• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.15 часа в Дома на Европа вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие Националната програма за обучение на екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС.

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) ще се проведе Конференция "Либерализация на търговията и услугите в Дунавския регион, Западните Балкани и страните от ЦЕФТА".

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа във Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе международна научна конференция на тема „Междуинституционално и международно сътрудничество за противодействие на хибридни заплахи". Събитието е организирано от Института за перспективни изследвания за отбраната (ИПИО) на Военна академия „Г. С. Раковски", съвместно с AFCEA, София и е под патронажа на министъра на отбраната Николай Ненчев.

***
София.
От 09.30 часа в зала Арена на хотел „Арена ди Сердика" Димитър Маргаритов (председател на Комисията за защита на потребителите) и Константин Арабаджиев (член на КЗП), заедно с Огнян Златев (ръководител на Представителството на Европейската комисия в България), Милена Георгиева, (заместник изпълнителен директор на Агенцията по заетостта) и Васил Тодоров, (главен секретар на Българската търговско-промишлена палата) ще открият конференция на тема „Образование и бизнес: да успеем заедно!".

***
София.
От 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 19-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Пенгезов.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото „Топлофикация".

***
София.
От 10.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Д. и Милкана В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стоил С., Митков С. и Васил С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т., Камелия М., Милко Д., Милко Т., Тодор С., Ичко Л. и Красимира Г., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав П., Кирил Р., Михаил Д. и Симеон И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Рени С., Артен Б., Исмаил С., Кристиян И., Николай П. и Веселин Н., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Бална" на хотел „Радисън" в София „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще представят официално кандидатите си за президент и вицепрезидент.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на вътрешното министерство главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП ще оповестят подробности за участието на България в разкриването на организираната престъпна дейност.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА организаторите на международния проект „Световно образование" ще представя новият формат на образователния форум.

***
София.
От 12.30 часа в Аулата на Нов Нов български университет ще бъде открита двудневна национална конференция на тема „Ранно детско развитие: наука и практика".

***
София.
От 13.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С., Симеон Х., Йордан Й., Борислав Р., Филип А., Амир Х., Георги А. и Костадин К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Зала 3 на НДК Българска асоциация на пенсионерите и Национален университет „Трета възраст" организират тържествено честване на обявения от ООН международен ден на възрастните хора.

***
София.
От 14.30 часа проф. Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал за кандидат за президент ген. Румен Радев и за вицепрезидент Илияна Йотова, заедно с лидера на БСП Корнелия Нинова ще внесат в ЦИК подписката за регистриране на кандидатпрезидентската двойката.

***
София.
От 15.00 часа в Големия салон на БАН - Администрация ще се проведе сбирка на Общоакадемическия семинар „Актуални проблеми на науката".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема „Как културното наследство да е едновременно достъпно, поддържано и защитено: опитът на Франция."

***
Благоевград.
От 12.30 часа в зала 5 на община Благоевград ще бъде дадена пресконференция във връзка със стартиращия фестивал „Благоевград мези".

***
Бургас.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция, посветена на Националната информационна седмица на осиновяването.

***
Бургас.
От 14.00 часа в заседателната зала в сградата на Община Бургас ще се проведат консултации за определяне на съставите на СИК.

***
Бургас.
От 19.00 часа на площад „Тройката" ще бъде официално открито 6-тото Световно първенство по УШУ за младежи.

***
Бургас./с. Русокастро
От 18.00 часа в Клуба на селото ще се проведе информационна среща по проект относно Стратегия за местно развитие, която да включва бъдещи проекти в сферата на бизнеса, социалния и културния живот.

***
Варна.
От 09.30 часа на стадион „Локомотив" започват началните фази на надпреварата за мъже и жени в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба", част от Третия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос". Организатори на събитието са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и Спортен клуб по пожароприложен спорт - Варна, с изключителното съдействие на Община Варна. Състезанията ще се проведат на стадион „Локомотив". Турнирът ще бъде открит тържествено в 16.30 часа.

***
Варна.
От 12.00 часа на Морска гара ще акостира ветроходът "Света Мария", с който в периода 14 септември -10 октомври ще се проведе морска експедиция "Атон и Русия в един дух".

***
Варна.
От 13.00 часа в Катедралния храм „Успение Богородично4, Варна ще бъде отслужен молебен в рамките на празненствата, посветени на 1000 годишнината от присъствието на руското монашество в Света Гора.

***
Варна.
От 15.00 часа в зала „Варна", Община Варна се организира информационна среща във връзка със спечелен проект „Подкрепа за по-добър живот" , финансиран от Фонд „Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика, Сдружение „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие" разкрива социална услуга „Обществена трапезария". Ще се предоставя топъл обяд на 200 нуждаещи се лица по списъци, съгласувани с Дирекция „Социално подпомагане" - Варна.

***
Варна.
От 13.30 часа Ивайло Калфин - кандидат за президент издигнат от ПП АБВ даде пресконференция в клуба на ПП АБВ-Варна на ул. "Хр. Попович" 34.

***
Варна.
От 16.00 часа адмирал Мишел Хауърд - командващ на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка и командващ на съвместните сили на НАТО - Неапол ще бъде посрещната с официална церемония пред Щаба на Военноморските сили.

