• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Събитията в страната днес

Събитията в страната днес

/КРОСС/ ***
Русе.
Премиерът Огнян Герджиков ще бъде на посещение в Русе. Около 14.15 часа, премиерът ще пристигне в сградата на областната администрация в града, където ще разговаря с областния управител Стефко Бурджиев. На същото място ще се проведе и работна среща на министър-председателя с представителите на РИК, отговорните институции и кметове на общини в област Русе по въпросите на подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

***
Бургас./с. Дебелт.
От 12.00 часа министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие новото затворническо общежитие от закрит тип в с. Дебелт към затвора в град Бургас.

***
София.
От 09.00 часа в Търговски център „Европа" Фондация „Визия за научен и технологичен
растеж" организира конференция на тема „Сътрудничество на науката с бизнеса".

***
София.
От 09.00 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо К., Кръстю Д. и Ивайло С., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 09.30 часа 21-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК ).

***
София.
От 10.00 часа, в 81 СУ „Виктор Юго" (ж.к. „Младост 3", ул „Бъднина" №3), Столична община Район „Младост" и Международната организация на Франкофонията организират чествания по повод Международния ден на франкофонията.

***
София.
От 11.00 часа в 134 СУ „Димчо Дебелянов" евродепутатът Мария Габриел ще даде старт на интерактивната национална кампания „Медена закуска". Инициативата, подкрепена от български пчелари, цели да подобри осведомеността на децата от ранна училищна възраст за приноса на пчелите за съществуването на живота на Земята и ползите за здравето от консумацията на мед и пчелни продукти.

***
София.
От 10.00 часа Клубът на приятелите българи и евреи организира мълчалив протест пред новия паметник в градинката между Парламента и СУ „Климент Охридски", срещу галерията на НХА, чиято скрита цел според клуба е несправедливо да обвини България за депортирането на 11 343 евреи от Вардарско и Беломорието. От 11.00 часа членове на Клуба ще се поклонят и поднесат цветя паметника на Благодарността към Спасителите - трите каменни плочи до северната фасада на храма „Света София", срещу входа на Общината.

***
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, организира пресконференция в хотел Crystal Palace в петък, 10 март от 11.30ч, адрес: ул. Шипка 14, София. Събитието ще води Тамара Валоа, директор комуникации на Wizz Air, която ще съобщи важни новини за българската авиация и туризъм.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мила Г., Ангел А., Антони Я., Георги Б., Максим К., Мирослав С., Михаил Г. Олег П и Пламен Ц., на които са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М., Андон С., Димитър К., Милен В., Олег К., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Димитър А., Иван И., Божидар С., Тошко Т., Красимир П. и Йордан П., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иво Д., Алиман Б., Иван Ц., Иван Д., Мартин П. и Петър Ч., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа пред Паметника на Спасението, намиращ се в парковото пространство между Националната художествена академия и сградата на Народното събрание, ще се проведе възпоменателна церемония по повод 74-та годишнина от спасяването на българските евреи. Ще бъде почетена паметта на 11 343 жертви от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот.

***
София.
От 10.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги П., Константин Н., Марио Н., Михаил Д. и Симеон В., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бахир Я., на когото са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 108 НК.

***
София.
От 11.30 часа в хотел „Crystal Palace" нискотарифната компания Wizz Air организира пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в конгресен център „Глобус" в сградата на КНСБ ще се проведе кръгла маса на тема „Да спасим българската енергетика".

***
София.
В периода 10-12 март - БТПП и Сдружението за международни състезания по право организират състезание по международен търговски арбитраж и международно търговско право в зала А на Палатата.

***
София.
От 14.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Марин Ч. и Янко В., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 17.30 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО" Анжела Димчева ще представи авторска книга.

***
София.
От 19.00 часа Гьоте-институт стартира филмовата поредица „Цветът на копнежа".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Областния информационен център в Благоевград ще се проведе пресконференция.

***
Благоевград.
От 10.00 часа, във фоайе №2 на Голяма зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров"-Благоевград, ще се проведе пресконференция по повод премиерата на спектакъла „Световъртеж" от Жан Жак Брикер и Морис Ласег.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Н. Вапцаров"- Благоевград ще бъде представена постановката „Световъртеж".

