• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в зала „Гранитна" на Министерски съвет кметове на 15 общини ще получат първите си подписани договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. На събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция Живко Живков. На официалната церемония е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

***
София.
В Министерския съвет ще се състои кръгла маса на тема „Демографска политика и трудова мобилност", организирана от Министерството на труда и социалната политика и Държавната агенция за българите в чужбина. Кръглата маса е под патронажа на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. В 12.30 часа са предвидени изявления за медиите.

***
Бургас.
От 13.00 часа на пристанището в Бургас ще се проведе Ден на отворените врати по повод представянето на резултатите и постиженията на проекта Black Sea MAP. Гости на събитието ще бъдат министърът на културата Боил Банов и зам.-министърът г-жа Амелия Гешева.

***
София.
От 13.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание представители на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на правосъдието, депутати и неправителствени организации ще обсъдят приоритетите на страната ни за предстоящото европредседателство.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
В 08.42 часа Втори състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. Захариев и И. Бировски по Мярка по чл. 65 НПК.

***
София.
От 09.30 часа в залата на Полския културен институт ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени подробности за предстоящия фестивал „Пиано Екстраваганца".

***
София.
В 09.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу П. Ангелов, К. Велинов, Б. Велинов и Н. Дойчева за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Г. Христов, И. Иванов, А. Киров, Е. Янакиев, И. Кръстанов, М. Иванов, М. Еунда и Н. Алшдаифат за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу И. Илев, С. Желязков, Е. Илиев, С. Илева, Б. Тенева, И. Петров и Т. Петрова за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. Рангелова, М. Жекова, Н. Канева, Н. Тодорова за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу А. Димов, М. Велев, С. Атанасов, С. Стамов, Д. Димитров и Д. Григоров за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу А. Манов, К. Добрев, С. Македонски, Б. Бонев, И. Нинов и Б. Кирилов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу П. Мургински, В. Петков и М. Колев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу И. Митов, М. Говедарев, М. Зайков, П. Димитров, Б. Станулов, Д. Тодев и С. Стоев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на територията на Централна гара София ще бъде извършена демонстрация на услугата „видео жестов превод".

***
София.
В 11.00 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Г. Илиев, Д. Парушев, Н. Василев, К. Георгиев и М. Стайков за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу А. Попов, В. Маринов, Н. Николов и Ч. Нейков за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу И. Славков, Я. Колев, Н. Хаджимихайлов, П. Пейчев и С. Николов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа 18-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу А. Александров, А. Дянков, А. Събев, Г. Иванов, К. Матеев и К. Нямов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Информационен център София - Европейска столица на спорта ще се състои пресконференция във връзка с предстоящото този уикенд трето издание на Extreme Fest.

***
София.
В 14.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу К. Томов, М. Василев, В. Боцев, Г. Боцев, И. Атанасов, Г. Керацов, Н. Симеонов, К. Кръстев, Д. Петков, И. Кръстев, Е. Иванов, Г. Златков и А. Стефанов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Административен съд София - град, ще се разгледа протестът на ВАП за намаляване цените на топлинната и електрическата енергия.

***
София/с. Чепинци.
От 14.00 часа на полигона в с. Чепинци представители на „Пътна полиция" при ГД „Национална полиция" и Академията за безопасно майсторско шофиране организират демонстрация по майсторско шофиране.

***
София.
В 14.30 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Р. Динков, С. Динков, К. Николов, Д. Димитров и С. Синев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу И. Гуджев по мярка по чл. 65 НПК.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа на ул. „Леге" №10, лидерът на БСП - София и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов ще има приемен ден за граждани.

***
София.
От 17.30 часа в конферентна зала на БСК ще бъде представена книгата „Хроники за „Химко" - съзидание, развитие, ликвидация".

***
София.
В 17.30 часа в клуба „Маймунарника" в Борисовата градина българска фондация „Биоразнообразие" ще връчи годишните си награди.

***
София.
От 18.00 часа в хотел „Хемус" ще се състои конференция на тема „СЕТА: Сделка за гражданите или за едрия бизнес?". От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои среща с международни експерти по повод конференцията.

***
София.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита eкспозицията „ИЛИЯ БЕШКОВ - СВЯН И СТРАСТИ".

***
София.
От 18.00 часа, в двора на къща музей „Пейо К. Яворов", Националният литературен музей организира паметна вечер под надслов „ПОСВЕТЕНО НА КЛАСИЦИТЕ".

***
София.
От 18.00 часа в конферентната зала на Еврейския културен дом Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП - София и Изпълнителното бюро на ОЕБ „Шалом" ще проведат работна среща.

