• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в университетския театър „Алма Матер" на СУ „Св. Климент Охридски президентът Росен Плевнелиев ще участва в церемонията по връчването на стипендиите „Нели и Робърт Гипсън".

***
София.
От 11.00 часа във Военномедицинската академия в столицата президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще присъства на тържествено честване по повод 125 години от нейното създаване.

***
София.
От 16.00 часа в Централния военен клуб държавният глава Росен Плевнелиев ще участва в церемонията по връчването на Годишните награди „Доброволческа инициатива" за 2016 година.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа на в залата на етаж V в МОН, ще бъдат представени за обществено обсъждане проектите на учебни програми за III, VII и IX клас.

***
София.
От 10.00 часа на министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова ще участва в откриването на форума „Дни на кариерата в секторите: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси, обслужване на клиенти" в Университета за национално и световно стопанство.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „София Хотел Балкан", зала „Роял 1" заместник-министър Филип Гунев ще открие информационно събитие по фондовете „Вътрешна сигурност" и „Убежище, миграция и интеграция".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерство на икономиката на ул. „Княз Александър I" №12, Голяма зала, замeстник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще връчи четири сертификата за инвестиция по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

***
София.
От 13.30 часа в резиденция „Лозенец" Началникът на отбраната генерал Константин Попов ще представи информация за реализацията на заложените приоритети на Въоръжените сили на Република България.
***
София.
От 9.00 часа в хотел "Витоша" ще се проведе Международна конференция по Проект „Социални услуги - в подкрепа на ромски жени и деца за живот без насилие".

***
София.
От 9.30 часа ще се проведе Пленум на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ.

***
София.
От 10.00 часа пети състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М., Андон С., Димитър К., Милен В., Олег К., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Димитър А., Иван И., Божидар С., Тошко Т., Красимир П., Йордан П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа трети състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелина С., Снежина С., Тотка Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа седми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С., Симеон Х., Йордан Й., Борислав Р., Филип А., Амир Х., Георги А., Костадин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа петнадесети състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч., Светлин Ст., Недялко Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа осми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян Сл., Динко Д., Георги А., Николай В., Стоян М., Георги Г., Любен М., Стоян Ст., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа шести състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо К., Кръстьо Д., Ивайло Сп., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа единадесети състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Станислав Ст., Станислав Т., Калин Ст., Йордан М., Симеон С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10:00 часа в Централен военен клуб финландската компания Patria ще проведе събитието „ДЕН НА ИНДУСТРИЯТА С PATRIA".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена" на Университета за национално и световно стопанство Job Tiger организира Дни на кариерата - Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА Фондация „Медийна демокрация" и агенция „Маркет Линкс" ще представят резултати от мониторинг на медийната среда в контекста на предизборната кампания.

***
София.
От 12.00 часа в подлезите на метростанция „Сердика" и на „СУ Св. Климент Охридски" доброволци на БМЧК ще информират гражданите за начините на предаване на вируса на СПИН и за неговата превенция.

***
София.
От 13.00 часа на ресторант "Спортна среща" на стадион "Васил Левски", сектор В ще се състои тържеството по повод награждаването на най-добрите млади футболисти от турнирите на Националната програма "Децата и футболът" за 2016 година.

***
София.
От 14.00 часа в Paradise Center ще се проведе информационна кампания по повод Световният ден за борба с ХИВ/СПИН.

***
София .
От 14.00 часа по маршрут: пл. „Възраждане" - бул. „Христо Ботев" - „Петте кьошета" - НДК - пазар „Иван Вазов", ще се движи празничен ретро трамвай.

***
София.
От 17.30 часа в Столична библиотека в Мраморното фоайе - партер ще бъде открита изложба, посветена на 50 години от построяването на копие на кораба „Радецки".

***
София.
От 18.00 часа в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша" и бул. „Патриарх Евтимий" ще стартира мирно шествие в знак на съпричастност с живеещите с вируса на СПИН.

***
София.
От 18.00 часа във филиал Двореца на Националната галерия ще бъде представена книгата на Евгени Клинчаров „Преоткриване".