***
Варна.
От 14.00 часа в зала 1 на хотел "Черно море" ще се проведе научно-практически семинар на тема „Взаимодействие на ЦПЛР - ОДК с родители, институции и организации за възпитанието на децата".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Кандидатстудентска борса - среща на представители на висши училища с кандидат-студенти.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Областен информационен център ще се проведе пресконференция за представяне на националната информационна кампания „Заедно за Европа" на мрежата от 28 Областни информационни центъра в страната.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа, в заседателната зала на Областен информационен център-Видин, пл. „Бдинци" 2 ще се проведе среща с медиите.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа в Спортна зала "Никола Петров" ще се проведе Областно първенство по баскетбол от „Ученически игри" под домакинството на БК „Локомотив".

***
Добрич.
От 09.00 часа Младежки център - Добрич организира „Североизточни младежки срещи - добри практики".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център - Добрич ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на Божидар с участието на рок групите „PLEASURE" и „ATAXIS".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Спортна зала „Добротица" ще се проведе съвместен концерт на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев", Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа" и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа" с гл. художествен ръководител Стоян Господинов.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Областен информационен център ще бъде представена националната инициатива „Заедно в Европа".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Съдебната палата ще се състои клетва на избраните нови съдебни заседатели за Районен съд - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа във фоайето на читалище „Братство 1869"- Кюстендил ще бъде открита фотоизложба на майстор кошничар Димчо Занев.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита юбилейна изложба живопис на Венко Петров.

***
Пазарджик.
От 11.00ч. в Центъра за специализирана полицейска подготовка - Пазарджик ще се проведе тържествен ритуал за полагане на клетва по Етичния кодекс на служителите в МВР.

***
Сливен.
От 10.30 до 12.00 часа Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) открива приемна в сградата на Община Сливен. От 12.00 часа резултатите от проведената приемна ще бъдат обобщени от председателя на КРС д-р Веселин Божков на пресконференция.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в офиса на ОИЦ- Стара Загора ще се проведе пресконференция за обявяване началото на обща инициатива на мрежата от Областни информационни центрове под надслов „ЗАЕДНО за Европа".

***
Смолян.
От 11.00 часа в сградата на Областна администрация - Смолян предстои откриването на регионално представителство на Комисията за защита от дискриминация в Смолян.

***
Сливен.
От 10.30 до 12.00 часа, със съдействието на община Сливен, Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) открива приемна в сградата на общината часа в зала "Сливен" .

***
Сливен.
От 12.00 часа председателят на КРС д-р Веселин Божков ще даде пресконференция в сградата на община Сливен.

***
Сливен.
От 18.00 часа във Военен клуб - Сливен ще се състои тържествено-събрание концерт, организирано от Организациите на Съюза на ветераните от войните - Сливен, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Сливен и Тракийско дружество "Лазар Маджаров".

***
Хасково.
От 10.00 часа в офиса на ОИЦ-Хасково ще се проведе пресконференция, на която ще бъде обявен стартът на националната обща кампания на мрежата от ОИЦ в България и ще бъде представена информация за предвидените събития и конкурс в рамките на кампанията.

***
Ямбол.
От 11.00 часа в залата на ОИЦ-Ямбол на ул. ,,Търговска" № 34 ще се проведе откриваща пресконференция за представяне на общата инициатива на мрежата от областни информационни центрове ,,Заедно за Европа".


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017


***
София.
От 11.00 часа в парк -хотел „ Витоша" водачът на листата на 23 МИР Томислав Дончев и кандидатите за народни представители Александър Ненков и Димитър Главчев ще проведат среща с представителите на бизнес средите в София.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в хотел „Ален Мак" лидерът на ПП АБВ Константин Проданов и водач на листата на коалиция „АБВ - Движение 21" за 23-ти МИР- София и 27-ми МИР- Стара Загора и водачът на листата на обединението за 1- ви МИР - Благоевград Владимир Елезов, ще проведат среща с обществеността.

***
Благоевград.
От 18:00 часа, в камерната зала на читалище „Никола Вапцаров", в Благоевград, водачът на листата на „БСП за България" Тома Томов ще се срещне с представители на запасното войнство.

***
Бургас.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Приморец" председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще открие форум за политиките в областта на околната среда и земеделието от предизборната програма на ПП ГЕРБ. Политиките в двата сектора ще бъдат представени от Ивелина Василева и Десислава Танева - водачи на кандидат-депутатските листи в Бургас и Сливен и ресорни министри във втория кабинет „Борисов".

