• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Министерски съвет.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Мусала 1" на хотел „Хилтън" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и заместник-министърът на местното самоуправление на Република Македония Любчо Пренджов ще връчат договорите на бенефициентите по Първата покана на ИНТЕРРЕГ - ИПП Програмата България - Македония 2014-2020.

***
София.
От 09.00 часа Негово високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Св. Литургия в семинарския храм „Св. Йоан Рилски" по повод патронния празник на Софийската духовна семинария.

***
София.
От 09.00 часа в Министерство на младежта и спорта ще се проведе Национална младежка конференция на тема „Медии - автентичност и реалност".

***
София.
От 09.30 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе национална конференция на тема "Ромите - социални неравенства, нови възможности".

***
София.
От 09.30 часа 15-ти Състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги С., Огнян П., Георги С. и Ивайло Т., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-ти Състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Росен Е. и Иван Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-ти Състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я., Георги Т., Иван П., Стоян К., Свилен Д., Неделчо М., и Атанас В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти Състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Людмил З., на когото са повдигнати обвинения за пренасяне, изготвяне и търговия на наркотични вещества.

***
София.
От 10.30 часа 7-ми Състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен В. на когото са повдигнати обвинения за изнудване (рекет).

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА експерти от Института за икономически изследвания при Българската академия на науките ще представят анализ на макрорамката на икономическото развитие у нас.

***
София.
От 12.00 часа в Аулата на Националния център по обществено здраве и анализи ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени акцентите в Националната програма за психично здраве.

***
София.
От 12.00 часа кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Младост" Мария Илиева и общинските съветници Валя Чилова и Йордан Господинов ще проведат среща с пенсионери в Клуба на пенсионира в "Младост" 3.

***
София.
От 13.00 часа 10-ти Състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Борис Т., Иван Т., Виктория Т., Георги Г. Даниел Т., Ивайло М. и Станимир П., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 14.00 часа в аудитория „Акад. Стефан Додунеков" на Института по математика и информатика - БАН, Националната лаборатория по компютърна вирусология (НЛКВ) - БАН семинар на тема „Шифроващи вредителски програми (Ransomware)".

***
София.
От 16.00 часа един от откривателите на хигс бозона („божествената частица") - проф. Даниел Денегри (CERN) и доц. д-р Леандър Литов (СУ „Св. Климент Охридски", CERN) ще открият фотоизложбата „Красотата на науката в Нов български университет. Експозицията ще представи кадри от пътуващия семинар „Симетрии на науката и изкуствата - връзки в новото" и посещението на екипа на НБУ в CERN през юни 2016 г. Модератори на събитието ще бъдат проф. д-р Лидия Денкова и доц. д-р Васил Гарнизов.

***
София.
От 18.00 часа кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Младост" Мария Илиева и общинските съветници Валя Чилова и Йордан Господинов ще се срещнат с работещи в сферата на здравеопазването в хотел "Тера" в "Младост" 1.

***
София.
От 18.00 часа Регионалният исторически музей - София ще бъде представена изложбата "Подаръкът". Тя включва широк спектър от експонати от няколко епохи, обединени от акта на дарението.

***
София.
От 18.30 часа в Съюза на архитектите ще се състои премиерата на книгата Корупционната България. Том I" (авт. Едвин Сугарев, Христо Христов и Петър Бучков).

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" ще се състои Юбилеен концерт „90 години Народно читалище "Д-р Петър Берон - 1926".

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на Учебен корпус 1 на ЮЗУ „Неофит Рилски" , Югозападният университет съвместно с дирекция "Регионална служба по заетостта" организират младежка трудова борса.

***
Борово.
От 12.00 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открият Многофункционалния младежки спортен център в Борово и ще се срещнат с граждани и симпатизанти. От 12.30 часа те ще открият Туристически посетителски център в града.

***
Бургас.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Бургас организаторите на Шестия кръг от Републиканския рали шампионат по автомобилизъм „Писта - Бургас 2016" пресконференция, на която ще съобщят подробности за провеждането на надпреварата.
***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Георги Баев" на КЦ „Морско казино" ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за РСНЦ "Диабетни грижи" - Бургас.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция по повод предстоящото изложение-конкурс Младежко техническо творчество, което ще се проведе от 27 до 29 октомври в Горна Оряховица.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се състои брифинг по повод посещение на делегация от Българската федерация по лека атлетика.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в парк „Света гора" ще бъде засадено дръвче като символ на присъединяването на Велико Търново към инициативата Дърво на Европа".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Народно читалище „Никола Михайловски" тържествено ще бъдат отбелязани 95 години от създаването на читалището.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа на Паметник „Майка България" ще се състои тържествена церемония по случай Празника на Търновски гарнизон. От 18.30 часа от паметника до площад „Цар Асен I" ще мине Факелно шествие по случай празника на Търновски гарнизон.

***
Видин.
От 09.00 часа в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски" ще бъде отслужена тържествена света Литургия в чест на св. Йоан Рилски. Богослужението ще бъде оглавено от храмовото духовенство на катедралния храм.

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на Общинския съвет кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие кръгла маса на тема „Читалищата като средища за развитие на общностите - реалност и възможности".

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА историкът Невен Илиев ще даде пресконференция, на която ще запознае присъстващите с проучванията върху историята на Видин и Българския северозапад на академик Васил Гюзелев, който на 19 октомври навършва 80 години.

