• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
От 11.45 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич в сградата на Президентството и след това ще направят изявления за медиите в Гербовата зала.

***
Търговище./ с. Ястребино.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на XXI Фестивал на радостта, организиран от Обществен фонд „Детство" за деца от домове и центрове за настаняване от семеен тип. След това вицепрезидентът ще поднесе цветя на паметника на ястребинци и ще разгледа изложбата „Приятели" в Национален детски комплекс „Ястребино". По-късно Илияна Йотова ще се срещне с ръководителите на социалните институции. Накрая вицепрезидентът ще открие гала-концерт „Приятели".

***
София.
От 14.30 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще се срещне с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич.

***
Варна.
От 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде официален гост на тържественото откриване на реновираната и обзаведена Клиника по съдова хирургия към УМБАЛ „Св. Марина". В 11.30 министър Петров ще даде брифинг в учебната зала на Клиника по съдова хирургия.

***
Варна.
От 15.00 часа министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще участва в представянето на програмата за обучение на военни лекари и медицински сестри в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

***
София.
От 09.30 часа 25-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Кирчо Киров (чл.357, ал.1).

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирослав Маринов, бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация (чл. 357-360 НК).

***
София.
От 09.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги П., Константин Н. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Нова конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе първата национална конференция по медийна сигурност
„Медиите като обект и средство за натиск в Балканските страни".

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян С. и Калоян К., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алмохаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим, които са обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мила Г., Ангел А. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Роза П., Валери М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на Асоциацията на индустриалния капитал в България ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени Композитният индекс „Икономика на светло" и стойността му като инструмент за проследяване на тенденциите в сивия сектор.

***
София.
От 13.00 часа, в сутерена на сграда на бул. „Княгиня Мария Луиза" 16, в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова Триъгълната кула от крепостната стена на Сердика ще бъде отворена за посещения. Пространството е част от културно-историческото наследство на Сердика, което е реставрирано и включва място за културни прояви.

***
София.
От 13.00 часа ще бъде в Регионалния исторически музей - София ще бъде открита фотоизложбата „Съ нами Богъ - България в блясък - Александър I любимото дете на Европа - Князът на Нова България", посветена на 160 години от рождението на княз Александър I Батенберг.

***
София.
От 13.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бахир Я., на които са повдигнати обвинения за престъпления по чл.108 НК.

***
София.
От 15.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил М., Лазарин Л. и др., на които са повдигнати обвинения за приготовление за убийство.

***
София.
От 18.00 часа в Тържествената зала на БАН ще бъде представен DVD албум „Духът и битът на българина 1850-1950" на проф. д.н. Любомир Халачев и Издателство „Захарий Стоянов".

***
София.
От 18.30 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан ще се състои тържествената церемония по случай връчването на наградите „Икономика на светло" за 2016 г.

***
София/ с. Горна Малина.
От 10.00 до 11.00 часа народните представители от ГЕРБ Валентин Милушев, Васил Цветков и Мартин Тинчев организират приемна за граждани в офиса на партията на пл. „Родолюбие" №1.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала 5 на Община Благоевград ще бъде представен проектът „Благоустрояване на градската среда".

***
Благоевград.
В 13:30 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще представи новия облик на новопостроения парк „Македония" в района на бившите казарми.

***
Бургас.
От 17.00 часа хотел "Клара" в кв. „Сарафово" ще се проведе теоретичната част на XV Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" възпитаниците на ГПНЕ "Гьоте" ще представят авторската си постановка "Мъката на избора". Темата на представлението е свободата. Право, задължение, чувство или възможност е тя! Събитието е част от Дните на австрийската култура.

***
Бяла Слатина.
От 10.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Красен Кръстев организира приемна за граждани в офиса на партията в града.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Вълев ще има приемен ден за граждани в клуба на партията на ул. „Г. Бенковски" №1.

***
Варна.
От 10.30 часа в Младежки дом Орбита ще се проведе пресконференция по повод предстоящото откриване на Летен Веге Фестивал - Варна 2017 г.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на кмета на Свищов Генчо Генчев във връзка с честването на 140 години от Освобождението на крайдунавския град.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои съвместна пресконференция на народния представител Весела Лечева, областния председател на БСП във Велико Търново Петко Тюфекчиев и председателя на Великотърновския общински партиен съвет Стефан Стефанов.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски" ще започнат мачовете в груповата фаза на Световната купа по хандбал.

