• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Какво, къде, кога...

Какво, къде, кога...

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа в зала „Средец" на „София хотел Балкан" президентът на Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC) Жан-Луи Маршан ще открие шестия дискусионен форум на тема „Строителството през 2017 г. - перспективи и предизвикателства. Възможностите през програмен период 2014 - 2020"., организиран от Камарата на строителите в България. Във форума ще вземат участие министрите на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите.

***
София.
От 16.00 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открие нов глобален център на американска компания в сградата на Капитал Форт на бул. „Цариградско шосе" 90.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа в в хотел „Балкан" ще започне вторият ден от Шеста регионална енергийна конференция „Енергийно Развитие в Югоизточна Европа: Енергийна сигурност, устойчивост, инвестиции и растеж".

***
София.
От 09.30 часа съдийската колегия на ВСС ще проведе седмичното си заседание.

***
София.
От 09.30 часа, Специализираният съд ще проведе заседание по делото срещу Красимир С., Михаил П., Върбан Б., Персин П., Ангел Р., Матей Т. и Пламен К., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел грабежи.

***
София.
От 09.30 часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Валери П., Цветан Т., Стефан М., Георги А. и Гергана Л., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.45 часа в Българска фондова борса-София ще се състои официалната церемония по обявяването на победителите в конкурса за стипендии за професионална акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Стипендиантите на БФБ-София ще открият тържествено борсовата сесия в 10.00 часа.

***
София.
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М., Андон С., Димитър К., Милен В., Олег к., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Димитър А. и Иван И., Божидар С., Тошко Т., Красимир П., Йордан П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в УниКредит Булбанк председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, главният икономист на УниКредит за Централна и Източна Европа Любомир Митов и главният икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов ще дадат пресконференция на тема „Макроикономически тенденции в България и Централна и Източна Европа и ефектите за бизнеса".

***
София.
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Имад Ш., Юрик Г., Мин У., Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н. и Йонгпин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Красимир М., Иво Д. и Николай А., обвинени в изнудване (рекет).

***
София.
От 10.30 часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й., Маруан М., обвинени в обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Дома на Европа ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за бизнеса чрез ЕСИФ през програмен период 2014 - 2020" .

***
София.
От 11.00 часа ръководството на политическа партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност ще внесе в ЦИК документите за регистрация за участие в предстоящите президентски избори.

***
София.
От 11.00 часа в Студио 5 ще се проведе пресконференция по повод Шестото издание на фестивала „Пиано екстраваганца".
***
София.
От 12.00 часа в залата за временни изложби, на третия етаж на Националния исторически музей още бъде открита изложбата „Мостове на светлината" на известния пловдивски художник Вълчан Петров.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка със старта на Национална кампания „Право на зрение", организирана от Нaционална пациентска организация и Институт за здравно образование.
***
София.
От 12.00 часа в Книжен център „Гринуич" ще бъде даден стартът на кампанията на Партията на европейските социалисти за Младежката гаранция. На събитието ще присъстват президентът на ПЕС Сергей Станишев, Корнелия Нинова, председател на НС на БСП, Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, Вероника Делибалтова, председател на Младежкото обединение в БСП и Лора Любенова, заместник-председател на Европейският мадежки форум ще стартираме дискусията за Младежкия план у нас.

***
София.
От 13.00 часа министърът на правосъдието Екатерина Захариева ще бъде изслушана в Комисията по правни въпроси към Парламента.

***
София.
От 13.00 часа в Американския център на Столична библиотека ще се проведе пресконференция за предстоящата сесия на Програма „Култура" на Столична община. В пресконференцията ще участват г-жа Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет и д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.

***
София.
От 13.30 часа Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" ще извърши своята регистрация в ЦИК в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" № 1.

***
София.
От 14.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Радослав П., Кирил Р., Михаел Д. и Симеон И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Стефан С., Милен М., Яким В., Даниел М., Кирил В., Айман Х., Пламен С., Георги Г. и Мирослав Д., обвинени в отвличане на лица - престъпление по чл. 142 и 156 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 15.00 часа Обединените Патриоти ще внесат документите си за регистрация в ЦИК за президентските избори.