***
Видин.
От 13.00 часа пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА представителите на Свободния младежки център ще представят дейностите по трансграничен проект с Румъния " Мрежа от сигурни училища".

***
Видин.
От 18.00 часа кандидатът за президент Татяна Дончева ще се срещне с граждани в салона на Държавен куклен театър - Видин.

***
Враца.
От 17.30 часа в Градината пред Централна поща ще се състои концерт за откриване на 49-ти творчески сезон на Младежки дом.

***
Горна Оряховица.
От 14.00 часа в парк „Христо Ботев" ще се състои Празник на знанието.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа на стадион ''Захарни заводи'' ще се състои среща на Юноши старша възраст между ОФК „Локомотив" Горна Оряховица - ОФК „Бдин 1923" Видин.

***
Дупница.
От 10.00 часа на площад „Свобода" ще започне тържествената програма за празника на града.

***
Кюстендил/Рилски манастир.
От 09.00 часа в съборния храм на манастира ще се състои Света литургия по повод Деня на Свети Иван Рилски.

***
Кюстендил.
От от 19.00 часа в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се състои концертът „Животът е един безкраен танц" на Сантиментъл суингърс.

***
Монтана.
От 09.00 часа в Чупровския манастир Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан ще оглави Божествена света литургия в съслужение с Велички епископ Сионий и Белоградчишки епископ Поликарп по повод празника на св. Йоан Рилски Чудотворец. От 10.30 часа ще започне литийно шествие със светите мощи на св. Йоан Рилски до оброчния кръст над Чипровската света обител, а от 10.45 часа ще бъде раздаден курбан в чест на светеца, за благословение на вярващите християни.

***
Пещера.
От 17.30 часа в залата на Общински съвет Пещера ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени целите по мярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности" на ПРСР. Срещата има за цел запознаване на участниците и подпомагане процеса по създаване на местни инициативни групи (МИГ) в селски райони.

***
Пловдив.
От 10.30 до 11.15. часа в Народна библиотека „Иван Вазов" ще се състои и кръгла маса на тема: „Взаимовръзките между образование, култура и бизнес в Пловдив и региона".

***
Пловдив.
От 09.30 часа на бул. „България" в район „Северен ще се проведе втора поредна за тази акция за предаване на стари електрически уреди.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Радослава Ташкова и Георги Василев ще проведат приемни с граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А.От 17.00 часа граждани ще приема общинският съветник д-р Аргир Аргиров.

***
Пловдив.
От 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Ани Лафчиева и Емил Русинов ще проведат приемни с граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе заседание на Областната комисия по транспорт.

***
Русе.
От 09.30 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разгледат новооткритата спортна зала „Булстрад Арена", обновения градски спортен комплекс и Музея на спорта. От 10.10 часа те ще се разходят в центъра на град Русе и ще разгледат Еко музея с аквариум и Лапидариум към Регионален исторически музей - Русе, площад „Александър Батенберг"№3. От 11.00 часа Цачева, Манушев и Цветанов ще посетят шивашка фирма БТБ „България" АД.

***
Русе/Бяла.
От 13.00 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ в „Арена Бяла". От 13.10 те ще открият многофункционална спортна площадка в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий", а от 13.40 часа ще разгледат инфраструктурен проект по „Красива България" в град Бяла, който е в процес на изграждане на ул. „Цар Симеон"№5.

***
Русе.
От 18.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят Русенската митрополия. От 18.30 часа на площад „Свобода" (а при лошо време в доходно здание площад „Свобода"№4) ще започне основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Русе.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 1 на Областна администрация говорителят на РИК - Сливен инж. Любомир Захариев ще даде пресконференция.

***
Сливо поле.
От 16.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с жители на Сливо поле в Младежки дом в града. С тях ще бъде кметът на Сливо поле Валентин Атанасов.

***
Смолян.
От 10.00 часа по повод Деня на българо-унгарската дружба ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника на унгарския поет, преводач и публицист Ласло Наги, който се намира пред Регионална библиотека „Николай Вранчев".

***
Смолян.
От 16.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" ще бъде открита изложбата „Смолян - перлата на Родопите" от Младежкия фотопленер - 2016.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа пред сградата на Община Стара Загора ще започне събитие, с което ще бъде отбелязан Световният ден за борба с рака на гърдата.

***
Тъговище.
От 9.00 часа с тържествена литургия, която ще отслужи Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ще започне тържественото честване на 80-годишнината от построяването на храм „Св. Иоан Рилски" и 130 години от рождението на Нюйоркския митрополит Андрей в Търговище. В 17.00 часа в Свещаровата къща ще бъде открита изложба „С пламъка на вярата". В нея са включени икони, църковна утвар и енголпионите на митрополит Андрей. В 18.00 часа в Драматичния театър ще започне концерт, посветен на годишнините

***
Ценово/ с. Долна студена.
От 14.15 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ в село Долна студена. На срещата ще присъства кметът на Ценово Петър Петров.

***
Шумен.
От 10.45 часа във Второ основно училище „Д-р Петър Берон" ще се състои церемония по отбелязване Деня на българо - унгарската дружба. От 11.15 часа ще започнат дейности за запознаване на учениците с унгарската реч и култура.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.