***
Видин.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител Владимир Тошев ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията на ул. „Дунавска" №1.

***
Враца.
От 16.00 до 17.30 часа народният представител инж. Петя Аврамова организира приемен ден за граждани в офиса на партията на бул. „Демокрация".

***
Вършец.
От 11.00 до 13.00 часа народните представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова, организират приемна за граждани в офиса на партията на „Република" №79.

***
Добрич.
От 08.00 до 17.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се състои лятна занималня.

***
Добрич.
От 09.00 до 12.00 часа служител от Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти" ще осъществява раздаването на цветята от „Цветната добруджанска черга" на спечелилите в конкурса „Добри примери има" и на детски градини и ясли, заявили желание за озеленяване на прилежащите си зелени площи.

***
Добрич.
От 10.30 до 11.30 часа в Художествената галерия ще се проведе лятна работилница за въображение.

***
Ихтиман.
От 12.00 до 13.00 часа народните представители от ГЕРБ Валентин Милушев, Васил Цветков и Мартин Тинчев организират приемна за граждани в офиса на партията на ул. "Цар Освободител" №127.

***
Казанлък.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Борис Кърчев ще проведе приемен ден в офиса на партията на ул. „Климент Охридски" №1.

***
Кресна.
От 10.00 часа пред хотел „Бриони" е сборният пункт на екипите на БЧК, които ще демонстрират действия при наводнения в района на Кресна.

***
Криводол.
От 13.00 до 14.30 часа народният представител инж. Петя Аврамова организира приемен ден за граждани в офиса на партията.

***
Плевен.
От 10.00 часа народният представител от ГЕРБ Ралица Добрева ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията в сградата на библиотека „Христо Смирненски".

***
Плевен.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ПГМЕТ - Плевен във връзка с приема на ученици за учебната 2017/2018 година.

***
Пловдив.
От 09:00 часа в зала 1 на Окръжен съд -Пловдив ще се гледа делото срещу Евгени В, обвинен в това, че е отнел парична сума от 3150 лева от владението на В. М., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Концертна зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив ще се състои церемония по удостояването почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси при 44-то Народно събрание, „за съпричастност и заслуги към устойчивото развитие на АМТИИ".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в зала 3 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу гръцкия гражданин Симеон П., обвинен в присвояване на 3 леки автомобила на обща стойност 70 000 лв., като вещите са собственост на гръцка фирма, а обсебването е в големи размери. Съдебното заседание е първо по делото.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 13 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу Христо П., обвинен в причиняване на смърт на куче с лък по особено мъчителен начин.

***
Раднево.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Емил Христов ще проведе приемен ден в офиса на партията на ул. „Май" №5.

***
Русе.
От 10.00 часа ОДМВР Русе ще приеме нови автомобили, предназначени за контрол на пътното движение на цялата територия на областта.

***
Стара Загора./с. Братя Даскалови.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев ще проведе приемен ден в клуба на партията в селото.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе творческо ателие - рисуване, апликиране, моделиране от различни материали на различни предмети, композиции, изработване на пано.

***
Стара Загора.
От 13.15 часа в конферентна зала на Международния младежки център ще се проведе среща-дискусия на тема „Прилагане на правилата на Европейския съюз в областта на държавните помощи - използване на Регламент „de minimis" за постигане на съответствие с режима на държавните помощи по проекти на публични бенефициенти".

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски - 1858" ще бъде открита фотографската изложба на Иван Бучакчиев - „Мечтания".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде открита изложба приложно изкуство на ученици от СУ „Железник".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои празничен концерт „По вълните на руската музика" в рамките на Дните на руската култура.

***
Шумен.
От 08.30 до 17.00 часа в ДКЦ1 ще работи „Клиника на колела", част от Кампанията за оценка на растежа на детето на Варненското дружество по детска ендокринология ВАПЕД и „Сдружение за инсулиновите помпи".

***
Ямбол.
От 19.00 часа в Зрителната зала в НЧ „Съгласие" с постановката „Примадони" на Драматичен театър „Адриана Будевска" (Бургас) ще бъдат открити Театрални празници „Невена Коканова".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.