• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 16 март

Предстоящи събития в страната за 16 март

/КРОСС/***Сливен./Ново село.
Президентът Румен Радев ще присъства на ден за високопоставени гости на учението на Френския корпус за бързо реагиране „TRIDENT JAGUAR 2017", който ще се състои на учебен полигон „Ново село". В него ще участват заместник-командващият Съюзното командване на НАТО по трансформацията адмирал Манфред Нилсън и командващият Френския корпус за бързо реагиране генерал-лейтенант Тиери Корбет.

***
София.
От 10.00 часа служебните министри на икономиката и енергетиката Теодор Седларски и Николай Павлов заедно с ръководството на Българска фондова борса-София ще дадат официален старт на инициативата „Ден за акции" в в Българска Фондова Борса- София.

***
София.
От 14.00 часа в министърът на икономиката Теодор Седларски ще представи на брифинг новия изпълнителен директор на „София Тех Парк", както и членовете на Съвета на директорите. Събитието ще се проведе в сградата на Министерство на икономиката на ул. Славянска №8.

***
София.
От 09.00 часа в зала New York City на Конферентен център Капитал Форт, ICT Media организира втори национален форум "3D печатът - предвестникът на четвъртата индустриална революция".

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 8-ми състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев.

***
София.
От 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери П., Цветан Т., Стефан М., Георги А. и Гергана Л., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец", хотел Балкан (Шератон), ПанЕвропа България, Представителството на Европейската комисия в България и Дипломатическият институт към МВнР организират публична дискусия на тема: „Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС" с участието на министър-председателя на Република България проф. Огнян Гержиков.

***
София.
От 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т., Камелия М., Милко Т., Тодор С., Ичко Лозев и Красимира Г., които са обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Сдружение „Обществен съвет за пътна безопасност" организира пресконференция на тема „Истината за черната статистика от пътните произшествия в „Бяла книга за състоянието и безопасността на движението" и задачите на новите управляващи.

***
София.
От 10.30 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Армен А., Еминидис В., Варнтан П. и Лазаридис С., които са обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Фондация „InSpiro" с подкрепата на Пациентски организации "Заедно с теб" ще стартира кампания за популяризиране на социално значимата болест „Обструктивна сънна апнея".

***
София.
От 11.00 часа в литературен клуб „Перото" в НДК Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Лигата на Отговорните организират пресконференция, на която ще дадат начало на акция срещу шофирането в нетрезво състояние.

***
София.
От 11.00 часа 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф., Димитър Т., Емил а., Ганчо Й., Георги Г., Димитър М., Нели К. и Генади Г., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Институтът за социална интеграция (ИСИ) - София, в партньорство с Фондация за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС) - Брюксел ще представи междинните резултати от медийния мониторинг на предизборната кампания.

***
София.
От 12.30 часа в семинарната зала (3 етаж) на Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Александровска" ще се състои работна среща на Групата на eвропейските експерти по деменции, в която чл. кор. проф. дмн Лъчезар Трайков, завеждащ Отделението по диагностика и лечение на дегенеративни и съдови деменции, участва със своя екип.

***
София.
От 13.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р., Красимир Н., Георги Г. и Катерина Х., които са обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Българският арт и фолклорен център „Нестия" ще направи равносметка на арт фестивалите „Зимна приказка" - „В красивата зима с музика, песни, танци" и ще предсави предстоящите пролетни събития на БАФЦ „Нестия".

***
София.
От 14.00 часа 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христоско В., на когото са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на ЦИК.

***
София.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей - София (зала Инфоцентър) ще се проведе пресконференция във връзка с приключването на проекта: "Античната история на София, културно-историческо наследство достъпно за всички". На пресконференцията ще присъстват зам.-кметът д-р Тодор Чобанов, д-р Надежда Кирова-Йовчева-ръководител на проекта и представители на Министерство на културата.

***
София.
От 18.00 часа във физкултурния салон на 139 ОУ „Захарий Круша" инициативен комитет от родители на ученици от училището организират среща във връзка с планирано строителство в бивша част от двора на училището.

***
София.
От 18.00 часа в „Перото" ще бъде представен най-новият брой на „Литературен вестник".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои третото събитие от поредицата „Издателски вечери", по време на което ще се представи издателството за поезия „Да".

***
София.
От 18.30 часа в Университетски театър на Нов български университет ще се проведе отворен изпит, дипломен моноспектакъл „Глас". Режисьор на постановката е Лъчезара Паскалева.

***
София.
От 19.00 часа в общинския театър „София" с представлението „Анна Каренина" ще бъде открит Фестивалът „Софийски театрален салон", организиран от Съюза на артистите в България и Столична община.

***
София.
От 19.30 часа в Камерна зала „България" един от най-популярните камерни ансамбли във Великобритания Ensemble гостува за първи път на българска сцена.

