• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
Панагюрище.
От 11.00 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще участва в националния събор-поклонение в местността „Оборище" по повод 141-та годишнина от Априлското въстание. Честването ще започне с тържествен молебен-водосвет.

***
София.
От 10.30 часа в Гранитната зала на Министерския съвет министър-председателят Огнян Герджиков и вицепремиерите Деница Златева и Стефан Янев ще дадат обобщаваща пресконференция, на която ще представят работата на служебното правителство.

***
София.
От 10.00 часа в залата на 5 етаж в МОН ще се проведе заключителна пресконференция на служебния екип на министерството.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Колегиум" на Министерството на културата министърът на културата Рашко Младенов ще удостои с почетния знак „Златен век" - печат на Симеон Велики, и с Грамота за високи творчески постижения и принос в развитието на българската култура доц. Елена Иванова - един от най-талантливите сценографи и костюмографи в съвременния български театър. След края на церемонията министър Младенов ще представи пред медиите и кратък отчет за свършеното от него и от екипа му за периода януари - април 2017 г.

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., Геомил Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил М., Лазарин Л. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде открит 8-ият редовен конгрес на КНСБ. Мотото на #Конгрес 8.0 е: "Гласът на работеща България", а основните теми в него са: предизвикателствата пред пазара на труда с дигитализацията и новите технологии, както и вижданията на КНСБ за ръста на доходите и развитието на икономиката, избор на ръководство на Конфедерацията.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо В., Станка В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Стартира четвъртото издание на Фотофабрика 2017. Традиционната изложба на открито с кадри на агенциите "Ройтерс" и "Гети Имиджис" ще представи селектирани фотоси на двата медийни гиганта по темата на "Фотофабрика"2017 - „Отблизо". Те ще бъдат изложени от 2-ри до 15 май на Моста на влюбените зад НДК.

***
София.
От 10.30 часа в "Esterhasi Bar" ще се проведе съвместната пресконференция на "ЕС МЕДИА" и "МТЕЛ" за началото на конкурсите за Мис и Мистър за 2017 г. на специализираните сайтове BGathletic.com, BGvolleyball.com, BGbasket.com, BGswim. com.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА археологът проф. Николай Овчаров ще обяви началото на Археологически сезон 2017 - разкопки на Перперикон, на средновековната църква край с. Добромирци /община Кирково/ и на античния и средновековен град Мисионис.

***
София.
От 11.00 часа в Ботаническата градина на ул. „Московска" 49 ще бъде отбелязан Световният ден на астмата - 2 май. Събитието се организира от Българското дружество по алергология (БДА) и Асоциацията на българите, боледуващи от астма - Дишам свободно (АББА).

***
София.
От 11.00 часа в Клуба на артиста в Народния театър „Иван Вазов" режисьорът Диана Добрева ще обяви начало на репетициите на новия си спектакъл „КАЛИГУЛА" по Албер Камю и ще разкаже подробности около проекта.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богомил М., Ивелин Д. и Ивайло Н., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 13.30 часа в клуб „Перото" на НДК ще се проведе Международна конференция „Дигитализация и бъдещето на труда - възможности и решения".

***
София.
От 13.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиан М., Ангел П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христофор С., на когото е повдигнато обвиненив за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 до 20.00 часа в парк „Заимов" ще се проведе събитието „Дишай свободно" по повод 2-ри май - Световния ден на астмата.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Васка Емануилова" ще бъде открита изложбата „Изображението вече не е налично" с творби на художниците Иво Бистрички, Лъчезар Бояджиев, Мартина Вачева, Ирина Георгиева, Калина Димитрова, Правдолюб Иванов, Кристина Иробалиева, Филип Попов, Радостин Седевчев, Калин Серапионов, Самуил Стоянов, Красимир Терзиев, Петер Цанев.

***
София.
От 18.00 часа в църква „Свети Седмочисленици" сдружение „Азбукари" и гражданско единение „Българи за България" инициират „Молитва за България".

***
Банкя.
От 2 до 14 май в Арт център „Банкя" ще бъде показана изключителната изложба „1/320" на Стоян Ненов - фоторепортер на Reuters и първият българин носител на наградата „Пулицър".

***
Бургас.
От 11.30 часа в залата на улица „Булаир" №10 ще се състои пресконференция по повод приключването на проекта „Земята по-чиста, ние по-знаещи", който се реализира от Регионална библиотека „Пейо Яворов" в партньорство с ПГЕЕ „Константин Фотинов".

***
Бургас.
От 17.00 часа в Дома на писателите ще се състои Юбилейна вечер за бургаското литературно семейство Паулина и Стефан Станчеви.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" ще се проведе тематичната вечер „Българските маршрути на Катрин Емри" - художествено-документален разказ, посветен на българските преводи на швейцарската поетеса Катрин Емри.