***
София.
От 15.00 часа Коалиция от партии Реформаторски блок ще бъде регистрирана в ЦИК за участие в президентските избори на 6 ноември.

***
София.
От 17.30 часа в Двореца "Врана" Фондация "Българска памет-Братя Диневи" и Асоциация "La joie des horizons" ще представят книгата на Йордан Динев "Завръщането на Симеон II" и документалния филм "Монархът", посветен на 155 г. от рождението на Цар Фердинанд с автор Мълвина Господинова.

***
София.
От 18.00 часа в американския център на Столичната библиотека ще се състои Вечер, посветена на проф. д-р Ванда Смоховска-Петрова с участието на дъщеря й Алина Петрова-Вашилевич.

***
София.
От 18.30 часа в зала № 3 на НДК Градският съвет на БСП-София организира среща-разговор с кандидатите за президент и вицепрезидент на Република България ген. Румен Радев и Илияна Йотова. В срещата ще вземе участие и председателят на НС на БСП Корнелия Нинова.

***
София.
От 18.30 часа в Чешкия център ще бъде открита самостоятелна изложба на Стоян Ненов, която показва част от работата му на фоторепортер на Агенция Ройтерс по отразяването на живота на бежанците - тяхната съдба, сблъсъците помежду им и с местната власт, ежедневието в палатковите лагери - „1/320 от секундата".

***
София.
От 18.30 часа на етаж 3 на НДК ще се състои откриването на петото издание на изложбата „Толкова близо, толкова далече".

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред блок 205 в ж.к. „Орлова чука" ще бъде представен проект за обновяване на междублокови пространства, част от инициативата на Пиринско „Реновирай градинката в квартала".
***
Благоевград.
От 11.30 часа в сградата на КАТ ще се проведе брифинг във връзка с операция EDWARD - Европейския ден без загинали на пътя - 21 септември 2016г.

***
Благоевград.
От 15.00 часа Регионалният исторически музей в Благоевград ще отбележи Международната нощ на прилепите.
***
Бургас.
От 09.00 часа на сцена "Охлюва", площадката пред Културен център "Морско казино" ще бъде открито XIV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

***
Бургас.
От 10.30 часа в детска градина „Раковина" ще започне кампанията по повод Европейската седмица на мобилността, организирана със съдействието на Община Бургас, ОДП - Бургас, РИОСВ - Бургас и Бургасбус.

***
Бургас.
От 11.00 часа в „Бизнес инкубатора" ще бъдат представени начините за кандидатстване с проекти по Националния иновационен фонд към Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

***
Бургас.
От 11.00 часа в Центъра за видео управление на трафика ще бъде направена презентация на дейностите на центъра.

***
Бургас.
От 13.00 часа в зала „Изток" на Бургаския свободен университет ще започне юбилейно академично тържество, с което висшето учебното заведение ще отбележи 25-годишнината от своето създаване. По- късно, от 15.00 часа ще бъде открита Юбилейна научна конференция на тема „Новата идея в образованието", а от 16.00 часа ще бъде открита нова лаборатория по електроснабдяване.

***
Бургас.
От 16.30 часа в Историческия музей се организира открита лекция на гл. ас. д-р Ивета Рашева - член на Кирило-Методиевския научен център към Българската академия на науките.

***
Бургас.
В 17.30 часа ще бъде официално открита гостуващата изложба „Кирило-Методиевската идея в православното християнство".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представена изложбата "Старият Бургас" на младата украинка Юлия Красовска.

***
Бургас/ Камено.
От 18.00 часа в зала Гражданска отбрана ще бъдат представени подробности за проект на Общините Бургас и Камено по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г .

***
Варна.
От 10.00 часа в Арт салон - малка зала, на радио Варна, ще се състои пресконференция на евродепутата Светослав Малинов на тема:„ Състояние на ЕС след срещата на Европейския съвет в Братислава."

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои традиционната тройна пресконференция с участието на Бюрото по труда, Агенцията за социално подпомагане и Инспекцията по труда.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Конферентна зала на Община Враца ще се състои Ден на кмета.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в хотел „Премиер" ще бъде открита Национална конференция "Десет години Кризисен център за деца - предизвикателства и перспективи".

