• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития на 2 септември

Предстоящи събития на 2 септември

/КРОСС/София.
От 09.45 ч. вицепремиерът Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи на Палестина Рияд Малки в МВнР за разговор на четири очи, в 10.05 ч. ще се състоят пленарни разговори между двете делегации, а в 11.10 ч. двамата министри ще направят изявления за медиите.

***
София. От 9.00 часа в Централната избирателна комисия ПП ГЕРБ ще се регистрира за участие в местните избори.

***
София.
От 11.00 часа във Военна академия „Г. С. Раковски" министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в откриването на новата учебна 2019-2020 година за академията. Представители на Българската православна църква ще извършат Водосвет за здраве и успехи.
Министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите лекции пред командно-преподавателския състав и слушателите на висшето военно учебно заведение.


***
София.
Oт 12.00 кметът Йорданка Фандъкова ще направи проверка на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Инспекцията ще започне от метростанция „България", която се намира на бул. „България" и бул. „Акад. Ив. Гешов".

***
София.
От 13.00 часа ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията на улица „Врабча" 23. Участие ще вземат председателят на ПП АБВ Румен Петков, зам.-председателят Любомира Ганчева и доц. Георги Кючуков.


***
Боровец.
В Боровец ще се проведе Международна конференция на тема „Високопроизводителни изчисления" (High-Performance Computing - HPC 2019). Форумът ще се състои от 2 до 6 септември 2019 г. Участие ще вземат заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, европейският комисар Мария Габриел и председателят на Българската Академия на Науките (БАН) академик Юлиян Ревалски.


***
Бургас.
От 19.30 часа на сцената на Дома на народната армия (ДНА) ще бъде представена пиесата „Емигранти" с участието на Асен Блатечки и Калин Врачански.


***
Добрич.
От 9.00 часа до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе Летен детски център „Млади възрожденци".


***
Ловеч.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена фотоизложбата „Градовете разказват". От 18.30 часа е предвиден самостоятелен концерт на гостуващ танцов състав от град Колашин.


***
Ловеч.
От 18.30 часа на откритата сцена на площад „Тодор Кирков" ще се състои безплатен концерт с участието на танцовия състав „Мият Маскович" от Колашин, Черна гора. От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде открита фотоизложба от Колашин на тема „Градовете разказват".


***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще даде пресконференция Спас Панчев - председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски".


***
Пловдив.
В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП СДС. Темата са местните избори и заявяване на позиция и подкрепа за кандидат за кмет на Община Родопи.


***
Пловдив.
От 18.00 часа в новата изложбена зала „2019" на ул. „Гладстон" 32 ще бъде открита националната изложба „Минимализмът в българската живопис 1944 - 2019".


***
Пловдив.
От 18.30 часа във фоайето на първи етаж на Народна библиотека „Иван Вазов" ще бъде представена фотоизложбата „За буквите между Пловдив и Матера". Автори на изложбата са Галя Йотова - фотограф, Сава Стоименов - скулптор и Светла Петкова - куратор.


***
Созопол.
От 18:30 часа в читалище „Отец Паисий" в Созопол ще бъде представен спектакълът „Чехов х 3" на Театър Азярян като част от театралната програма на 35-ото издание на фестивала „Празници на изкуствата Аполония 2019".


***
София.
От 11.00 часа в Областен информационен център - София на бул. „Витоша" 99 ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Ремонт и обновяване на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов" в район Илинден".


***
София.
От 15.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство срещу подсъдимия Цветан Добрев.


***
София.
От 19.00 часа в „Галерия на открито" в градинката до НДК ще бъде открита изложбата „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета" с фотографии и рисунки на деца от кварталите „Филиповци" и „Факултета", представящи мита за Златното руно и аргонавтите.


***
Стара Загора.
От 18.30 часа в зала „Байер" ще бъде открита изложба живопис „Светлина 2" на Мина Нешева и Минка Добрева


Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация - Шумен ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.