• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.30 часа в Гербова зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще удостои Игнат Канев с Почетния знак на държавния глава.

***
София.
Пред сградата на Министерство на отбраната президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще присъства на военния ритуал по връчване на представителното знаме на НАТО, което ще получи откритият преди една година Щаб за интегриране на силите на НАТО в Република България. На тържественото честване ще присъстват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов и командващият на Съвместното командване на силите в Неапол адмирал Мишел Хауард.

***
Луковит.
От 10.00 часа в РСУО-Луковит министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие новата Регионална система за управление на отпадъците в града.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в „Гранд хотел Пловдив" вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие кръгла маса „Инвестиции в образованието за бизнеса в Пловдив".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Триадица" в „Гранд Хотел София", председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов организира кръгла маса "Заплахите от тероризъм. Предизвикателства и законодателни промени в държавите-членки на ЕС и техните партньори".

***
София.
От 09.00 часа в зала Роял 3 на София Хотел Балкан, министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие 15-ата международна конференция Information Security & Data Storage. В откриването ще вземат участие още Антон Герунов, началник на Политическия кабинет на вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и Димитър Георгиев, председател на Държавна агенция "Национална сигурност".

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Тодор Събев, Олег Илиев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Анел" ще се проведе 23-ти симпозиум на ZEVA (Симпозиум на централно- и източноевропейските лекарски камари).

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Цебтрал Форум" ще се проведе двудневна кръгла маса, посветена на въпросите на зелената индустрия в България.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Теодора Янкова за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа - 2 състав на СГС ще гледа делото срещу Мирослав Маринов, бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация (чл. 357-360 НК).

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Петров, Кирил Рашков за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Красимир Михайлов, Иво Димитров и Николай Асевнов за изнудване (рекет) - чл. 213 А, чл. 214 и чл. 214А НК.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Фондация за достъп до права - ФАР ще представи резултати от теренното изследване относно приложението на правото на изслушване на имиграционно задържане в България.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Джин Атанасов" в „София Тех Парк", заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще вземат участие във форума „Зелените градове на България. Идеите, хората и бизнесите, които водят към тях".

***
София.
От 11.00 часа в 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски" ще бъде отбелязан Световният ден на сърцето, организатори на събитието са Дружество на кардиолозите (ДКБ), в сътрудничество с БЧК. По време на събитието на децата ще бъде изнесена лекция за лесен и достъпен здравословен начин на живот, а доброволци на БМЧК ще им раздадат информационни материали.

***
София.
От 12.00 часа в хотел „Кристал палас" ще бъдат представени първият у нас обучителен проект за лекарите в диализните центрове и предимствата на „безкръвната" хирургия при бъбречните трансплантации.

***
София.
В 12.00 часа на ъгъла на бул. „Витоша" и ул. „Иван Денкоглу" ще стартира информационна кампания „Живей в ритъм - намали риска от инсулт!".

***
София.
От 13.30 часа - 13 състав на СГС ще гледа делото срещу Сергей Станишев (чл.78 а от НК ).

***
София.
От 13.00 часа пред Съдебната палата ще се поведе протест под наслов „За законност в съда. Прилагане на регламента за защита на потребителите". От 14.00 часа Върховният касационен съд - Гражданска колегия, ще заседава по Искането на Омбудсмана дали Закона за защита на потребителите има предимство пред Закона за енергетиката и др. закони в страната.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Зоя Чанова, Димитър Илиев и Ива Добрева за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай Пиронков и Виктор Иларионов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в „Хотел Радисън Блу" ще се състои дискусия на тема „Бъдещата архитектура на Европа". Панелистите в дискусията ще бъдат Марк Ленърд, директор на ЕСВП; Манюел Лафон Рапнуи, директор на ЕСВП - Париж; Алмут Мьолер, старши анализатор и директор на ЕСВП - Берлин; Силвия Франческон, директор на ЕСВП - Рим; Андрей Ковачев, член на Европейския парламент и член на Съвета на ЕСВП.

***
София.
От 15.30 часа в зала 130 на Народното събрание (пл. "Княз Александър I" №1) в рамките на редовното заседание на Комисията по здравеопазването към 43-тото Народно събрание ще бъде обсъдена първичната профилактика на дислипидемиите в България като медицински и социален проблем.

***
София.
От 17.00 часа на Голямата ротонда в Сердика Център (ниво -1) ще се състои официалното откриване на първия фермерски магазин.

***
София.
На 29 септември ще се състои Празника на район „Средец". От 17.00 часа на площад „Португалия" по артистичен начин ще се представи проектът „Модел за споделено развитие на жизнена среда в гр. София - улица „Цар Иван Асен II" и ж.к. „Яворов". От 18.30 часа всички са поканени на Празничен концерт (с чаша вино) в Градската градина до Софийската градска художествена галерия.

***
Банско.
От 19.00 часа в читалище „Никола Вапцаров" група „Фондацията" ще посети града.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала 114 на Учебен корпус - 1, ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе международна конференция "Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят".

***
Бургас.
От 10.00 часа в експозиционен център „Флора"ще се проведе пресконференция във връзка с откриването на форум „Дни на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници".

***
Бургас.
От 10.00 до 17.00 часа ще се извършат контролирани взривни работи на кариера „Горно Езерово".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция във връзка с първото издание на фестивала на културата и здравето „Четирите кода на себепознанието".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Индустриален и логистичен парк - Бургас ще се състои церемония за първа копка на новия сервизен център на Волво Груп България в Бургас.

