичния парк „Борисова градия" - сцена „Лятна естрада" ще се проведе третото издание на фестивала на азиатската култура „Магията на Изтока".

От 10.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето.

От 17.00 часа двете национални програми на Българското национално радио „Хоризонт" и „Христо Ботев" ще представят кампанията на БНР „Избери живота" на Радио парк фест 2019.

От 17.30 часа в зала "клуб 1" на НДК ще се състои юбилейна конференция и коктейл „20 години кохлеарна имплантация в България - надежда, превърната в реалност".

*** Боровец

От 10.00 часа ще се състои началото на летен сезон 2019 в Боровец.

*** Варна

От 09.30 часа в амфитеатъра под Пантеона в Морската градина министър Младен Маринов ще присъства на 10-ия юбилеен концерт „С обич за децата, в памет на бащите герои".

От 09.30 часа на Амфитеатъра под Пантеона в Морската градина ще се проведе 10-то юбилейно издание на кампанията „С обич за децата, в памет на бащите герои". Инициативата е в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг полицаи и пожарникари от Областните структури на МВР.

От 09.30 часа с вход свободен и много атракции ще се проведе Денят на бащата в Парк-музей на бойната дружба - 1444 г. „Владислав Варненчик".

От 10.30 часа в Дома за медико-социални грижи за деца - Варна (ДМСГД - Варна) ще се проведе 19-ата традиционна среща на осиновените деца и техните осиновители под наслов „Аз и моето семейство".

От 11.00 часа в кв. „Аспарухово" започва традиционният събор „Аспарухово пее и танцува".

От 11.00 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще присъства на откриването на обновената сграда на СУ „Пейо Кр. Яворов" в жк. „Владислав Варненчик". От 12.00 часа тя ще се включи в откриването на модернизираната ул. „Цар Симеон І".

От 11.30 часа ловци от Сдружение „Ловно-рибарско дружество" - Варна ще поднесат венци пред паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Морската градина.

*** Видин

От 12.30 часа в спортна зала "Фестивална" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие международния турнир по баскетбол за юноши за купата на "Дунав мост Видин-Калафат" АД, който се организира във връзка с 6- годишнината от откриването на моста.

*** Летница./с. Горско Сливово

От 19.00 часа в местността Гарваница край село Горско Сливово ще започне петото издание на фестивала „Под звездите на деветашкото плато".

*** Момчилград./с. Татул

От 18.00 часа от паркинга пред Община Момчилград ще стартира традиционен колопоход с маршрут от Момчилград до Татул. От 20.30 часа край село Татул ще започне 13-ото издание на рок фестивала „Нощта на Орфей".

*** Монтана

От 10.00 часа на площад "Жеравица", Градска градина, ще се проведе Алея на изкуствата и занаятите.

*** Русе

От 16.30 часа в ректората на НУ „Патриарх Евтимий", Сдружение Менса България ще проведе тест за интелигентност.

*** Свищов

От 10.00 часа в Заседателна зала Ректорат към Стопанска академия „Д. А. Ценов" ще започне панорама на образованието.

*** Смолян

От 10.00 часа на Амфитеатъра пред Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" ще бъде открит Шестия национален фолклорен фестивал за хора с увреждания.

*** Стара Загора

От 14.30 часа в Конферентна зала 1 на хотел „Верея" ще се проведе пресконференция по повод провеждането на XXVІІІ Конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат България. Тържественият ритуал с инвеститурата (прием) на нови Рицари и Дами във Велик Приорат България ще започне в 16.30 часа в зала „Тера Зали", Промишлена зона Изток, Стара Загора зад Спортната зала ДЗУ.

*** Стара Загора/с. Пряпорец

От 10.00 часа ще се състои Национален събор на българския фолклор и българските традиционни ястия в с. Пряпорец.

*** Шумен

От 18.00 часа в парк „Студентски" ще се състои втората вечер от третото издание на фестивала „Шумен рок".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.