***
Варна.
На гала-вечеря в Гранд хотел „Варна" УС на Българския Съюз по балнеология и СПА туризъм ще връчи благодарствени грамоти на учредителите, които преди 10 години създават една от най-активните български неправителствени организации в туризма: Стефан Шарлопов, Дора Георгиева, Арбен Караджа, Златко Златанов, Валентин Александров, д-р Татяна Ангелова и Сийка Кацарова. Благодарствени грамоти ще получат и кметове на СПА дестинации, с които съюзът успешно си партнира вече 10 години.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в Интерхотел "Велико Търново" ще бъдат представени три нови процедури по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020. Допустими кандидати по схемите са научно-изследователски институти, висши училища и техни основни звена, публични и частни научни организации.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Център"Амалипе" организира пресконференция във връзка с програмата за превенция на ранните бракове, организирана от центъра.

***
Велико Търново.
От 12.40 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се състои закриването на Международна конференция за цифрово представяне и опазване на културното и научно наследство.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Клуб „ТАМ" ще се проведе Прожекция на късометражни филми на режисьора Елица Петкова - „В кръга", „Липсващ", „Пъпна връв".

***
Враца.
От 10.00 часа в административната сграда на Община Враца ще се извърши отваряне на ценови оферти по обществена поръчка с предмет: „Упражняване на строителен надзор и контрол по време на изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Враца".

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „Напредък-1869" Продуцентска къща „Христо Бонин" - София представя постановката „Методът Грьонхолм" от Жорди Галсеран. Режисьор - Пламен Панев. Участват: Светлана Бонин, Асен Блатечки, Николай Урумов и Христо Бонин.

***
Добрич.
От 17.30 часа Регионална библиотека „Дора Габе" организира Литературна среща с Рада Въртунинска и Цветан Пешев. Поводът за срещата е премиера на книгата на Рада Въртунинска „Друг поглед към литературната биография на Цветан Пешев".

***
Кюстендил.
От 18.30 часа в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се проведе връчване на наградата „Марин Големинов".

***
Панагюрище.
От 17.00 часа в сградата на Исторически музей - Панагюрище ще бъде представена книгата „Ужасите в Пловдивския и Пазарджишкия край след Априлското въстание от 1876 година" (нови извори за Априлското въстание от 1876 година)".

***
Панагюрище.
От 10.30 часа в село Оборище ще бъде открита новата сграда на детска градина „Мечо Пух".

***
Перник.
От 10.00 часа представителите на политическа партия ГЕРБ в Общински съвет-Перник Цветана Пиралкова и Атанас Захариев ще проведат приемен ден в Община Перник.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА общинските съветници от Обс-Плевен Светослав Доков (Патриоти за Плевен), Христослав Михайлов (ГЕРБ) и Христомир Христов (Патриоти за Плевен) ще дадат пресконференция-продължение на темата "Паркстрой" от тримата общински съветници, които бяха заключени в стопански двор на общинското предприятие преди време.

***
Пловдив.
От 11.00 часа, в заседателната зала в администрацията на район "Тракия" на бул. "Освобождение" 63, гр. Пловдив, ще се проведе официалната пресконференция за представяне на програмата на фестивала за съвременна архитектура и градска среда - One Architecture Week 2016 и програмата на инициирания от Район "Тракия" - Ден на "Тракия".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет-Пловдив Георги Василев ще проведе среща с граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А. На същото място от 17.00 часа приемна ще има общинският съветник от ПП ГЕРБ д-р Аргир Аргиров.

***
Пловдив.
От 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет-Пловдив Ани Лафчиева и Емил Русинов ще проведат среща с граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул.„Коста Паница"№5.

***
Русе.
От 14.00 часа в Хотелски комплекс „Рай" ще се проведе тридесет и първото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район.

***
Сливен.
От 11.00 часа кметът на Сливен Стефан Радев ще присъства на церемонията за първа копка на строителството на обединено детско заведение в ромския квартал „Надежда".

***
Сливен.
От 18.00 часа в Градската градина Колоездачен клуб "Сините камъни " - Сливен организира състезание с велосипеди.

***
Смолян.
От 11.00 часа ученици от ГПЧЕ „Иван Вазов" - Смолян ще получат Немска езикова диплома в киносалона на Планетарума.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа на Паметника на Старозагорското въстание и Паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Сава Силов и Господин Михайловски ще бъдат поднесени венци и цветя от ученици и учители от СУ „Васил Левски" по повод навършването на 141 години от Старозагорското въстание.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА областният координатор на ДБГ Калоян Петров ще даде пресконференция.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в Художествената галерия в Стара Загора, ще се проведе изнесена пресконференция по повод предстоящата Нощ на изкуствата 2016 г.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Държавна опера - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в РИМ - Стара Загора ще се проведе кръгла маса на тема 120 години от избирането на Методий Кусев за Старозагорски Митрополит.

***
Хасково.
От 10.00 часа в зала Хасково ще се проведе съвместна пресконференция с участието на РЗИ и РЗОК-Хасково във връзка с информационната кампания за алергиите в Хасково.

***
Чепеларе/ с. Хвойна.
От 14.00 часа в сградата на Ловния дом ще се проведе първото изнесено заседание на ОбС - Чепеларе за този мандат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.