***
Бургас.
От 13.00 часа при Кръста на връх „Шилото", метъл бандата от София - Grimaze организират почистване на района около Кръста.

***
Бургас.
В зала „Младост" се провежда Световното първенство по УШУ за младежи 2016.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" ще бъде представена книгата „За Богомилите от "уста на ухо" на проф. Дамян Попхристов.

***
Бургас.
От 19.00 часа в града Сопраното Ели Валкенбург от САЩ ще изпълни произведения на Джордж Гершуин, Арън Копланд, Ленърд Бърнстейн и др.

***
Варна.
От 11.00 часа във Фестивалния и конгресен център в град Варна „Движение България на гражданите" ще проведе Третото си национално събрание.

***
Варна/Балчик.
В 16.00 часа в офиса на „Движение" 21 ще се проведе пресконференция на кандидата за президент на коалиция „Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева. От 19.00 часа Балчик ще се срещне с жители на гр. Балчик в читалище „Васил Левски".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе заседание на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Зала 302 на Община Велико Търново ще се състои среща на Асоциацията на градовете с културно-историческо наследство.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градската концертна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца, посветен на 1 октомври - Ден на музиката и поезията.

***
Гоце Делчев.
От 11.00 часа ще бъде открит Резерватът за магарета в село Баничан.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Спортна зала „Добротица" ще се проведе лекоатлетически турнир „Лекоатлетите на Добруджа".

***
Кърджали.
От 13.00 часа в градската градина заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов ще открие изложение от кампанията на Министерството „Подкрепяме Българското" в град Кърджали. По-рано през деня, в 11.00 часа, в сградата на читалище „Обединение", заместник-министър Костов ще се срещне със земеделски стопани от региона.

***
Ловеч.
От 10.30 часа в зала на ОИЦ - Ловеч ще се проведе информационна среща на тема „Подкрепа за социално включване на уязвими групи 2016".

***
Луковит.
От 10.36 часа пред жилищен блок „Светлина" на ул. „Св. св. Кирил и Методий", заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще присъства на въвеждането в експлоатация на обновена многофамилна жилищна сграда със средства от Националната програма за енергийна ефективност.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Политическо Движение Социалдемократи организира дискусия на тема „Общественият труд - алтернативна форма на заплащане при административни наказания".

***
Пловдив.
От 15.00 часа ще се открие нов хипермаркет на водещата верига за дома и градината - „Практикер". Той е разположен в нова сграда, с изцяло променен модерен облик и концепция и на нов, удобен адрес бул. „Кукленско шосе" № 13.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в сградата на община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов" № 1, Заседателна зала - 2 етаж, ще се състои среща на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание за участие в консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Пловдив.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с гражданите, както следва: Петър Попов, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9; Ясен Михайлов, от 16.30 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" № 1А.
Гошо Къчков, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул."Марица" №91; Пенчо Малинов, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница" №5.

***
Русе.
От 10.30 часа в хотелски комплекс „Рай" ще се проведе Тридесет и първото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район.

***
Силистра.
От 18.00 часа в залата на община Дулово ще бъде връчена наградата на името на дуловски поет във връзка с деветото издание на литературния конкурс на името на Стефан Калев.

***
Симитли.
От 08.30 часа в църквата на града ще бъде извършена литургия и посрещане на цар Симеон II. От 10.00 часа в читалище „Св. Климент Охридски" ще бъде открита изложба „Духът на българското минало в образи" и ще бъде представен туристически пътеводител на общината.

***
Сливен.
От 09.00 ч. в зала „Май" ще се проведе заседание на Общински съвет - Сливен.

***
Сливен.
От 14.00 часа в информационния център на ПП „Сини камъни", „Цар Симеон" 1Б, ще се състои представянето на Проект „Багрене от природата - традиции и наука".

***
Сливен.
От 16.30 часа в зала „Галерия +", комплекс „Национал Палас", ще се проведе среща разговор на сливенската общественост с ген. Румен Радев. Като гости на срещата са поканени Корнелия Нинова - председател на БСП, Илияна Йотова - евродепутат, Асен Гагаузов - областен председател на БСП- Сливен, Евгени Кирилов - член на Националния съвет на БСП.

***
Смолян:
От 14.30 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков" ще се проведе ревю-спектакъл „Магията на традиционната родопска песен", част от „Европейските дни на наследството'2016".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в зала „П.Р.Славейков" ще се проведе заседание на Общинския съвет. Групата „Запазете Бедечка" призовава старозагорци да бъдат в залата на решаващата сесия на общинския съвет за бъдещето на парка.

***
Тетевен/с. Черни Вит.
От 11.00 часа в сградата на читалището в село Черни Вит, община Тетевен ще се състои официална церемония по даряване на оригиналното знаме № 9 от Априлското въстание.


***
Хасково.
От 10.30 часа в зала „Марица" на Областна администрация ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет.

***
Хасково.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Нови преференции за обучението във Висшето училище по сигурност и икономика - Пловдив".

***
Шумен.
От 11.00 часа в залата на РЗИ ще бъде изнесена тематична лекция беседа по повод 29 септември - Световен ден на Сърцето, под наслов „Социален аспект на сърдечно- съдовите заболявания".

***
Шумен.
От 16.00 часа ще бъде представена премиера на документалния филм „Черните кукери" - автор доц. д-р Венета Янкова.

***
Шумен.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Елена Карамихайлова" в Шумен ще бъде представена изложба пленер „Плодородие 2016".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.