***
София.
От 18.30 часа пред Народния театър „Иван Вазов" ще започне атрактивен флашмоб, в рамките на който е бъде разпъната голяма червена лента, международен символ за съпричастност с живеещите с ХИВ/СПИН, и ще бъдат запалени над сто възпоменателни свещи.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Сердика" се открива общата изложба „Индия ала прима", която представя творби на четирима изтъкнати български художници: Аглика Гайтаникова, Иван Додов, Селма Тодорова и Стефан Чурчулиев.

***
София.
От 18.00 часа в Гьоте-институт София ще бъде представена изложбата „Мисли различно - учи се от природата". На събитието ще бъде представена и новата ръководителка на езиковия отдел за България - госпожа Забине Брахман-Босе.

***
София.
От 18.00 часа в големия салон на БАН ще бъде представена книгата „Българи и Турци".

***
София .
От 19.00 часа в парковото пространство пред НДК в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще бъдат запалени празничните светлини на коледното дърво.

***
София.
От 19.00 часа в Център за култура и дебат „Червената къща" Български хелзинкски комитет (БХК) ще представи изложбата „Human Rights Illustrated", вдъхновена от Всеобщата декларация за правата на човека.

***
София.
От 19.00 в Литературен клуб „Перото", НДК ще бъде представена институт ще бъде представено българското издание на книгата на полската писателка Кая Малановска „Дребните шемети на всекидневието".

***
София.
В Централен военен клуб Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), ще открие с официално приветствие индустриален форум „Patria Industry Day".

***
София.
Изложбата „Портретът на живота" на фотографии, заснети от незрящи, ще бъде открита в корпоративния офис на БНП Париба.

***
Арбанаси.
От 16.00 часа в хотел "Севастократор" се проведе Международен конгрес по ендокринология, организиран от Българското национално сдружение по детска ендокринология.

***
Благоевград.
От 18.30 часа на площад „Георги Измирлиев" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще запали символично хилядите празнични светлини на елхата в центъра на града.

***
Бургас.
От 10.00 часа в съдебна зала № 2 Ръководството на Апелативен съд - Бургас организира последния за годината брифинг. След брифинга ще бъде и откриването на изложбата - живопис на Димитър Димитров - бивш съдия в Бургаския апелативен съд.

***
Бургас.
От 11.00 часа ще бъде представена обновената и разширена Очна болница „Бургас". Сред официалните гости ще са кметът на Бургас г-н Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазването д-р Лорис Мануелян, директорът и зам.-директорът на РЗИ-Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в "Морско казино" ще бъде открита маринистична изложба на Радка Караиванова.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Бургаския свободен университет ще се проведе традиционният Ден на отворените врата.

***
Варна.
От 19.30 часа в Галерия "Графит" ще се проведе благотворителен коктейл от инициативата "Изкуството за деца в нужда" в полза на над 200 деца, младежи и девойки в неравностойно положение от Варна и региона.

***
Велико Търново.
От 10.00 в парк „Марно поле" ще се проведе коледен базар.

Велико Търново.
От 12.00 часа в Централната градска част ще се проведе информационна кампания, акции и инициативи по повод 1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

***
Велико Търново.
От 14.00 часа пред сградата на община Велико Търново съвместна акция по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН ще проведат Център ,,Амалипе", РЗИ, ГУП и БМЧК.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на президента на КНСБ Пламен Димитров. Той ще коментира възможностите и предизвикателствата към Бюджет - 2017.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Духовно-просветният център при храм „Св. Архангел Михаил" ще се проведе лекция на иконом Василий Шаган на тема „Ролите на мъжа и жената в християнското семейство".

***
Видин.
От 17.30 часа в спортна зала „Фестивална" във връзка с 1 декември - Световния ден за борба срещу СПИН ще се проведе единадесетото издание на Мача на Звездите между СЕВЕРА и ЮГА - запазената видинска марка в националната АНТИСПИН кампания.

***
Враца.
От 18.30 в градска концертна зала ще се проведе Първи концерт от цикъла "Шедьоврите на операта" - мелодии които помним.

