• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/ ***
Пловдив/с. Устина.
От 11.30 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на официалното откриване на 72-ия Международен Технически панаир, което ще се проведе пред Централния вход на Панаира в град Пловдив. От 14.00 часа при лозовия масив на Винарска изба „Вила Юстина" в село Устина министър Танева и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев ще открият гроздоберна кампания 2016 г.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Библиотека" в „Радисън Блу Гранд Хотел" министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие кръгла маса на тема „Обществените нагласи към осиновяването".

***
София.
От 09.00 часа в зала „Средец" на „София хотел Балкан" ще бъде открита Международна конференция по металургия и метали, която ще продължи до 28 септември.

***
София.
От 09.30 часа в Бална зала на „Радисън Блу Гранд хотел" ще се проведе кръгла маса на тема „Бежанската криза- предизвикателство пред българските институции. Превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, свързани с бежанския проблем".

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илиян Илиев, Юрий Ваклиев, Николай Видолов и Георги Живанкин за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел отнемане на чужди движими вещи.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Огнян Милчев, Георги Илиев, Николай Петков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Едипов, Иван Хамбарджийски за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 25 състав на СГС ще гледа делото срещу Софийски имоти (чл.219 от НК).

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел Бояджиев, Христо Петров, Цветан Колев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Мелиад Фарах, Хасан Ел Хадж Хасан за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Столична библиотека ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Дигитализация на културното наследство - достъпен портал към историческата памет".

***
София.
В 11.00 часа в МОН ще се проведе пресконференция във връзка с избора на международен оценител по ОС 1 на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж". Тя ще бъде водена от зам.-министър Красимир Киряков и директора на дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми" Иван Модев.

***
София.
От 11.00 часа в Националната художествена академия ще бъде открита 120-та учебна година 2016/2017.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде дадено началото на благотворителната кампания „Изплети топлина" в помощ на хората без дом.

***
София.
Столична библиотека ще отбележи Европейския ден на езиците с няколко събития. От 12.00 часа на площад „Славейков" ще се проведе голямо четене на английски, френски, немски, италиански, испански, португалски, руски, сръбски, хърватски, унгарски, китайски и български в изпълнение на известни автори и преводачи; отворени езикови читални за всички желаещи: изложба от книги на различни езици, част от богатия фонд на Библиотеката.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Красимир Костадинов и Десислав Велков за грабеж.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Капаров, Веслав Василев и Николай Стоев за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в двора на I СОУ „Пенчо П. Славейков" ще се състои официалното откриване на националната кампания „BE ACTIVE - ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ" за насърчаване на физическата активност и спорта сред учениците от горните класове (9-12 клас).

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Димитров, Деян Славов, Динков Динев и др. за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в големия салон на Централното управление на БАН ще бъде представено богато илюстрираното и художествено-полиграфически перфектно изработеното издание на „Захарий Стоянов": „Голямата война и българският меч над балканския възел 1914-1919", която е в две части: Първа книга: „Заплитането" и Втора книга: „Разсичането" на акад. Георги Марков.

***
София.
От 18.30 часа във Френския културен институт - зала „Славейков", военният фотограф Кристин Спенглер ще представи лекция и видео прожекция по темата „Конфликти" на фестивала Фотофабрика 2016.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Безименна" на Червената къща" испанският фотограф Роса Вроум ще открие своята изложба „Ние сме Сванетия: Реките на живота в провинциален Кавказ".

***
Благоевград.
От 12.00 часа кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде пресконференция в неговия кабинет по актуални теми.

***
Бургас.
От 09.00 часа ще се проведе откриването на учебната 2016/2017 г. в Университет „Проф. д-р Асен Златаров".

***
Бургас.
От 09.30 часа в централата на ПП ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти", народният представител Иван Вълков ще има открита приемна за граждани.

***
Бургас.
От 12.00 до 15.00 часа на Пристанище Бургас ще се проведе Ден на отворените врати на кораба Stril Explorer.

***
Бургас./с. Равнец.
От 17.00 часа в клуб в с. Равнец ще се проведе информационна срещи с жителите на община Камено и селата от община Бургас относно Стратегия за местно развитие, която да включва бъдещи проекти в сферата на бизнеса, социалния и културния живот.

***
Бургас./с. Трояново.
От 19.00 часа в Читалището в с.Трояново, общ. Камено ще се проведе информационна срещи с жителите на община Камено и селата от община Бургас относно Стратегия за местно развитие, която да включва бъдещи проекти в сферата на бизнеса, социалния и културния живот.

