• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Вижте какво ще се случи днес - 25 януари

Вижте какво ще се случи днес - 25 януари

/КРОСС/ ***

София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.30 часа 31-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Д. (чл. 78А, чл. 325 ал.1 НК по реда на чл.375 НПК).

***
София.
От 09.30 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир С., Михаил П., Върбан Б., Персин П., Ангел Р., Матей Т. и Пламен К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел грабежи.

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ официално ще бъде представен проектът Te(a)chIn Sport, финансиран по програма Еразъм+ СПОРТ на Европейската комисия.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Асоциация „Прозрачност без граници“ ще представи резултатите от международния Индекс за възприятие на корупцията за 2016 година.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелина С., Снежина С. и Тотка Г., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги С., Огнян П., Георги С. и Ивайло Т., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас П., Веселин М., Николай Н. и Чавдар Н., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 19 февруари 2017 г. 

***
София.
От 11.00 часа в „Радисън Блу Гранд хотел София”, зала „Библиотека” ще се състои заключителна пресконференция по проект „Проектиране и внедряване на интегрирана информационна система (ИИС) за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура”.

***
София.
От 11.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил Т. Милен В., Виктор Б., Габриел Б., Иван А., Георги К., Николай С., Красимир К., Димитър П., Иван К., Емил И., Георги З. и Ангел С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 11.00 часа 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Имад Ш., Юрик Г., Мин У, Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н., Йонгпин Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Сашко П., Васил К. и Йорданка Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 до 12.30 часа при задния вход на Народното събрание от към градинката "Св. Климент Охридски" Българското либертарианско общество организира протест срещу задължителното гласуване.

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Рамада София" (Принцес), зала „Мерджан", ще се проведе публично обсъждане на тема „Средно образование" и от 14.30 часа на тема „Висше образование и наука”. 

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание ще бъде отбелязана Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка. Ще бъде открит информационен щанд, на който ще бъдат предоставяни информационни материали за превенцията, първичната и вторичната профилактика на единственото предотвратимо онкологично заболяване. Ще бъдат представени и резултатите от Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка. Инициативата е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването.

***
София.
От 12.00 часа в Platinum Business Center ще се състои първото официално представяне в България на италианския дизайнер Алберто Веделаго, който отваря ателие в София.

***
София.
От 12.00 часа в Столична община ще се проведе пресконференция „Скрининг на очното зрение“, който е част от инициативата „Направи добро“ в полза на българското общество, чието начало е поставено от ОЕБ „Шалом“ заедно с УМБАЛ „Александровска“.

***
София.
От 12.30 часа в сградата на МОСВ, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще даде пресконференция за финансираните от Националния доверителен екофонд програми на Министерството за минералните води и за насърчаване на използването на екологични превозни средства.

***
София.
От 13.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стефан С., Милен М., Яким В., Даниел М., Кирил В., Айман Х., Пламен С., Георги Г. и Мирослав Д., на които са повдигнати обвинения за отвличане.

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. 

***
София.
От 13.30 часа 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър В., Георги С., Никола Т., Атанас А., Янко А., Стоян К., Данаил Д., Тишка Т. и Никола Т., на които са повдигнати обвинения за незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 14.00 до 17.00 часа в зала 4 на НДК ще се проведе детски уъркшоп част от Световния фестивал на анимационния филм. 

***
София.
От 14.00 часа на ул. „Искър“ 4, председателят на Движение „Да България" Христо Иванов ще представи идеите на партията за реформа в българската прокуратура и ще коментира очаквания доклад на Европейската комисия (ЕК). 

***
София.
В 15.00 часа в „Бална зала“ на Радисън Блу Гранд Хотел ще бъде обявена Надпартийната платформа Нова Република. Ще присъстват Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, народни представители, представители на ДСБ, Гражданския съвет, граждански организации и мрежи.

***
София.
От 25-ти до 28-ми януари в кино „Одеон“ ще се проведе -то издание на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна“, организиран от Нов български университет.