***
Видин.
От 13.00 часа заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров ще открие 16-тото изложение от кампанията на Министерството „Подкрепяме Българското" на площад „Бдинци". По-рано през деня в 11.00 часа в сградата на община Видин, заместник-министър Димитров ще се срещне със земеделски стопани от региона.

***
Враца.
От 10.00 часа в сградата на Община Враца ще се проведе брифинг по повод 21 септември - Европейски ден без загинали на пътя.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в Младежки Документална фотоизложба, посветена на 25 години Армрестлинг в Горна Оряховица и 20 години от създаването на СК по aрмрестлинг „Локомотив 96".

***
Добрич.
От 17.00 часа в Музея в Градски парк „Св. Георги" ще бъде открита временната изложба „Оръжия и униформи от времето на Първата световна война", организирана от Регионален клуб „46-ти Пехотен Добрички полк" към Национално дружество „Традиция", Регионален исторически музей - Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състои Концерт на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе извънредно заседание на Вик - асоциацията.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в заседателната за на ОДМВР-Пазарджик ще се проведе брифинг по повод 21 септември - Европейски ден без загинали на пътя.

***
Перник.
От 18.00 часа в двора на Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски" ще бъде открита паметна плоча на актрисата Катя Паскалева. От 16.00 и от 19.00 часа в ОК „Дворец на културата" ще бъдат прожектирани филмите „Мастриархат" и „Вилна Зона" с главна женска роля Катя Паскалева. Събитията са част от инициативата „Спомен за Катя" организирана от Жени ГЕРБ-Перник, Старейшини ГЕРБ-Перник и Инициативен комитет „Випуск 1963".

***
Пещера.
От 20.00 часа пред паметника на загиналите във войните в Централния градски парк ще се проведе тържествена заря-проверка по повод 100 години от Първата световна война.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу Васил А. , който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу Ради Р., който е обвинен за укриване на данъци.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбите на кмета на Перущица и Павлин Статев срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което на двамата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Алианц" ще се проведе Първата Регионална конференция на тема: „Европейски измерения в професионалното образование и обучение".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 Пловдивският апелативен съд ще разгледа и жалбата на Михаил Янков срещу наложената му от Пазарджишкия окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража". Янков е обвинен за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 18.00 часа, в сградата на Постоянна експозиция „Енчо Пиронков" ще бъде открита Изложба на художника Роман Гуманюк, посветена на великата поетеса Леся Украинка изложбата е в рамките на Ден на Украйна, организиран от Посолството на Украйна и Почетното консулство в Пловдив.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Данчова къща ще бъде открита фотоизложбата „Арменските светини от двете страни на Арарат". Събитията е под патронажа на Почетния консула на Р Армения в Пловдив Ехиязар Узунян в чест на 25-годишнината от независимостта на Р Армения.

***
Русе./Бяла.
От 10.00 часа в сградата на Народно читалище „Трудолюбие 1884" ЕНЕРГО-ПРО ще има изнесен офис.

***
Русе.
От 11.15 часа Постоянната областна комисия по заетост ще заседава в Зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе.

***
Русе.
От 17.30 часа в зала „Княз Александър I" на Регионален исторически музей - Русе ще бъде представена книгата „Пътуване" на Анелия Хохвартер. Събитието е част от програмата за отбелязване на Европейските дни на наследството в Русе.
***
Сливен.
От 10.00 часа, в зала 105 на общинската администрация ще се състои редовната пресконференция на кмета на Сливен Стефан Радев.

***
Сливен.
От 10.30 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни" - Сливен ще бъде представена последната книга за деца на известната българска писателка Кина Къдрева - „Морски приказки".

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 315 на Областната дирекция на МВР в град Сливен ще се проведе брифинг, на тема 21 септември - Първи Европейски ден без загинали на пътя.
***
Стара Загора.
От 11.30 часа ще се състои заключителното събитие на проект Посока професия, който се реализира пилотно в Стара Загора.

***
Шумен.
От 10.00 часа в двора на Сребровата къща двора на Сребровата къща ще се проведе брифинг за деветото издание на Международния карнавал на плодородието, Шумен.


***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация-Шумен ще заседава Областният съвет за развитие, посветен на състоянието на образованието в област Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.