***
София.
От 19.30 часа в Сити Арт Марк Център, бул. „Янко Сакъзов" №30 (бившето кино „Левски") ще се състои премиерната прожекция на художествения филм „Това е твоето бебе" ("Este es tu bebe") на българския режисьор Христо Порязов, посветен на темата за донорството.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе информационен ден за процедура „Граждански контрол върху реформата в съдебната система" по ОП „Добро управление". Събитието се организира от Областен информационен център.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита юбилейна изложба на проф. Иван Бочев.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще бъде представена новата книга на Владимир Шумелов „Ще чакам дъгата".

***
Видин.
От 17.30 часа в залата на Общински съвет - Видин кметът Огнян Ценков организира среща във връзка с презентация на програма „Местни инициативи".

***
Видин.
От 17. 30 часа в отдел „Заемна за възрастни" на РБ „Михалаки Георгиев" - Видин писателят Нидал Алгафари ще представи най-новата си книга „Любиш ли ти Бог си!".

***
Враца.
От 12.00 часа във фоайето на РБ „Христо Ботев" ще бъде представена изложбата от карикатури „Мартенско с Ивайло Никодимов", посветена на 33 години творческа дейност на автора.

***
Враца.
От 17.00 часа в общата читалня на РБ „Христо Ботев" ще бъде представена книгата „Златноесенни огньове" на Орфей Петков.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Голямата заседателна зала на Община Добрич ще започен вторият ден от Националната среща на общински дружества и предприятие.

***
Добрич.
От 15.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе Среща на клуб „Да останем млади" с Радослав Симеонов, уредник в музея.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще бъде открита Ретроспективна изложба на Школата по изобразително изкуство при Младежки център - Добрич с ръководител Кирил Петров по повод 17 години от създаването на школата.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в заседателната зала на хотел „Кюстендил" ще бъде представен проект на Община Кюстендил и Детска градина „Първи юни" за „Зелени детски градини".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в актовата зала на ПМГ ще бъде представен проект на учебното заведение за кариерно ориентиране на учениците.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа във Възрожденското училище ще се състои обявяване резултатите от Десетия национален конкурс и откриване на изложбата „Пролет върху листа".

***
Пловдив.
От 09.30 часа в 12 зала Районният съд в Пловдив ще гледа делото срещу Любомир Данчев. Срещу него е повдигнато, че по непредпазливост е запалил тютюневия склад на ул." Екзарх Йосиф" 13, собственост на "Р.И.П.А." ООД.

***
Пловдив.
От 9.30 до 12.30 часа на ул." Елба" № 3 в кв. „Столипиново" ще се проведе среща и Workshop на тема "Перспективи на младите хора от квартала Столипиново и тяхната съпричастност в контекста на "Пловдив 2019".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в 1 зала Апелативният съд в Пловдив ще гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Петър Петков против присъда, с която му е наложено наказание от 40 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен за умишлено убийство.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе заседание на постоянната комисия по заетост.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Kняз Александър I" на Историческия музей археологът Никола Русев ще представи резултатите от проучванията на късноантичен некропол край с. Абрит, Община Крушари.

***
Сливен.
В 10.00 часа в конферентната зала на Областна администрация Сливен ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район.

***
Сливен.
В 14.00 часа на втория етаж на ХГ „Д. Добрович" ще бъде открита пътуващата изложба на проф. Румен Пенин "Географията - пътешествие и приключение".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение „Зелени Балкани".

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Гражданско сдружение „Различни, но единни".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески" оркестърът на американските военновъздушни сили в Европа „Wings of Dixie" ще изнесе концерт.

***
Хасково.
От 13.00 часа в конферентната зала на 2 етаж на Община Хасково ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Пъстро Етно".

***
Шумен.
От 14.00 часа новият посланик на Унгария у нас, н.пр. Текла Харангозо ще се срещне с кмета на община Шумен Любомир Христов.

***
Шумен.
От 14.30 часа в Сесийна зала на общината ще се състои пресконференция на новия посланик на Унгария у нас, н.пр. Текла Харангозо.

***
Шумен.
От 15.00 часа ще бъдат поднесени венци на паметника на Лайош Кошут.

***
Шумен.
От 15.30 часа ще бъдат поднесени венци пред къщата-музей „Лайош Кошут", в къщата-музей ще бъде представена лекция на унгарския историк Ласло Пете.

 

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017

***
София.
От 10.00 часа председателят на ГЕРБ и водач на листата в 25 МИР София Бойко Борисов ще участва в кръгла маса по правосъдие в София. Събитието ще се проведе в хотел „Хилтън", зала „Мусала" №1. Във форума ще участват зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

***
София.
От 12.30 часа в културен център „Люлин" кандидатите за народни представители от ГЕРБ - София Милена Дамянова, Снежана Дукова, Христо Гаджев и Антония Петрова ще представят приоритетите на партията в сектор „Образование" пред директори и преподаватели от столичния квартал „Люлин".