***
София.
В 19.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" бизнес академия „9 Academy" организира дискусията „Учене от ново поколение?"

***
Благоевград.
От 13.30 часа в Конферентната зала на първи етаж, в сградата на Областна администрация Благоевград ще се проведе общо събрание на Асоциацията по В и К Благоевград.

***
Варна.
От 16.30 часа на Морска гара ще бъде проведена демонстрация на техника, сили и оперативно-тактическите възможности на РД ПБЗН за действия при бедствия, аварии и катастрофи, извънредни ситуации и пожари.

***
Варна.
От 18.00 часа на Морска гара ще се състои официалното откриване на Четвъртия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос".

***
Варна.
В 19.00 часа в Аулата на Икономическия университет руските барокови солисти Светлана Рамазанова - цигулка, Екатерина Пителина - барокова флейта, Александър Гулин - виола да гамба и Василий Илисавский - клавесин ще се представят с програма, част от ММФ „Варненско лято" 2017.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в кабинета по Сомелиерство на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон" ще се проведе среща с представители на Комисията по култура и образование на Европарламента и директори на средните училища от Велико Търново и Габрово на тема: „Подобряване и модернизиране на училищното образование".

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на 6 ет. в административната сграда кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде пресконференция по актуални теми.

***
Видин.
От 14.00 часа в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски" ще бъдат изложени за поклонение тленните останки на Видинския владика.

***
Добрич.
В 09.30 часа в Детска градина №25 Държавен куклен театър „Дора Габе" ще представи спектакъл „Косе Босе".

***
Добрич.
В 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" с концерт на Български камерен оркестър - Добрич ще бъде открит сезон 2017/18.

***
Добрич.
В 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиерата на спектакъла „Боси в парка" от Нийл Саймън на Драматичен театър „Йордан Йовков".

***
Добрич.
В 19.00 часа в Концертната зала „Добрич" Сатиричен театър „Алеко Константинов" ще представи спектакъла „Името".

***
Добрич.
В 19.30 часа в Летния театър ще се състои концертът на Владимир Ампов - Графа.

***
Кюстендил.
От 10.30 до 12.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Кюстендил, народният представител и координатор на ГЕРБ за областта Кирил Калфин организира приемна за граждани.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложбата „Периоди и подходи" на Бисер Лазаров.

***
Монтана.
В 12.00 часа зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова ще присъства на освещаването на реновираното Отделение по диализно лечение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев".

***
Нова Загора.
В 18.00 часа жителите на града ще протестират срещу дейността на завода за биоенергия.

***
Павликени.
От 19.00 часа в НЧ „Братство - 1884" в рамките на програмата на есенния панаир на Павликени Драматичен театър „Рачо Стоянов" град Габрово ще представи постановката „Трудни за обичане" по Леополд Герш, със специалното участие на Мария Сапунджиева.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел-ресторант „Одеон" на ул. „Отец Паисий" ще бъдат представени новостите и детайлите от програмата на предстоящия Есенен панаир на занаятите Пловдив 2017.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 200 на Областна администрация - Пловдив ще се проведе пресконференция след редовната работна среща относно проектите за реконструкция на Асеновградско шосе и Околовръстния път на Пловдив. След пресконференцията ще има инспекция на Асеновградско шосе, където утре ще бъде положен първият асфалт.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет - Пловдив ще се проведе Научна конференция под мотото „Правото - традиции и перспективи" по повод 25 години правно образование в Пловдив. На официалното откриване се очакват председателят на ВАС, председателят на ВКС и главният прокурор.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на Околовръстния път - Южна дъга в Пловдив, компания за бутилиране на минерална вода ще открие официално нов Логистичен център.

***
Пловдив/с. Труд.
В 18.00 часа жителите на селото ще протестират срещу дейността на завода за преработка на биомаса.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод предстоящия Х Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Държавната опера.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде Илия Петров, председател на Интернационал Романи Унион.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Хотел Calista, Старозагорски минерални бани, ще се проведе пресконференция във връзка със събитието „Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков", част от кампанията „Стара Загора - Европейски град на спорта".

***
Троян.
От 11.00 часа ще бъде даден старт на строителните дейности за повишаване на енергийната ефективност на сградата на пожарната служба в Троян.

***
Хасково.
От 10.30 часа в зала „Хасково" ще се състои информационна среща с Бюро „Творческа Европа" за представяне на Програма „Творческа Европа" на ЕС.

***
Шумен.
От 10.00 часа зала 203 на Общината ще се проведе брифинг.

***
Ямбол.
От 10.00 часа в града ще се проведе второто издание на пленера „Безистенът".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.