***
Варна.
От 10.00 часа в акваторията на Варненския залив ще се проведе военен ритуал за отдаване на военни почести по повод навършването на 100 години от гибелта на капитан-лейтенант Кирил Минков.

***
Видин
От 12.40 часа на Чуждоезикова читалня в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" ще гостуват възпитаници на ПМГ „Екзарх Антим I". Поводът е Европейския ден на езиците - 26 септември.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в ЕГ ще бъде отбелязан Международният ден на езиците и ще бъде представен доброволец от Корпуса на мира.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с международната конференция "Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство" под патронажа на ЮНЕСКО с подкрепата на Фонд "Научни изследвания". Програмата на DIPP2016 включва 45 научни доклада от утвърдени специалисти от България, Германия, Румъния, Беларус, Чехия, Гърция, Франция, Италия, Великобритания с опит в цифровото представяне и опазване на културното и научно наследство.

***

Велико Търново.
От 13.00 часа в кабинет 328 на ''ДКС - I" ще се бъде открит Център за психологическо консултиране и психотерапия.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведат консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии във връзка с произвеждането на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и за национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016 г.

***
Долна Оряховица.
От 15.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на Ран Босилек. - не

***
Добрич.
От 16.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъдат представени книгите на Нидал Алгафари „Боже, защо Господ лъже?" и „Аллах, милост нямащ ли?".

***
Панагюрище.
От 16.30 часа на площад „20-ти aприл" екипът по осиновяване към Центъра за обществена подкрепа „Зора", съвместно с БМЧК-Панагюрище ще разпространи информационни брошури, свързани с процеса на осиновяване.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 1 зала Пловдивският апелативен съд ще гледа делото, образувано по жалба на Йонко Салкъмов против присъда на Пловдивския окръжен съд. Подсъдимият Йонко Салкъмов е осъден на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е признат за виновен в това, че на 20.11.2015 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи на обща стойност 348 лв.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в 1 зала Пловдивският апелативен съд ще гледа делото, образувано по жалба на Костадин Кашилски против присъда на Пловдивския окръжен съд. Подсъдимият Костадин Кашилски е осъден на седем години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е признат за виновен в това, че на 15.10.2014 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи, като е употребил за това сила.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала Културен дом „Борис Христов", Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) ще представи процедурата за съфинансиране на проекти по Осма сесия на Националния иновационен фонд (НИФ).

***
Пловдив.
От 13.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се състои пресконференция с участието на писателя Юз Алешковски, заместник-кметът по култура Амелия Гешева, Георги Борисов, Божана Апостолова и Недялко Славов. Това е част от Европейските писателски срещи в Пловдив.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала 2 Окръжен съд-Пловдив ще разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура-Пловдив за отстраняване от длъжност на Ради Минчев, кмет на община Перущица.

***
Пловдив.
Народните представители от ПП ГЕРБ от 16-ти МИР Пловдив-град ще приемат граждани от избирателния си район. Менда Стоянова - от 16.00 в централния офис на ПП ГЕРБ на бул. „Марица" 91. Димитър Лазаров - от 17.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на улица „Прага" 2. Стефан Дедев - от 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „Марица" № 91. Инж. Атанас Ташков - от 16.00 часа в партийния офис на ул. „Стефан Стамболов" № 21. Петър Петров - от 16.00 в офиса на ПП ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ ще проведат приемни с граждани. Атанас Узунов, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А; Даниела Дженева, от 17.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен", ул. „Академик Петър Динеков"№ 1А; Спас Гърневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5; Спартак Николов, от 16.30 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5
Вихър Захов, от 16:30 до 18:30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№ 5; Вера Тоскова, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в ж.к. „Тракия"бл.91.; Александър Радев, от 17.00 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Централен" на ул. „Прага" № 2.

***
Пловдив.
От 19.00 часа в постоянна експозиция „Енчо Пиронков" в Стария град ще се състои среща разговор със световноизвестния писател Юз Алешковски. Водещ Георги Борисов. Събитието е част от поредицата Европейски писателски срещи Пловдив.

***
Сливен.
От 12.30 часа в Младежки дом-Сливен и от 14.00 ч. в Дневен център „Милосърдие" ще бъде отбелязан Европейският ден на езиците.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.