***
София.
От 18.30 часа в ателие-книжарница „Къща за птици” ще се състои среща-лекция с преподавателя в Богословския факултет доц. д-р Ивайло Найденов на тема „Лозата и виното в света на Библията“.

***
София.
От 19.00 часа в Първо студио на БНР ще се състои тържествен концерт-церемония по случай 82-ия рожден ден на "Българското национално радио и връчването на традиционните годишни награди "Сирак Скитник“ 2016.

***
Бургас.
От 10.00 до 17.00 часа на кариерата край „Горно Езерово" ще се извършват контролирани взривове.

***
Бургас.
От 09.00 часа на стадион „Поморие“ ще се проведе футболен турнир – старт на от Ученически игри 2016/ 2017 г.

***
Бургас.
В района на жп гара Долно Езерово ще се проведе планово учение с тренировъчна ситуация на „горяща" цистерна.

***
Варна.
От 13.30 часа в стаята на общинския съветник в сградата на Община Варна ще се състои пресконференция на общинския съветник Костадин Костадинов във връзка с кризисната ситуация в образованието и предстоящото закриване на стотици училища.

***
Варна.
От 18.00 часа в Художествена галерия "Борис Георгиев" ще бъде представена фотографската изложба „Мост към Кристо“.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Читалище "Надежда 1868" ще бъде открита изложбата "Разрушение и съзидание" и ще се проведе научна лекция, посветена на наследството на Колю Фичето.

***
Добрич.
От 14.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“ Регионален исторически музей – Добрич организира работилница на тема „За свободата на Добрич“.

***
Добрич.
От 16.20 часа в ОУ „Христо Ботев“ ще се проведат образователни концерти на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев.

***
Плевен.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА Национално сдружение на сираците в България ще представи инициативата "Фестивал на красотата - Плевен 2017".

***
Пловдив.
От 14.00 часа във 2 зала състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу Георги Г., на когото е повдигнато обвинение, че при управление на лек автомобил по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист. 

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Радослава Ташкова ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Южен” на ул. ”Академик Петър Динеков” №1А. По същото време там приемна ще има и общинският съветник Георги Василев. Час по-късно, от 17.00 часа, граждани ще приема общинският съветник д-р Аргир Аргиров.
От 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Ани Лафчиева и Емил Русинов ще се срещнат с граждани в офиса на партията в район „Източен” на ул. ”Коста Паница” №5. 

***
Сливен.
От 10.00 часа в хотел „Национал палас“ Център за аграрно развитие към Асоциация на българските села организира специализиран форум-дискусия за животновъдството в България, в рамките на който животновъди от цялата страна ще обсъждат обсъждат актуалните изкупни цени на млякото и месото, субсидиите за сектор „Животновъдство”, възможностите за подобряване на пазарите на фермерска продукция и реализацията на инвестиции в селата. 

***
Сливен. 
От 10.30 часа в зала 105 на общинската администрация ще се състои пресконференция с председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев по повод предстоящата сесия на 26 януари.

***
Сливен. 
От 11.30 часа в ОИЦ ще се състои пресконференция с ръководството на Бюро по труда.

***
Смолян.
От 09.30 чaca в Cecийнa зaлa нa Oбщинa Cмoлян щe ce пpoвeдe пъpвoтo зa тaзи гoдинa зaceдaниe нa Oбщинcĸия cъвeт. 

***
Стара Загора.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА омбудсманът Мая Манолова ще даде пресконференция. По-рано през деня общественият защитник ще се срещне с жители на селата Бели брег и Трояново във връзка с десетки жалби срещу принудителното им изселване от „Мини Марица изток“ с цел разширяване добива на въглища. Омбудсманът ще разговаря и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров по проблеми на граждани.

***
Шумен. 
От 10.00 часа в зала 203 ще се проведе брифинг за газифициране с външно финансиране на още две детски градини в Шумен. Ще бъде дадена информация за допълнително споразумение за финансиране на работния проект за изграждане на пречиствателната станция за питейна вода.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.