***
Бургас.
От 15:00 часа, в центъра на гр. Бургас, водачът на листата на левицата на БСП за областта Петър Кънев и кандидати за народни представители ще открият предизборната шатра на левицата. В 16:00 часа те ще се срещнат с офицери и сержанти от резерва и запаса в зала „Компас" на х-л България.

***
Варна/Ветрино.
От 13.30 часа в конферентната зала на хотел „Идол" ПП ГЕРБ-Търговище организира кръгла маса на тема "Социална политика". В срещата ще вземат участие водачът на листата в 28 МИР Теменужка Петкова и кандидатите за народни представители , както и Зорница Русинова - министър на труда и социалната политика във втория кабинет на Бойко Борисов.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново Цветан Цветанов ще посети фирма „Петров" в град Велико Търново, промишлена зона „Дълга лъка".

***
Велико Търново.
От 09.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново Цветан Цветанов ще присъства на кръгла маса, в която ще участват бившият министър на спорта в правителството на Бойко Борисов и кандидат за народен представител Красен Кралев, както и спортни деятели от Велико Търново. Събитието ще се проведе в конферентната зала на хотел „Алегро", ул. „Цар Тодор-Светослав" №15.

***
Велико Търново.
От 11:15 часа Цветан Цветанов ще посети кооперативния пазар в Горна Оряховица, ул. „Янко Боянов" №6. Зам.-председателят на ГЕРБ ще разговаря с производители и жители на Горна Оряховица. В 12:30 часа водачът на листата на ГЕРБ във Велико Търново ще се срещне с учители в Лясковец. Събитието ще се проведе в залата на Община Лясковец, площад „Възраждане" №1.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново Цветан Цветанов ще открие кръгла маса на тема „Вътрешен ред и сигурност". Форумът ще се състои в конферентната зала на хотел „Алегро", ул. „Цар Тодор - Светослав"15. В 16:00 часа Цветан Цветанов ще разговаря с работещите в „Мегапорт", град Велико Търново, ул. „Никола Габровски"№81.

***
Велико Търново.
От 17:45 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети хлебозавод „Стражица" в град Стражица, ул. „Делянка" 5-7. От 18:30 часа Цветанов ще представи листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители пред жители на Стражица. Събитието ще се състои във временно кино, ул. „Сава Цонев" №2.

***
Велико Търново.
От 18:30 часа, в стария съвет на кметството, в Дебелец, обл. Велико Търново, кандидатът за народен представител от областта Мариана Бояджиева ще се срещне с граждани.

***
Добрич.
От 17.30 часа в хотел „Изида" кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ и бивш министър на труда и социалната политика Зорница Русинова ще вземе участие в кръгла маса, посветена на социалните дейности.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в сградата на Община Кюстендил ще се проведат политически консултации за състава на подвижната избирателна секция.

***
Кърджали/Крумовград.
От 17:30 часа в Крумовград, област Кърджали, в залата на общината, водачът на листата на левицата в областта Александър Симов и кандидати за народни представители ще се срещнат с обществеността.

***
Разград/Лозница.
От 16:00 часа, в читалището в Лозница, обл. Разград, водачът на листата на „БСП за България" в региона Денчо Бояджиев и кандидати за народни представители ще се срещнат с обществеността.

***
Ловеч.
От 13.00 часа, в читалище „Наука" лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с граждани.

***
Русе.
От 18.00 часа, в „Канев център" лидерът на БСП Корнелия Нинова ще участва в представянето на листата на „БСП за България" за областта.

***
Монтана/Чипровци.
От 09.30 часа в читалището, в Чипровци, област Монтана, кандидати за народни представители от листата на БСП от региона ще се срещнат с граждани.

***
Търговище/Попово.
От 12:00 часа, в Дома на културата, в Попово, област Търговище, водачът на листата на „БСП за България" Светла Бъчварова и кандидат-депутати от областта ще се срещнат с обществеността.

***
Шумен.
От 12.30 часа водачът на листата на левицата в Шумен Иван Иванов и евродепутатът Момчил Неков ще дадат пресконференция за медиите, в клуба на БСП в града. В 14.00 часа, в Шумен, заедно с кандидат-депутати от областта ще бъдат на работна среща с месния бизнес. От 18.00 часа започва среща с представители на Българската стопанска камара в хотел „Шумен". Кандидатите за народни представители от област Шумен ще се срещнат и с избиратели в Нови пазар, както и в селата Марково, Струйно, Косово, Златар и Суха река.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.