***
Горна Оряховица.
От 13.00 часа в Зала 1 на общината ще се проведе празничен концерт по повод 95 години от основаването на Съюза на слепите в България и 25 години Дамска вокална група „Перуника" при ТСО на слепите.

***
Добрич.
От 8.30 часа в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), който работи към РЗИ - Добрич всички желаещи могат да проверят своя ХИВ статус.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе Куклен спектакъл „Хитър Петър".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежки център ще бъдат показани прожекции на образователни филми за HIV/ Спин.

***
Добрич.
От 11.30 часа на пл. „Стария орех", пред Младежки център - Добрич ще се проведе Флашмоб по повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествена галерия ще бъде представена Ретроспективна изложба скулптура „Живот в изкуството" на Никола Богданов.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център ще се проведе Концерт по повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе Концерт „Акустично" на Йорданка Христова и Валери Градинарски.

***
Каварна.
От 17.30 часа на Площад „Защитата на Каварна" ще бъде запалено осветлението на коледната елха.

***
Каварна.
Паметна плоча на маршал Георгий Жуков ще бъде в град Каварна по повод 120 години от рождението му.

***
Казанлък.
От 10.30 часа в Двора на Гимназия "Акад. Петко Стайнов" ще бъдат отбелязани 120 години от рождението на академик Петко Стайнов и ще бъдат поднесени цветя пред паметника на композитора.

***
Казанлък.
От 15.30 часа в Музей на розата ще се проведе среща с участниците в Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Исторически музей „ Искра" ще се състои официалното откриване на Музикални празници „ Петко Стайнов".

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" се открива изложбата „Шест посоки".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде представен Коледен конкурс и декемврийския календар с инициативи на читалището.

***
Пазарджик.
От 9.00 часа Окръжният съд ще заседава отново по делото срещу 14-те, обвинени за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Пловдив.
От 10.30 часа Гранд Хотел Пловдив Националната асоциация на зърнопроизводителите ще отбележи 10-ата си годишнина на Шестия Национален Агро Семинар. Преди официалното откриване ще се проведе Кръгла маса, на която ще се обсъдят актуални теми с представители на МЗХ и ДФЗ. Участие в нея ще вземат заместник-министрите на земеделието и храните Свилен Костов и Васил Грудев.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 ще се гледа делото на Петър П. против присъда на Кърджалийския окръжен съд.

***
Пловдив.
От 12.00 часа пред входа на Гранд Хотел „Пловдив" активисти на природозащитната организация „Грийнпийс" ще изразят в свой стил виждането си за бъдещето на земеделието в България и по света като цяло.

Пловдив.
От 18.00 часа в Пловдивски културен институт ще бъде представено българското издание на книгата на полската писателка Кая Малановска „Дребните шемети на всекидневието".

***
Пловдив.
В Eко хотел „Здравец" ще се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив.

***
Сливен.
От 12.00 часа на площада пред бившето кино „Българка" ще бъдат разположени информационни щандове на кампанията по повод Международния ден за борба с HIV/СПИН.

***
Сливен.
От 14.30 часа в Градската градина млади хора от сливенски училища ще вземат участие в спортен маратон по повод Международния ден за борба с HIV/СПИН.

***
Сливен.
От 19.00 часа в залата на Военен клуб Сливен ще се състои образователен концерт с участието сливенски таланти по повод Международния ден за борба с HIV/СПИН.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Дъpжaвeн apxив Cмoлян ще бъде пpeдcтaвена ĸнигaтa „Aнтим - пъpвият бългapcĸи eĸзapx" от нейния автор cвeщeниĸ Димитъp Mиxaйлoв.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Изложбена зала „Петър Стайков" ще бъде открита изложба живопис на Иван Пеев, Живка Кисьова и Стефан Данчев.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа на площада пред сградата на общината ще се проведе информационна кампания по повод Световния ден за борба със СПИН с логото „На хорото се хвани - HIV така не се лови".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа на площада пред общежитието на ул. „Армейска" №16 ще бъде разположен мобилен кабинет на РЗИ.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа ще се проведе Шоу-дебат и дискусия на тема „Светът е голям и СПИН дебне отвсякъде".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.