***
София.
От 16.00 часа председателят на БСП Корнелия Нинова и председателят на БСП-София Калоян Паргов ще се срещнат и разговарят с граждани в метрото. Те ще тръгнат от метростанция „Сердика" и ще слязат на метростанция „Люлин".

***
София.
От 18.00 часа в комплекс „Кристал" водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Владислав Горанов и кандидатите за народни представители от ГЕРБ за 25 МИР Теменужка Петкова и Снежана Дукова ще проведат среща с представители на бизнеса от район „Връбница".

***
Варна.
От 11.00 часа в Концертната зала на Радио Варна ще се състои регионална кръгла маса на тема „Околна среда и екологична инфраструктура". Форумът е организиран от структурата на ПП ГЕРБ-Варна и на него ще бъдат представени приоритетите в сектора, заложени в управленската програма на ГЕРБ. На срещата ще присъстват Ивелина Василева - министър на околната среда и водите във втория кабинет с премиер Бойко Борисов, Лиляна Павлова - регионален министър в същото правителство и водач на варненската листа на ГЕРБ, както и кандидати на партията за народни представители.

***
Враца.
От 17.30 часа в ресторанта на хотел „Хемус" кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ и бивш зам.-министър на образованието Милена Дамянова ще представи във Враца приоритетите на партията в сферата на образованието. Милена Дамянова ще посети Враца по покана на водачът на листата на ПП ГЕРБ за областта Петя Аврамова.

***
Елхово.
От 11.35 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се разходи по пешеходната зона на град Елхово, ул. „Търговска". С него ще бъде и кметът на Елхово Петър Киров. От 12.00 часа Цветан Цветанов ще се срещне с жители на Елхово в ритуална зала, ул. „Търговска"№3.

***
Кърджали.
От 16.30 часа в Дом на техниката (сградата на НОИ) председателят на НФСБ Валери Симеонов ще проведе предизборна среща, на която ще присъства и водача на листата Христо Деянов.

***
Кюстендил./ Рила.
От 17.00 часа водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендил Кирил Калфин ще се срещне с жители на община Рила.

***
Кюстендил./ с. Смочево.
От 18.00 часа водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендил Кирил Калфин ще се срещне с жители на селото.

***
Нова Загора.
От 17.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в град Нова Загора. Събитието ще се състои в Културен дом „Проф. Минко Балкански", ул. „Стоян Омарчевски" №8.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в конферентната зала на гранд-хотел „Хебър" в Пазарджик ще се проведе кръгла маса на тема „Здравеопазване" с участието на д-р Даниела Дариткова, водач на листата на ГЕРБ в област Смолян, Екатерина Захариева, водач на ГЕРБ в 13 МИР Пазарджик и кандидатите от листата за народни представители.

***
Плевен./Искър.
От 10.30 часа Ивайло Московски и кандидатите на народни представители от листата на ГЕРБ - Плевен ще се срещнат с жители на Искър в центъра на града.

***
Плевен.
От 16.00 часа водачите на листи за народни представители в Плевен за 44-то Народно събрание ще се срещнат с Областния управител на Област Плевен Марио Тодоров в Заседателната зала, за да обсъдят възможни мерки и предложения за икономическо съживяване на региона. Инициатор на срещата е Румен Петков, водач на листата на Коалиция „АБВ - Движение 21".

***
Плевен.
От 18.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои предизборна пресконференция и среща с представители на "Коалиция на НЕДОВОЛНИТЕ" под мотото: "SOS България".

***
Пловдив.
От 10.00 часа водачът на листата на коалиция „АБВ-Движение 21" за 16 МИР Пловдив ген. Михо Михов ще участва в диспут в местно радио на тема „Външна политика и национална сигурност". От 11.00 час заедно с останалите кандидати за народни представители в пловдивската листа ще направи обиколка в артквартал „Капана", където ще разговаря с представители на творческите гилдии, а след обяд ще посети търговците на Четвъртък пазара. От 18.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" Михо Михов ще разговаря със свои симпатизанти ген. Михо Михов на тема „Политически и военни предизвикателства в глобалната среда за сигурност. Рискове за България, произтичащи от новите предизвикателства".

***
Русе.
От 17.00 часа в хотел „Космополитън" министърът на младежта и спорта през отминалия мандат на правителството на Бойко Борисов и кандидат за народен представител Красен Кралев и водачът на листата на ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев ще представят програмата за управление на ГЕРБ в сектор "Младеж и спорт".

***
Сливен.
В 14.30 часа в хотел „Парк Централ" председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открие кръгла маса на тема „Обществен ред и сигурност". В 16.00 часа Цветанов ще разговаря с жители на Сливен по време на разходка по главната улица на града, бул. „Цар Освободител".

***
Ямбол.
От 10.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще проведе среща с ръководството на ГЕРБ-Ямбол, с кандидатите за народни представители и с членове и симпатизанти на партита от общините Ямбол и Тунджа. Срещата ще се проведе в голямата зала на Община Ямбол, град Ямбол, ул. „Г. Раковски" №7.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.