***
Бургас.
От 19.00 часа в ДТ "Адриана Будевска" - Бургас, младите жители на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите "Актьорство за драматичен театър" на проф. д-р Ивайло Христов - "Комедия от грешки". Събитието е част от превантивната кампания на НАТФИЗ срещу интелектуалната емиграция на младите българи - „Учи в България, завладей света!".

***
Варна.
От 12.00 часа в Пленарна зала на Община Варна ще започне редовното заседание на Общински съвет -Варна. Общинските съветници ще обсъдят предоставянето безвъзмездно на Министерство на икономиката на акции от Международен панаир - Пловдив в дялова стойност 29%.

***
Варна.
От 14.00 до 18.00 часа в Арт Галерия Ларго ще бъде вернисажът на сборната изложба - живопис, графика и скулптура „Ново начало".

***
Варна.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев" ще бъде открита
първа изложба на действащи фоторепортери от Варна. Репортажните снимки са на Любомир Бенковски, Красимир Делчев, Румен Сарандев, Пламен Гутинов, Петко Момчилов, Петър Петров и Красимир Тодоров.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА Клуб ТАМ и PR агенция "Властелини" ще дадат пресконференция във връзка с културните прояви в месеца на испаноезичните страни, който ще се състои във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Български национален цирк "София", на която ще представя програмата си във Велико Търново и отбелязването на 120 години Българско цирково изкуство.

***
Враца/с.Търнава.
От 10.00 часа в сградата на кметство народният представител Красен Кръстев от ПП ГЕРБ ще проведе изнесена приемна ден.

***
Горна Оряховица./ с. Поликраище.
От 19.00 часа в НЧ „Развитие - 1884" ще се състои концерт на Група за изворен фолклор и Детска певческа група при НЧ „Звезда - 1905".

***
Добрич.
От 17.00 часа в Арт галерията на Регионална библиотека „Дора Габе ще бъде открита Изложба от конкурс за макети и рисунки на еко къща за водоплаващи птици по проект на Еко Селище „ДоброЖънци".

***
Пазарджик.
От 12.00 до 13.00 часа часа народният представител от ПП ГЕРБ Екатерина Захариева ще проведе приемен ден в областния офис на партията в Пазарджик на ул. „Екзарх Йосиф" №15 А, ет. 2.

***
Петрич.
От 2 до 4 май на централен площад „Възраждане" ще се проведе ХVІІІ Международен детски конкурс „Южни слънца".

***
Петрич.
В централната зала на Исторически музей - Петрич ще се проведе интерактивна програма "1110 г. от смъртта на Борис I Михаил".

***
Плевен.
От 10.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ръководството на Регионален синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" - Плевен на тема „Създаване на граждански съвет за инициативи и обществен контрол на нормативните документи в средното образование".

***
Плиска.
От 08.00 часа в църквата „Св. Цар Борис I Михаил" ще бъде отслужена Света литургия по повод празника на града и по случай 1110 години от успението на Цар Борис I Михаил.

***
Плиска.
От 15.00 часа в Двора на Кирилицата ще се проведе ученическа викторина „Първа Българска държава".

***
Плиска.
От 16.00 часа ще бъде осветен паметникът на Св. Цар Борис I Михаил в Двора на кирилицата.

***
Плиска.
От 18.00 часа на градския площад в Плиска ще бъде отслужен благодарствен молебен.
Празничният концерт с участието на Трио Гранди Тенори- Стара Загора, изпълнители от Украйна и самодейци от Плиска и Каспичан ще започне от 18.30 часа. Честванията ще завършат с празнична заря.

***
Пловдив
От 11.30 часа в Голяма конферентна зала на Дом на културата "Борис Христов" Държавна опера Пловдив и "Пловдив 2019" организират пресконференция по повод предстоящото издание на фестивала Open Opera 2017.

***
Пловдив
От 14.00 до 16.00 часа в Дом на културата "Борис Христов" Общински комитет "Васил Левски" ще отчете тържествено конкурса на тема "Левски и моето време".
От 16.00 до 18.00 часа ще се проведе литературно четене на наградени творби (есе, разказ, стихотворение, рецитация, мултимедийна презентация ), посветени на Васил Левски.
От 18.30 до 20.00 часа ще бъде кулминацията на вечерта отбелязана с Общоградско тържествено събрание концерт в чест на 141 години Априлска епопея.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция за провеждането на осмото издание на Фестивала „Капанска китка".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев ще проведе приемна за граждани в офиса на партията на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде открита фотодокументалната изложба „Мирът (ретроспекции)", посветена на 9 май.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Изложбена зала „Байер" ще бъде открита изложбата
„Рисунки" на художниците Валентин Дончевски, Диана Петрова, Злати Златев, Милен Алагански и Тошо Стефанов.

***
Хасково./ с. Орлово.
От 10.00 часа в НЧ "Васил Левски" с "Орловски напеви" ще бъдат отбелязани 90 години от създаването на селото.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.